tedwine Odesláno 5. června 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. června 2019 Tak co sa zamladi naucis... ja som sa zamladi v tomto smere nic nenaucil a kuzlo jednej stopy objavil pozde.Motorky som miloval od malicka, pametam si ako ma mama v taliansku vylozila na nejaku hondu, nechcel som z nej zliest ani za boha. K motorkam som sa vsak nikdy nedostal co sa vlastnictva tyka. Zo strany rodicov boli samozrejme velke obavy a ani penazi nebolo nazvys. Skratim to. Prvu motorku som kupil okamzite ako som mal nejake prve peniaze ako 28 rocny, Bola to Honda CBR1100 XX Blackbird (svojho casu najrychlejsia cestna moto), co je idealna motorka pre zaciatocnika - 60 kiloveho chlapca s takmer ziadnymi skusenostami (jawu 350 som jazdil asi 3 krat pocas autoskoly a este kamaratovu MZ150 par krat). Po tom nasledovali rozne dalsie, vsetko jazdenky (iba supersporty, ine mi nikdy neimponovalo) . 2001 GSXR 1000 - to bola este vecsi stracha hroza ako CBR, okrem toho musela byt riadne burana, lebo po istom case ked som sa odvazil na doraz otvarat plyn, som zbadal ze taha do jednej strany. Nasledovali dve zelene. Samozrejme Ninje. 2004 ZX-6R, konecne motorka z ktorej som mal ozajstnu radost. Bolo to ako vykupenie po tych nezmysloch som som mal. Lahka, obratna, presna, proste technicky o generacie inde a vo vybornom technickom stave. Samozrejme ze som ju hned v prvy vikend jemne roztrelil, ked som (uz ako skusenejsi motorkar s cca 3000km LOL ) ukazoval kamaratovi (ktory si v tom case ako svoju prvu moto kupil staru ledva pojazdnu vrazdu FZR1000 - takisto blazon ) . Zakruta nevidala, oprel som o zvodidlo, ja cez predne koleso na asfalt, moto po salte vpred dopadla vedla mna. Mne sa nic nestalo (nejake odreniny, udrete kosti, fakt ze nic) , ale motorky mi bolo luto. Odniesla si to kapotaz, budiky, predna vidla, ktora sa uz nikdy nedala do povodnehostavu, jedna strana stale pustala slabo olej. Este kym som bol na zemi, priletelo asi 20 dedinskych babiek co sli z kostola prepodkladam ze ci som ok. Niektore z nich videli pad a zdal sa im zrejme vazny, kedze sa ma dokola pytali ze ci mi nic nie je a musel som im asi 10 krat slubit ze pojdem k lekarovy na kontrolu. Hned som zavolal chalanovi zo susedneho mesta od ktoreho som kupil moto, ze som ju bural a treba ju dat dokopy. Nechcel verit, ja že tak pod von pred dom, za 20 min som tam. Jasne ze uz cakal ked sme sa blizili, ja som siel prvy, kamarat s FZR za mnou. Ked som uz finalne spomaloval, zrazu pocujem na kratko piskot pneu a vzapeti jeb rana. Kamos na zemi. Predny slick (predpokladam ze povodne normalna cestna pneu) nevydrzala zaciatocnicky entuziazmus.. A takychto picovin bolo viac ako normalneho jazdenia. Teraz sa na tom velmi zabavam, ale ked si tak spetne predstavim ze ako som jazdil s poslednou moto (tiez ZX-6, ale rocnik 2010) , som velmi vemi rad ze som tu. Vikend s partiou 270km/h na Hungaroring, tam cely den jazdy pre verejnost, potom nabudeny spat 270 (viac mi 600ka neukazala). Toto ale trvalo velmi kratku dobu-radovo v tyzdnoch. Rychlo som pochopil ze tudy cesta nevede. Moto som odstrojil, dole kapotaze, svetla, znacku. Nahodit race doplnky a jazdil som len na okruhu (Hunga, Panonia, Slovakia) Vsetko bolo super, az kym niekto z partie nemal drbnuty napad, ze kupme časomiery !!! A vtedy skoncila radost z jazdy. Naopak castejsie nastupovala frutracia z horsich casov ako minule, resp. od kolegu... Prave na Slovakia ringu som mal poslednu nehodu ked som v poslednej pravotocivej isiel pri vyjazde plyn na doraz este v naklone (frajer si myslel ze 600ka nema dostatocny vykon aby dostal smyk na najmaksich novych slikoch). Mal som na moto pozicanu kameru. Na tachaci pred padom skakali cisla okolo 150. A potom uz len motorka na zemi a ja vedla nej akoby som len v klude sedel niekde v kempe a rozpraval sa s kolegami. To som sa samozrejme suchal po asfalte smerom k von z trate. motorka rotovala a podarilo sa ma nasnimat. Po naraze na obrubnik som spravil niekolko nekontrolovatelnych kotrmelcov, pri kazdom som krical nech to uz skonci. Rezume : opat sa mi nic nestalo - nejake pomliazdeniny, spalena koža na chrbte, vytrhnuty kusok kože na predklati, nejaka krv z dlani, prst na ruke vykruteny (ten som nechal tak, moc to nevidno ) Ani som sa moc nezlakol, siel som este aj dalsiu jazdu, motorka bola relativne ready... Ale na zaver dna som si povedal, ze koncime. Doma je mala dcerka, neviem co tu stvaram na okruhu nejake časy a pod... Odvtedy som pocas 9 rokov ani raz nesedel na moto, krute obdobie abstinencie, ale mal som pocit ze je to tak spravne, Potreboval som zrovnat v hlave, dozriet vplyvom roznych zivotnych udalosti. Teraz mam sebadoveru, ze budem k moto pristupovat zodpovedne, co by predtym bolo naivne si mysliet. Okrem toho su uz dnesne moto aj vdaka roznym elektronickym asistentom v oblasti bezpecnosti podstatne dalej. Rozhodol som sa pre Tuono koli tomu, ze chcem konecne zazit nejake normalne jazdenie, (nie okruh a dialnica ako predtym, ale vychýrene trasy v Rakusku, Taliansku, Rumunsku atd.) s peknými sceneriamy, v trochu sviznejsom tempe, ale zase nie zbesilo. Preto som aj cistokrvny supersport zavrhol. Co som chcel povedat? Nikdy nie je neskoro, ja som mal prvu moto v 28, jazdil som všudy všeho dohromady cca 4 roky (ked vikend dovolil), takze mozno v porovnani s tebou som az tolko toho nenaucil.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zhrado Odesláno 5. června 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. června 2019 Uff, pekne napísané. A hlavne dôležité to, že si seba ani iného nezabil a teraz to máš v hlave zrovnané. Hlavne sa až tak nespoliehaj na elektroniku a vždy s rozumom. Ja som za seba rád, že ma nebaví chodiť rýchlo a na hrane. Radšej sa kochám krajinkou a užívam si cestu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tedwine Odesláno 5. června 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. června 2019 Uff, pekne napísané. A hlavne dôležité to, že si seba ani iného nezabil a teraz to máš v hlave zrovnané. Hlavne sa až tak nespoliehaj na elektroniku a vždy s rozumom. Ja som za seba rád, že ma nebaví chodiť rýchlo a na hrane. Radšej sa kochám krajinkou a užívam si cestu.Tie nezmysly na dialnici v podstate ohrozovali hlavne mna, nie ostatnych. Na beznych cestach som moc nepojazdil, a ked tak nie az tak hrubo..Jasne ze sa neidem spoliehat na elektroniku, je to nieco do plusu, ako vravis, rozum musi byt pritommy.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
instant Odesláno 5. června 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. června 2019 na trochu sviznejsie turisticke cestovanie je Tuono overkill vykonu a nepohodlia, ale kazdy to mame nejako inac zariadene. motorka je to inac paradna, akurat ja som na nu uz moc stary (46) elektronika aj rozum ti su napicu, ked nemas v zivote obycajne stastie (good luck) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
instant Odesláno 5. června 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. června 2019 Čaute, váham nad výmenou. Mam ponuku na vymenu moj naháč BMW F800R za cruiser KAWASAKI VN900C. Rocniky su rovnake 2014 Rozmyslam ci ten prechod na cruiser ci je to zlý napad. Celkovo nejazdim rychlo, skor sa kocham, jazdím vidiek hlavne. Nebudem uz ten level ze dedko? kolko mas rokov ked sa mozem opytat? jazdil si niekedy na cruiseri? lebo ten zazitok ti tu nikto nepsrostredkuje cez prispevok na fore.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Horhe Odesláno 6. června 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. června 2019 Čaute, váham nad výmenou. Mam ponuku na vymenu moj naháč BMW F800R za cruiser KAWASAKI VN900C. Rocniky su rovnake 2014 Rozmyslam ci ten prechod na cruiser ci je to zlý napad. Celkovo nejazdim rychlo, skor sa kocham, jazdím vidiek hlavne. Nebudem uz ten level ze dedko? Já si v 39 rozhodně jako dědek nepřipadám Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mAra_ Odesláno 6. června 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. června 2019 (upraveno) Tak tady je pár slíbených fotek :-) Je tu pěkně, ale vedro :-)Edit a je mi 36 a jako na dědka se taky nevidím... Upraveno 6. června 2019 uživatelem mAra_ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tedwine Odesláno 6. června 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. června 2019 na trochu sviznejsie turisticke cestovanie je Tuono overkill vykonu a nepohodlia, ale kazdy to mame nejako inac zariadene. motorka je to inac paradna, akurat ja som na nu uz moc stary (46) elektronika aj rozum ti su napicu, ked nemas v zivote obycajne stastie (good luck)Neda sa inac, iba plne s tebou suhlasit. However, bude to trochu inak. Nevyjadril som sa dostatocne obsirne. Turistiku v klasickom ponimani s nou samozrejme neplanujem . To by som bral GSo, pripadne Africa Twin.. Moj zamer jazdenia je takzvany komfort driver. Motorky nalozit do aut/vlaku. Ubytovat sa niekde pri Stelvio pass, jazdit v okoli 3-4 dni (denne iba taku davku km, ktora je prijemna, prestavky, gastro, relax) , a hajde domov. A takto to opakovat x-krat za sezonu rozne lokality. Nasiel som si inu partiu (kamarati s turistickymi moto a nahacmi), ktori zdielaju uplne rovnaku predstavu, takze vsetko je kvazi dohodnute. Caka sa na moju mašinu. Co sa vykonu tyka, viem ze je to ?trochu? overkill, pristupoval som k tomu tak, ze chcem moto s top šasi a ovladatelnostou, aby som sa vysantil v zarutach, moto co ma silny zatah aj v nizzich otackach aby to nezvazdalo hnat nad 10000 ako radovku, s cim potom zase narasta rychlost atd.. a neposlednom rade aby to bolo nieco nie tuctove, nieco co ma chyti za srdce. Hodne sa tesim na V4, zatial som nemal tu cest... Ohladom stastia, ano, to je potreba, ako aj celkovo v zivote. Este ten vek=cislo. Ja mam uz tiez cez 40, ale citim sa v poho aj na Tuono, kazdy to mame inac. U teba by som najvecsi problem videl vo vyske/vahe Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cali Odesláno 6. června 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. června 2019 Pribeh pekny akurat to tuono na konci mi do celkoveho konceptu kus nepasuje viz ako pise instant kazdopadne vela stastia. Moj pribeh je kratsi voucher na A som dostal darom na vianoce 2014 zhruba v kristovych rokoch, oct 2015 som kupil stareho bandita a mam ho dodnes. 4 sezona atakujem 15t km a vyvalal som sa zatial iba raz predne kolo odskocilo na nerovnosti pri prudkom brzdeni... mne ani moto sa nic nestalo. Jazdim ako s hnojom, sam a iba vikendy za pekneho pocasia na jazdy do prace som po zrelej uvahe rezignoval a definitivne presedlal na skuter. Moto mi vyhovuje a ak ju nerozbijem budem ju mat dlho lebo limitom je v mojom pripade jednoznacne pilot ak o nu z nejakeho dovodu pridem tak kupim rovnaku len mozno s abs. Do buducna planujem este gsxr 1100w a gsx 1100f ale len ako rekvizity do garaze a spomienku na davny plagatovy sen zistil som totiz ze rypat sa v tom ma bavi skoro viac nez na tom jazdit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tedwine Odesláno 6. června 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. června 2019 Pribeh pekny akurat to tuono na konci mi do celkoveho konceptu kus nepasuje viz ako pise instant kazdopadne vela stastia. Na moj vkus to predbezne pasuje akurat, uvidime.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cali Odesláno 6. června 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. června 2019 Ono pravda je, ze ani najsilnejsia motorka si sama od seba heftom netoci a ak si schopny sa na tuono poskladat pohodlne, tak to naozaj moze byt uplne v pohode. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Americkej Odesláno 6. června 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. června 2019 Novej Tuňák je bomba, ve Faktorce vo to víc. Přesun na vleku a pak ždímat zatáčky mám taky rád, pro podobnej účel volíš správný nářadí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gerhard Odesláno 6. června 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. června 2019 (upraveno) kolko mas rokov ked sa mozem opytat? to instant:To máš recht, 46 , cruiser som este neskúšal aj keď kamarátmi mi vraví, TY S TOU SVOJOU JAZDOU, ZE MAJU SLABSIE BRZDY, SA BAT NEMUSIS, TY TO NEPOCITIS to Horhe: Pristane Ti ten HD parada. Upraveno 6. června 2019 uživatelem gerhard Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Americkej Odesláno 6. června 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. června 2019 kolko mas rokov ked sa mozem opytat? Dyk Tedwine píše, že přes 40. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tedwine Odesláno 6. června 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. června 2019 Novej Tuňák je bomba, ve Faktorce vo to víc. Přesun na vleku a pak ždímat zatáčky mám taky rád, pro podobnej účel volíš správný nářadí. Že ano, som rad ze to vidis stejne kuaaa nech uz je tu!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Americkej Odesláno 6. června 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. června 2019 Jasný, svižná turistika podle mýho gusta, zrovna jsem se vrátil... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
klobadysek Odesláno 6. června 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. června 2019 kolko mas rokov ked sa mozem opytat? to instant:To máš recht, 46 , cruiser som este neskúšal aj keď kamarátmi mi vraví, TY S TOU SVOJOU JAZDOU, ZE MAJU SLABSIE BRZDY, SA BAT NEMUSIS, TY TO NEPOCITIS to Horhe: Pristane Ti ten HD parada. A mohu se zeptat proč měníš? V čem ti to BMW nesedí?Neseděl jsem ani na jednom, ale jízdně i praktičností to bude krok zpět. Tím nezatracuji kategorii cruiser, ale když už, tak něco fakt hezkýho a aspoň trošičku netuctovýho. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tedwine Odesláno 6. června 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. června 2019 (upraveno) Jasný, svižná turistika podle mýho gusta, zrovna jsem se vrátil...DSC01195 - Copy.JPGParada! Kde si bol? To prve je HP2? Strasne krasna motorka. Ja este komfortnejsie-motorky do dodavok, aby neprsal na ne dazd, ani mušky Upraveno 6. června 2019 uživatelem tedwine Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Americkej Odesláno 6. června 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. června 2019 Rozumím, jenže kvůlivá pár dnům v roce držet dodávku nechci a půjčovaný věci mi smrděj, no. Naví dažď aj mušky mám na bajku celoročně, to se nepodělá. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tedwine Odesláno 6. června 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. června 2019 Rozumím, jenže kvůlivá pár dnům v roce držet dodávku nechci a půjčovaný věci mi smrděj, no. Naví dažď aj mušky mám na bajku celoročně, to se nepodělá.Vyzera to tak ze idem kupovat prepravnik na koňa, uz to riesili v ramci vyroby tak ze priprava na moto, maju takych klientov ako som ja, ze dcerka kone, tatinek moto . Vsetko je pogumovane, vyvapkujes a frcis.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se