Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
před 26 minutami, Jarett napsal:

👍

👍 jediná cesta :box:

Odesláno

Jurečka  zase perlí

Zároveň hned navázal sdělením, že v budoucnu nesmí klesat průměrná doba výplaty důchodů. „Každý musí dostat možnost strávit v důchodu alespoň 21 let,“ slibuje ministr práce.

Když je průměrné dožití 76 let a důchod od 65 tak pod ministrem Válkem těch 85 hravě zmáknem. 

Odesláno
před 16 minutami, Conrad napsal:

Jurečka  zase perlí

Zároveň hned navázal sdělením, že v budoucnu nesmí klesat průměrná doba výplaty důchodů. „Každý musí dostat možnost strávit v důchodu alespoň 21 let,“ slibuje ministr práce.

Když je průměrné dožití 76 let a důchod od 65 tak pod ministrem Válkem těch 85 hravě zmáknem. 

Sorry 86

Odesláno

Já bych hrozně rád viděl analýzu, kolik lidí přispělo za svůj pracovní život na důchod alespoň tolik, aby jim to pokrylo jejich celkový příjem od státu podobu důchodu. A další podobné statistiky. 

Protože celá diskuse by měla být podložena čísly, očekávanými trendy, atd.. a to mi právě hodně schází. 

Protože třeba u zdravotního pojištění dává smysl, aby to byla kolektivní záležitost (statistika, zákony velkých čísel, atd), ale u důchodu mi to už smysl nedává. Důchod jako kolektivní pojištění... Každý by měl mít svůj účet a na něj povinně přispívat s tím, že stát by klíčovým profesím s malým platem (učitelé, zdravotníci), atd přispíval. 

Odesláno

To ale nikdy nebude. Je to cele koncipované jako normální daň a výplata důchodu je v podstatě sociální dávka a to je jedine, na co se náš stát zmuze. Překopat to nepůjde, to nikdo neudělá.

Odesláno (upraveno)

Mě to nepobavilo z hlediska ekonoma, to není moje parketa, ale ze zdravotního, to by ani Lurdy nesvedly.

Upraveno uživatelem Conrad
Odesláno
před 3 hodinami, safi napsal:

Já bych hrozně rád viděl analýzu, kolik lidí přispělo za svůj pracovní život na důchod alespoň tolik, aby jim to pokrylo jejich celkový příjem od státu podobu důchodu. A další podobné statistiky. 

Protože celá diskuse by měla být podložena čísly, očekávanými trendy, atd.. a to mi právě hodně schází. 

Protože třeba u zdravotního pojištění dává smysl, aby to byla kolektivní záležitost (statistika, zákony velkých čísel, atd), ale u důchodu mi to už smysl nedává. Důchod jako kolektivní pojištění... Každý by měl mít svůj účet a na něj povinně přispívat s tím, že stát by klíčovým profesím s malým platem (učitelé, zdravotníci), atd přispíval. 

Učitelé  a zdravotníci mají malý plat ? To snad ne ..

Odesláno (upraveno)

Ja bych rekl ze je to az nehorazne moc. Sice vysokoskolak, zodpovednost a tak, ale proc by mel mit ucitel skoro stejne jako treba pingl?!:)

Upraveno uživatelem Micey
Odesláno

Nejsem učitel na ZŠ ani zdravotník - ale fakt byste byli (po absolvování ne zrovna jednoduché VŠ, plus povinných praxí, kurzů, atestací a nadstavbových školení) ochotní za výše uvedený obolus dělat šaška mezi cizíma rozcapenýma usmrkancema, být půl dne jednou nohou v kriminále a druhou půlku dne se děsit co Vám vyvedou zítra? A nebo byste (po dobré večeři, namísto slintání nad Rolexkama u Chronomagu) preferovali možnost si na tyto vydělávat v dobrovolně-povinné službě+příslužbě, zodpovědnou péčí o agresivní fetky a vyřezáváním hemeroidů (volná citace myšlenky kolegy @instant)? :shit:

Odesláno

Micey: Přesně tak. A to jsi nezmínil zdravotníky, třeba sestry na oddělení. Celý den si válí šunky na sesterně, občas proplesknou nějakého simulanta, co si dovolí zazvonit. Čisté a bezpečné prostředí, nemusí dýchat jedy z dezinfekce apod., pacoši jsou pod sedativy, takže pohoda, nikdo není agresivní, nikdo nekadí, nesmrdí, nekrvácí. Kdo krvácí, ten zásadně není infekční. Ležící pacienti nad 80kg se polohují a přemisťují sami. Prostě práce snů za super prachy.

Odesláno
před 7 hodinami, Conrad napsal:

Jurečka  zase perlí

Co ma spolecnyho prumerne doziti s dobou pobirani duchodu? Nebo myslis ze prumernej prazskej pepik mel jit v 2020 pri dosazeni veku 52,59 let (77,09-24,5) do duchodu?

IMG_0651.png

IMG_0652.png

Odesláno (upraveno)
před 2 hodinami, Ajaj napsal:

Co ma spolecnyho prumerne doziti s dobou pobirani duchodu? Nebo myslis ze prumernej prazskej pepik mel jit v 2020 pri dosazeni veku 52,59 let (77,09-24,5) do duchodu?

Super, ze se nasel nekdo, kdo tomu rozumi! Muzes svoji myslenku trochu rozvest? Hraje si s nama Jurecka skorapky nebo budeme opravdu travit v duchodu prumerne cca 21 let? Kdyz nehraje a budeme, tak kdy?

Upraveno uživatelem parnistroj
upresneni
Odesláno (upraveno)
před 9 hodinami, Radek124 napsal:

Nejsem učitel na ZŠ ani zdravotník - ale fakt byste byli (po absolvování ne zrovna jednoduché VŠ, plus povinných praxí, kurzů, atestací a nadstavbových školení) ochotní za výše uvedený obolus dělat šaška mezi cizíma rozcapenýma usmrkancema, být půl dne jednou nohou v kriminále a druhou půlku dne se děsit co Vám vyvedou zítra? A nebo byste (po dobré večeři, namísto slintání nad Rolexkama u Chronomagu) preferovali možnost si na tyto vydělávat v dobrovolně-povinné službě+příslužbě, zodpovědnou péčí o agresivní fetky a vyřezáváním hemeroidů (volná citace myšlenky kolegy @instant)? :shit:

Njn, ono tohle ale bude člověk od člověka.... stejně jako v jiném zaměstnání. Třeba sousedka je úča na ZŠ, navíc je nějaká ta asistentka a rozhodně si neztěžuje. Naopak si chrochta blahem. Myslím, že nějakých 35 až 40k mít bude. Vždy vytlemena jak půlměsíc, když má všechny ty prázdniny a volna zaplacený a nemusí hnout ani prstem. Já bych to zase úplně vše nepausalizoval. 

To samé lékaři obvodaci a jim podobní....skoro je sere, když je s něčím otravuješ a nejlépe abys nechodil vůbec a jen jim (sestřičce) zavolal, co máš za problém. Je to opravdu něco jiného než práce v nemocnici a starání se o pacienty viz výše popsané a ohodnocený jsou víc než dobře.

Upraveno uživatelem Gustaf

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...