Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

jak si představujete další vývoj?

Já (na základě že Kačer je jen vekslák):

1) D na Z - naval nerosty za 500miliard a tady nám to hned podepiš 

2) Z to nejde, musím interně probrat

3) D na oko nasranej a hned s P nejlepší kámoš, aby vytvořil tlak na Z

4) Z řekne časem OK, ale s protinávrhem na D garantuj mi, že do roka a do dne tu nebude žádnej rusák

5) D se Z se hadrkují a final deal je: startovací pozice (500 vs no rusák) je nerealizovatelný. Tudíž 250 s opcí na možné navýšení za podmínek xy, hranice zůstanou kde jsou teď vojska, UA nikdy nebude v NATO a teoreticky nikdy v EU (Turecko style), Rusák ať drží hubu nebo sankce co přijdou (totální odstřižení bank, zadržení tankerů, atd) tak je pošlou do stredověku, protože dostali už dost - Krym, celý východ, velkou část pobřeží, plus se zruší sankce, takže future business as usual

6) během bodu 5 probíhá tlak USA na EU - jste slabý sráči ale ja velký vůdce vás zachráním s plánem: vytvoření demilitarizačni zóny (ala Korea), kdy EU dodá kompletní pozemní síly, USA zajistí leteckou, protileteckou a logistickou podporu (cíl jasný - minimalizovat ztráty na životech jejich vojáků), ale EU jím musí částečně uhradit náklady, protože je to high-level support pro evropskou armádu 

WIN pro USA: Donald zachránil svět, finančně vykryl veškeré náklady (minulé i budoucí) + i něco vydělá. Když se něco posere (zelení mužíci na dovolené) tak zařvou nejdříve evropští vojáci. Zachránil EU a mu musí dát další ústupky (např joint-pressure proti Číně)

Upraveno uživatelem Ajaj
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 1 hodinou, Roman I. napsal:

Všem diskutujícím na téma Ukrajina doporučuji Podcast Kecy a politika a rozhovor s českou spisovatelkou Adelou Knapovou, která zije v Charkove.  Uslyšíte bez patosu, co se tam děje. Neni to lichotivé pro Rusko ani pro Ukrajinu. 

Ja to slysel. Vybornej rozhovor. Pred nedavnem by ta pani byla jiste oznacena za dezolata a rusofila.

Odkaz ke komentáři

Tak nejak si ten rozhodovaci algoritmus v Donově kebuli predstavuji. Do toho mu jeste do kazdyho ucha rve nejaka opice a mlati u toho cinely.

Odkaz ke komentáři

K tem jednotlivejm vyrokum a hajlujicim bannonum na americkych konferencich uz nejak neni co rict..

.. ted uz je to jen o nas a jak s tim nalozime..

A vyprdnul bych se i na nejaka velka jednotna EU reseni... jaderny destnik Francie s Velkou Britanii nad Nemeckem a okolim a spoluprace konkretnich statu, kteri spolupracovat chteji... domluvit se rychle na statnich urovnich.. klub ochotnych..

....

Já? To bych si také přál," řekl Frodo. "Kéž by se to nestalo za mého života."
"To si přejí všichni, kdo se dožijí takových časů," řekl Gandalf. "Ale to není na nás, abychom rozhodovali. Vše, co musíme rozhodnout, je to, co udělat s časem, který nám byl dán."

Odkaz ke komentáři

před 3 hodinami, Roman I. napsal:

Aby to nevyznělo špatně. Rusaky nenávidím z hlouby srdce, dvě ukrajinské rodiny máme uz 3 roky jako jedny z nejbližších přátel, o situaci tam jsem informovaný od zdroje. Rusaci ať táhnou do pekel, ale ta holka mluví o tom, jak to na východě Ukrajiny je. V podstatě spálená země bez budoucnosti, maji hrozne demografické problémy, ekonomické, ekologické…. A do toho se ukrajinská věrchuška chova fakt zle. Poslechni si to. 

Ja jsem to dneska poslouchal v autě a ve spoustě věcí má paní pravdu, ale v dost věcech si tam protiřečí.  V Charkově žije šest měsíců, já bych se po šesti měsících netroufal pasovat do znalce místních poměrů.  Nejvíc mě udivilo  tvrzení, že Ukrajinci už nemají pro co bojovat (nechtějí bojovat za svůj stát), že už bojují jen za své rodiny…….ja si myslím, že ve většina lidi (a je jedno ze které země) bude primárně bojovat za svou rodinu a ne za stát, jak je paní přesvědčena. Celkově mi to trochu připadá, že některé její zaručené informace jsou spíš “jedna paní povídala”. Víc založené na faktech mi připadají reportáže od Martina Dorazina, který tam je od začátku invaze.

Upraveno uživatelem xbraj19
  • Like 2
  • Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

No comment

„Ty volby nám ukážou, jestli jsme v Evropě ještě schopni uspořádat svobodné a férové volby. Německo je pod velkým tlakem zahraničních nepřátelských sil, zejména dezinformace z Ruska tam už velmi dlouho pracují na masáži názoru Němců,“ upozornila Jourová.

V roce 2017 se poměrně dost spekulovalo o tom, jestli budete kandidovat v prezidentských volbách. Přemýšlíte o tom, jestli do těch prezidentských voleb nejít? 

Je to zatím naprosto teoretické. Když to Petr Pavel vzdá, tak potom budu trošku sledovat, kdo se tam všechno bude hlásit a možná, že ještě ve mně zaplane mesiášský komplex.

Odkaz ke komentáři

před 14 hodinami, the.sage napsal:

Tak nejak si ten rozhodovaci algoritmus v Donově kebuli predstavuji. Do toho mu jeste do kazdyho ucha rve nejaka opice a mlati u toho cinely.

Na Trumpa teď platí staré japonské přísloví: Zapaluje trávu, aby vyplašil hada..

Odkaz ke komentáři

Levičáci v mém okolí mají díky Doníkovi nabito ostrými argumenty a popravdě se teď debatám s nimi vyhýbám... lídr svobodného světa a západní hegemon se aktuálně v diplomatické rovině chová (přinejmenším opticky) hůř než Čína s její soft power diplomacií a celý svět si to bude pamatovat, doprdelepráce.

Edit: sjednocení spisov./nespisov. stylu

Upraveno uživatelem martar
Odkaz ke komentáři

před 16 hodinami, Ajaj napsal:

jak si představujete další vývoj?

Následující 3 týdny se bude čekat, co kde povolí a komu v EU rupnou nervy.

Když Zelenský neklekne (což předpokládám), navrhnou US rozumnější alternativu. Chlap co táhne třetím rokem národ peklem se prostě z druhýho psychopatickýho geronta nesesype.

Rheinmetall otevře ještě letos několik obrfabrik na kanóny a munici v Sasku, Litvě i přímo na UA. Tady se s kapitulací nepočítá.

• Dát hlas 3
Odkaz ke komentáři

Anglie a Francie drží. Překvapilo mě positivně Nizozemí. Polsko dlouhodobá klasika.
Německo velká neznámá (případná koalice CDU-CSU/SPD moc šancí na akceschopnou vládu nedává).
Pobaltský státy budou tlačit a zavážou se k jakémukoli závazku. 
Kdyby se ještě ozvalo rázně Švédsko a Finsko, tak už jako celek jsme slušnej Firewall i bez Kačera

a my? Hmmm….tězko říct 

Odkaz ke komentáři

Když to tak čtu, je jediné řešení vyhlásit formálně Ukrajině válku a začít obsazovat území, aby z toho něco zbylo. Následně se Ukrajina evropské armádě vzdá a Rusové by museli napadnout NATO, aby si ukrojili další část Ukrajiny :)

Upraveno uživatelem Josef01
Odkaz ke komentáři

před 1 hodinou, Josef01 napsal:

Když to tak čtu, je jediné řešení vyhlásit formálně Ukrajině válku a začít obsazovat území, aby z toho něco zbylo. Následně se Ukrajina evropské armádě vzdá a Rusové by museli napadnout NATO, aby si ukrojili další část Ukrajiny :)

Ty víš o nějaké evropské armádě,? Ostatně při různosti členů EU by to bylo jako babylonská věž😃

Odkaz ke komentáři

Jaka doprdele babylonska vez... kdyz se sejdou na cviceni nato ruzne kontingenty z ruznych evropskych zemi, tak se asi domlouvaj rukama a posunkama ?.. delejme si prdel z bruselskych uredniku, neschopnych politiku, ale delat blbce z kluku z armady, je srani do vlastniho hnizda.. obvzlast v dnesni dobe...

Odkaz ke komentáři

před 18 minutami, xbraj19 napsal:

@Conrad Standard NATO a cvičení NATO jsi asi nikdy neslyšel, co? 😉

NATO ano, ale  evropská armáda ?

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...