Frantik Odesláno 10. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2023 Ja se teda pohybuju v bubline, ale snazim se z ni vylejzat casto. Jsem prece jen puvodne vidlák, takze ne jen Praha jest mym domovem. Vsichni, co neco umi, a co chtějí, tak co znam, co se kamaradim, se maji dobre. Meli se dobre za Paroubka, Topola, Necase, Sobotky, Babiše.....i ted. Ja mel za 10 let Zemana a Babiše jedno z nejlepsich období v zivote a to porad pokracuje, jen se ted mene stydim Proste ZADNA vlada neudela lidi stastny. U firem je to podobne, jako na houpačce se strida dobry a spatny období, pády a rusty. Vzdycky to tak bylo. Takovej ten plac, ze je vsechno nahovno a ze vsichni umrou je ubohej. Firmy porad placou, ze krachujou a vyhrozujou a nikdo pritom nezkrachoval (treba Madeta :-)) A pokud ano, tak bude jina firma, lepsi. A lidi taky budou mit trochu mene penez a pak zase vic, to je kolobeh Taky jsem zacinal mimochodem v Praze na ubytovne s cinskou polevkou cinska polevka kachna Yum Yum a obcas si ji na kocovinu delam dodnes Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skalis Odesláno 10. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2023 Nikdo nerika, ze nepotrebujeme remeslniky. Potrebujeme je, je jich dobrych malo a tim padem jsou dobre zaplaceni. To je dobre, protoze sikovni lidi, co nejsou na studia, maji solidni perspektivu. Ale bavme se o strukture ekonomiky, tam musime soustruzniky, co delaji komponentu s nizsi marzi, nahradit vyrobou koncovyho produktu s vyssi marzi. A u soustruhu bude budto robot, nebo delnik v Asii. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ragu Odesláno 10. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2023 před 2 minutami, skalis napsal: Nikdo nerika, ze nepotrebujeme remeslniky. Potrebujeme je, je jich dobrych malo a tim padem jsou dobre zaplaceni. To je dobre, protoze sikovni lidi, co nejsou na studia, maji solidni perspektivu. Ale bavme se o strukture ekonomiky, tam musime soustruzniky, co delaji komponentu s nizsi marzi, nahradit vyrobou koncovyho produktu s vyssi marzi. A u soustruhu bude budto robot, nebo delnik v Asii. Jo, blbě jsem to napsal. Neopovrhuju manuální činností, ale kdo si myslí že některý profese nezaniknou IMO nechápe vývoj trhu a princip komoditizace. U některých věcí se samozřejmě bavíme o dekádách. Koupelnu ti zatím taky dneska neudělá kompletně stroj, ale nějaký náznaky do budoucna tady jsou - už teď máš roboty co staví zdi, tískárny co tisknou baráky. Ad uklízečka - skoro každej má dneska doma robotickej vysavač, kterej už dneska pracuje dost dobře, pračku do který akorát naházíš věcí a sušičku ze který to můžeš rovnou poskládat bez žehlení. Za 20 let to může bejt úplně jinde, tohle prostě není kreativní činnost a jde nahradit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ATOM Odesláno 10. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2023 před 8 minutami, skalis napsal: Nikdo nerika, ze nepotrebujeme remeslniky. Potrebujeme je, je jich dobrych malo a tim padem jsou dobre zaplaceni. To je dobre, protoze sikovni lidi, co nejsou na studia, maji solidni perspektivu. Ale bavme se o strukture ekonomiky, tam musime soustruzniky, co delaji komponentu s nizsi marzi, nahradit vyrobou koncovyho produktu s vyssi marzi. A u soustruhu bude budto robot, nebo delnik v Asii. Nerealne v nejake blizke budoucnosti. 30 let se tu budovala montovna evropy a ty to chces otocit o 180 stupnu. Bezte se ogari podivat, do tech continentalu, brosů, siemensů, a spousty dalsich spolecnosti, co tam ti lidi v noci delaji. Pokracujte k jejich dodavatelum, subdodavatelum, subsubdodavatelum atd. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ragu Odesláno 10. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2023 před 4 minutami, ATOM napsal: Nerealne v nejake blizke budoucnosti. 30 let se tu budovala montovna evropy a ty to chces otocit o 180 stupnu. Bezte se ogari podivat, do tech continentalu, brosů, siemensů, a spousty dalsich spolecnosti, co tam ti lidi v noci delaji. Pokracujte k jejich dodavatelum, subdodavatelum, subsubdodavatelum atd. Dyť ti vole píšeme, že to může být na dekády. A koncepčně to nejde proti myšlence, že by lidi (lidstvo z dlouhodobýho hlediska) měli dělat raději činnosti kde je lidská práce a kreativita přidaná hodnota. Lidi v Continentalu a podobně jsou u pásů protože je pro firmu jednodušší zaplatit minimální mzdu několika lidem než řešit inovace, zejména když je někde tlak na cenu a kontinuitu služby. Tohle se otočí v momentě kdy ty lidi nebudou nebo nebudou ochotni to dělat za tyhle prachy a nakonec se nevyplatí je tam mít. Může to bejt na dekády, ale někde nemusí. Tohle ti říkám taky z osobní zkušenosti - pracuju teď třeba s manufacturing divizí pharma firmy a vím jak to může vypadat na lince oproti tomu jak to vypadalo dekádu zpět. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skalis Odesláno 10. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2023 před 10 minutami, ATOM napsal: Nerealne v nejake blizke budoucnosti. 30 let se tu budovala montovna evropy a ty to chces otocit o 180 stupnu. Bezte se ogari podivat, do tech continentalu, brosů, siemensů, a spousty dalsich spolecnosti, co tam ti lidi v noci delaji. Pokracujte k jejich dodavatelum, subdodavatelum, subsubdodavatelum atd. Nechci to otocit o 180 stupnu, ale chci, abychom tim smerem sli namisto stagnace s montovnama. Pracuju v hitech, vim, o cem mluvim. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ATOM Odesláno 10. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2023 Minimalni mzdu tam asi nebere nikdo, nicmene, nemyslim si ze se nechteji resit inovace. Problem vidim spis v jejich realizaci. Na papire je spousta veci, ale kdo je postavi.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ragu Odesláno 10. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2023 před 6 minutami, ATOM napsal: Minimalni mzdu tam asi nebere nikdo, nicmene, nemyslim si ze se nechteji resit inovace. Problem vidim spis v jejich realizaci. Na papire je spousta veci, ale kdo je postavi.... Chtít není to stejný co potřebovat. Například IT část naší firmy (bavíme se o firmě 60k plus lidí a IT je z toho třeba 10%) taky tvrdí že chce transformovat jak funguje, ale v momentě kdy se plní finanční targety na 150% k tomu není reálná potřeba. Ta začne být až se přestane finančně dařit nebo až lidi (hlavně teda nová generace) nebudou chtít pro tu firmu pracovat. To je dispozice vývoje o který jsem psal na předchozí straně. Občas do toho teda hodí vidle nějaká kataklyzmatická věc typu Covid (aka Black Swan effect) a jeho vliv na remote/hybrid způsob práce. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 10. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2023 před 54 minutami, ATOM napsal: Nerealne v nejake blizke budoucnosti. 30 let se tu budovala montovna evropy a ty to chces otocit o 180 stupnu. Bezte se ogari podivat, do tech continentalu, brosů, siemensů, a spousty dalsich spolecnosti, co tam ti lidi v noci delaji. Pokracujte k jejich dodavatelum, subdodavatelum, subsubdodavatelum atd. Souhlas Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skalis Odesláno 10. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2023 před 29 minutami, African napsal: Souhlas Tak jeste jednou - my nepopisujeme stav prumyslu, ve kterym jsme dnes. Ale trend, kterej kdyz nenastartujeme, tak budeme naveky plakat nad drahou elektrinou a nizkyma mzdama. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ATOM Odesláno 10. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2023 před 9 minutami, skalis napsal: Tak jeste jednou - my nepopisujeme stav prumyslu, ve kterym jsme dnes. Ale trend, kterej kdyz nenastartujeme, tak budeme naveky plakat nad drahou elektrinou a nizkyma mzdama. Rozumné. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kapo Odesláno 10. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2023 Možná jsem to o tom uklízení špatně napsal - úklidová firma má hromadu požadavků na úklidu, ale nejsou lidi co by to provedli. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeronimo Odesláno 10. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2023 (upraveno) Aby se něco pohlo, tak je potřeba začít už ve školství, protože za posledních 400 let se tam a třeba ještě na hřbitovech moc nezměnilo. K čemu je mi vědět kolik má brontosaurus žaludků nebo jaké oblíbené knížky četla Palackého žena. Dělám si maličko legraci, ale spousta věcí je mi k ničemu, spoustu jsem se musel dovzdělat sám. A někdy si říkám, že bych se potřeboval ještě něco odnaučit Edit: Tím nechci vůbec říct, že učitel apriori dělá něco špatně. Má svoje osnovy. A spousta znich se snaží věci změnit nebo dělat jinak. Upraveno 10. listopadu 2023 uživatelem Jeronimo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 10. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2023 před 6 hodinami, ragu napsal: Lidi v Continentalu a podobně jsou u pásů protože je pro firmu jednodušší zaplatit minimální mzdu několika lidem než řešit inovace, zejména když je někde tlak na cenu a kontinuitu služby. Tohle se otočí v momentě kdy ty lidi nebudou nebo nebudou ochotni to dělat za tyhle prachy a nakonec se nevyplatí je tam mít. Může to bejt na dekády, ale někde nemusí. ragu, trochu přestávám rozumět řeči tvého kmene, ale to je můj stresík, úplně ba pohodu Ale každopádně když jsi zmínil Continental Automotiv, tak zrovna ten u nás máme a je v něm zaměstnána "půlka' našeho města a vcelku dost kamarádů. Jeden co tam šéfuje a jezdí po školeních Německo, Polsko mě říkal jak byl ze začátku překvapený že ta podoba firmy v Německu je úplně identická jako s tou naší, stejné technologie, stejné pracovní pozice, stejná výroba, ale s tím rozdílem co ho trošku štve že Němci mají třikrát, čtyřikrát vyšší mzdy. A taky byl překvapený že u pásů tam sedí většinou Němci a přistěhovalci dělají jen ty nejpodřadnější práce.... Jinak máte dle mého názoru velké oči s tím naším průmyslem, to dříve otevřeme diamantové doly, peace A stále nevím o jakých monotovnách se bavíme, vždyť naše výroba, vývoj a technologie jsou na stejné úrovni jak kdekoliv v EU. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ragu Odesláno 10. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2023 @African v pohodě, já si často taky nerozumím))) Občas mi mozek pracuje na vyšší otáčky, než bych chtěl. Hlavně tak v 11 večer kdy se snažím usnout a čumím do stropu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 10. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2023 3 piva a spíš jak miminko Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 10. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2023 před 18 minutami, ragu napsal: @African v pohodě, já si často taky nerozumím))) Občas mi mozek pracuje na vyšší otáčky, než bych chtěl. Hlavně tak v 11 večer kdy se snažím usnout a čumím do stropu. Jak píše geometr Jinak mě můj psychouš poradil, že jakmile začnu v posteli na něco myslet, musím hned začít myslet na něco jiného, a znovu, a znovu než usneš. Zabírá to, protože mozek si uvědomí že tím že myslí na všechno, tak vlastně nemyslí vůbec na nic a vypne. Když jsem měl problémy se spánkem, tak to zabíralo, a to nejdůležitější samozřejmě chodit spát když jsi ospalý a ne proto, že už je jedenáct. Good luck, nespavost je svinstvo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ragu Odesláno 10. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2023 Alkohol vůbec, to má na mě opačnej účinek (možná usnu ale pak se budím). Změny myšlenek zkusím. Jinak mně nejlíp funguje prostě fyzická únava, takže fitko, ale to se zas nesmí přehnat - například maximálky totálně rozhodi CNS a je to ještě horší. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeronimo Odesláno 10. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2023 (upraveno) před 10 minutami, ragu napsal: Alkohol vůbec, to má na mě opačnej účinek (možná usnu ale pak se budím). Změny myšlenek zkusím. Jinak mně nejlíp funguje prostě fyzická únava, takže fitko, ale to se zas nesmí přehnat - například maximálky totálně rozhodi CNS a je to ještě horší. Fitko večer moc nedporučuji. Spíš nějaké pohodovější, klidnější aktivity. Joga, nečumět do modrých obrazovek (když už musím tak používám filtry modrého světla nebo brýle), alkohol vyloženě nabourává cirkadiální rytmus. Taky těžká jídla před spánkem můžou také dělat problém, atd.. Jinak já se večer vyloženě umlátím knížkou do bezvědomí. Upraveno 10. listopadu 2023 uživatelem Jeronimo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeronimo Odesláno 10. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2023 (upraveno) před 1 minutou, Jeronimo napsal: Double Upraveno 10. listopadu 2023 uživatelem Jeronimo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se