African Odesláno 28. března Nahlásit Odesláno 28. března V 28. 3. 2025 v 14:31, Frantik napsal: Tak stejne tak vařil i tehdy, buď v klidu. Jen jsi o tom nevěděl Ja jsem vyrůstal v devadesátkách na vesnici a pak malým městě a všude bylo všeho dost. A taky jsme ochutnávali, stejně jako dnešní děcka Rozšířit Asi lepší vesnice, u nás jsi o perník nezakopl a musel jsi do velkoměsta Každopádně jsem rád že je všechno tak jak má být a jen ať si náctiletý dávají do žíly, vždyť je to lepší než chlastat 1 1
Conrad Odesláno 28. března Nahlásit Odesláno 28. března Dříve hrozilo jen riziko že dcerka bude zbouchnutá a synek ji bude mít jak carskej důstojník
vzduch Odesláno 29. března Nahlásit Odesláno 29. března V 28. 3. 2025 v 19:15, African napsal: Asi lepší vesnice, u nás jsi o perník nezakopl a musel jsi do velkoměsta Každopádně jsem rád že je všechno tak jak má být a jen ať si náctiletý dávají do žíly, vždyť je to lepší než chlastat Rozšířit Chlapci, vy si z toho děláte prdel, ale ona to prdel není do té doby, než se to dotkne vaší rodiny 2
Tobi Odesláno 29. března Nahlásit Odesláno 29. března Z toho grafu je evidentní, že největší zhouba lidstva je chlast, no a dá se sehnat všude.
vzduch Odesláno 29. března Nahlásit Odesláno 29. března S tím alkoholem souhlasím, je to metla, ale alkoholikem se staneš cca za 10 let a feťákem cca za rok. Někteří uživatelé "feťáci" mnohdy začínají trávou a pak přecházejí na větší svinstvo. Je to zjednodušený pohled, ale je to tak.
Frantik Odesláno 29. března Nahlásit Odesláno 29. března V 28. 3. 2025 v 19:15, African napsal: Asi lepší vesnice, u nás jsi o perník nezakopl a musel jsi do velkoměsta Každopádně jsem rád že je všechno tak jak má být a jen ať si náctiletý dávají do žíly, vždyť je to lepší než chlastat Rozšířit Tak s tím něco udělej! Komentáře "to za nasich mladejch let to nebylo a neexistovalo" to nevyřeší
Tobi Odesláno 29. března Nahlásit Odesláno 29. března V 29. 3. 2025 v 6:21, Frantik napsal: Tak s tím něco udělej! Komentáře "to za nasich mladejch let to nebylo a neexistovalo" to nevyřeší Rozšířit Třískat, řezat a vyvážet daleko za město-ale to se už nemůže.
Tobi Odesláno 29. března Nahlásit Odesláno 29. března V 29. 3. 2025 v 6:34, Tobi napsal: Třískat, řezat a vyvážet daleko za město-ale to se už nemůže. Rozšířit Doplním-osobní zkušenost, asi rok 1977-chlast-dodnes pamatuji. 1
Jeronimo Odesláno 29. března Nahlásit Odesláno 29. března V 29. 3. 2025 v 6:21, vzduch napsal: S tím alkoholem souhlasím, je to metla, ale alkoholikem se staneš cca za 10 let a feťákem cca za rok. Někteří uživatelé "feťáci" mnohdy začínají trávou a pak přecházejí na větší svinstvo. Je to zjednodušený pohled, ale je to tak. Rozšířit No, myslím, že alkoholikem se úspěšně můžeš stát mnohem dřív než za deset let. Bohužel tímto způsobem hodně lidí řeší své psychické problémy. Bo alkohol působí na ty správné neurotransmitery. A tak spousta lidí chlastá jen aby nějak existovalo/přežilo. 1
African Odesláno 29. března Nahlásit Odesláno 29. března V 29. 3. 2025 v 6:21, Frantik napsal: Tak s tím něco udělej! Komentáře "to za nasich mladejch let to nebylo a neexistovalo" to nevyřeší Rozšířit To si jako piš že bych udělal, ale nemám na to páku, proto jsem zmínil vládu A nikdo neříká že to za našich mladých let nebylo, hódně perníku prolétlo rypákem několika kámošů, ale určitě si to nekoupil u nás ve městě před školou jako dnes a v kdejaký vesnici jak píšeš, to je krmelec... prostě už je zapotřebí s tím trošku pohnout, jinak nám to přeroste přes hlavu, to je jediné co jsem chtěl říct. Ale ono to nejsou jen drogy, tady se tak nějak sere už úplně na všechno mě případne
petr_cha Odesláno 29. března Nahlásit Odesláno 29. března Pokud vis o nejake varne ve svem okoli, najakem pripadu nabizeni drog ve vasi skole, proc to nenahlasis na policii?
African Odesláno 29. března Nahlásit Odesláno 29. března V 29. 3. 2025 v 8:15, petr_cha napsal: Pokud vis o nejake varne ve svem okoli, najakem pripadu nabizeni drog ve vasi skole, proc to nenahlasis na policii? Rozšířit S klukem s protidrogového jsem lezl na Kilimandžáro, takže znám postup i jak to chodí Nikdy jsem nikoho neprásknul, od toho máme jiná esa v našem městě, takže se o varnách ví, to jsem si jist. Ale řeší se čím dál tím větší věci, o prcky není zájem a to je ten průser. Před necelými pěti lety se řešili defakto všechny nahlášené varny a to hned, nečekalo se na rozšíření, přestěhování a bylo to tak lépe regulované.
wawrik Odesláno 29. března Nahlásit Odesláno 29. března V 29. 3. 2025 v 6:21, vzduch napsal: S tím alkoholem souhlasím, je to metla, ale alkoholikem se staneš cca za 10 let a feťákem cca za rok. Někteří uživatelé "feťáci" mnohdy začínají trávou a pak přecházejí na větší svinstvo. Je to zjednodušený pohled, ale je to tak. Rozšířit Si úplne vedľa. Tie časy potrebné na závislosť si si vycucal z prsta, a čo sa týka druhého tvrdenia, tak vďaka legálnej dostupnosti alkoholu a možnosti kúpiť ho aj v tom najzapadlejšom kúte krajiny je prakticky isté, že každý feťák „začínal“ alkoholom. 1 5
Frantik Odesláno 29. března Nahlásit Odesláno 29. března V 29. 3. 2025 v 7:43, African napsal: To si jako piš že bych udělal, ale nemám na to páku, proto jsem zmínil vládu A nikdo neříká že to za našich mladých let nebylo, hódně perníku prolétlo rypákem několika kámošů, ale určitě si to nekoupil u nás ve městě před školou jako dnes a v kdejaký vesnici jak píšeš, to je krmelec... prostě už je zapotřebí s tím trošku pohnout, jinak nám to přeroste přes hlavu, to je jediné co jsem chtěl říct. Ale ono to nejsou jen drogy, tady se tak nějak sere už úplně na všechno mě případne Rozšířit V tom jsme zajedno myslím
zceyee Odesláno 29. března Nahlásit Odesláno 29. března V 28. 3. 2025 v 19:15, African napsal: Každopádně jsem rád že je všechno tak jak má být a jen ať si náctiletý dávají do žíly, vždyť je to lepší než chlastat Rozšířit A co to nakombinovat, tak aby byly oba tábory spokojený? Stimulanty sou teda spatny, ale kava (kofein je nejrozsirenejsi stimulant na svete), ta se vlastne nepocita. Radsi flasku tvrdyho nez trochu koksu (ten je pro smazky, ikdyz je to technicky vlastne take slaby stimulant). Kdo se v tom ma pak vyznat? Nechcete se nejak dohodnout aby clovek vede kolik si muze dat v kavarne kafe aby nebyl za smazku? Ted sem se vratil z tesca, nakoupil sem nejake spolecensky (a kulturne) prijatelne drogy. Tak snad sem v pohodě, tolik piva sem doma neměl snad dva roky, ale dal sem na vás.
African Odesláno 29. března Nahlásit Odesláno 29. března V 29. 3. 2025 v 11:36, zceyee napsal: A co to nakombinovat, tak aby byly oba tábory spokojený? Stimulanty sou teda spatny, ale kava (kofein je nejrozsirenejsi stimulant na svete), ta se vlastne nepocita. Radsi flasku tvrdyho nez trochu koksu (ten je pro smazky, ikdyz je to technicky vlastne take slaby stimulant). Kdo se v tom ma pak vyznat? Nechcete se nejak dohodnout aby clovek vede kolik si muze dat v kavarne kafe aby nebyl za smazku? Ted sem se vratil z tesca, nakoupil sem nejake spolecensky (a kulturne) prijatelne drogy. Tak snad sem v pohodě, tolik piva sem doma neměl snad dva roky, ale dal sem na vás. Rozšířit Já říkám, když s tím neotravuješ své okolí, klidně si doma píchej ovci v gumákách
zceyee Odesláno 29. března Nahlásit Odesláno 29. března V 29. 3. 2025 v 16:59, African napsal: Já říkám, když s tím neotravuješ své okolí, klidně si doma píchej ovci v gumákách Rozšířit Hehe, mě právě docela zajímá psychologie a tohle téma je strašně komplikované. Věděls třeba že heroin se běžně používá v medicíně (nebo používal?) a nevzniká na něm fyzická ani psychická závislost? O Extazi (MDMA) a PTST je toho take dost napsano. Prijde mi prave spatne to spolecensky odsoudit jakoze vsechno je spatne, pac to prave zavira dost cest ktere v dusledku mohou byt pro lidstvo velmi produktivní. Ale taky nechci nic obhajovat, znam lidi co se uchlastali a znam i lidi co se ufetovali. Ale beru je jednim metrem.
wawrik Odesláno 29. března Nahlásit Odesláno 29. března V 29. 3. 2025 v 17:28, zceyee napsal: Věděls třeba že heroin ... a nevzniká na něm fyzická ani psychická závislost? Rozšířit Zdroj by si k tomu nemal?
Bert Odesláno 29. března Autor Nahlásit Odesláno 29. března Inu, tohle vpravdě překvapivé tvrzení bych si také rád nechal od @zceyee ozdrojovat a vysvětlit.
zceyee Odesláno 29. března Nahlásit Odesláno 29. března Napsal jsem to asi blbě. V urgentní medicíně. Po nehodě. Lidi pak vyjdou z nemocnice a nemají chuť si něco dát. Nemyslel jsem opakovane pouzivani, to je samozrejme blbost. Jako zdroj bych uvedl to video co jsem linkoval predtim. Mluvil o tom Vít Samek (vit samek jezdil se zachrankou a rikal ze je to bezne pouzivany jen se o tom moc nemluvi - Diacetylnalorphine -> cistej heroin) v nejakem podcastu pripadne v reportazich "Na vlastní otvor". Studie, např. Rat Park test, https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/7291261/ Vysvetleni kratce .. lide majici chut na latky maji potrebu vytvorit si filtr na realitu (zijou-li v realite, maji uzkost, proto tem zavislostem rikame anxioliticke, anxiety = uzkost, alkohol je nejbeznejsi). Proc? Protoze realita je pro ne spatna, maji v hlave tzv. bad object, maji v hlave ze nejsou dobry. Jakmile je po bouracce podan diacetylmorphine nekomu, nema potrebu stepovat pred nemocnici a zebrat o dalsi davku. Clovek co zije v prostredi ktere je spatne tu potrebu ma. Resenim je vyresit spatny objekt, nikoliv pristup k latce. Hodne je vysvetleno v tom videu co sem linkoval predtim. Snad sem nenapsal neco nejak zasadne blbe, rad se necham poucit pokud jo, zase se na nejakou dobu odmlcim radsi.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se