Dantechno Odesláno 17. března 2018 Nahlásit Odesláno 17. března 2018 Casio Oceanus?. Pojmenováno dle boha moře z řecké mytologie.Elegance a technologie ? to je to co by mělo, dle casia, hodinky z této série definovat. První hodinky řady Oceanus vyrobilo Casio v roce 2004, byl to model OCW-500. Dnes už je v produkci třetí generace ze které je i mnou představovaný model OCW-S3001S. Nikdy jsem k této prémiové linii netíhnul. Ať už to bylo vysokou pořizovací cenou, nebo designem jednotlivých modelů. Je tu však jeden model, který mě nadchnul hned na prvních fotkách. Tyhle oceanusy mě hned uchvátily a splňovaly vše, co jsem chtěl od hodinek na každý den. OCW-S3001S je tzv. ?anniversary? model, byl uvedený k desátému výročí řady Oceanus. Spadá do třídy Manta a vychází z běžného modelu OCW-S3000. Později se objevilo se několik dalších barevných mutací.Výroční model byl pro mě ideální ať už kvůli perfektní barevné kombinaci ? modré subdialy, černý datový věnec, lehounce zlaté detaily nebo díky keramické lunetě. V neposlední řadě je to omezená výroba na 1000 kusů. Tělo včetně tahu je titanové s karbidovou úpravou. Výroba pouzdra včetně jeho leštění metdou Zaratsu je prováděna společně MR-G od Casia a Grand Seiko modely v továrně Koriyama. Vím, že se opakuji ale tohle prostě japonci umějí a ty detaily, přechody a hrany jsou fantastické. Titan způsobuje, že hodinky jsou lehoučké, nějakých 92 gramů. Společně s příjemným průměrem 42 mm a výškou 12 mm jsou prudce nositelné. Luneta je keramická ? další plus k odolnosti. Má šestnáct fasetek. Sklo je dvojitě vyklenutý safír s oboustranným antireflexem. Tohle bych rád vyzdvihnul, protože tady je na opravdu vysoké úrovni. Manželku jsem poprvé nachytal, že to jsou hodinky bez sklíčka. Od té doby jim jinak neřekne J Ručky a indexy mají nános modrého Neo-Britu a opravdu slušnou svítivost a výdrž. Korunka je keramická s lehce zlatým logem Oceanus. Není šroubovaná, vodotěsnost je přes to 100m. Hodinky nesundávám při žádné činnosti a dosud samozřejmě bez problému. Dýnko je kupodivu, zřejmě, naklapávací s výročním logem a několika popisky. V hodinkách je šestimotorkový modul 5347. jedná se o Tough movemet což znamená, že kombinuje čtyři vlastnosti:Multiband 6 (příjem radiového signálu GER,UK,USA,China, JAP1,JAP2)Solární napájeníHybridní design s materiály zvyšující nárazovou odolnostAutomatická kalibrace ruček na indexyDále je tu světový čas, Stopky na 60 minut s přesností 1/20 sek., dual time. Takže takový standad. Link na stránky výrobce: https://products.oceanus.casio.jp/_detail/OCW-S3001C-1A/ Fotky jsou moje a dvě z WUS.
saida Odesláno 17. března 2018 Nahlásit Odesláno 17. března 2018 Super makro foto. Pěkné hodiny i recenze . Díky
shewcza Odesláno 17. března 2018 Nahlásit Odesláno 17. března 2018 Tyhle mě berou hodně. Díky za recenzi.
bandicoot Odesláno 17. března 2018 Nahlásit Odesláno 17. března 2018 Díky. Makra jsou nejen povedený jako fotky, ale s přehledem na nich obstojí i hodinky.
brekeke Odesláno 17. března 2018 Nahlásit Odesláno 17. března 2018 Ty ses nam s tema recenzena rozjel Plasticke detaily na cifru jsou vyborne. Vypada to na opravdu vysokou kvalitu zpracovani. A zaratsu? Cumim jak puk!
Návštěvník Matiniela Odesláno 17. března 2018 Nahlásit Odesláno 17. března 2018 Nádherné hodinky a super recenze Užívej
batoo Odesláno 17. března 2018 Nahlásit Odesláno 17. března 2018 Výborná recenze i fotky, mohu se zeptat na orientační cenu těchto kousků?Díky Sent from my iPhone using Tapatalk
MíraMíra Odesláno 17. března 2018 Nahlásit Odesláno 17. března 2018 Parádní hodinky. Rád bych je viděl live a vůbec by mně nevadilo je ponosit.Dík za recenzi.
long Odesláno 17. března 2018 Nahlásit Odesláno 17. března 2018 Děkuji za hezkou recenzi a fotky, které celé hodinky posunuli nahoru :-)Nikdy by mně nenapadlo že mohou být tak zajímavé!
romulada Odesláno 17. března 2018 Nahlásit Odesláno 17. března 2018 Hezká recenze. Hodinky mají dobrou Lumi a i přes to, že jsou to chrona, tak vypadá cifr celkem čitelně. Ať ti dělají radost, co nejdýl!
ricous Odesláno 17. března 2018 Nahlásit Odesláno 17. března 2018 Dane moc pěkné, zvlášť se mi líbí cifr, indexy a AR. No a fotky jsou pecka!
Dantechno Odesláno 17. března 2018 Autor Nahlásit Odesláno 17. března 2018 Díky za ohlasy. V 17. 3. 2018 v 13:00, batoo napsal: Výborná recenze i fotky, mohu se zeptat na orientační cenu těchto kousků?DíkySent from my iPhone using Tapatalk Hele ceníkovka u Casia byla nějakých 200 000,- japonských jenů. Teď už nejsou k sehnání vzhledem k tisícovce vyrobených kusů, se štěstím možná někde použité.Jsem také druhý majitel. Přikládám foto výpočtu celní deklarace ze které jde vyčíst kolik původní majitel zaplatil. Abych se přiznal 56 062,- Kč bych za ně osobně nedal.
nAscA Odesláno 17. března 2018 Nahlásit Odesláno 17. března 2018 Paradni. Zpracovani naprosto ukazkove. Ale je to dost za "Casio".
dr.sphinx Odesláno 18. března 2018 Nahlásit Odesláno 18. března 2018 (upraveno) Mně se ty hodinky docela líbí, a co si budem povídat, pro dlouhodobou radost cibule dělají i (nebo hlavně?) detaily, ty jsou krásný a je jich plno.Antireflex bombózní, bude to přímý konkurent SCC od Seika a třeba i lepší.Jako jo, trochu kolotoč, ale to samé jsem si myslel o Astronech, které jsem pak skoro dva roky rád nosil.Cena mi úplně mimo být nepřijde, je na úrovni Astronů (jasně, ty mají GPS), ale zase je možná předčí zpracováním. A o tom, jestli je lepší GPS nebo RC, se dá diskutovat. Naklapávací dýnko zase trochu divný je, o tom žádná.A respekt, že jsi srdcař - každý správný Casiák by si měl Oceanusy aspoň vyskoušet, ne? (Stejně jako Seikař Astrony, Citizeňák Chronomastery.) Upraveno 18. března 2018 uživatelem dr.sphinx
villain83 Odesláno 18. března 2018 Nahlásit Odesláno 18. března 2018 Super hodinky, to cumim. Krasny zpracovani, jak pise doktor, asi si nezadaj s Astronama. Mimochodem, ten Super Clear Coating, co ma Seiko, je snad nejlepsi AR, co jsem kdy na hodinkach osobne videl. Mam ho na Anantach a s cistym svedomim muzu rict, ze ta vnitrni vrstva dela velky divy, opravdu to vypada, ze tam to sklo neni...
lub Odesláno 18. března 2018 Nahlásit Odesláno 18. března 2018 mě úplně fascinuje ta vlnka-logo oceanů. to je tak nádhernej, vymazlenej tvar. jinak nevim Dane, zdá se, že jsi v casiu došel na úplněj konec cesty. dva takový top kousky a dál už asi neni kam. to musí bejt hroznej pocit .ale super, že to tady někdo fakt vezme za koule a nebojí se vrazit tolik peněz do téhle značky.to mě jako fakt fascinuje, ten širokej záběr casia, od plastových digi (to je zase můj rajón ) po tyhle skvosty.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se