Přejít na obsah

Stavba domu (rady, tipy)

Doporučené příspěvky

před 16 hodinami, P_P napsal:

Zajímalo by mě, jak máte řešený vnitřní dekor u plastových oken.

Stejný dekor jako venku, nebo vevnitř bílá, nebo dokonce vevnitř jiný dekor než venku. 

Kdo stavěl v posledních letech, jak to máte? 

Venku dekor dřeva uvnitř bílá.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Stejný dekor jako venku, nebo vevnitř bílá, nebo dokonce vevnitř jiný dekor než venku. 

Zvenku to samé co vevnitř 53a7151ede7ae509d7812235041be6b9.jpg

Odesláno z mého SM-A528B pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři

Nejlepší máš si to někde porovnat,tak jsme to udělali my a zvítězila oboustranná varianta,ta bílá vevnitř se nám nelíbila

Sent from my iPhone using Tapatalk
Odkaz ke komentáři

Dnes máme bílou, byl to návrh architektky, že je to neutrální a lépe se jí navrhuje interiér, nemusí nijak zohledňovat barvu okna.

Nicméně má to i své nevýhody, manželka si stěžuje na větší nároky na čištění, je na tom vše vidět. A vzhledově asi také preferujeme oboustranný dekor.  Ale zase proti je menší propustnost světla do místnosti. 

Tak se tak v okolí ptám a asi je to tak půl bílá, půl dekor. 

Odkaz ke komentáři

V 16. 11. 2024 v 20:40, P_P napsal:

Pokud budeš mít převážně bílou výmalbu, tak si dej stejnou barvu jako venku. Mám antracit zvenku a chtěl jsem i zevnitř. Viděl jsem to u několika známých a je to pecka. 

Žena si prosadila bílou dovnitř, mlela něco o mytí a pod, tak máme bílou, ale sere mě to. Je to nuda až nehezké. Bych ji za to nakopal do zadku... hmmm

Odkaz ke komentáři

Dnes mám barvičky, ale většinou na stěně mimo okno. Nově plánuji jen bílou, takže tam pak to okno víc vynikne. Ale zase ten antracit se hodí skoro ke všemu, tak snad to bude OK. 

Stejně jak okna pak budu řešit i dveře, tam už ta plocha bude větší, ale mimo vstupních dveří to bude jen z garáže a technických místností, tam je to skoro jedno. A také je otázka, jakou barvu budou mít garážová vrate zevnitř, nevím, zda se to nedělá jen v bílé, pak možná s tím sladím i ty jedny dveře. 

Odkaz ke komentáři

To je asi otazka ciloveho vizualu - bud maji okna uvnitr vyniknout, pak venkovni dekor, nebo naopak splynout se stenou, pak bila. Mame venku antracit, uvnitr bilou, je to cajk. A potvrzuju, ze za par mesicu to prestanes vnimat. Mozna na to prijde rec s navstevama, co u vas budou poprve, ale jinak se to stane neviditelnou (v lepsim pripade pekne ladici) soucasti interieru.

Odkaz ke komentáři

Dnes mám barvičky, ale většinou na stěně mimo okno. Nově plánuji jen bílou, takže tam pak to okno víc vynikne. Ale zase ten antracit se hodí skoro ke všemu, tak snad to bude OK. 
Stejně jak okna pak budu řešit i dveře, tam už ta plocha bude větší, ale mimo vstupních dveří to bude jen z garáže a technických místností, tam je to skoro jedno. A také je otázka, jakou barvu budou mít garážová vrate zevnitř, nevím, zda se to nedělá jen v bílé, pak možná s tím sladím i ty jedny dveře. 

Máme antracit okna,portál i vstupní dveře (hliník) oboustranný dekor a jak jsem psal za mě to vypadá prostě lépe a není to tak náročné na údržbu.
Na bytě mám bílá okna a je to takové fádní,navíc na tom byl vidět každej flek

Odkaz ke komentáři

Staví mi to firma "na klíč", takže dodavatele si přímo nevybírám, nicméně dekor a pod samozřejmě ano. 
Pokud jsem se díval na jejich stránky, tak používají německý profil Schüco, reference na webu jsou dobré. 

Tento profil máme i my a zatím
v pohodě.Jen u fixu v kuchyni byl problém,že se lehce prohnul,bylo nutno jej ukotvit i na turbosrouby přes rám a ne jen na kotvy co používají

Odkaz ke komentáři

před 21 hodinami, Jehlan napsal:

Výrobce oken a dveří | FenStar prohlédni si nabídku a realizace. U nich se nespálíš. Osobně se mi nejvíc líbí hliník, nejpraktičtější a univerzální je bílá, na chatu do dřevostavby a rustikální venkovské architektury dekor. 

Jo, Fenstar mame, dekor dubu zvenku i zevnitr a jak vyrobce, tak dekor, muzu jen doporucit :) Mame dubouvou linku, jidelni stul a dost nabytku, tak nam to vse pekne ladi :) 

• Like 1
Odkaz ke komentáři

Prosím, můžeš napsat jaký máš typ profilu (já mám asi navržený living 82 MD, pokud se nepletu) a jaký dekor.
Díky. 

Tak pokud jsem dobře dohledal tak máme 7komorovy SCHÜCO LivIng 82 MD antracit oboustranný

Odkaz ke komentáři

Díky, mám navržený stejný profil, tak uvidím, vše vypadá OK, včetně dobrých referencí. Dekor předběžně Alux DB 703.

Mám info, že dělají mat i lesk, takže i to budu muset rozhodnout. 

Upraveno uživatelem P_P
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...