Jump to content

Stavba domu (rady, tipy)

shewcza

Recommended Posts

Asi jo, v Česku...

Za mě taky palec dolů...je to taková česká chalupa řízlá představou o americkém domě - a ne nezávidím, i když bych ho nesvedl postavit, ale není to ono prostě - a přitom já rád koloniální architekturu hlavně té z Nové Anglie, ale v USA 

Je to opravdu trochu směs dvou stylů, což ovšem neznamená, že to v době měnícího se klimatu nutně musí být špatný koncept. Tyhle terasy jsou totiž v extrémně teplých letních měsících k nezaplacení, nejen v USA, ale v tradiční podobě třeba i v Asii. V létě stíní a chladí, v zimě nijak zasadně nebrání světlu a tepelným ziskům.

A co je opravdu funkční, to bývá většinou svým způsobem i krásné. Umím si představit, že za nějakou dobu bude tenhle typ staveb v zemědělské krajině resp extravilánu alternativou ke klasickým zděným statkům.

• Upvote 1

Styl on sám nazval "americkej styl z poloviny 19. století - Greek revival ve venkovský variantě".

Já to taky vnímám blíže koloniálnímu. O zakončení krokví bych se neobával, podle mýho tam má slušnou světlost a přes půlmetru sněhu tady dlouho neviděli a výhledově ani hned tak neuviděj. Totéž jsem řešil u svýho zápraží, který jsem dodělal minulej měsíc. Nakonec jsem mávl rukou, v mém případě se keramika těch námětků téměř dotýká.

terasa(61).JPG.18536ed04a5fcba2dc98dc7307412f7d.JPG

E: Ta souvislost k posunu klimatu je neoddiskutovatelná. Polovinu letošního léta jsem se schovával před sluncem v baráku a dílně... už se těším, že příští rok nebudu muset.

Edited by Americkej
  • Upvote 1

Líbí se mi,že si to dělal sám
Co se vzhledu týče,tak je to horská chalupa obehnaná terasou a popravdě šlo by to vkusněji. Ale každému se líbí něco jiného

Jinak poslední co jsem letos postavil
Udírna teda není má práce,jen jsem ji doupravoval a udělal dočasné stání
d1fafec814def29e9fdfcd7cc396db83.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Like 1
  • Upvote 2

před 19 hodinami, Americkej napsal:

Styl on sám nazval "americkej styl z poloviny 19. století - Greek revival ve venkovský variantě".

tyjo, včetně charakteristických výsuvných oken. palec nahoru za dřevostavbu, i když forma českého venkovského domu by byla asi vhodnější.

ale když jsou lidi schopni postavit si kanadský srub v satelitu, tak tohle je ještě paráda. a to stínění kolem dokola je super.

• Upvote 1

Zajímalo by mě, jak máte řešený vnitřní dekor u plastových oken.

Stejný dekor jako venku, nebo vevnitř bílá, nebo dokonce vevnitř jiný dekor než venku. 

Kdo stavěl v posledních letech, jak to máte?