martar Odesláno 22. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2018 Aha, to jsem blbej, jasně. Děkuju. Nenapadlo mne, že se to smrskne o tolik. Zajímavý, že se to smrskává jen v průměru kmenů (objemově) a ne na dýlku, jinak by se měnil i půdorys roubený části stavby. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 22. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2018 Já jsem prd odborník, takže délkově netuším, ale ty díry nad okanama a dveřma řešili lidi v okolí tak jsem to okoukal Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mAra_ Odesláno 22. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2018 (upraveno) Je to přesně jak píše Tom. Dřevo sesycha jako mezi letokruhama. Takže trám je časem tenčí, ale dlouhý pořád stejně. Aspoň tak mi to byl lo vysvětleno.Celý barák by si měl sednout cca 7-13 cm. Těžko takhle dopředu říct :-) Upraveno 22. prosince 2018 uživatelem mAra_ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 22. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2018 Jsem zvědavej, jak bude dole přesně zakončenej profil týhle skladebný střechy (krovu), na klempiřský zakončení pod taškama, na barvu žlabů a svodů, na řesení sněhovejch zachytávačů (pokud budou) a hlavně, hlavně jsem zvědavej, jak bude tenhle styl stavby vypadat po realizaci střešních oken. Zatím se mi to libí moc a zdá se, žes měl i štastnou ruku při volbě firmy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomCZ Odesláno 22. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2018 Líbí se mi to moc, ale nemáš strach, že tam bude tma? Jak to máš otočené ke slunku ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mAra_ Odesláno 22. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2018 (upraveno) Slunko pujde že strany co bude to francouzské okno. Na to dost vsazim, že to tomu pomůže.Edit : a samozřejmě všem díky za pochvaly... Upraveno 22. prosince 2018 uživatelem mAra_ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomCZ Odesláno 22. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2018 Tak to by mělo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kairos Odesláno 22. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2018 Je to přesně jak píše Tom. Dřevo sesycha jako mezi letokruhama. Takže trám je časem tenčí, ale dlouhý pořád stejně. Aspoň tak mi to byl lo vysvětleno.Celý barák by si měl sednout cca 7-13 cm. Těžko takhle dopředu říct :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kairos Odesláno 22. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2018 Sedani dreva je v prvnich peti letech 5-7% v prumeru, na delku nicPekna roubenka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shewcza Odesláno 25. prosince 2018 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 25. prosince 2018 Můžete prosím někdo potvrdit, či vyvrátit, že Slovaktual má profily z Polska? Jejich obchodní zástupce nám tvrdil, že si profily vyrábí sami. Jenže Slovaktual patří do větší skupiny, kde jsou např. i Poláci. Neříkám, že to musí být špatně, ale rád bych v tom měl jasno. Nemám rád, když mi někdo neříká úplnou pravdu. Mám v plánu se zajet podívat do jejich výrobního závodu na Slovensko. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sibirnaya Odesláno 25. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. prosince 2018 ja mam slovaktual s profilem heroal a na oknech bylo made in germany. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shewcza Odesláno 25. prosince 2018 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 25. prosince 2018 Díky předsedo. Heroal je hliník, to bohužel nebude můj případ. Budeme brát plast a švagr u večeře mi Slovaktual "poplival" tak, že už mi ani nechutnalo. Když jsem ten profil viděl v řezu, tak se mi to líbilo. Vypadal podobně jako Veka alphaline. Stavební hloubka 85 se mi taky zamlouvala a tak nějak všechno. Zkusím tam po svátcích zavolat a domluvit si schůzku přímo ve fabrice. Chci mít jistotu, že nekupuji žádný shit. Nevadí mi Polsko, jen chci mít jistotu, že kupuji prvoplast a ne recyklát za ty prachy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sibirnaya Odesláno 25. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. prosince 2018 Dyt plast moc nestoji. Ja prvne zvazoval plast, mel sem v merku oknoservis, sedmu a slovaktual, nakonec vyhral slovaktual v hliniku, kvuli hs portalu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lion Odesláno 25. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. prosince 2018 Díky předsedo. Heroal je hliník, to bohužel nebude můj případ. Budeme brát plast a švagr u večeře mi Slovaktual "poplival" tak, že už mi ani nechutnalo. Když jsem ten profil viděl v řezu, tak se mi to líbilo. Vypadal podobně jako Veka alphaline. Stavební hloubka 85 se mi taky zamlouvala a tak nějak všechno. Zkusím tam po svátcích zavolat a domluvit si schůzku přímo ve fabrice. Chci mít jistotu, že nekupuji žádný shit. Nevadí mi Polsko, jen chci mít jistotu, že kupuji prvoplast a ne recyklát za ty prachy.Děláš ještě panelák nebo to je furt barák za těch 300 nebo kolik? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shewcza Odesláno 25. prosince 2018 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 25. prosince 2018 (upraveno) No tak pro nás je 250tis. za okna už celkem dost. HS portál zvažujeme taky z hliníku, ale máme jen 2.5m dlouhý a každý říka, že v tomto rozměru se plastu netřeba bát. Finanční úspora to je cca 35tis. Paradoxem je že window holding (vekra, otherm) nám nabídli levnější hs portal v hliníku než v plastu. Ale zase je problém, že neumí kašírovat na hliník a když budeme mít vzor ořech, tak budeme mít škaredý (jakože fakt hodně škaredý) hnědě nalakovaný hs portál za ranec. Edit: Lion: bavím se o rodinném domu. Upraveno 25. prosince 2018 uživatelem shewcza Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lion Odesláno 25. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. prosince 2018 A kolik těch oken máš? 250 tis za okna dneska není moc.... Jestli tě při takové zakázce pustí do fabriky, tak zkus exkurzi, asi bych šel taky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shewcza Odesláno 25. prosince 2018 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 25. prosince 2018 No, já si myslím, že při slušném jednání a projeveném zájmu ani nemusíš být zákazník, aby Tě tam pustili a věnoval Ti někdo 20 min. Možná se pletu, ať to už dopadne jakkoliv, tak to sem určitě napíšu. Oken: 9ks (jedno malé záchodové a jedno trosku větší koupelnové)Dveře: 3ksHs portál: 2500x2350mm Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vwtyp11 Odesláno 26. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2018 Kvuli 8 oknum, jet do Fabriky....Mozna, kdybys prehodnotil svuj pristup a misto zcela nedulezite exkurze makal, nemusel bys Koukat na kazdou kacku.Mysleno v dobrem... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shewcza Odesláno 26. prosince 2018 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2018 (upraveno) Vidím, že mě znáš :-D Já nechci šetřit na oknech. Jel bych tam i kdybych kupoval jen ten HS portál. Zajímá mě to. Chci mít jistotu, že nekupuji aušus (rozuměj polský recyklát z pet flašek). Pro plastové okna jsme se rozhodli né proto, že bychom chtěli ušetřit. Ale to je fuk, ty sis potřeboval jenom rýpnout. Já to beru, klidně pokračuj. Edit: ty okna jsou levnější než ty troje dveře ;-) Edit2: to jen aby sis nemyslel, že tam jedu jenom kvůli oknům. ;-) Upraveno 26. prosince 2018 uživatelem shewcza Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vwtyp11 Odesláno 26. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2018 Nemyslim to zle, on i Salamander dnes vyrabi v Polsku...Pokud nekupujes primo polsky okna, coz neni pripad slovakaktual, Memo by byt vse ok Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se