Přejít na obsah

Stavba domu (rady, tipy)

Doporučené příspěvky

Aha, to jsem blbej, jasně. Děkuju. Nenapadlo mne, že se to smrskne o tolik. Zajímavý, že se to smrskává jen v průměru kmenů (objemově) a ne na dýlku, jinak by se měnil i půdorys roubený části stavby.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to přesně jak píše Tom. Dřevo sesycha jako mezi letokruhama. Takže trám je časem tenčí, ale dlouhý pořád stejně. Aspoň tak mi to byl lo vysvětleno.

Celý barák by si měl sednout cca 7-13 cm. Těžko takhle dopředu říct :-)

Upraveno uživatelem mAra_
Odkaz ke komentáři

Jsem zvědavej, jak bude dole přesně zakončenej profil týhle skladebný střechy (krovu), na klempiřský zakončení pod taškama, na barvu žlabů a svodů, na řesení sněhovejch zachytávačů (pokud budou) a hlavně, hlavně jsem zvědavej, jak bude tenhle styl stavby vypadat po realizaci střešních oken. Zatím se mi to libí moc a zdá se, žes měl i štastnou ruku při volbě firmy.

Odkaz ke komentáři

Můžete prosím někdo potvrdit, či vyvrátit, že Slovaktual má profily z Polska? Jejich obchodní zástupce nám tvrdil, že si profily vyrábí sami. Jenže Slovaktual patří do větší skupiny, kde jsou např. i Poláci. Neříkám, že to musí být špatně, ale rád bych v tom měl jasno. Nemám rád, když mi někdo neříká úplnou pravdu. Mám v plánu se zajet podívat do jejich výrobního závodu na Slovensko.

Odkaz ke komentáři

Díky předsedo. Heroal je hliník, to bohužel nebude můj případ. Budeme brát plast a švagr u večeře mi Slovaktual "poplival" tak, že už mi ani nechutnalo. Když jsem ten profil viděl v řezu, tak se mi to líbilo. Vypadal podobně jako Veka alphaline. Stavební hloubka 85 se mi taky zamlouvala a tak nějak všechno. Zkusím tam po svátcích zavolat a domluvit si schůzku přímo ve fabrice. Chci mít jistotu, že nekupuji žádný shit. Nevadí mi Polsko, jen chci mít jistotu, že kupuji prvoplast a ne recyklát za ty prachy.

Odkaz ke komentáři

Díky předsedo. Heroal je hliník, to bohužel nebude můj případ. Budeme brát plast a švagr u večeře mi Slovaktual "poplival" tak, že už mi ani nechutnalo. Když jsem ten profil viděl v řezu, tak se mi to líbilo. Vypadal podobně jako Veka alphaline. Stavební hloubka 85 se mi taky zamlouvala a tak nějak všechno. Zkusím tam po svátcích zavolat a domluvit si schůzku přímo ve fabrice. Chci mít jistotu, že nekupuji žádný shit. Nevadí mi Polsko, jen chci mít jistotu, že kupuji prvoplast a ne recyklát za ty prachy.

Děláš ještě panelák nebo to je furt barák za těch 300 nebo kolik?

Odkaz ke komentáři

No tak pro nás je 250tis. za okna už celkem dost. HS portál zvažujeme taky z hliníku, ale máme jen 2.5m dlouhý a každý říka, že v tomto rozměru se plastu netřeba bát. Finanční úspora to je cca 35tis. Paradoxem je že window holding (vekra, otherm) nám nabídli levnější hs portal v hliníku než v plastu. Ale zase je problém, že neumí kašírovat na hliník a když budeme mít vzor ořech, tak budeme mít škaredý (jakože fakt hodně škaredý) hnědě nalakovaný hs portál za ranec.

Edit: Lion: bavím se o rodinném domu.

Upraveno uživatelem shewcza
Odkaz ke komentáři

No, já si myslím, že při slušném jednání a projeveném zájmu ani nemusíš být zákazník, aby Tě tam pustili a věnoval Ti někdo 20 min. Možná se pletu, ať to už dopadne jakkoliv, tak to sem určitě napíšu.

Oken: 9ks (jedno malé záchodové a jedno trosku větší koupelnové)

Dveře: 3ks

Hs portál: 2500x2350mm

Odkaz ke komentáři

Vidím, že mě znáš :-D

Já nechci šetřit na oknech. Jel bych tam i kdybych kupoval jen ten HS portál. Zajímá mě to. Chci mít jistotu, že nekupuji aušus (rozuměj polský recyklát z pet flašek). Pro plastové okna jsme se rozhodli né proto, že bychom chtěli ušetřit. Ale to je fuk, ty sis potřeboval jenom rýpnout. Já to beru, klidně pokračuj.

Edit: ty okna jsou levnější než ty troje dveře ;-)

Edit2: to jen aby sis nemyslel, že tam jedu jenom kvůli oknům. ;-)

Upraveno uživatelem shewcza
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...