tommi_d Odesláno 13. srpna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. srpna 2019 chlapi, ma tu nekdo obklad fasady v drevu? poznatky, trvalnivost, zesednuti?resim tenhle problem aktualne a rozhoduji se blize k modrinu, ale taky je ve hre keramicka dlazba v dekoru dreva, pripadne mate nejake dalsi tipy, z ceho by to slo rozumne udelat? plast, ani drevoplast urcite nechci diky jeho nestalosti,atp...barak bude takovy - jen pro info...stejne to drevo se mi asi libi nejvicAk ti to pomôže... Sibírsky smrekovec (larix Sibirica) profil Rhombus horizontálne ukladanie asi po 1/2 roku. Ak máš záujem dám foto ako vyzerá po cca 3 rokoch... bez ošetrenia. Táto časť je otočená na juh a juh - východ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
financ Odesláno 13. srpna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. srpna 2019 (upraveno) foto dej, mě to taky zajímá Upraveno 13. srpna 2019 uživatelem financ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondras_CZ Odesláno 13. srpna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. srpna 2019 Rozhodne jsem pro, davej:) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommi_d Odesláno 13. srpna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. srpna 2019 Rozhodne jsem pro, davej:)Skoro po 3 rokoch Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 13. srpna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. srpna 2019 Vytapite někdo byt či dům tou infračervenou topnou fólií? Se v tom nějak nevyznám, ale zdá se mi to jako dobré řešení... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stampee Odesláno 14. srpna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. srpna 2019 Strejda to má nainstalované v domě - postupně přistavoval a dostavoval, tak má kromě IR i podlahové topení a nástěnné radiatory. Celé roky nadává na IR, že je mu v té místnosti chladno. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 14. srpna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. srpna 2019 V patře bych to řešil infra panelama a dole touto fólii plus krbovky. Tak ona i ta folie se prodává v několika výkonech a s různou max teplotou. Tak to bude možná tím. Ale já se s tím nikdy nesetkal, výběr poměrně sirokej, tak se právě ptám... Každej názor dobrej... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kairos Odesláno 15. srpna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. srpna 2019 Potřeboval bych spočítat konstrukci pro přístřešek, bohužel se můj architekt nějak porouchal, takže hledám náhradu.Nebo jestli by mi někdo poradil, podle čeho se to počítá, asi bych to zvládnul sám. Kdysi jsem navrhoval stožáry VN, ale za ty roky jsem vše zapomněl.Za odkaz děkuji předem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shewcza Odesláno 15. srpna 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 15. srpna 2019 Tak jsem začal tahat sádrové omítky, protože přece nedám někomu 200tis. když na videu to vypadá tak jednoduše. :-) To je Vám taková pakárna, že s tím mám chuť každou minutou seknout. Chtěl jsem najít nějakého dobráka co by to natáhl za mě, ale žádnej zedník v okolí to ručně dělat nechce. Prý jsem blázen, no možná jo, všechno závisí na úhlu pohledu. Pro mě je zase blázen ten, kdo dá zmíněných 200tis. Když mě stál materiál 30 tis. Nějak se s tím holt poperu. Musel jsem se někde vybrečet. Tak pardon. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
financ Odesláno 15. srpna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. srpna 2019 A mas pod tim perlinku v lepidle? Jsi mi pripomnel jak jsme s otcem delali omitky u me na baraku. Ve dvou lidech 1000 metru vcetne stropu. Ruce vytahany jak opice. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Liqid Odesláno 15. srpna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. srpna 2019 Půjčovný na omítačku zas takovej ranec není a ušetří ti dost času. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kairos Odesláno 16. srpna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. srpna 2019 Tak jsem začal tahat sádrové omítky, protože přece nedám někomu 200tis. když na videu to vypadá tak jednoduše. :-) To je Vám taková pakárna, že s tím mám chuť každou minutou seknout. Chtěl jsem najít nějakého dobráka co by to natáhl za mě, ale žádnej zedník v okolí to ručně dělat nechce. Prý jsem blázen, no možná jo, všechno závisí na úhlu pohledu. Pro mě je zase blázen ten, kdo dá zmíněných 200tis. Když mě stál materiál 30 tis. Nějak se s tím holt poperu. Musel jsem se někde vybrečet. Tak pardon.Jestli nemáš barák na kšeft, tak na tu omítku budeš koukat do konce života. Mě to borci natáhli tak pěkně, že se rád koukám přes různý rohy a všechno je krásně srovnaný. Dřív jsem vůbec netušil, jaké hladkosti se dá dosáhnout, kdo přišel, tak myslel, že jsou stěny ze sádrokartonu. Ani se mi to nechtělo malovat, protože i malba má hrubší strukturu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dokusan Odesláno 16. srpna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. srpna 2019 Shewczo, zrovna u té fajnove bych fakt nešetřil. Jak píše kolega. Budeš na to koukat celej život. A pokaždé, když budeš malovat tak ti to jen připomene. Ale ať tě tady nepodcenujeme. Třeba budeš mít kvalitu jak profík Mě se to na jedné příčce, kterou jsem si dělal sám nepodařilo. Nakonec jsem ji oblozil Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shewcza Odesláno 16. srpna 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 16. srpna 2019 (upraveno) Žádný lepidlo tam nemám, stavba je z ytongu tak proto jsem se rozhodl pro sádrové omítky. Perlinka bude jen v přechodech materiálů jako jsou zaházené díry po elektroinstalaci, vodě, odpadech a taky v rozích oken. Zatím jsem to zkoušel jen tam, kde vím, že budou vestavěné skříně Cena za půjčení omítačky je cca 600kč/den+ jednorázový poplatek stator/rotor 3100kč+dopravné z Hradce Králové 20kč za kilometr což v našem případě činí 8000kč (i zpětná cesta započítána) Uvažuji o tom, ale to by znamenalo vzít si minimálně týden dovolenou a teď je zrovna moc práce. A po práci hodinu stříkat mašinou omítky a další dvě stahovat, filcovat a nakonec dvě hodiny umývat mašinu se mi moc nechce. Nějak to dopadne. Ono ani když tu práci zadáte odborníkovi, tak není uspokojivý výsledek zaručen. Na síti je takových případů mnoho. Raději budu naštvanej sám na sebe než na někoho, kdo za tu zmršenou práci dostal ještě pořádný balík peněz. Rozpočet není neomezený a vycházeli jsme z nějakého základu, potom člověk začne číst a počítat tak přidá tepelné čerpadlo, venkovní rolety, rekuperaci a potom se nestačí divit. Přiznám se bez mučení, že dopředu jsme to neměli moc promyšlené a všechno doháníme na poslední chvíli. Edit: myslím, že na to, že jsem to nikdy nedělal to není úplně nejhorší. Jasně, chyby to má, ale budou tam vestavěné skříně. Ještě mám jedem pokus a potom musím už na ostro :-) Upraveno 16. srpna 2019 uživatelem shewcza Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 16. srpna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. srpna 2019 @shewcza: ty pod tym nemas sietku? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shewcza Odesláno 16. srpna 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 16. srpna 2019 (upraveno) Není potřeba. Konzultováno s technickou podporou ytong i cemix. Švagr to má stejným způsobem na baráku již 7 let a bez popraskání. Důležité je dodržet minimální tloušťku sádrové omítky, která je min 0,5 cm až 4cm max. Záleží od výrobce. My máme cemix 016 f. Perlinka bude jen v rozích, okna a přechody materiálů jak jsem psal výše. Edit: na netu je toho spousta: https://www.svepomoci.cz/stavba-domu/dokonceni-stavby/3661-omitky-trochu-jinak.html Edit2: to jsem zrovna nevybral nejšťastnější článek, ale co už. Každopádně všechny firmy které jsem poptával na strojní omítání, tak žádná nabídka nebyla s perlinkou. Pouze obsahovala pár metrů na armování přechodu a rohů oken. Pohybovalo se to od 20m do 50m. Upraveno 16. srpna 2019 uživatelem shewcza Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 16. srpna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. srpna 2019 Ok, tak snad mas pravdu. Videl som uz vela popraskanych omietok na Ytongu, ja by som to bez sietky nerobil. Ale ked tvrdis ze to moze fungovat (7r je naozaj dlha doba aby sa to uz prejavilo) tak hadam hej. Drzim palce. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kairos Odesláno 16. srpna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. srpna 2019 Žádný lepidlo tam nemám, stavba je z ytongu tak proto jsem se rozhodl pro sádrové omítky. Perlinka bude jen v přechodech materiálů jako jsou zaházené díry po elektroinstalaci, vodě, odpadech a taky v rozích oken. Zatím jsem to zkoušel jen tam, kde vím, že budou vestavěné skříně Cena za půjčení omítačky je cca 600kč/den+ jednorázový poplatek stator/rotor 3100kč+dopravné z Hradce Králové 20kč za kilometr což v našem případě činí 8000kč (i zpětná cesta započítána) Uvažuji o tom, ale to by znamenalo vzít si minimálně týden dovolenou a teď je zrovna moc práce. A po práci hodinu stříkat mašinou omítky a další dvě stahovat, filcovat a nakonec dvě hodiny umývat mašinu se mi moc nechce. Nějak to dopadne. Ono ani když tu práci zadáte odborníkovi, tak není uspokojivý výsledek zaručen. Na síti je takových případů mnoho. Raději budu naštvanej sám na sebe než na někoho, kdo za tu zmršenou práci dostal ještě pořádný balík peněz. Rozpočet není neomezený a vycházeli jsme z nějakého základu, potom člověk začne číst a počítat tak přidá tepelné čerpadlo, venkovní rolety, rekuperaci a potom se nestačí divit. Přiznám se bez mučení, že dopředu jsme to neměli moc promyšlené a všechno doháníme na poslední chvíli. Edit: myslím, že na to, že jsem to nikdy nedělal to není úplně nejhorší. Jasně, chyby to má, ale budou tam vestavěné skříně. Ještě mám jedem pokus a potom musím už na ostro :-)A když to máš nastříkaný a filcovaný, tak si ještě vezmeš železnou stěrku a vyhladis do zrcadlového lesku, nevím jak to učí na netu, ale tohle je to finální zakončení Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shewcza Odesláno 16. srpna 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 16. srpna 2019 eskimak: snad ano, přiznám se, že jsem z toho měl taky strach, ale mám k ruce tchána který natahoval celý dům švagrovi. 7 let je dlouhá doba, takže už to samozřejmě zapomněl a začínáme od začátku, ale na armování by si vzpomněl tvrdil. Z těchto obav jsem právě začal volat nejprve do ytongu a později do cemixu a tam mi to potvrdili. Jen mě upozornili, že tam kde budu armovat je žádoucí perlinka s větším okem (R85 oko 10x10) jinak by se mohla sádra od perlinky separovat. Díky, dám určitě vědět jak to dopadlo a klidně si tady veřejně posypu hlavu popelem. Chybovat je lidské a třeba to poslouží někomu dalšímu jako výstraha. Kairos: To by bylo v případě, že bych měl sádrovou omítku určenou k finální úpravě gletováním. 016 f je určená k filcování. Nám se s manželkou líbí více hrubší struktura než úplně hladká. Navíc si myslím, že je to jednodušší to "vyšudlat" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 16. srpna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. srpna 2019 Safra, zdi rovný jako když střelí. Hundertwassera na vás. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se