dawe009 Odesláno 11. srpna 2018 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2018 (upraveno) rodrigez: není, neuděláš nic. Vydržet to a pak zmizet je jediné rozumné řešení.A největší chyba by byla se za to pokoušet mstít. Blba nic nenaučíš a 40 tun vs 2 tuny je nerovný souboj. Upraveno 11. srpna 2018 uživatelem dawe009
montemar Odesláno 11. srpna 2018 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2018 .. v praze mi prijdou ridici normalni.. nikdy jsem tam nemel zadny problem.. narozdil od ruznych zapadakovu.. treba nedavno, prijizdeli jsme do jednoho mensiho mesta na mistni slavnosti, kolona aut... z vedlejsi silnice to tesne prede me strelil zdejsi borec na nejake terenni kawasaki 125.. pak jel pred nami, delal ruzny kraviny, treba zvedal motorku na zadni, najizdel na auto pred nim.. az ho to prestalo bavit, strihnul to na chodnik. a tam za klickovani mezi lidmi odfrcel... podle me mel neco slehnuto.. nebezpecnej debil
geometr Odesláno 11. srpna 2018 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2018 geometr: Nějak mi nejde do hlavy, jak může být plná čára, pak skončí (tedy chápu to tak, že začne přerušovaná) a zároveň je tam značka zákazu předjíždění - tedy jde vodorovné značení proti značce - neznám takový úsek a podle mě si tu značku policajti vymysleli), ale máš pravdu, píše to tam (tedy píše že mu to policajti řekli, ne že tam ta značka doopravdy byla).Tak ono v dost zákonech, zákazech a nařízeních těžko hledat nějakou logiku. Jestli to pořád platí, je svislé dopravní značení nadřazené vodorovnému. Jsou úseky, kde si s čarou nelámou hlavu, zákaz předjíždění je kvůli viditelnosti jen v jednom směru a není tam dvojitá čára, jen jednoduchá přerušovaná.
geometr Odesláno 11. srpna 2018 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2018 Mimochodem, je mozne nejakym zpusobem resit rumunske ridice kamionu, ktery ve zuzeni na D1 umyslne blokuje oba pruhy a vytvori tim obrovskou kolonu, kdyz je to zdokumentovano? Nepredpokladam, ze by pomohlo zavolat policajty, kteri by si na nej na konci pockali...Vopruz to je, ale zas lepší, když nemá v paži šíři soupravy, když to projede takhle, než když jede u kraje, pak se něčeho lekne, nebo si jde zapálit a zavlní se tak, že z jedné strany tě obrousí návěs a z druhé ta betonová svodidla nebo pokosíš ty směrovací destičky a havárky v obou směrech na půl dne jsou na světě.
DavidLC Odesláno 11. srpna 2018 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2018 Tak v zužení dejme tomu, ale když je to svedený do jednoho pruhu a ozipu na konci lidi neslyšeli a kamčákysta vjde doprostřed aby zabránil těm v levém jet. To jsou extra vychovávači...
geometr Odesláno 11. srpna 2018 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2018 Tak to jasně. A dělaj to lidi i s osobákama, hroznej zlozvyk.
sery.vlk Odesláno 11. srpna 2018 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2018 Člověče v jiném vlákně píšeš o přestupku, jehož společenská nebezpečnost je nulová, nechci to tam zasírat, tak se Tě zeptám tady: Jak se takové přestupky poznají? Podle toho, že když si je spáchal (píšu to v souvislosti s oním diskutovaným rychlým předjížděním, nemluvím o močení v parku), se zrovna nic nestalo? Nebo? Tudíž se nemají postihovat, hlídat, nebo jak jako? Ono totiž dost přestupků v provozu na pozemních komunikacích může vést ke smrti. To, že jsou soustavně páchány, nehlídány a ve velké většině dotyčnému projdou, neznamená snad, že nejsou nebezpečné. Otázka pak ještě je, co má znamenat "společensky". A ten Ivanův příspěvek, který onu diskuzi vyvolal, je přesně o fenoménu vzájemného chování lidí - účastníků silničního provozu. To je bohužel u nás dost špatné, kor na silnicích. Tak správní orgán by vždy měl ustát důkaz materiálního aspektu přestupku, že. Prostě porušení pravidel silničního provozu samo o sobě neznamená, že se sprostý podezřelý dopustil přestupku. Copy-paste ze slavného rozsudku NSS: ?Lze tedy obecně vycházet z toho, že jednání, jehož formální znaky jsou označeny zákonem za přestupek, naplňuje v běžně se vyskytujících případech materiální znak přestupku, neboť porušuje či ohrožuje určitý zájem společnosti. Z tohoto závěru však nelze dovodit, že by k naplnění materiálního znaku skutkové podstaty přestupku došlo vždy, když je naplněn formální znak přestupku zaviněným jednáním fyzické osoby. Pokud se k okolnostem jednání, jež naplní formální znaky skutkové podstaty přestupku, přidruží takové další významné okolnosti, které vylučují, aby takovým jednáním byl porušen nebo ohrožen právem chráněný zájem společnosti, nedojde k naplnění materiálního znaku přestupku a takové jednání potom nemůže být označeno za přestupek.?
geometr Odesláno 11. srpna 2018 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2018 (upraveno) Miluju tenhle právnickej jazyk. Jinak si myslím, že je potřeba dát buď odkaz anebo sem napastovat komplet nález / rozsudek a nejlépe i s tou stížností nebo podnětem (nebo jak se tomu odborně říká), kterej k němu vedl. Upraveno 11. srpna 2018 uživatelem geometr
ramon Odesláno 11. srpna 2018 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2018 (upraveno) Tak třeba jízda 160 km/h po dálnici v autě v dobrém technickém stavu není nebezpečná. Společenská nebezpečnost nějakého jednání = dělám něco, co může ublížit (na zdraví či majetku) nejen mě, ale také někomu jinému. Zmíněná jízda 160 na dálnici není nebezpečná ani pro mě ani pro nikoho jiného. Myslím, ze všichni takové úseky známe, neříkám ze to platí pro každý kilometr našich dálnic. A ano, myslím si, ze jednání které není společensky nebezpečné by se nemělo postihovat. Měření na dálnici je velmi jednoduché, proto to taky dělají. Nějaká naše bezpečnost jim je fuk. Jinak by hlídali úplně jiné věci. Třeba nedání přednosti v jízdě apod., ale to není tak jednoduché..Tak mě třeba zase zaráží, že tady na foru gentlemanů se mluví, že porušovat zákon je vlastně v pohodě a někdo si sám usoudí, že to nemá žádnou společenskou nebezpečnost a tak se to může klidně dělat, přitom překročení o 30 km/h mimo obec je hrubý přestupek za pár bodů. To jako kdybych řekl, jezdím po dvou pivech, ale nikomu neubližuji a v pohodě to zvládnu, protože tomu přizpůsobím jízdu, a tak to můžu dělat. Upraveno 11. srpna 2018 uživatelem ramon
Návštěvník Odesláno 11. srpna 2018 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2018 Mě zase dost rozčilovali polští kamionaci, kteří projížděli vesnice u odbočky na golf v Ropici 90km/h a ještě byli schopni na člověka troubit, že tam jede 50-60. Kolem hrající si děti, domy atd...
dawe009 Odesláno 11. srpna 2018 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2018 Za me jsou to tedy dvě různý věci. 160 na dálnici za nebezpečné (v případě ze tomu nebrání hustý provoz, klimatické podmínky, stav vozu atd.) nepovažuji. Řídit vožralej za nebezpečný považuju. Proto to první dělám běžně, to druhý nikdy. Pokud nedodržení více než 20 let stanoveného limitu, kdy tady jezdily po dálnici v lepším případě favority, je považováno za negentlemanské, tak asi nejsem gentleman. Já to tedy spatřuji jinde, ale přít se nebudu a jezdit budu, jak uznám za vhodné. Jezdim 20 let 30-60k ročně, nepočítám motorku, nezavinil jsem jedinou nehodu, body mám všechny, takže mám empiricky ověřeno, ze můj úsudek na silnici funguje dobře.
eskimak Odesláno 11. srpna 2018 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2018 To co povazujes za nebezpecne a niekto iny nie, je uhol pohladu. Tvoj bude tazko ten jediny spravny.Pres 20rokmi tu bolo 5 aut za hodinu. Dnes 5000. Cize to treba znizit? Proste ked to skratime, obhajujes tu porusovanie tych zakonov ktore sa tebe nepozdavaju.To ze si (zatial) nezavinil nehodu nedokazuje nic. Btw, ak pojdes po dialnici 160 a pred kamionom si pred teba zaradi dochodca co ide 110, sposobil nehodu on? Ano. Ale ak by si siel 130 tak nehoda nebude.
dawe009 Odesláno 11. srpna 2018 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2018 Já to nikomu nenutím, ať si dělá každej co chce. Já jen píšu, jak to dělám já, protože tady diskutujeme. A ano, věřím více svému úsudku než dopravním předpisům.To že jsem nezavinil nehodu dokazuje podle mě naopak dost, ale jak myslíš.Důchodců, co to pošlou 110 do levého potkávám hodně, nikdy jsem ale do žádného nenaboural, protože sleduju okolní provoz a předvídám a zároveň nezavírám oči ale situace na silnici řeším. Ke zbytku pak toto: V roce 1997 bylo podle informací MDČR usmrceno na českých silnicích 1597 osob, pouze 35 z nich ale zemřelo na dálnicích. Minulý rok zemřelo na českých dálnicích 42 osob z celkových 545 obětí nehod. Pro představu, za loňský rok se událo 98 864 nehod, na dálnicích pak pouze 4247.
Návštěvník YPO Odesláno 11. srpna 2018 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2018 (upraveno) možná by stálo za zamyšlení jestli ta skoro padesát let stará dálnice (D1) je vhodná na větší rychlosti než před těmi padesáti lety ........ dnes jsem koukal v souvislosti s rádoby zavedením MHD do strahovského tunelu na reportáž a ten pouhých dvacet let starý tunel nevyhovuje vůbec ničemu ..... ------------------------------------- dál mě zaráží jak si tu někdo stěžuje na pomalu jedoucí vozidla ...... pánové existují značky zákazové a příkazové ...... takže to že je na značce napsáno třeba 90 neznamená že musím jet devadesát, protože je to značka zákazová a ne příkazová ...... takže jestli jede někdo na okresce 60 mě muže maximálně jenom tak srát, ale on může jet klidně i čtyřicet, protože prostě může Upraveno 11. srpna 2018 uživatelem Knedlík
dawe009 Odesláno 11. srpna 2018 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2018 (upraveno) Ano může. Jako třeba nastoupit do autobusu a zůstat stát hned u dveří taky může, ale lidem za ním to komplikuje život a není na te planetě sám. Takže může, ale není to moc slušný.Nikdy jsem na nikoho, kdo jel 60 po okrese netroubil, neblikal, nevybržďoval ho ani nic podobného. Jen jsem si myslel svoje a ve chvíli, kdy jsem ho mohl bezpečně předjet, tak jsem to udělal. Rozhodně takovým řidičům nedělám žádný zle a ani k tomu nikoho nenabadam. Jen jde o to si uvědomit, ten když pojedu 90, budeme se všichni přepravovat do cíle své cesty rychleji, a o to většinou při cestování jde. Tedy jezdit 60 na okresce považuju za sobecké (pokud k tomu samozřejmě řidič nemá nějaký důležitý důvod - za což třeba nepovažuji o 0,2 litru mensi spotřebu), i když je samozřejmě legální. Je nás na te silnici hodně a dělat si naschvaly je nebezpečné a hloupé.Zajímavé je, ze me většinou řidiči zdržující na okresce pak v obci ujedou, protože jedou 70 proste pořád. Upraveno 11. srpna 2018 uživatelem dawe009
Návštěvník YPO Odesláno 11. srpna 2018 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2018 noa co s tím chceš dělat ? ....... je to tady a bude to tady .... buď ti rupne cévka nebo se s tím musíš nějak srovnat, protože s tím nejde dělat nic autoškoly produkujou lemry ..... počet aut stále stoupá ..... silnice stojí za hovno a populace stárne ..... takže bude jenom hůř před lety než jsem začal řídit bus jsem jezdil každý den po republice (50, 60 rok) a byl sem stejně nasranej jako ty ....... od tý doby co řídím bus ve městě průměrně devět hodin denně mě ta nasranost přešla, protože zdraví mám jenom jedno a až přijedu tak přijedu ..... osobákem už téměř nejezdím (akorát do práce ) a když jedeme někam dál tak řídí máma ...... když to tak čtu tak sem vlastně šťastnej
ramon Odesláno 11. srpna 2018 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2018 Pokud někdo jede na okresce 60, tak nejspíš proto, že se mu tak příjemně jede. Třeba proto, že přibrzďovat před každou zatáčkou není nic moc, a řezat je 90 taky není žádná hitparáda. Že by to dělal někdo proto, že by chtěl někomu dělat opruz bych za tím fakt nehledal.
cali Odesláno 11. srpna 2018 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2018 No a ono hlave keby si hoci aj hodinu nutene isiel za niekym kto ide 70 namiesto 90, tak sa "omeskas" o blbych 20km.
dawe009 Odesláno 11. srpna 2018 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2018 Neuděláš nic, to je pravda, bude hůř, taky pravda.Rozhodně to není na cévku, taky mám priority už jinde, to už bych měl dávno prášků jak Horníček, kdyby mě pokaždé dojímalo, že někdo udělá na silnici capinu. Mě spíš vždycky přijde, že praskne cévka těm, co si na ně dovolím bliknout nebo zatroubit, když mi nedají přednost, stojí na zelenou a čumí do mobilu, začnou předjíždět když je predjizdim, cpou se mi do auta z vedlejšího pruhu atp. To je vždycky divadelní představení pantomimy s prvky fyzické likvidace, prstohra apod. A když jsem takhle parkrat vystoupil z auta (už to nedělám), hned je zavřeno a zamčeno. Moje snaha je v podstatě vždy stejná, co nejrychleji od takových lidí pryč a vůbec to nezkoumat. Ale říct si v autě par neslusnych slov uvolňuje stres..jen tam nesmi byt junior.
dawe009 Odesláno 11. srpna 2018 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2018 ramon: no pokud to tak bereš a seš schopnej jet za někým hodinu 60 na okresce, protože mu nechceš kazit jeho dobrý pocit, tak respekt, ok, nemám proti tomu nic, já tam ještě nedozrál. cali: podobná reakce. Pokud ti nevadil omeškat o 20 km za hodinu, tak ok, jezdi tak. Já třeba většinou jezdim autem odněkud někam, ne na projížďku a chci dělat i jiný věci ve svém životě než se projíždět 70 po okresce. Takže tě s dovolením predjedu a pokud mi v tom nebudeš bránit, nebo mi třeba i trochu uhneš, ať vidím, tak ti poděkuju a pojedu si v klidu dál.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se