Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Potkal bych se s ním moc rád, nevěděl jsem ani že ten člověk existuje, natož jakou úžasnou hodinařinu dělá a proč, nicméně leden je pro mě totálně zabitej.  :mummy:  Když by byl nějaký následný termín nejlépe v březnu, tak písni, přihlásim se :)

• Odpovědi 149
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)

hele až tam půjdete na ten pohovor, tak se prosím za mě zeptejte jak se stanovuje cena u takovýhleho výrobku ...... mě je furt záhadou jak člověk, kterej o sobě řekne, že musí umět deset řemesel, ale ani jedno neumí pořádně si dokáže říct milióny za svůj výtvor ..... to je tak něco neuvěřitelného, že z toho nemůžu spát :D

úplně si představuju, jak svým vnukům na smrtelný posteli předávám hodinky vysoký tři centimetry a říkám jim ....." to vyrobil pan Seryn" ..... a oni se budou ptát ...... "a kdo to byl dědo?" ..... a já jim řeknu ..... "to byl člověk, kterej uměl špatně deset řemesel" .... a voni si budou říkat ..... "ten děda už je nějakej špatnej" :)

ty vole :D ..... vy tleskači ...... mě zajímalo jestli byste si nechali vod takovýhleho kutila postavit barák ...... někdo třeba jo ..... kvůli tý auře okolo .... he he

* a pak si tady někdo stěžuje, že je panerai drahej ..... hovno drahej .... panerai je za pusu volové

Upraveno uživatelem YPO
Odesláno (upraveno)

...ty vole :D ..... vy tleskači ...... mě zajímalo jestli byste si nechali vod takovýhleho kutila postavit barák ...... někdo třeba jo ..... kvůli tý auře okolo .... he he

Pár jmen kutilů bez formálního vzdělání, od kterejch bych si moc rád nechal postavit barák: Frank Llooyd Wright, Le Corbusier, Mies van den Rohe, Tadao Ando...

Jinak hodinky tohohle typu nejsou na normalni nošení, je to exhibiční kousek.

Upraveno uživatelem martar
  • Like 1
Odesláno

Pár jmen kutilů bez formálního vzdělání, od kterejch bych si moc rád nechal postavit barák: Frank Llooyd Wright, Le Corbusier, Mies van den Rohe, Tadao Ando...

tak to udělej ..... nemusíš bydlet v prefabrikátu

Odesláno

Tak jako v něčem má YPO pravdu, jak vznikne ta cena by mě taky zajímalo. Že je LS dobrej, zručnej, odvážnej, to je bez diskuse, smekám před každým kdo něco umí a on umí. Ale, jaký je třeba rozdíl mezi Markem Boháčem, co udělal své vlastní kapesní hodinky - bicí špindlovky a Luďkem Serynem? Na čem LS staví cenu, nechci flame, opravdu mě to zajímá.  Jeho produkce není můj šálek, vlastně se mi vůbec nelíbí, ale po technické stránce je to pecko, ne že ne, ale za ty prachy....jaká je likvidita, bude to někdy vůbec prodejné?

Odesláno (upraveno)

tak to udělej ..... nemusíš bydlet v prefabrikátu

:D každej středočech v prefabrikátu nebydlí, jak by se mohlo zdát

@ Eman2208: v těchhle případech je likvidita asi to poslední, co zákaznika zajímá.

Upraveno uživatelem martar
Odesláno

Tak proč se ho na to nezeptáš?

Neznám se s ním a ani se za ním nechystám... Jen jsem předpokládal, že ti co tu o něm básní v tom mají jasno a že mi třeba řeknou jak to je. Ale myslím, že se naučím žít i s tím, že se to nikdy nedozvím. :cheers:

Odesláno

:D každej středočech v prefabrikátu nebydlí, jak by se mohlo zdát

@ Eman2208: v těchhle případech je likvidita asi to poslední, co zákaznika zajímá.

...mě to zajímá asi proto, že nejsem zákazník ...

Odesláno

S tou cenou je to jednoduché - děláš na tom 1000 hodin a vynásobíš to hodinovou sazbou třeba 1000Kč/hod. ( dle odvahy každého soudruha, soudružky). Nebo se

podíváš jakým autem přijel potencialní zákazník... a cenu podle toho namodeluješ,  Cenu je taky při hovoru  s moderátorem  třeba nutno trošku nadsadit. Jsou to 

pravidla stará tak jak obchod sám. I tvůrce Věstonické Venuše ji určitě nedával zadarmo. 

Odesláno

Pro uměleckého řemeslníka nemá cenu dělat blbě levné věci. Dělal jsem pouzdra na nože pro jednoho vynikajícího nožíře. Dělal třeba na noži z nerezu výjevy z gladiatorského

života. Ten gladiatorský trojzubec měl sílu lidského vlasu ! Na kudle strávil třeba 2000 hodin a taky to dobře prodal.

Odesláno

Cena se vzdy odviji od toho kolik je kupec ochoten zaplatit. Pocitat tohle na hodinovku je dle meho nesmysl. Na takovejhle projekt musej bejt 2 blazni (v dobrem) jeden co to udela a jeden co to zaplati. Likvidita bude spatna, ale to je nepodstatne.

Za kazdej takovej pocin tleskam, ponevadz vznika neco originalniho (i kdyz nedokonaleho).

Odesláno

No, tak jako majitel staršího modelu od LS si dovolím se k tomu vyjádřit. Cena u mých byla stanovena pevně - nakonec byla dokonce o pár desítek tisíc nižší + drobný dárek nakonec navíc - spona z bílého zlata s monogramem. Je to úplně jednoduchý, cena byla navržena, já souhlasil, tečka. A až je budu předávat na smrtelné posteli, tak kromě těch Rolexů, Omeg a Panerai předám taky něco, co jsem si materiálově sám navrhl, co odráželo moji osobnost, kde jsem si mohl sám přiložit ruku k dílu, atd. Něco, co třeba nemusí být HH, ale zato je to naprostý unikát. Něco, čím nemusím ohromovat ostatní, nemám to zapotřebí. A ačkoli je resale value dost pochybná, tak zrovna resale value mne třeba vůbec nezajímá. Je to čistě pro mne, teď ještě nechám dělat gravír s narozením dcery atd. O tom, že s jakýmkoli problémem jsem se mohl kdykoli na LS obrátit a vždy bylo vše zdarma vyřešeno (jednou nás zazlobil dřevěný ciferník) ani nemluvě. Prostě když jdeš do něčeho takového, tak to buď chceš, víš proč a nebudeš se hádat o pár korun v případě nějaké úpravy. Ano, mohl jsem za to mít dvoje další Suby (v té době), ale chtěl jsem něco jiného. Tak easy to je. Na LS nemůžu profesně ani lidsky říct křivé slovo. To, že tvrdí že x činností neumí pořádně, je jen jeho skromnost. Dříve se dost hanil jeho model Imperator - jenže ten byl dělám na míru zákazníkovi, který miluje římskou historii, proto vypadal jak vypadal. A opět - je to každého volba. Pro mne jsou moje LS skeleton tonneau naprosto výjimečné, ne strojem, ne cenou, ale tím příběhem, tím, že v nich je kus mé, i kus Luďkové duše. Nedávno jsem mu posílal sms, jen tak impulzivně o víkendu, o tom, jak teprve teď po letech dozrávám do toho co jsme vytvořili atd. - Dostal jsem krásnou a upřímnou odpověď, ze které přímo čišela radost LS z mé radosti i po těch letech. Takže za mne, jestli bych měl dát jedničku za nějaký nižší Pateky a muset se pomalu klanět nějakým ?manažerům? na obědě, kde by zjišťovali ?zda-li jsem hoden? (narážím na to žumpoidní vlákno s předvánočním flamem), tak tu jedničku radši utratím u LS za ?společné? dílo. Ale jak říkám - každého věc, každého názor.

Jo a ten ošklivý šroubek - nevím jak v tomto případě, ale u mne jsem si jeden dělal sám u LS v ateliéru. A nikdy bych ho z těch hodinek nevyndal. Je to část jejich duše. Není krásné jen to, co ne na oko dokonalé, mnohdy mají věci i hodnotu, které penězi nevyjádříš - na vše ostatní je přece Mastercard :-)

Odesláno

MKR: A to jsem chtěl vědět, to mi stačí. Neznal jsem to pozadí, díky. Pěkne jsi to napsal, teď mi to dává smysl. Po technické stránce je to parádní práce a že se mi to nelíbí je taky v pořádku.

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...