Přejít na obsah

Potlesk pro Luďka Seryna


Bert

Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 149
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Při pohledu na obrázek mne napadlo " další skeleton od zlatníka", ale to byla velká mýlka. Veliká paráda! Už se těším, až si to večer pustím se zvukem. Rotující strojek (ne jen krokový mechanismus) zas tolik hodinářů nedělá. Tleskám!!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pamatuju si na jeho zacatky, nekdy 2010 nebo 2011 jsem se s nim seznamil osobne a dvakrat ho navstivil jeste v dilne v Mohelnici. za tech 8 let, co o nem vim, se posunul o obrovsky kus dopredu. Videl jsem toneau chronografy, kdyz byly v rozpracovanem stavu, stravili jsme vic nez hodinu povidanim o hodinkach. Byl to zazitek, pozorovat chlapika na prvni pohled s vizazi frajirka, jak s obrovskou pokorou mluvi o hodinarskem remesle a o tom, jak jeho hodinky vznikaji. Nektere kousky pozdeji sly mimo muj vkus (Imperator), ale posledni vyrobek je naprosta parada. Oproti prvnim hodinkam, kdy to bylo hodne sperkariny, hodne zkouseni a trochu hodinariny, je tohle krasna hodinarska prace doplnena sperkarskym kumstem. Smekam klobouk!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kdysi tu někdo psal, že si u svých hodinek na zakázku jeden šroubek dělal v dílně výrobce sám, že nebyl dokonalej, ale že je na něj hrozně hrdej (jako že si na těch hodinkách něco vyrobil vlastnoručně). Možná je tohle podobnej příběh :) každopádně vyměnit zrovna tenhle šroubek je maličkost, kdyby to vlastníkovi vadilo :)

 

Edit: na těch detailních fotkách jsou teprve vidět ty krásně udělaný hrany můstků, fakt smekám.

Upraveno uživatelem martar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nejspíš to tak s tím šroubkem bude.

 

Mě tedy zajímá, jak se hodinky natahují a jak se nastavuje čas. Nikde nevidím korunku. :eek:

 

A samozřejmě smekám, protože to je nejen parádní kousek co se týče zpracování, ale i technicky. :notworthy: :notworthy: :notworthy:

Předchozí jeho kousky mě většinou nechávaly chladným, není to můj šále k čaje, ale toto je jiná liga.

 

PS: uvedená frekvence stroje 1800 kyvů/hod. asi není správně ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.

×
×
  • Vytvořit...