Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

YPO: A co jsi s tou taškou doma udělal? Vyhodil. A to se vyplatí.

zatím leží v kuchyni na lince a zřejmě do ní nasoukám nějaký odpadky a odnesu do popelnice ...... nebo do koše už se taky dávají síťovky ?

Odesláno

Takže taška na pět minut a vyhodit.

Jo, plastové pytle na odpadky jsou stejný vynález.

Nevím jestli odkaz bude fungovat, ukázka lidské horotvorné činnosti.

U Čáslavi vyrostla gigantická umělá hora. Z odpadků.

Už je tak velká, že je vidět z mnohakilometrové vzdálenosti. A roste dál.

https://mapy.cz/zakladni?x=15.3749764&y=49.9106099&z=16&pano=1&pid=65999864&yaw=0.095&fov=1.257&pitch=0.157

Odesláno

Karlosi soráč, ale já zažil a ty zřejmě také, kdy se všechno házelo do kýblu .... kýbl se vysypal do popelnice a zase přinesl domů ..... já už neznám nikoho kdo má kýbl s léty nalepenejma sračkama v kuchyni

Odesláno

pod Václavákem je taky smetiště ......Karlosi až tady nebudeš (myslím jako na světě) tak tam bude krásnej borovicovej les ..... dej tomu čas

Odesláno

Tak jsem si vcera vystal 20 min. frontu na dobiti litacky. Venku na Florenci a zrovna fajn vanice... no, aspon v prac.dobe. Btw, nejdou ty validatory, kam clovek strci kartu a vidi, do kdy ji ma nabitou. Pry at se podivam na jejich web, no ale tam nejsem zaregistrovan...

Odesláno (upraveno)

Ty kopce budují melouni, aby tam mohlo být za pár let  zasněžování, sjezdovka, lyžování, rekreace, kempink, cimrfraj, atd., Na druhým konci okresu bude i suchý polder, mokřiny od Doubravy a samá další pozitiva ve stylu zahrádkáři Kersku. Všude i v Čáslavi pohoda né?  :clap:  

Karlos sorry no flame.

Upraveno uživatelem eloga
Odesláno

Jo, plastové pytle na odpadky jsou stejný vynález.

To máš těžký, když budeš vyhazovat odpadky do klasickýho domácího odpadkáče, tak ten zas budeš denně po vysypání mejt vodou a jsi na roční spotřebě tisíc litrů.

Takže je potřeba začít ne u igelitek, ale u obalů předmětů denní spotřeby (jídla a tak).

Odesláno

Tak jsem si dnes chtěl zakoupit kupón na MHD v Praze s využitím elektronické karty Lítačka.

To jsem se však opět hluboce spletl. Nefunguje.

Když jsem si chtěl ke svému účtu přiřadit svojí Lítačku (což je nutná podmínka koupě kuponu MHD), tak mi to napsalo, že byla karta úspěšně přiřazena, aby mi to vzápětí napsalo, že došlo k chybě 74. 

S chybou 74 jsem se setkal taky. Psal jsem na podporu po pár dnech se ozvali s informací : "evidujeme rozdílné datum narození v profilu a na kartě, proto není možné kartu k účtu přiřadit.Zašlete nám, prosím, správné datum narození Vaše heslo pro komunikaci (najdete v sekci Osobní údaje), chybně zadaný údaj můžeme opravit. "

Tak jsem ji poslal požadované a uvidíme jak to bude pokračovat dále.

Odesláno

No a kdo má rád hory, tak může navštívit nedalekou třetí horu odpadků, která roste u elektrárny Chvaletice.

https://mapy.cz/zakladni?x=15.4602924&y=50.0142310&z=14&pano=1&base=ophoto&pid=58210068&yaw=0.343&fov=1.107&pitch=0.020

Já bych řekl, že na fotce je Chvaletické odkaliště. Kopců je tam víc. Novější jsou struskopopílková odkaliště, která jsou produktem místní elektrárny. Celkem inertní materiál, který časem snadno zaroste (mimochodem lépe bez rekultivace, než s ní). V pozadí jsou manganokyzové odkaliště po težbě v Železných horách. Pěkný humus, ale s odpadky to nemá nic společného a jsou tam už desítky let, těžba skončila tuším v sedmdesátých letech. Ne že bys neměl pravdu s produkcí odpadu, ale zrovna tyhle kopce jsou špatnej příklad :).

Odesláno

Bohužel, i to je skládka odpadu. Možná má ten kopec základy z něčeho jného a možná se tam dál vozí i něco jiného, ale jinak je to standardní skládka komunálního odpadu.

Jen zatím není tak impozantní jako odpadková hora u Čáslavi, ale usilovně se na tom pracuje.

Odesláno

To máš těžký, když budeš vyhazovat odpadky do klasickýho domácího odpadkáče, tak ten zas budeš denně po vysypání mejt vodou a jsi na roční spotřebě tisíc litrů.

Takže je potřeba začít ne u igelitek, ale u obalů předmětů denní spotřeby (jídla a tak).

Ale prdlajz.

Kdyz jsem byl maly, tak se kybl vystlal novinama a fertig. Pokud se vynasel denne, tak nic nehnilo, nic nesmrdelo.......

Odesláno

Já když byl malej, tak se v Praze říkalo tramvajenka nebo legitka. Odkud přišla lítačka netuším, ale přijde mi to trochu nedůstojné.... sice je to určitě cool, ale ne všem pražanům je 15 :-)

Odesláno

Slusna hora odpadkov je aj v Uholickach som za nu rad, nemam to daleko a odviezol som tam uz polku baraku. Proti jednorazovym igelitkam nic nemam, vzdy ich predsa mozes dat do triedeneho odpadu z ktoreho uz dnes vedia vyrabat trebars benzin a ak taka igelitka zhori v spalovni tak tiez ziadna katastrofa.

Odesláno

Když jsme u těch kopců z odpadu, nejlepší jsou u Příbrami, uranove doly. Byla lahůdka je na vojně běhat :-(

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...