Přejít na obsah

Jaké hodinky nosí VIP?

African

Doporučené příspěvky

Když už jsme u toho, co dělá Rolex tak drahý? Leckteré kousky mi příjdou vizuálně a funkčnstí srovnatelné třeba se Sieky. Je to vysoce kvalitním strojkem s velkým podílem ruční práce? Nebo v kvalitních a drahých materiálech? Nebo se platí značka jako symbol luxusu?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 25tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

tak porovnavat rolex a seiko je podla mna dost nemiestne ;) vyroba rolex vs seiko je neporovnatelna podla mna,co sa tyka procesu aj pouzitych materialov ci strojcekov... urcite sa vsak priplaca aj za prestiz znacky, ktora nevznikla zo dna na den a ktora bola vybudovana na zaklade historie znacky a masivnemu propagovaniu koncom 20. storocia :)

Odkaz ke komentáři

Když už jsme u toho, co dělá Rolex tak drahý? Leckteré kousky mi příjdou vizuálně a funkčnstí srovnatelné třeba se Sieky. Je to vysoce kvalitním strojkem s velkým podílem ruční práce? Nebo v kvalitních a drahých materiálech? Nebo se platí značka jako symbol luxusu?

To je dobra otazka, na kterou neni jednoduche najit odpoved (a ja si na ni taky patent nedelam). Kdyz jsme u toho podilu rucni prace, tak zrovna v tomhle ohledu jsou si Seiko i Rolex podobne jako vejce vejci. Rucni prace zadna (nebo minimalni), vse je dokonale odladena strojova vyroba. V tohle jdou obe znacky tak nejak proti proudu. Zatimto tradicni evropske hodinarske manufaktury zvysuji podil rucni prace pri vyrobe hodinek, tak tito dva producenti se ho snazi naopak z procesu vyroby vyloucit. Jen pro predstavu, Rolex vyplivne do sveta rocne 600 tisic az 1 mil. kusu hodinek (coz je usmevne zejmena v kontextu s vedlejsim vlaknem o Hublotu). A v cem je jejich cena? No, asi se shodneme, ze z velke casti ve znacce. To nemyslim nikterak hanlive, tu znacku bylo nutne za desetileti vybudovat. Muj nazor je ten, ze Rolex se striktne drzi sveho kopyta (jednoduche strojky), ma velmi koherentni portfolio hodinek a vse dela s velkou preciznosti. Napr. vodotesnost testuje na 1.25 nasobek deklarovane hodnoty. To je jen pro ilustraci, ale myslim, ze to dobre vystihuje jejich pristup k vyrobe hodinek. A tento pristup prinesl jejich obrovsky obchodni uspech.

Odkaz ke komentáři

až 1 milion hodinek, já to číslo neznal, tak jsem nechtěl něco plácnout. Takže jsou víceméně masovou výrobou. To by logicky mělo tlačit cenu dolů. Jenže je to jinak, proč prodávat levně, když to jde draze, že? Marketing, reklama (v každým Am. filmu jsou Rolexy symbolem bohatství) zabírá. Lidi si za spoustu peněz kupují sériový kousky, sice kvalitní, ale exkluzivní jen značkou. Já tý firmě fandím, jak dokáže zpeněžit lidský snobismus. Tím ovšem nechci hanit Rolex, ani jejich majitele. Jen vyjadřuji obdiv skvělému marketingu Rolexu. Hodinky z platiny a zlata osázený brilianty, hodinky s gyroturbem, tisíciletým kalendářem, ukazatelem fáze měsíce a menstruačního cyklu manželky a milenky budou drahý, ale Rolex vypadá " obyčejně". Zato narozdíl od zmiňovaných příšer se na něj dá koukat a je použitelný. Zvláštní svět hodinek a jejich cen.

Upraveno uživatelem Dřevák
Odkaz ke komentáři

Lidi si za spoustu peněz kupují sériový kousky, sice kvalitní, ale exkluzivní jen značkou.

Myslim, ze si spolu se znackou kupuji spickovou kvalitu, in-house kalibr! a kus hodinarske historie, ktere Rolex prospel mnoha patenty (rotor samonatahu volne otocny o 360°, sroubovaci korunka, datum v okenku v ciselniku a dalsi). Rozhodne to neni jen o snobismu, i kdyz i ten tu hraje roli. Ale to je hlavne otazka celozlatych submarineru, dayton posypanych diamanty a podobnych.

Ale je videt, ze Rolex stale rozdmychava vasne a obvykle k nemu lide zaujimaji podobne bipolarni postoje jako treba k olivam :).

Odkaz ke komentáři

až 1 milion hodinek, já to číslo neznal, tak jsem nechtěl něco plácnout. Takže jsou víceméně masovou výrobou. To by logicky mělo tlačit cenu dolů. Jenže je to jinak, proč prodávat levně, když to jde draze, že? Marketing, reklama (v každým Am. filmu jsou Rolexy symbolem bohatství) zabírá. Lidi si za spoustu peněz kupují sériový kousky, sice kvalitní, ale exkluzivní jen značkou. Já tý firmě fandím, jak dokáže zpeněžit lidský snobismus.

Seriovka, neseriovka stale je to jeden z najlacnejsich in-houseov. A kto nedoceni hodnotu prestize v hodinkach, bude asi cely zivot kupovat max tissotky :) Hodinky su uz dlhsiu dobu hlavne sperky a ako take nemaju optimalizovanu cenu.

Inak Ray Mears je pre mna predovsetkym jednym z najnudnejsich zalesakov v historii. V tych jeho dokumentoch snad nespravil jedinu vec sam. :/

Odkaz ke komentáři

omlovám se všem ctitelům Rolexu pokud jsem se jich dotkl, kvůli tomu jsem doplnil příspěvek, ale byli jste rychlejší. :shutup:

Vzdyt se nic nedeje, jen normalne diskutujeme. Jinak mas pravdu - jen v pripade te ceny nesmime opomenout, ze ty hodinky s gytoturbem a menstruacnim kalendarem budou vzdycky mnohem drazsi nez jednoduchy ocelovy submarinery nebo datejusty, ktery maj jen tri rucicky a datum. Rolex nabizi jedny z levnejsich hodinek s in-house kalibry.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Matterhorn
Jen pro predstavu, Rolex vyplivne do sveta rocne 600 tisic az 1 mil. kusu hodinek

Vážně :eek: ???

Edit dodám svou představu. Myslel jsem si, že to může být tak maximálně do 100000. Mám se co učit :( .

Upraveno uživatelem Matterhorn
Odkaz ke komentáři

Vážně :eek: ???

Edit dodám svou představu. Myslel jsem si, že to může být tak maximálně do 100000. Mám se co učit :( .

Copak to, že vyrobí milion hodinek ročně, není taková pecka, Citizen má roční produkci kolem 5 milionů kusů, ale že prodá rok co rok milion hodinek v prémiovým segmentu (od 2 tis Eur výš), to je úspěch, který nemá obdoby.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...