Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)
  V 16. 6. 2016 v 20:49, CEGY napsal:

Díky hoši za postřehy.

Jednoho psa už mám. Je to pomalu důchodce, tuším 11 let, kříženec vlčáka a jezevčíka. Bral jsem ho z Troji, zhruba ve třech měsících. Nevím přesně kdy bych pořídil psa nového, ale je možné, že by nějakej čas byli spolu. Karlík je takovej flegmatik a novej kamarád by mu doufám zvedl náladu.

Na cvičák bych určitě ze začátku chodil, pak už nejspíš svépomocí. Psovi se ale poté nechci věnovat každej den. Teda aspoň až budu mít pocit, že je vycvičenej a v nějakým samostatným věku. Když nebudu moct, tak se o něj postará moje paní. Preferuju psa, kterej poslouchá na povely a reaguje i na mou paní nebo dceru.

Z toho mi tedy nejspíš nejlíp vychází NO. Čau čau si nejsem úplně jistej, vzhledem k popisu výše. Berňáka má známej a příjde mi to jako takové telátko.

Jak to mají NO po zdravotní stránce? Trpí na klouby? Prý ve vyšším věku trpí na demenci a můžou být agresivní.

Mame doma uz patyho NO a potize se zadnima nohama potvrzuju. Psi celorocne venku a kolem 9. roku zivota vsichni bez vyjimky zacali bejt chabrus na zada a zadni nohy. Krome prvniho, kterej s tim byl na operaci, byl zbytek provozuschopnej na vitaminech a pozdeji analgetikach. Agresivni nebyl na stari zadnej, leda kdyz maji bolesti a prudis je.

Dneska mame 9letyho a pulrocniho, skvele se doplnujou.

NO naucis zakladnim vecem i sam, my uz na cvicak po prvnim nejezdili vubec.

Jinak jsme meli jeste kavkazskyho ovcaka a ten je taky bezva. Jen je treba se mu intenzivne venovat prvni pulrok, aby si zvyk na prostredi, lidi a aby chytil navyky. Ten nas byl naprosto bozi. Bohuzel mu lehla pumpa v 11 letech.

Caucau je zaludna bestie, proste svine :).

4e212caee18a9d791f80aaf906da0c14.jpg

Upraveno uživatelem KFL
Odesláno

Za sebe bych NO nevolil. Na můj vkus jsou to dost uřavaní psi, ale mám především špatnou zkušenost se sousedovic psem, který je fakt "hysterka". Ale i s jinými NO mám dost podobné zkušenosti z okolí (ani jednoho jsem nechoval).

Co rozhodně můžu doporučit je Akita Inu, neskutečné plemeno, měli jsme jednoho v rodině a nepamatuji po "staffordovi" lepšího psa. Je to mazlík s obrovským srdcem a hlavně je vhodný do rodiny, kde nemá problém s dětmi. Zároveň super hlídač.

Další velmi vhodný hlídač je RTW a to, jak pes, tak fena, ale s oběma plemeny je potřeba mít už nějaké zkušenosti s chovem a pevnou ruku.

Pokud jde o ČSV, tak Ti můžu dát kontakt na chovatele v ČR, ale jak bylo napsáno výše, je to zápřah a dost dominantní plemeno. 

Odesláno
  V 16. 6. 2016 v 17:20, CEGY napsal:

Hoši, zvažuju časek k baráku nějakýho novýho psa. Vzhledem k tomu, že bude jenom venku, tak nic krátkosrstýho, aby v zimě neumrz. Ale taky nechci žádnýho dredaře. Má to být něco většího, aby mi nelezl do skleníku na zelený nějaký zevl, ale zase nechci nějakýho zabijáka. Vychází mi z toho nejlíp německej vlčák nebo by se mi spíš líbil československej vlčák. Jenže tady jsem trochu na rozpacích, páč nazory na toho čechoslováka se liší. Ještě mi doporučujou nějaký ovčáky nebo pastevecký psy. Názor?

Hele ČSV určitě ne, kamarád ho má a je sním pořád a potom je v pohodě, ale i když ho někdo hlídá, tak jak si ten pes postaví hlavu, tak je to těžké. Je teda krásný a ten jeho je ještě obrovský, ale pokud to neumíš tak Tě taky může roztrhat. My měli doma berňáka a to je vyloženě super pes, je hodně na rodinu, miluje děti a má potřebu je hlídat. Takové dobrácké tele, které se snese i s ostatními zvířaty, akorát Ti někdy může domů přihnat ovce :D Ten náš byl skvělý, ale bohužel jsme ho v 8,5 roku museli nechat uspat (úplně mu odešly zadní nohy) což je u berňáků běžné a ti psi žijí většinou zhruba těch 8 let. Teď máme čuvače a je zlatá, akorát je podstatně ostřejší a třeba kočky jsou od doby co vyrostla bezdomovci. Chce už to asi nějaké zkušenosti. 

Odesláno
  V 18. 6. 2016 v 7:30, KFL napsal:

Caucau je zaludna bestie, proste svine :).

Asi to nemyslíš vážně a tak hrubě, ale ani tak to není zrovna nejrozumnější tvrzení, neboli to je nesmysl, ať už máš zkušenost jakoukoliv. 

Odesláno
  V 18. 6. 2016 v 14:29, Marfael napsal:

Asi to nemyslíš vážně a tak hrubě, ale ani tak to není zrovna nejrozumnější tvrzení, neboli to je nesmysl, ať už máš zkušenost jakoukoliv. 

Bylo to míněno v dobrém, proto ten smajlík :).
Návštěvník Kamil
Odesláno

Moty a gerhard > nádhera! Stejská se mi, Akira je u dcery a Barny u syna.

post-147-0-06751700-1466343068_thumb.jpg

Odesláno
  V 18. 6. 2016 v 14:59, gerhard napsal:

Sme po prechadzkev tieni. Hic jak svina Tak je to teply knedlik teraz.

V 19. 6. 2016 v 8:11, Marty35 napsal:

tady to nějak chrochtá,

tak přidám svého  ... takypsa.

V 19. 6. 2016 v 13:31, Kamil napsal:

Moty a gerhard > nádhera! Stejská se mi, Akira je u dcery a Barny u syna.

Jak ty vaše placaté nosy zvládají procházky v letním počasí ? U nás je to doslova pět minut a konec, tak nevím, jestli je to problém nebo je to v rámci tolerance....

Odesláno (upraveno)

Tak tak kratucko,teraz mal mokry plast na sebe a trochu rozdychava. Pockame na vecer bude to prijemnejsie. Doma chladime takze sa da pekne.

post-1780-0-41955500-1466523195_thumb.jpg

Upraveno uživatelem gerhard
Odesláno

Samko (tak predsa ideme podla rodneho listu - najprv mal byt Gaston ,ale Samuel Illinois ma tiez svoje caro) ma kopec energie hlavne ked sa zobudi. 15min az 1hodka a uz sa motka a lize a potom sa takto odplazi..Pozerali sme spolu futbal ale uz chrni... je to tak zlate stvorenie. Moj prvy psik . Nas dokonca ani nas,hehe v zmluve je napisany na snubenicu tak ja sa len staram v podstate.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...