Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Návštěvník YPO
Odesláno

Je to u kazde pojistovny jinak.

přesně tak .... je to ale trochu postavený na hlavu, protože vozidlo bez platné STK NENÍ způsobilé k provozu na pozemních komunikacích ...... tedy nemá na pozemní komunikaci co dělat ..... čistě teoreticky by se takové vozidlo mělo dopravit do STK na podvalníku .... na to ale každej se*re 

Odesláno

přesně tak .... je to ale trochu postavený na hlavu, protože vozidlo bez platné STK NENÍ způsobilé k provozu na pozemních komunikacích ...... tedy nemá na pozemní komunikaci co dělat ..... čistě teoreticky by se takové vozidlo mělo dopravit do STK na podvalníku .... na to ale každej se*re

Tak, tak. Dale 1 postreh. Pokud parkuji v rozporu se zakonem 361/2000 sb., napr. stojim na chodniku, kde to neni povoleno a dojde k poskozeni meho vozidla, jinym vozidlem. Bud nezjistenym, nebo zjistenym, a dojde k plneni pojistovnou ( pokud parkuji nemohu byt vinik DN) i kdyz mi PCR udeli tzv. domluvu, stejne mne pojistovna vykrati. Kazda jinak.

Odesláno

Pozor, kazda pojistovna to ma jinak. Muze dojit ke kraceni plneni v pripade nezavinene DN. Je to u kazde pojistovny jinak.

Pokud to nemá pojišťovna výslovně ve smluvních podmínkách, pak platí a má platit.... No a nebo se může cuknout a pak se soudíte :D

Odesláno

Pokud to nemá pojišťovna výslovně ve smluvních podmínkách, pak platí a má platit.... No a nebo se může cuknout a pak se soudíte :D

Ma to ale. Krati jak muze, jako v pripade alkoholu a drog. Kazda ale malinko jinak.

Odesláno

Mimochodem k pojišťovnám - díky neschopnosti České Pojišťovny jsem právě vypláznul 22 tisíc za opravu kapoty sousedova auta - přijel likvidátor od ČP, vzalo se to na moji pojistku na blbost. Nafotil si to, spolu s likvidátorem se domluvil další postup, vozidlo se nechalo opravit v autorizáku (nový lak a vyrovnání třech bouliček), ten si určitě ještě pěkně přidal, když jsem pak následně viděl fakturu, no tu soused proplatil a pak se poslala pojišťovně.... a ta stopla vyplacení peněz, že našli jednu výjimku, na kterou se moje pojistka na blbost na toto nevztahuje a že máme smůlu.

Teď auto opravený, já všude ve všech protokolech napsaný jako viník a i když má auto havarijní pojištění, tak z toho není cesta ven, protože v případě známého viníka vám pojišťovna sice havarijko proplatí, ale následně vymáhá kompletní škodu po viníkovi, tudíž po mně.....  Nádhera - holt někdy ten černý petr skončí i u vás....

Odesláno (upraveno)

Mimochodem k pojišťovnám - díky neschopnosti České Pojišťovny jsem právě vypláznul 22 tisíc za opravu kapoty sousedova auta - přijel likvidátor od ČP, vzalo se to na moji pojistku na blbost. Nafotil si to, spolu s likvidátorem se domluvil další postup, vozidlo se nechalo opravit v autorizáku (nový lak a vyrovnání třech bouliček), ten si určitě ještě pěkně přidal, když jsem pak následně viděl fakturu, no tu soused proplatil a pak se poslala pojišťovně.... a ta stopla vyplacení peněz, že našli jednu výjimku, na kterou se moje pojistka na blbost na toto nevztahuje a že máme smůlu.

Teď auto opravený, já všude ve všech protokolech napsaný jako viník a i když má auto havarijní pojištění, tak z toho není cesta ven, protože v případě známého viníka vám pojišťovna sice havarijko proplatí, ale následně vymáhá kompletní škodu po viníkovi, tudíž po mně..... Nádhera - holt někdy ten černý petr skončí i u vás....

Se jednalo dopravni nehodu? Pokud jo, muzes priblizit prubeh DN? Upraveno uživatelem tano
Odesláno

No tak já se teda zeptám. Jakou výjimku?

Dle mne pojistka na blbost-lidove, je pojistka za skodu zpusobenou zamestnavateli a je taxativne vyjmenovano na co se pojisteni vztahuje. Ale nejsem si az tak jisty.

Odesláno

Ještě že mám 19" ty nedráždí :-)

Navíc zapsaný v TP :) . Já jsem se mohl na nějakou Dekru a zápis vys..., takže jsem na to dojel :) . Ale už je vše v poho.

Odesláno

Jinak hoši, vy co parkujete přes dvě místa, pozor na to, je za to flastřík, už jsem viděl aktivní PČR, která to řešila i u hypermarketu. Kuncák, by možná mohl vědět více. 

Místa jsou opravdu uzší pro dnešní auta, já si sice dávám pozor, abych někomu neťuknul dveřmi do auta, ale jsou tací, co si o auto opřou košík a nic neřeší :frusty: , natož pak když někdo sedá do auta a je mu jedno o koho se opře ... opět, je to o lidech.

Odesláno

Pro pomalejsi: Stejne jako kluky vyse me to odpousteni skolneho a nakladu stve z principu. Muj povzdech byl nad tim, ze vyberem fakult tomu nasadili korunu.

A kdyz uz to budeme platit ze svych dani, tak bych tu jaderku, matfyz nebo informatiku narozdil od "uprchlickych studii" a podobnych nesmyslnych oboru na fildach a FSV ocenil. Protoze takhle jsou to opravdu vyhozene penize...

Pro všechny, co daná záležitost strašně štve, doporučuji číst pozorněji.

V článku se jasně píše, že program bude nabídnout pouze těm, kteří již získali (vložka: na základě řádného správního nebo soudního řízení) azyl. Udělením azylu získávají osoby zároveň trvalý pobyt a až na výjimky (volby, některá zaměstnání) mají stejná práva jako občané ČR. Jelikož je vzdělání na VŠ pro občany ČR zdarma, tak nedává moc logiku, aby azylanti platili. Jedině snad se to týká anglických programů, nevím ale, jak to UK má a jestli jsou placené i pro občany ČR (EU). 

Přes zlobu zdejších daňových poplatníků s tím fakticky nebudou (dle logiky článku) žádné velké náklady, studenti (plánovaných je 10!) se prostě přidají ke skupině jiných zahraničních platících studentů, dodatečné náklady pro školu mohou být tak za materiál spotřebovaný ve výuce a papíry na testy navíc. U kolejí to uznávám může být jinak, ale rozdíly nákladů na obsazené/neobsazené lůžko také nebudou astronomické.

Skalisovo úvahu nad fakultami je těžké posoudit, když nevíme, které konkrétní obory to mají být, některé z Matfyzu mají daleko horší uplatnitelnost než z FSV...

PS: K velké většině uprchlíků vskutku velké sympatie necítím a kromě těch skutečně postižených ze Sýrie/Iráku bych zbytek urychleně přesunul zpět do domovin, ale není zase nutné dělat ze všeho, co se jich týká, celonárodní skandál...

Odesláno

Pro všechny, co daná záležitost strašně štve, doporučuji číst pozorněji.

V článku se jasně píše, že program bude nabídnout pouze těm, kteří již získali (vložka: na základě řádného správního nebo soudního řízení) azyl. Udělením azylu získávají osoby zároveň trvalý pobyt a až na výjimky (volby, některá zaměstnání) mají stejná práva jako občané ČR. Jelikož je vzdělání na VŠ pro občany ČR zdarma, tak nedává moc logiku, aby azylanti platili. Jedině snad se to týká anglických programů, nevím ale, jak to UK má a jestli jsou placené i pro občany ČR (EU).

Přes zlobu zdejších daňových poplatníků s tím fakticky nebudou (dle logiky článku) žádné velké náklady, studenti (plánovaných je 10!) se prostě přidají ke skupině jiných zahraničních platících studentů, dodatečné náklady pro školu mohou být tak za materiál spotřebovaný ve výuce a papíry na testy navíc. U kolejí to uznávám může být jinak, ale rozdíly nákladů na obsazené/neobsazené lůžko také nebudou astronomické.

Skalisovo úvahu nad fakultami je těžké posoudit, když nevíme, které konkrétní obory to mají být, některé z Matfyzu mají daleko horší uplatnitelnost než z FSV...

PS: K velké většině uprchlíků vskutku velké sympatie necítím a kromě těch skutečně postižených ze Sýrie/Iráku bych zbytek urychleně přesunul zpět do domovin, ale není zase nutné dělat ze všeho, co se jich týká, celonárodní skandál...

No tak rekl bych,ze v tech ostatnich zemich to bude taky drsne, jinak uprimne ja k tem co jsou schopbi studovatvysokou skoku,tak ti snad nepredstavuji zadny problem, mozna naopak to muze byt plus. Hlavne je kolem toho celeho neskutecne davova histerie a populismus uprchliku. Letosni sucho napriklad bude stat mnohem vice penez nez vsichni uprchlici a predstavuje taky mnohem zavaznejsi bezp. problem. Taky pady burzy v cine nasledovany evropskymi a americkymi tituly je mnohem, ale mnohem vetsi problem. No a napriklad ta jaderna dohoda s iranem se taky ne uplne povedla.
Odesláno

Se jednalo dopravni nehodu? Pokud jo, muzes priblizit prubeh DN?

Jednalo se o škodu způsobenou dronem a jednalo se o pojistku domácnosti, ve které je i pojištění odpovědnosti za škody v občanském životě, na to se škoda a její úhrada vztahovala. Začali se točit ale na tom, že i když mám stále trvalé psané na tam, kde otec a tahle pojistka, že už nesplňuju věk 26 let.

Podmínky:

Ve stejném rozsahu jako pojištěný jsou dále pojištěni: a) manžel, děti (i nevlastní), osvojenci pojištěného a děti svěřené pojištěnému nebo jeho manželu do pěstounské péče (u zletilých pouze do doby dokončení přípravy na povolání, nejvýše však do 26 let jejich věku), a to pokud žijí ve společné domácnosti s pojištěným;

Pochopil jsem to na začátku tak, že podmínka do 26ti let se vztahuje pouze u dětí svěřených do pěstounské péče (věta souřadná, spojky a, na stejné úrovni je i manžel (takže taky do 26 let?)),  s tím že mi to na tuhle pojistku vzali, tak mi v tomto prakticky utvrdili a pak po veškerých opravách a zaslání účtu mě poslali do hajzlu. Na nepřijemný telefonát jestli si ze mě dělají legraci, že teď mám opravené auto a každá havarijka se mi vysměje a že přeci škodu převzali mi bylo odpovězeno, že mi nikde nic nepotvrdili a že pouze monitorovali škodu a že mi můžou maximálně přeposlat dokumentaci.

Uvedenou citaci o z podmínek ČPP zkoumalo asi 6 právníků a všichni se mi shodli, že jsem u soudu bez šance.

Odesláno

Jednalo se o škodu způsobenou dronem a jednalo se o pojistku domácnosti, ve které je i pojištění odpovědnosti za škody v občanském životě, na to se škoda a její úhrada vztahovala. Začali se točit ale na tom, že i když mám stále trvalé psané na tam, kde otec a tahle pojistka, že už nesplňuju věk 26 let.

Podmínky:

Pochopil jsem to na začátku tak, že podmínka do 26ti let se vztahuje pouze u dětí svěřených do pěstounské péče (věta souřadná, spojky a, na stejné úrovni je i manžel (takže taky do 26 let?)), s tím že mi to na tuhle pojistku vzali, tak mi v tomto prakticky utvrdili a pak po veškerých opravách a zaslání účtu mě poslali do hajzlu. Na nepřijemný telefonát jestli si ze mě dělají legraci, že teď mám opravené auto a každá havarijka se mi vysměje a že přeci škodu převzali mi bylo odpovězeno, že mi nikde nic nepotvrdili a že pouze monitorovali škodu a že mi můžou maximálně přeposlat dokumentaci.

Uvedenou citaci o z podmínek ČPP zkoumalo asi 6 právníků a všichni se mi shodli, že jsem u soudu bez šance.

Bohuzel, take to tak vidim:(.

Návštěvník maxigabrielg
Odesláno

Jinak hoši, vy co parkujete přes dvě místa, pozor na to, je za to flastřík, už jsem viděl aktivní PČR, která to řešila i u hypermarketu. Kuncák, by možná mohl vědět více. 

Místa jsou opravdu uzší pro dnešní auta, já si sice dávám pozor, abych někomu neťuknul dveřmi do auta, ale jsou tací, co si o auto opřou košík a nic neřeší :frusty: , natož pak když někdo sedá do auta a je mu jedno o koho se opře ... opět, je to o lidech.

to mas pravdu, pocul som aj ja, ze to riesia.

nastastie teraz alebo aj pri Jaguare to neriesim, ale pri novom aute ja to hrozne, ked vidim tie rany a skrabance....

Odesláno (upraveno)

Todleto me dokaze strasne nasrat, takova ta okazala neucta k cizimu majetku. Uz za mladych let me na horach me vzdycky velmi moc rozcilovalo, kdyz mi ve fronte na vlek furt nekdo osoupaval patky lyzi. Ted to tu moji starou popelnici taky neboli, provadim ji horsi veci, ale co mi ma sakra co nejakej veprovej hajzl otukavat dvere od auta?!

No nic:)

Upraveno uživatelem Micey
Odesláno

Chráním tak svůj majetek a majetek ostatních, aby si dobytkove neomlatili při svým neomalenym chování svoje dveře o moje auto.
Odesláno

Pravda,doted se dost bali,protoze parkoviste u nakupaku nechteli brat jako komunikaci verejne pristupnou,ale uz je to tak brany. Bacha na to.

Jinak,me primo stve,ze telefon kterej ma prezit i prejezd tanku T34 ma nabijecku,ktera uz 2x odesla.

Odesláno

Technicka podpora upc a naproste drevo na druhe strane. A jeste jsem jim polozil ten hovor na hodnoceni, protoze jsem zrovna nemohl mluvit, tak jim nemuzu ani vynadat.

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...