Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Conrade, a jaká je šance, že takovouhle jednoudoroka monstrakcí snížíš počet smažek za volantem? To spíš přivoláš neštěstí, jako se stalo, když naši chrániči po kontrole prováděli honění ujedší smažky, která následně přejela nevinnou policajtku u Brandejsa...

Jestli chceš snížit počet smažek za volantem, má naše drogová centrála jít po dealerech a né je na Václaváku pást.

Edit: Už radši držím hubu.

Upraveno uživatelem sery.vlk
Odesláno

Když se hledají zfetovaní a ožralí řidiči, případně celostátně hledané osoby, drogy, pašeráci apod., tak je nejdůležitější zkontrolovat povinnou výbavu a hlavně, jestli není prošlá lékárnička!

Zavřít kompletně Jižní spojku v pátek může napadnout akorát policajta po lobotomii... 

Odesláno (upraveno)

Já ale myslel, že  zfetovaní a ožralí řidiči, případně celostátně hledané osoby, drogy, pašeráci apod....se hledají pořád, každý den, každou hodinu, prostě neustále... Jestli tohle dělají jen jednou za rok, a musejí kvůli tomu zastavit dopravu, nasrat 1500 lidí a psát o tom v novinách, jen aby na sebe upozornili jak jsou jako dobří, tak to jsou potom zbývajících 364 dní v roce opravdu zadarmo drazí. Zajímalo by mě, jak drahá tahle akce byla a jaký měla úspěch.

Je to sice už o něco mírnější kalibr, než vzít si plnou dálnici rukojmích ve schválně  zastaveném provozu a navést do nich kluka v půjčeném autě a nechat ho nabourat a shořet a ohrozit životy jiných, a vůbec je to už mírumilovnější přístup než třeba  střelit spolujezdkyni unikajícího řidiče zezadu do hlavy, ale pořád teda- podle mého- žádný hit. Tímhle se asi moc nevytáhli...

Upraveno uživatelem straspol
Odesláno

Já ale myslel, že  zfetovaní a ožralí řidiči, případně celostátně hledané osoby, drogy, pašeráci apod....se hledají pořád, každý den, každou hodinu, prostě neustále... Jestli tohle dělají jen jednou za rok, a musejí kvůli tomu zastavit dopravu, nasrat 1500 lidí a psát o tom v novinách, jen aby na sebe upozornili jak jsou jako dobří, tak to jsou potom zbývajících 364 dní v roce opravdu zadarmo drazí. Zajímalo by mě, jak drahá tahle akce byla a jaký měla úspěch.

Je to sice už o něco mírnější kalibr, než vzít si plnou dálnici rukojmích ve schválně  zastaveném provozu a navést do nich kluka v půjčeném autě a nechat ho nabourat a shořet a ohrozit životy jiných, a vůbec je to už mírumilovnější přístup než třeba  střelit spolujezdkyni unikajícího řidiče zezadu do hlavy, ale pořád teda- podle mého- žádný hit. Tímhle se asi moc nevytáhli...

Ale vzdyt oni se furt tak ohani tou prevenci, ta je nejdulezitejsi. Na ni prece potrebujou undercover auta, at se kluci vyblbnou, houkacky a plnej ceres. Vobcas teda nejakej idiot nepredvida ze budou odbocovat pres plnou, vobcas se jim pres auto zabije motorkar ale visco, jeli na sirene tak co.

Odesláno (upraveno)

Připomíná mi to legendární akce Kryštof, které organizoval Standa a létal tam vrtulníkem, aby se ukázal. Efekt velkej, výsledek nula.

Hele nechapal jsem to, takova akce a Krajco jim unika dodnes.

Edit: coz je skoda

Upraveno uživatelem Trojan
Odesláno

Hecnul jsem ženu ať mě ostříhá (měl jsem to strašně přerostlé) a vona mi udělala desítkou zásek nahoře vzadu. Po zarovnání vypadám jako Ragnar Loktbruk na penzi.

Odesláno z telefonu.

Chachaaa, sorry Trojane, ale tvoje hlaska me odrovnala vic nez cely vlakno humor :-)))

Odesláno

Chachaaa, sorry Trojane, ale tvoje hlaska me odrovnala vic nez cely vlakno humor :-)))

Ja jsem rano svolal v praci poradu, vsem sem rekl o co jde at to nemusim vysvetlovat znova... je to strasny.

Odesláno

@EET: Nepodnikám v oboru ani jsem to blíže nezkoumal, ale může mi někdo vysvětlit, proč by měli hospodští až dvojnásobně zdražovat ; tak to raději položí?

http://liberec.idnes.cz/desitky-hospod-v-libereckem-kraji-konci-fc5-/liberec-zpravy.aspx?c=A161128_084514_liberec-zpravy_jape

Koukam na nabídku O2 a pokud mi nic neuniká, tak vstupní náklady 5 litrů a měsíčně max. pětibába. Plus něco na zaškolení personálu, jasně. Tohle je likvidační?

https://www.o2.cz/podnikatel/elektronicka-evidence-trzeb/

Nebo jsou všichni po*raný, že by museli vysvětlovat, jaktože jsou najednou tolik v plusu?

(neobhajuju EET, jen mě to fakt zajímá)

Odesláno

No, já mám tak nějak sklony k tomu si myslet, že kdo najednou kvůli EET musí zavřít, asi tak docela úplně neplatil doteď daně, jak měl. Což by nyní teoreticky měl začít, ale nepochybuju o tom, že si cestička najde. Taky mi jinak nepřijde ten 5k náklad, plus případně malej měsíční paušál nějak likvidační.

Což teda nic nemění na tom, že Babiše nesnášim a s EET nesouhlasim..

Odesláno

@EET: Nepodnikám v oboru ani jsem to blíže nezkoumal, ale může mi někdo vysvětlit, proč by měli hospodští až dvojnásobně zdražovat ; tak to raději položí?

http://liberec.idnes.cz/desitky-hospod-v-libereckem-kraji-konci-fc5-/liberec-zpravy.aspx?c=A161128_084514_liberec-zpravy_jape

Koukam na nabídku O2 a pokud mi nic neuniká, tak vstupní náklady 5 litrů a měsíčně max. pětibába. Plus něco na zaškolení personálu, jasně. Tohle je likvidační?

https://www.o2.cz/podnikatel/elektronicka-evidence-trzeb/

Nebo jsou všichni po*raný, že by museli vysvětlovat, jaktože jsou najednou tolik v plusu?

(neobhajuju EET, jen mě to fakt zajímá)

Hele byl jsem v lete na jednom mene znamem ostrove v Chorvatsku, vetsina turistu byli Italove - dva mistni si mi, nezavisle na sobe, zacali stezovat na system ktery tam maji (obdoba EET).

Napriklad nam chlapek nemohl dat lod driv nez v 10h protoze samozrejme nemuze zadavat platby mimo "pracovni dobu". Oba si stezovali na vyrazny narust papirovani, nutnost natazeni internetu atd.

Takze kdyz si vezmes hospodu nekde na vesnici - ti lide to mnohdy delaji skutecne temer zadarmo, zisky jsou minimalni a ja to beru jako rekneme sluzbu obci. Kdyz maji mit fixni naklady o 500 vyssi, k tomu musi zavest internet (300 kc?) a navic jednorazove zaplatit kasu a s tim spojene mensi veci, uz jim to za to proste nestoji.

A ze to tam jeli doted na cerno? No jeli, proto to taky neco vydelalo. Ted z toho bude zisk 0 a starosti navic.

Takovych hospod v malych vesnicich muzu jmenovat minimalne 10, divil bych se kdyby si poridila EET polovina.

Odesláno

Takze jo, dost lidi co ted konci neplatilo dane jak melo, rozhodne ale nesouhlasim s tim, ze na tom nejak bohatli.

Poskytovali sluzby a o ty sluzby ted nekdo jiny prijde. Nikdo je nenahradi, protoze se to nevyplati.

Odesláno

Ja taky poslouchám, jak se najednou vyrojilo spoustu hospod, které "to dělají skoro zadarmo" a babičky, co pečou koláče a musí skončit a horský boudy, co to dělají pro lidi, atd. Nevim, znám 2 hospodský a oba podvadej na daních. A to nemluvím o tom, ze zaměstnance platí minimem a zbytek na ruku. S EET nesouhlasím, ale toho pláče je nějak moc.

Odesláno

A kolik z vesnickejch hospodskejch ma hospodu jako hlavni prijem? Vzdyt vetsina otvira od 17h a nekteri jen 3 dny v tejdnu, pracuje jim tam tak mozna nejaka zenska na podpore nebo brigadnice...

Problem je, ze kazdej si po tema "chudakama co zaviraj" predstavi lidi, pro ktery je to fakt hlavni prijem, ne ty ktery to delali rekneme jako hobby. A nevarim tady z vody, ty lidi znam.

Holt total control, na kazdy krizovatce bude kamera, na kazdy rovince bude radar, na kazdy kejchnuti bude papir. Budem si vsichni rovni, nikdo nebude podvadet na danich a vse bude ok :)

Návštěvník Zmizík
Odesláno

Hospodskej vojebává taky proto, že je tady moc levný pivo. Točený v hospodě za 35, lahváč v krámě za 30. Všude jinde vysmrkneš v hospodě 3-5 ojro a v krámě to koupíš jako u nás. Zdražíš pivo z 35 na 45 - končíš.  

Odesláno (upraveno)

Znam dva hospodský (u našich) na vesnici, pár dalších v maloměstě a pár v Praze. Možná špatný vzorek populace, ale ani jeden z nich dam ruku do ohně za to, že by to nedělal na hranici rentability, už vůbec ne zadarmo.

Nicméně jak jsem už psal, tolik do toho nevidim a dost na to, abych si mohl udělat vlastní nevyhraněný názor a říct jednoznačně souhlasim/nesouhlasim. Ale vy, kdo máte vyhraněný názor směrem nesouhlasim - proč? Je to konkrétně přímo EET nebo prostě další "sledovací věc" se kterou nesouhlasíte?

edit: Co právě napsal Zmizík... zrovna včera jsme se o tom bavili s otcem - tady (UK / Coventry) stojí Guinness v plechu kolem 1-1,2 GBP za pintu na krámě, v hospodě za pintu vysázíš kolem 4, všude.

Upraveno uživatelem Maxel
Odesláno

EET, stejně jako kontrolní hlášení DPH je výsledkem úřednické lenosti. Úřednící se rozhodli, a politici jim na to skočili, že nejlepší bude, když se lidi budou kontrolovat a udávat on-line sami a ouřadové budou jen vybírat pokuty. Kamarádovi je 65 a provozuje malou hospodu na vsi. Nevím jestli a kolik šidí berňák, ale od 1.12. končí. Prostě není schopný naučit se na stará kolena stahovat a instalovat nějaké certifikáty (neví co to je), hlídat aktualizace, sledovat připojení, a celý den se klepat že se mu to posere a dostane likvidační pokutu. Není to jen o daních, takových jsou desetitisíce. 

Odesláno (upraveno)

Kdo bude chtít mít hospodu, ji bude mít. Akorát si bude muset zřejmě rozmyslet kde, ale to je jako se vším ostatním. Podmínky holt budou takový, jaký budou. Co jsme si zvolili to máme. Nechci tím v žádným případě obhajovat EET a už vůbec ne daňovou politiku tohohle státu a garnitury, ale tak to prostě je. Napřiklad v mém oboru, když kdysi (tuším 2003?) vrcholný úřad nařídil řekněme technické podmínky, které musely být splněny v oblasti katastru nemovitostí, znamenalo to jednorázový náklad cca od 160000 Kč výše a potažmo další pravidelné měsíční náklady a nikdo se z toho nepodělal. Ano, kdo nechtěl nebo na to neměl, šel od toho. To se nepravidelně v menším čas od času opakuje. Vesměs jde o náklady na technologie, ale co do povinností nebo podmínek je to z hlediska finančních nákladů podobné. A ty jsou pak v oboru pro všechny stejné. To že u realizace systému (v případě EET mezi řekněme kasou s internetem a státním aparátem) stojí člověk, který dokáže ledacos "ovlivnit", je věc druhá.

Upraveno uživatelem geometr
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...