geometr Odesláno 6. září 2018 Nahlásit Odesláno 6. září 2018 Pozerám, že nie je bezpečné vychádzať na cesty . Ak niekomu robí problém križovatka, kde hlavná cesta nie je rovná, nech si ju ako rovnú predstaví. Ešte aj ten spomínaný kruháč je len viac T-križovatiek za sebou. No. A to mi taky tuhle jeden tvrdil, že když jedeš po tý hlavní, která není rovně, na křižovatce tvaru kříže, že nemusíš dávat blinkr. Pak z něj vypadlo, že stejně nemá řidičák, tak aspoň byl relativně neškodnej. No a kruháče... Tam jsou v drtivý většině u nás radši značky (možná u všech, nevybavuju si, že bych někde v Čechách jel na neznačenym kruháku) - na kruháku hlavní, na vjezdech dej přednost v jízdě a všichni už jsou na to navyklí. Ale sundat na nějakým kruháku, nebo nedat na novej, ty značky, cirkus je na světě.
geometr Odesláno 6. září 2018 Nahlásit Odesláno 6. září 2018 A nelíbí se mi vzhled vylepšenýho Chromu 69.xxx na stolním PC. Jako dobrý vylepšovat bezpečnost, správce hesel a jiný věci, co nevidim, ale proč zas zmenšili písmenka v liště záložek a záložkách a udělali takovej nijak výraznej ten jejich omnibox (adresní řádek). Jestli to má hranatý nebo kulatý okraje je mi buřt, ale hejbat s tím písmem. Nenašel jsem jak to zvětšit, zřejmě to ale někde v ukrytym nastavení (flags) bude, teď to hledat nechci.
Karlos Odesláno 6. září 2018 Nahlásit Odesláno 6. září 2018 Jsem na dovoleny a docela se u tohodle bavim.Panove, do urcovani krizovatek a podobnyho, se nepoustejte :-).No jo, jenže i prostý občan potřebuje občas vědět, jestli nějaké místo je, nebo není křižovatka. A mělo by to jít nějak snadno rozpoznat.
YPO Odesláno 6. září 2018 Nahlásit Odesláno 6. září 2018 no pokud se běžný občan typu šerý vlk neumí orientovat v prostoru tak mu nezbývá nic víc a nic méně než dávat u každého výjezdu z garáže, dvorku, parku apod. přednost zprava ...... taková cesta vozem třeba vilovou čtvrtí se může protáhnout i na pár dní
kuncák7 Odesláno 6. září 2018 Nahlásit Odesláno 6. září 2018 No jo, jenže i prostý občan potřebuje občas vědět, jestli nějaké místo je, nebo není křižovatka. A mělo by to jít nějak snadno rozpoznat.Ale jo, chci at vsichni pochopi, nemyslim to na nikoho osobne, jen se snazim vysvetlit muj pohled ( pohled urednika na praze 4 muze byt jiny ci naprosto jiny ), tak se nikdo prosim neurazte.Karlosi, momentalni trend v doprave je ten, ze se znacky maji- nove osazovat co nejmene a stavajici silne redukovat ( coz tedy v praze razi bohuzel pouze policie cr a to je malo ), takze ridit se rozumem je asi nejlepsi, co tu mohu poskytnout jako bezplatnou posledni radu :-).Viz priklad mesta Slany ( sice je bez znacek jen cast a dle meho se jedna o vilovou zastavbu, kde je provoz nula. Kdybych se pletl, nechte me nekdo, kdo to tam zna, da za usi ), kde to pry funguje i u nas.
PepaSFI Odesláno 6. září 2018 Nahlásit Odesláno 6. září 2018 ty účelový komunikace, to je někdy oříšek. Všelijaké cesty od garáží, mezi barákama na sídlišti, často vypadají skoro rovnocenně s tou "hlavní", jen končí za rohem u popelnic. Jediný spolehlivý pravidlo asi je "když nevím, radši váhám" . Radši trošku zdržovat, ono se to nějak srovná, než být sebevědomým blbcem co zaviní nehodu. Ta křižovatka co se tu řeší je samozřejmě pitomost, to nejde vyřešit. K tomu by asi bylo nejlepší zavolat policajty, ať se starají, protože tohle je závada na dopravním značení která přímo ohrožuje bezpečnost. Nám tady v obci dopraváci tropili škandál protože na místní komunikaci byla značka Dej přednost starého provedení. Měla ještě špičaté rohy a uprostřed šroubek. Prý kdyby se stala nehoda, právníci by si to vychutnali že je to neplatná značka. Vůbec mě nepřekvapuje že něco takového existuje. Sám jsem přímo u mě před barákem musel zarazit partu značkařů, když se snažili namontovat značky které vůbec neodpovídaly realitě a vůbec jim to nebylo divný. Měli to v plánku, tak nač myslet. Následovalo dlouhé mlčení, pak zběsilé telefonování a pak jsme byli týden bez značek, tedy přesněji, se starýma odmontovanýma různě opřenýma o ploty. A jináč je to sranda sledovat jak všelijak svérázně se dají vykládat pravidla. Jenže když si to přenesu na silnici, tak to sranda být přestává.
Gustaf Odesláno 6. září 2018 Nahlásit Odesláno 6. září 2018 Tahle křižovatka s takhle nastavenými semafory nemůže snad ani existovat. Pokud to někde tak je, měli by projektanta pověsit za koule na semafor.u nás ji takle máme
PepaSFI Odesláno 6. září 2018 Nahlásit Odesláno 6. září 2018 u nás ji takle máme u nás taky a leckde jinde taky. Prostě. ikdyž je zelená, neznamená to absolutní přednost. Zelená je jen signál Volno, pořád je nutno předvídat pohyb ostatních vozidel a řešit odpovídající "neznačkové"přednosti. Na to se obvykle používá signál "opuštění křižovatky" zelená šipka v rámečku umístěná naproti, která znamená že se může dokončit odbočení vlevo protože protisměr už je zastavený.
Gustaf Odesláno 6. září 2018 Nahlásit Odesláno 6. září 2018 Jj, přesně... Ale pak jsou super ty zmatky, když světla nejdou... Řidiči jsou zvyklí na semafory a najednou platí zase značky. No, je lepší předvídat
Boudy Odesláno 6. září 2018 Nahlásit Odesláno 6. září 2018 Pepo, co bereš? Jako šipky všude? Já teda bydlím ve Štatlu a fičím šablonou z Ronda, ale ani my tu nejsme tak bohatí,aby nám všude svítila zelená šipka...
geometr Odesláno 6. září 2018 Nahlásit Odesláno 6. září 2018 Hmm, já několikrát v poslední době zažil, jak řídili dopravu příslušníci na křižovatce na nájezdu na D7 k ruzyňskému letišti na konci Evropské. To teprve dost řidičů nevědělo, která bije. Bejt tim policajtem tam, tak se z těch lidí po...., když tam u něj stojej čuměj a on už neví, jak je má z tý křižovatky vypakovat, je to celkem dost tristní.
morbo Odesláno 6. září 2018 Nahlásit Odesláno 6. září 2018 Aniz bych do toho chtel vnaset jeste vetsi zmatek tak bych rekl ze sery.vlk to s tema smerovyma sloupkama myslel zhruba tak, jak je popsano zde - staci precist konec: http://dfens-cz.com/pane-ridici-spatne-jste-odbocil-bonus/
VintageLover Odesláno 6. září 2018 Nahlásit Odesláno 6. září 2018 Hmm, já několikrát v poslední době zažil, jak řídili dopravu příslušníci na křižovatce na nájezdu na D7 k ruzyňskému letišti na konci Evropské. To teprve dost řidičů nevědělo, která bije. Bejt tim policajtem tam, tak se z těch lidí po...., když tam u něj stojej čuměj a on už neví, jak je má z tý křižovatky vypakovat, je to celkem dost tristní.Jo, tam me malém sejmula frajerka, co odbocovala vlevo a já jel po hlavni rovne. Ty semafory tam blbnou často, a to tam nebyl ani ten policajt.
parnistroj Odesláno 6. září 2018 Nahlásit Odesláno 6. září 2018 Parnislunicko, lžeš. Tvá věta zněla: Hele, a proc ty vlastne prznis deti? Tedy jsi se tázal PROČ je przní, nikoli ZDALI je przní. Za další, i přes daný BAN sis pořídil další identitu (parnistroj, parnislunicko). Zcela nesluníčkově Ti tedy sděluji: pokud chceš v budoucnu nějak slušně a rozumně fungovat na Chronomagu, omluv se v tomto vlákně Hasňovi. Diky za pomoc, kluci. Myslim, ze lepsi demonstraci toho, ze Hasna napsal neco pouzitelneho a zivotaschopneho jen v rovne debate, jsem si nemohl prat. Jsem rad, ze jste na my strane. Moje otazka byla naprosto zrejmou provokaci a mela ukazat, situaci kterou nam slunicka pripravuji den co den (viz treba okamzita manipulace nemeckeho mainstreemu, ze protestujici v Chemnitz jsou nackove), kdy vam nekdo podsouva neco treba v otazce a libovolne sahodlouhe rozumbradovani je neucinne, protoze nejde o rovnou debatu. Jestli vam z toho vyplyva, ze jsem oznaceni Hasni za prznitele deti myslel vazne, tak tim jsem konsternovan a uprimne nechapu, jak k tomu rozumny clovek muze dojit? Jako ze se bezne vrham na lidi na foru s obvinenim ze zavazneho tresniho cinu? Jste normalni? Kde jsem se tak nebo podobne zachoval? Jestli jsem se Hasni dotkl, tak se rozhodne omlouvam, ale teda tohle mi prijde jako hodne velky ulet. Co se priste aspon zeptat, jestli to myslim vazne nebo jsem se zblaznil? Cumim jak puk.
kuncák7 Odesláno 6. září 2018 Nahlásit Odesláno 6. září 2018 Aniz bych do toho chtel vnaset jeste vetsi zmatek tak bych rekl ze sery.vlk to s tema smerovyma sloupkama myslel zhruba tak, jak je popsano zde - staci precist konec:http://dfens-cz.com/pane-ridici-spatne-jste-odbocil-bonus/Precetl jsem si to cele a seremu vlkovi se omlouvam- Z11g existuje, jen se tato " novinka" ke me za 3 roky nedostala ( fakt do zadele ), ja pouzivam stale stare oznaceni. 294/2015 ma totiz prilohy, ktere se nedistribuuji ( asi ma chyba ).Zbytek je dle meho dost zmatene, pan si vse vyklada jak se mu co hodi ( ac formuluje obsahove spravne ), a byl bych zvedav, jak a za kolik s nim byl spravni organ hotov ( hadam cca 5 minut a 2 tis.).
mondeo2 Odesláno 6. září 2018 Nahlásit Odesláno 6. září 2018 https://www.novinky.cz/kultura/482678-zemrel-herec-burt-reynolds.html
Návštěvník Zmizík Odesláno 6. září 2018 Nahlásit Odesláno 6. září 2018 (upraveno) Diky za pomoc, kluci. Myslim, ze lepsi demonstraci toho, ze Hasna napsal neco pouzitelneho a zivotaschopneho jen v rovne debate, jsem si nemohl prat. Jsem rad, ze jste na my strane. Moje otazka byla naprosto zrejmou provokaci a mela ukazat, situaci kterou nam slunicka pripravuji den co den (viz treba okamzita manipulace nemeckeho mainstreemu, ze protestujici v Chemnitz jsou nackove), kdy vam nekdo podsouva neco treba v otazce a libovolne sahodlouhe rozumbradovani je neucinne, protoze nejde o rovnou debatu. Jestli vam z toho vyplyva, ze jsem oznaceni Hasni za prznitele deti myslel vazne, tak tim jsem konsternovan a uprimne nechapu, jak k tomu rozumny clovek muze dojit? Jako ze se bezne vrham na lidi na foru s obvinenim ze zavazneho tresniho cinu? Jste normalni? Kde jsem se tak nebo podobne zachoval? Jestli jsem se Hasni dotkl, tak se rozhodne omlouvam, ale teda tohle mi prijde jako hodne velky ulet. Co se priste aspon zeptat, jestli to myslim vazne nebo jsem se zblaznil? Cumim jak puk.Z tohodle vysvětlení chápu, proč tam bylo PROČ a né ZDALI. Otázka je, jestlis tím pachatelům dobra jenom nepotvrdil, že ty jsi to ZLO, které je potřeba mýtit. Nebo spíš eliminovat - to je takovej neškodnej výraz. Upraveno 6. září 2018 uživatelem Zmizík
Radek124 Odesláno 6. září 2018 Nahlásit Odesláno 6. září 2018 (upraveno) 2parnistroj: Jsme na internetu, z něj nic jen tak nezmizí a nikdy nevíš kdy na Tebe kdo co a odkud vyhrabe - třeba kuncákovi už taky nikdo neodpáře že je to "ten co bije ženský" a přitom je to hotovej Mirek Dušín (viz výše) Právě proto na fórech funguje institut "moderátorů", kteří (na rozdíl od adminů, řešících technické záležitosti) mají v náplni práce zametání excesů jako byl ten Tvůj. Lepší pár ultraliberálů hořekujících nad cenzurou, než sluníšková úderka rochnící se tejden v každém . Založit si po "dočasném banu na vychladnutí" z trucu další účet a místo požadované omluvy/mlčení rejpat byla s prominutím knedlíkovina (nebo jak si teď zdejší "vor v zakoně" a exmoderátor v jedné osobě říká), kterou akorát přilejváš olej do ohně... Upraveno 6. září 2018 uživatelem Radek124
Baldic Odesláno 6. září 2018 Nahlásit Odesláno 6. září 2018 No ale seriozne. Jak poznate, co je a co neni ucelova komunikace, kdyz tam neni cerveny patnik?
Doporučené příspěvky