Sphinxx Odesláno 2. května 2019 Nahlásit Odesláno 2. května 2019 Vyzná se tady prosím někdo v tomto vyúčtování? Mám pocit, že se mě někdo snaží natáhnout, tak jestli to vidíte stejně a mám to reklamovat... 67 kubíků teplé vody na rodinu mi nepřijde až tak moc, ale aby stála skoro 32 tisíc, to už mi randál přijde. Nebo je to normální? Zvlášť položka "Měrné náklady na spotřební složku mi přijde podezřelá". Já měl za to, že kubík teplé vody stojí v Praze 90 korun, ale podle všeho nás stojí více než 400,-. Díky za pomoc...Byl jsem 14 dní v nemocnici, dnes jsem se vrátil ještě pomatenej z těch opiátů a rovnou na počtu pro doporučenku. Minulej rok doplatek 3.450,-Kč na službách, letos necelých 12.000,-Kč, někde je chyba. Jdu si šlehnout další sračky na bolest a pak to spočítám, nicméně mě to vůbec nepotěšilo. Spotřeba cca stejná, nevěřím tomu, že se takhle podražilo.
lub Odesláno 2. května 2019 Nahlásit Odesláno 2. května 2019 spotřeba teplé vody dle m2 bytu? tvl, tak to je teda absurdní . proč né na počet hrnců v kuchyni a počet šamponů v koupelně?já měl za to, že každá b.j. musí mít vodoměr - samozř. i na tuv, pokud je centrální ohřev. tohle rozpočítávání a přepočítávání mezi sousedy je děsná zlodějna.
Prochy68 Odesláno 2. května 2019 Nahlásit Odesláno 2. května 2019 Proc by tam byly pomerove vodomery kdyby se to rozuctovavalo podle m2?
Tom4 Odesláno 2. května 2019 Nahlásit Odesláno 2. května 2019 Je to v m2, protože se účtuje pro celou ZJ a následně rozúčtovává na jednotlivé byty podle podlahové plochy. Je to tak asi nejjednodušší a bylo to tak domluvené na schůzi ZJ. Běžná praxe... Tak to je dobrý, takže kolega Venus zaplatil za rok 31.396 korun za 67 kubíků vody? 468 korun za kubík teplé + X za studenou vodu. To je nějak přitažené za vlasy celé, ne?to jen za ohřev teplé vody platí to samé co se platí v 3x větším rodinném domě za topení a ohřev vodydohromady!
JaRooN Odesláno 2. května 2019 Nahlásit Odesláno 2. května 2019 K sumě a způsobu počítání se nebudu vyjadřovat. Někdo to musel navrhnout a schválit. Už jsem to bohužel zažil na vlastní kůži.
Cin Odesláno 2. května 2019 Nahlásit Odesláno 2. května 2019 Účtování v BD je vždy pro nekoho nespravedlivé, vděčné a věčné téma schůzí SVJ... Spotřebovaná cena energie na ohřev se dělí v poměru 30:70. 30% se rozúčtuje podle plochy (na m2 domu) a těch 70% podle spotřeby vodoměru (na m3 odměřený poměrovým vodoměrem). Takže ani kdyby venus neprotočil ani litr vody, stejně zaplatí nějaký podíl spotřeby všech sousedů. Je to na houby, ale je to tak.
VintageLover Odesláno 2. května 2019 Nahlásit Odesláno 2. května 2019 (upraveno) To je mazec Upraveno 2. května 2019 uživatelem VintageLover
Tom4 Odesláno 2. května 2019 Nahlásit Odesláno 2. května 2019 S klidem tedy pošlu zálohu na plyn jako každý měsíc, raději nebudu psát kolik to je a co za to vyhřejuaby kolegu nejebnulo. To nebyl ani sarkasmus, ani vtip ale politování. Zajímavé na tom vyúčtování je, že na ohřev 606m3 studené vody na 55 stupňů spotřebovali částku 283.802 korunopravte mě, matematici, ale levněji ohřeju vodu v rychlovarné konvici a to ji budu ohřívat na 90 stupňů.
lub Odesláno 2. května 2019 Nahlásit Odesláno 2. května 2019 já nějaký paušál chápu u nákladů na vytápění, ale u teplé vody, když mám vodoměr, tak snad není co řešit, ne?no a kolik ho stojí 1 kubík tv už je věc jiná..
colommbo Odesláno 2. května 2019 Nahlásit Odesláno 2. května 2019 Vím, že to s tím nesouvisí, ale vzpomněl jsem si na jednu restauraci v Rejštejně u Kašperských Hor, kde kdysi před mnoha lety účtovali velkej panák rumu za dvacku a grog za čtyřicet. Taky mě to tehdy pěkně naštvalo...
Prochy68 Odesláno 2. května 2019 Nahlásit Odesláno 2. května 2019 Vyzná se tady prosím někdo v tomto vyúčtování? Mám pocit, že se mě někdo snaží natáhnout, tak jestli to vidíte stejně a mám to reklamovat... 67 kubíků teplé vody na rodinu mi nepřijde až tak moc, ale aby stála skoro 32 tisíc, to už mi randál přijde. Nebo je to normální? Zvlášť položka "Měrné náklady na spotřební složku mi přijde podezřelá". Já měl za to, že kubík teplé vody stojí v Praze 90 korun, ale podle všeho nás stojí více než 400,-. Díky za pomoc...Koukal jsem se na vyuctovani u jednoho bytu a ceny mam za GJ +- podobne 614Kc.
vaba Odesláno 2. května 2019 Nahlásit Odesláno 2. května 2019 Rozpočítávání nákladů je dané zákonem a vyhláškou, tak jek je pod ukázaným dokumentem napsáno. Je tam uvedenu i rozmezí mezi složkami, a záleží na společeství jak, jednotlivé položky odsouhlasí.Jak je psáno i výše - pokud neodebereš vodu, ani litr, stejně budeš fixní částku platit, protože ohřev musí běžet, i bez tvého odběru a ty se na něm podílíš.
stenly Odesláno 2. května 2019 Nahlásit Odesláno 2. května 2019 Vyzná se tady prosím někdo v tomto vyúčtování? Mám pocit, že se mě někdo snaží natáhnout, tak jestli to vidíte stejně a mám to reklamovat... 67 kubíků teplé vody na rodinu mi nepřijde až tak moc, ale aby stála skoro 32 tisíc, to už mi randál přijde. Nebo je to normální? Zvlášť položka "Měrné náklady na spotřební složku mi přijde podezřelá". Já měl za to, že kubík teplé vody stojí v Praze 90 korun, ale podle všeho nás stojí více než 400,-. Díky za pomoc... Dávám ti sem moje vyúčtování za rok 2018, třeba ti to pomůže. Dělá to zhruba 31000kč včetně topení, teplé a studené vody. Na měsíc to vychází zhruba na 2500kč což není tak strašný. Nevím jaké máš zálohy, ale já letos nic nedoplácel. Ať se daří a hodně zdaru.
luidis Odesláno 3. května 2019 Nahlásit Odesláno 3. května 2019 (upraveno) Já bych někdy před deseti lety nevěřil, jak budu nakonec rád za karmu. Tehdá jsem ji strašně hanil, to pohodlí za okamžitou teplou vodu z kohoutku se začíná měnit v solidní nepohodlí. E: tak mi to nedalo, a spočítal jsem si cenu za kubík teplé vody z karmy, u mě to s vodou a plynem vychází na cca 170,- Kč. Upraveno 3. května 2019 uživatelem luidis
Tom4 Odesláno 3. května 2019 Nahlásit Odesláno 3. května 2019 No vida, u stenlyho ohřejí kubík teplé vody do kohoutku za 219 korun, za necelou polovinu ceny než u prvního tazatele.
Venus Odesláno 3. května 2019 Nahlásit Odesláno 3. května 2019 Tady jsou naše celkové náklady na cihlovej byt 2+1 o výměře okolo 65m2, a to chybí elektřina. Na tříčlennou rodinu mně to přijde teda hodně. Žena je teda od března doma a je na mateřské, teď už rodičovské. Zvláštní je položka záloh na teplou vodu.Měl jsem za to, že se vychází z předchozího období, kdy nám bylo majitelkou řečeno, že jí nejprve přišel nedoplatek 12 tisíc a poté přeplatek (je možné, že došlo ke snížení záloh díky přeplatku, ale pak přijde takový randál). Nám to přišlo přesně obráceně, nejprve přeplatek a poté nedoplatek. Nejhorší na tom všem je, že se nám více vyplatí ohřívat vodu varnou konvicí, než si pouštět teplou z kohoutku. Dávat skoro 3 tisíce měsíčně za teplou vodu, kdo z vás to má? :/
stenly Odesláno 3. května 2019 Nahlásit Odesláno 3. května 2019 Kde máš studenou vodu? Nesečetli dohromady studen a teplou vodu a pak to počítali jenom z teplé? 70kubíku teplé se mi nezdá, spíš by to mohlo být 40 studené a 30 teplé. Taky mi to přijde to tvoje vyúčtování divné, ale oni ti to vysvětlí
Venus Odesláno 3. května 2019 Nahlásit Odesláno 3. května 2019 Tady je studená. Máme jí protočeno méně než teplé, ale tak to u nás prostě je. Spotřebujeme více teplé než studené.Pokud teda není někde chyba.
shaggy Odesláno 3. května 2019 Nahlásit Odesláno 3. května 2019 Viac teplej ako studenej? Urcite?Aj mne to tak raz naratali, az dokym som nezistil, ze vymenili pociatocne stavy teplej a studenej... Sent via IPoAC
Venus Odesláno 3. května 2019 Nahlásit Odesláno 3. května 2019 To je bohužel v pořádku, tady jsem našel vyúčtování z předchozího bytu, které je naprosto OK. Žena je ve znamení ryby, tak asi proto (nadsázka). Každopádně zde je přes 74 kubíků za 16 tis. A nyní máme 67 kubíků za 32 tis.
Doporučené příspěvky