Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

... jisteze pevnou... ale, zrovna koukam, obema sousedum se kouri z komina.. mozna bych mel obcas zmenit pristupovej kod na wifi, clovek nikdy nevi.. :)

Tak v tom případě google měl zase jednou svůj den ;) Je to jen stroj...

Odesláno

Tesim se na dobu, kdy se ze zverince stane tiche a klidne misto k zivotu :)

Pak se ti bude po selmach styskat a budes se tesit na mala tygrata znovu :-))))

Návštěvník Radius
Odesláno (upraveno)

Já jsem měl takhle rodinku nad sebou v bytě, na který jsem měl hypo. Rozvrzali plovoučku nad mým obyvákem a ložnicí, pravidelně chodili domů ve všední dny v jednu ráno. Dohady a slušnost nikam nevedly. Skončil jsem párkrát sesypanej, na práškách na uklidnění, na spaní, rok denně usínání se špunty v uších a přál jim všem smrt. Žádná žižkovská díra, celkem luxusní bytová novostavba. Vzhledem ke zbytku tý bezohledný verbeže v domě jsem se rozhodl složitě vyřešit hypo a odstěhovat. Něměl jsem chuť ve třiceti zestárnout a zešedivět vleklýma soudníma sporama a měřením hlučnosti. Zlatej panelák na Lhotce, tam byly lidi ještě slušně vychovaní a děti za bordel dostali okamžitě facana, jako já v dětství, a byl klid, ne ten liberální přístup co teď frčí. Teď jsem v domě a hodně si vážím toho klidu, na ty časy se sousedy dost těžce vzpomínám a pokaždé, když jedu okolo mi je mi pokaždý těžko z toho, co jsem si tam vytrpěl, vzalo mi to kus života a kýbl nervů. Se sousedy to může být občas opravdu peklo.

Upraveno uživatelem Radius
Odesláno

Já jsem měl takhle rodinku nad sebou v bytě, na který jsem měl hypo. Rozvrzali plovoučku nad mým obyvákem a ložnicí, pravidelně chodili domů ve všední dny v jednu ráno. Dohady a slušnost nikam nevedly. Skončil jsem párkrát sesypanej, na práškách na uklidnění, na spaní, rok denně usínání se špunty v uších a přál jim všem smrt. Žádná žižkovská díra, celkem luxusní bytová novostavba. Vzhledem ke zbytku tý bezohledný verbeže v domě jsem se rozhodl složitě vyřešit hypo a odstěhovat. Něměl jsem chuť ve třiceti zestárnout a zešedivět vleklýma soudníma sporama a měřením hlučnosti. Zlatej panelák na Lhotce, tam byly lidi ještě slušně vychovaní a děti za bordel dostali okamžitě facana, jako já v dětství, a byl klid, ne ten liberální přístup co teď frčí. Teď jsem v domě a hodně si vážím toho klidu, na ty časy se sousedy dost těžce vzpomínám a pokaždé, když jedu okolo mi je mi pokaždý těžko z toho, co jsem si tam vytrpěl, vzalo mi to kus života a kýbl nervů. Se sousedy to může být občas opravdu peklo.

Tohle naprosto chápu a řeším podobný problém. Jen ne se sousedama, ale s hřištěm a parčíkem plným těch nedotknutelnejch šmejdů. Kdykoliv zavolám 158, přijedou měšťáci na záblesky, nedotknutelní zdrhnou za barák a do 15-20 minut jsou zpátky. To je takový peklo hlavně v létě, kdy se musí hodně větrat, že bych to nikomu nepřál. Tohle je ustavičně dokola den co den, kdy je tepleji a ti parchanti se někdy zklidí v jednu jindy ve tři ráno, takže spaní se špunty v uších mooc dobře znám. Nejhorší ze všeho je se udržet a nevlítnout na ně. To je tak skličující a bezradné, že už si kolikrát nevím rady. A když člověk ráno vstává, aby odvedl malou do školky a pak do šel do práce, kde je minimálně 10 hodin, přijde domů a místo klidu tenhle bordel, tak je to skutečně na palici. Čili není to jen o sousedech nad sebou nebo vedle sebe, ale i okolí.

Odesláno

Ad. co mě naštvalo: http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/69528-pavelb/

EDIT I: Kamil: pokud jsou důkazy, pak je to jasné, jen nerozumím tomu výmazu tématu od SCIFIho ...

EDIT II: Bandicoot: Díky, tvl jsem v šoku ... tohle je fakt neskutečný. Já se tomu pořád divím, jak Alenka ....., ale při představě, jaké jsem měl štěstí, že mě to minulo se Zenithy jen o pár týdnů to musím rozdejchat, protože dorazit mi prázdná krabice, asi by měl chapec problém a já taky :fyou: .

Návštěvník Kamil
Odesláno

> Sphinxx

Loni nebo predloni jsem nekde cetl, ze v Anglii nejaky borec vymyslel zarizeni vydavajici zvuky/piskani o vysokem kmitoctu/frekvenci. Lidi nad 30 to neslysi, naopak teenageri velmi dobre a spolehlive je to zazene. Ale kde a kdy presne jsem to videl, po mne nechtej. Zkus zagooglit.

Odesláno

Já nějak ten klid chápu,jsem rád kdy se po noční vyspím.Ale paní sousedka si stěžovala předtím,kdy tu byla špatná mozaiková podlaha /dřevěná/ a stěžuje si i teď když je tu laminátová.Přitom mozaika tam zůstala,dorovnala se stěrkovací hmotou,dal se Mirelon dvě vrstvy.Takže problém bude asi někde jinde .Paní si chce zaplatit měření a tak se ptám,jestli ty měřiče musím pustit do bytu?Prý se měření dělá v obou dotčených bytech.Jsem rozhodnut je nepustit.

Odesláno

http://www.mertlakustika.cz/?page=stiznosti

B/ stížnosti na slyšení zvuků kroků, šoupání židlí po podlaze a dal. z sousedícího bytu

V případě že jsou v bytě resp. v obytné místnosti bytu výrazně slyšitelné zvuky kroků, šoupání židlí po podlaze apod., které se šíří z prostoru sousedícího bytu nebo z bytu nad Vámi je pravděpodobné, že kročejová neprůzvučnost podlahové konstrukce nesplňuje předepsané požadavky stanovené normou ČSN 73 0532 (Akustika - Ochrana proti hluku v budovách a posuzování akustických vlastností stavebních výrobků). V těchto  případech se provádí měření kročejové neprůzvučnosti dělicí konstrukce mezi byty, následně se provede hodnocení - porovnání s  požadavky předepsanými normou ČSN 73 0532 a vyhotovení akustického posudku, který slouží např. jako doklad k uplatňování reklamací. Na základě změřených hodnot pak vyhotovujeme návrh odhlučnění.

Odesláno

Spíše by mne zajímalo zda je musím pustit do bytu.Samozřejmě si nechci nechat rozebírat podlahy a otravovat se s nějakým měřením.Když jsou problémy u sousedů,tak ať si to měří u sousedů.

Odesláno

do bytu asi jo, podlahu nerozdelaj.. ale jestli MUSIS, to teda nevim, podle me musis leda umrit a platit dane..

Měření kročejové neprůzvučnosti

U kročejové neprůzvučnosti není zdrojem hluku reproduktor, ale normalizovaný zdroj kročejového hluku. Jedná se o sestavu 5 kladívek umístěných v řadě za sebou v rozestupu (100 ? 3) mm. Každé kladívko váží (500 ? 12) g a padá z výšky 40 mm. Důležité je také dopadová rychlost (0,886 ? 0,022) m/s. Úhel dopadu každého kladívka musí být kolmý k povrchu s tolerancí ? 5°. Frekvence dopadů kladívka musí být 0,1 s. Zdroj se umisťuje do 4 poloh, opět mimo pravoúhlou síť. Přímka, na které leží kladívka musí být umístěna mimo žebra stropní konstrukce. Odečet hodnot hluku se provádí ve 4 polohách mikrofonu na jednu polohu zdroje. Platí zde stejné pravidlo, jako u vzduchové neprůzvučnosti. Pokud je rozdíl hladin L2 a LB v intervalu (6-10) dB musí se provést korekce výsledků. V případě, že L2>LB o vice než 10 dB, korekce se neprovádí. Z těchto naměřených hodnot se provede vyhodnocení dle ČSN EN ISO 717-2. Výsledkem je vážená jednočíselné veličina.

DSCF0012-150x150.jpg

DSCF0013-150x150.jpg

http://www.vvud.cz/laboratore/akusticka-mereni/popis-mereni

Odesláno

Nic mě nenaštvalo, jsem s tím už smířen. Držte mi palce, dnes nastupuju do nemocnice. Pokusím se to s pomocí doktorů zvládnout. Ahoj a děkuju.

Apeluju na všechny, co tohle budou číst, naslouchejte svému tělu a nic nepodceňujte.

Odesláno (upraveno)

Já nějak ten klid chápu,jsem rád kdy se po noční vyspím.Ale paní sousedka si stěžovala předtím,kdy tu byla špatná mozaiková podlaha /dřevěná/ a stěžuje si i teď když je tu laminátová.Přitom mozaika tam zůstala,dorovnala se stěrkovací hmotou,dal se Mirelon dvě vrstvy.Takže problém bude asi někde jinde .Paní si chce zaplatit měření a tak se ptám,jestli ty měřiče musím pustit do bytu?Prý se měření dělá v obou dotčených bytech.Jsem rozhodnut je nepustit.

Děti dělají vždycky rámus, to bys je musel držet hoodně zkrátka, ale ono to není jen o dětech, že? Stačí pár nevrlých sousedů 60+ a problém je na světě a že jich v takových družstvních bytech bydlí. To když jsem ještě bydlel před 12 lety sám v družstevním bytě a pouštěl si doma jen zlehka muziku, tak se bába od vedle mohla popo. A také mi dělala problémy. Takže ono to není jen jednostranné :) .

GSIA79: také přeji brzké uzdravení :) .

Upraveno uživatelem Sphinxx
Odesláno

Nic mě nenaštvalo, jsem s tím už smířen. Držte mi palce, dnes nastupuju do nemocnice. Pokusím se to s pomocí doktorů zvládnout. Ahoj a děkuju.

Apeluju na všechny, co tohle budou číst, naslouchejte svému tělu a nic nepodceňujte.

Drž se!
Odesláno

Družstvo dostalo projekt co a jak se bude měnit,nevzneslo žádné námitky,vše udělané dle projektu.Tož asi tak.

OK, to je dobře. Držím palce, tohle je hroznej boj.

Odesláno

do bytu asi jo, podlahu nerozdelaj.. ale jestli MUSIS, to teda nevim, podle me musis leda umrit a platit dane..

Měření kročejové neprůzvučnosti

U kročejové neprůzvučnosti není zdrojem hluku reproduktor, ale normalizovaný zdroj kročejového hluku. Jedná se o sestavu 5 kladívek umístěných v řadě za sebou v rozestupu (100 ? 3) mm. Každé kladívko váží (500 ? 12) g a padá z výšky 40 mm. Důležité je také dopadová rychlost (0,886 ? 0,022) m/s. Úhel dopadu každého kladívka musí být kolmý k povrchu s tolerancí ? 5°. Frekvence dopadů kladívka musí být 0,1 s. Zdroj se umisťuje do 4 poloh, opět mimo pravoúhlou síť. Přímka, na které leží kladívka musí být umístěna mimo žebra stropní konstrukce. Odečet hodnot hluku se provádí ve 4 polohách mikrofonu na jednu polohu zdroje. Platí zde stejné pravidlo, jako u vzduchové neprůzvučnosti. Pokud je rozdíl hladin L2 a LB v intervalu (6-10) dB musí se provést korekce výsledků. V případě, že L2>LB o vice než 10 dB, korekce se neprovádí. Z těchto naměřených hodnot se provede vyhodnocení dle ČSN EN ISO 717-2. Výsledkem je vážená jednočíselné veličina.

DSCF0012-150x150.jpg

DSCF0013-150x150.jpg

http://www.vvud.cz/laboratore/akusticka-mereni/popis-mereni

Družstvo mi tu výměnu povolilo a teď by se chtělo na mě hojit.Pokud měly nějaké extra nároky na izolace měly to zmínit při dávání souhlasu.Teď ať mi vlezou na záda i s měřením.

Odesláno

Jo. Vidím, že je to všude stejné. Vyrůstal jsem na baráku, po studiích vystřídal tři byty a momentálně se snažím sehnat k bydlení, pokud možno na zbytek života, vlastní barák umístěný na pozemku tak, aby sousedi od něj byli co možná nejdál...

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...