Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo

Doporučené příspěvky

Obávám se že přeceňujete naše politiky. Z trávy prostě stát nemá peníze, proto ji bude potírat. Další faktory jsou podružné. Kdyby státu šlo primárně o zdraví apod., tak se tu bavíme o úplně jiných látkách. Zbytečná diskuze.

+1

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tráva je v pohodě...neměl jsem ji několik let a žádnou nutkavou potřebu, si ji zase dat, nemam.

Ovšem kafe, to je jiný kafe! Ted jsem vyzunk jedno a už mám chuť na druhé!

Edit: Hasňovo tvrzeni o neskodnosti kavy neni pouzitelne vseobecne. Kdyz mi zena nenakoupi travu, je v naprostem bezpeci. Kdyz mi zapomene koupit kafe...radeji jeste nezapomnela ;)

Edit2: ikdyz, Hasna vlastne mluvil o stavu kdyz kafe ma... To jsem pak taky jako beranek ;)

Upraveno uživatelem nickolas
Odkaz ke komentáři

V MKN fyzická závislost není zmíněna, je tam závislost bez specifikace, jak už tady někdo psal, psychická závislost je možná. Ty ostatní zdroje teď nemám možnost projet, nicméně velmi by mě překvapilo, kdyby některý z nich tvrdil, že na kanabinoidech vzniká silná fyzická závislost. Bylo by to v rozporu s mnoha výzkumy, které proběhly a probíhají a které tvrdí pravý opak.

edit: přikládám ukázku z publikace Konopí a konopné drogy: Adiktologické kompendium

Však jsem taky o fyzické závislosti nic nepsal. Psal jsem o závislosti. Závislost na marihuaně samozřejmě existuje, v drtivé většině jako psychologická závislost. Když už jsi vytáhl fyzickou závislost, ano, obvykle nevzniká, ale vzniknout může, i když na jiném principu jako u většiny jiných látek - drog. Pakliže fyzická závislost neexistuje, jak to, že jsou popsané odvykací stavy po THC?

Jasne, ze to tam neni, kdojinej placa hovadiny o davech "mladych vymatlanych hulicu", ktere potkava v nemocnicich a to namatkove vyjmenovani psychiatricke literatury ma asi tak stejnou vahu. 

Vzdy je pripustena psychicka zavislost, nutkani uzivat, coz po delsi dobe muze vyustit v socialni izolaci a destrukci soukromeho zivota uzivatele, o tom zadna, to nikdo nezpochybnuje. Ale temer uplne odpada fyzicka zavislost organismu a spolecensky neprijatelne, agresivni a vuci ostatnim nebezpecne chovani uzivatele, tak jak je tomu u tvrdych drog a, jak je vseobecne znamo, taky alkoholu. Uzivatel maximalne znici sam sebe. Vzdy je zdurazneno, ze takovych uzivatelu je naproste minimum, drtiva vetsina uziva rekreacne a spolecenska nebezpecnost, nebo naklady na reseni pripadnych problemu jsou nulove, nebot k nicemu nedochazi a neni tedy co resit. Jakekoliv zprisnovani a stupnovani boje proti trave je spolecensky daleko nebezpecnejsi, protoze primarne nelikviduje uzivani, ale zpusobuje rust cerneho trhu, bohatnuti profi dealeru, protoze zvysuje cenu, ztratu kontroly, znechuceni obyvatelstva a buzeraci normalnich lidi. Howg.

Seš holt frajer Hasňo, taky bych chtěl všemu tak rozumět, případně si vypomoct cizojazyčnou citací. Nicméně: kdojinej zmiňoval vypatlance, které potkává v nemocnici - obvykle jsou to ti, kteří jak píšeš zničí sami sebe. Co se týče nebezpečného chování uživatele vůči ostatním, které podle tebe téměř úplně odpadá - musím tě zklamat, velký problém je např. řízení auta pod vlivem. Kdybych chtěl klesnout na tvoji úroveň argumentace, zeptal bych se tě, zda budeš stále hodnotit společenskou nebezpečnost jako nulovou, až ti nějakej rekreační kuřák srazí na přechodu manželku s dítětem.

Odkaz ke komentáři

kdojinej:

To jsou podpásovky a ne argumenty. Nikdo tu nehájil jízdu v autě pod vlivem.  Za volantem je mnohem větší problém alkohol, ale každá jízda pod vlivem je špatně. Za to, že se z lidí stanou trosky může spíš jejich zpackaný život a pravděpodobně i genetické dispozice, a ne drogy.

Odkaz ke komentáři

Viktor:

připadá ti snad jako argument napsat že někdo plácá hovadiny? Já jsem tu taky nic nepsal o fyzický závislosti a je mi předhazována. Panebože o alkoholu taky nic neříkám. To je jako kdybys řekl "Tyhle Seika mají hezký ciferník" a já bych řekl "No jo, ale tyhle Omegy mají mnohem hezčí ciferník". Promiň, ale názor, že z lidí se stanou trosky kvůli gen.dispozicím, zpackanýmu životu, ale ne kvůli drogám je pro mě dost obtížně přijatelnej.

Každopádně nechci vyvolávat zlou krev, chtěl jsem v této plodné diskusi vyjádřit názor, že marihuana není zas tak prima a bezpečná. Víc nic. Reaguju už jen nad rámec, ježto se mi nelíbí, když si o mě nákej Hasňa utírá nos.

Odkaz ke komentáři

kdojinej:

To jsou podpásovky a ne argumenty. Nikdo tu nehájil jízdu v autě pod vlivem.  Za volantem je mnohem větší problém alkohol, ale každá jízda pod vlivem je špatně. Za to, že se z lidí stanou trosky může spíš jejich zpackaný život a pravděpodobně i genetické dispozice, a ne drogy.

p.s. argumenty jsem předložil, dokonce řádně ocitoval :)

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...