Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Návštěvník salamio
Odesláno (upraveno)

Rozumím tomu, když firma na IT support nebo "česky nedefinovatelné pozice" vybírá lidi s tím, že budou muset anglicky nebo německy plynně a srozumitelně mluvit a o systémech opravdu něco vědět.... Ale nechápu proč obsluha výrobní linky nebo její údržbář má mít pomalu státnici ze dvou jazyků, tady je chyba...

Naprostý souhlas. U nás ale tu nagličtinu prostě potřebuješ, protože třeba můj šéf je angličan. Navíc máme "pobočky" v šesti zemích, takže každodenní komunikace v angličitně je prostě nezbytností.

... jak člověk ... nebyl právě proto přijat aby mu neohrozil jeho pozici....

Tak to je zvěrstvo a ukázková malost. Já se schválně snažím vybírat si lidi, kteří jsou lepší než já. Páč v úplně všem lepší stejně nebudou :) a aspoň mě to nenechá zakrnět.

...Důležitý totiž je nenechat se vyfiltrovat už při čtení došlých CV, což čtou a filtrujou báby na HR.

To záleží na interních procesech, u nás jsem třeba domluvený, že dostanu každé CV, které nám pošlou. Právě aby nám neunikl někdo dobrý kvůli pitomině, že nevyhovuje v jednom z pěti "checkboxů".

Edit:

edit: ale to už zabíháme do detailů jak napsat CV aby zaujalo - zaujmout může cokoliv - od oborového supercertifikátu po nějaký zajímavý koníček

Pravda, mě třeba u jednoho uchazeče (kterého nakonec asi přijmeme) pozitivně zaujalo, že má ve svých 27 letech šedivé vlasy. Ono je celý ten recruitment stejně spíš taková alchymie než nějaký exaktní proces jak vybrat toho nejlepšího.

edit2: ono s těma jazykama na řadových pozicích je to celkem pochopitelný, já jsem třeba u lidí němčinu nevyžadoval (stačila mi angličtina) a díky tomu jsem v situaci, kdy na každý mail, na každou schůzku, na každou akci musím sám bez možnosti zástupu

Tak jim dej nějakou cílovku, třeba kdo si do půl roku dokáže přečíst Der Leiden Des Jungen Werthers, dostane já nevím třeba o 10% vyšší plat. Upraveno uživatelem salamio
Odesláno

To záleží na interních procesech, u nás jsem třeba domluvený, že dostanu každé CV, které nám pošlou. Právě aby nám neunikl někdo dobrý kvůli pitomině, že nevyhovuje v jednom z pěti "checkboxů".

To je velmi rozumný. U nás to tak standardně není a pak jsem zjistil, že předtím než bych je viděl, mi vyfiltrovali (a nepustili) kadeřnici a cvičitelku aerobiku. To moh bejt kásting panečku...
  • Dát hlas 1
Odesláno

se divim, ze nenapises, ze te stve, ze sem zase prodal hodinky, ktery sis chtel vyzkouset :)

Asi me to v podstate tolik neprekvapilo :). Ted s chladnejsi hlavou musim uznat, ze je to skoro horsi nez ten disk, protoze takhle pohodovou diskovou havarii jsem jeste nezazil. Disk funguje (i kdyz se muze kazdou chvili hryznout a bude po nem, nebo proste nenabootuje), dulezity data jsou zazalohovany a za 17 stokorun nahradim stavajich 160 GB mnohem veselejsimi 500 GB :). Takze jsem dopadl jeste dobre.
Návštěvník Kamil
Odesláno

Tak jim dej nějakou cílovku, třeba kdo si do půl roku dokáže přečíst Der Leiden Des Jungen Werthers, dostane já nevím třeba o 10% vyšší plat.

Já bych toho JWG přečetl a mohl bych dostat 10% jen jako prémii? Musím šetřit na hodinky.:D
Návštěvník salamio
Odesláno

Já bych toho JWG přečetl a mohl bych dostat 10% jen jako prémii? Musím šetřit na hodinky.:D

To se zeptej bandiho, já po lidech nemčinu nechci, to spíš možná rumunštinu :). Ale to vlastně taky ne, chodili by mě u Draculy pomlouvat. Jak to teď vidím, hledám někoho šikovného, ale vocamcaďpocamcaď! :D
Návštěvník salamio
Odesláno

filo-boxer: dobrý! To byl právě chyták - kdo z uchazečů by to odhalil, měl by drobné plus.

Podobný chyták jsem šoupnul do jednoho z testíků, který jim dávám:

Create SQL script which lists top ten debtors including the amount they owe, for each of following categories:

- invoices with due date more than 60 days old

- invoices with due date between 46 and 60 days

- invoices with due date between 31 and 45 days

- invoices with due date between 16 and 31 days

- other invoices

Všimli si toho jenom dva z uchazečů.

Odesláno

Asi me to v podstate tolik neprekvapilo :). Ted s chladnejsi hlavou musim uznat, ze je to skoro horsi nez ten disk, protoze takhle pohodovou diskovou havarii jsem jeste nezazil. Disk funguje (i kdyz se muze kazdou chvili hryznout a bude po nem, nebo proste nenabootuje), dulezity data jsou zazalohovany a za 17 stokorun nahradim stavajich 160 GB mnohem veselejsimi 500 GB :). Takze jsem dopadl jeste dobre.

Mohls to nahradit 500GB diskem WD s 32MB vyrovnávací pamětí za 1350,- s DPH z Alzy čoveče...Posted Image

Odesláno

Mohls to nahradit 500GB diskem WD s 32MB vyrovnávací pamětí za 1350,- s DPH z Alzy čoveče...Posted Image

Noutbuk jsem kupoval u Orange and Green (v Brne u MZK), pri jeho koupi byl o nejaky 1500-2000 drazsi nez pres eshopy (Czechcomputer, Alza), ale kdyz jsem s nim mel problem (vlastnim zavinenim), tak byl po vymene motherboardu za 3 dny doma! Kdyz si predstavim 30-denni peripetii s reklamaci pres eshop, vstavaji mi chlupy hruzou. Takze jsem zvolil opet OG, se kterymi jsem byl vzdy maximalne spokojeny. Tech par stokorun mi pripadne komplikace nevynahradi.
Návštěvník Kamil
Odesláno

Create SQL script which lists top ten debtors including the amount they owe, for each of following categories:

- invoices with due date more than 60 days old

- invoices with due date between 46 and 60 days

- invoices with due date between 31 and 45 days

- invoices with due date between 16 and 31 days

- other invoices

Myslíš tohle?
Odesláno

To Cigi

Příklady: Třeba připad majitele prodejny počitačových komponent na Praze 3, který zastřelil ozbrojené lupiče přepadení. Znám jej osobně. On měl legální zbraň, oba lupiči nelegalní. Případ starý 5 let. Zlatník na Praze 1 zastřelil ozbrojeného lupiče, který přepadl zlatnictví. Můj kolega, kterého přepadli na ulici, stačilo pouze zbraň vytáhnout a natáhnout. Drbaní se rozprchli jako vrabci. Demonizovat a kriminalizovat legalní držitelé zbraní je pouhý politický populismus, vyvolaný panikou. Stejně jako obava z létání vyvolaná c USA po 11. září 2001. Politici si nahrabou body u lidí, kteří uvažují ve smyslu: "Kdo je ozbrojený je vrah", tedy pseudohumanistů a jediný komu to poslouží budou grázlové.

Člověk co střílel v Bratislavě nebyl nikdy voják ani policista. Byl členem střeleckého spolku. A taky vůbec netušíš jaké okolnosti předcházeli jeho běsnění. Ja si myslím, že se časem dozvíme, že ty oběti nebyly až tan "nevinné" oběti.

U většiny těchto případů bývá na vině dlouhodobá flustrace pachatele a neřešený konflikt. Pár takových případů znám.

• Dát hlas 1
  • Hlasovat proti 1
Návštěvník Tada
Odesláno

Od té doby, co se v UK omezilo držení zbraní civlisty, tuším 97, stoupla kriminalita asi o 200% a prý tam mají na ulicích 300tis nelegálních zbraní, což je na 60mil obyvatel slabota. U nás máme nelegálně držených zbraní tuším prý něco hodně přes milion, dobrý ne? :)

Netvrdím, že držení zbraně je nezbytnost, ale nikdy nevíte, kdy narazíte na nějakého šíleného automatčíka s traktoristickými sluchátky na hlavě... Nebo si vzpomeňte na "lesního vraha" Kalivodu, který měl v plánu začít střílet do lidí v metru, měl Glock 17 a tuším že několik 30ti nebo 20ti raných zásobníků, to byste pak asi byli rádi, kdyby byl na místě někdo, kdo by měl legálně drženou zbraň a byl schopen ho zneškodnit...

• Dát hlas 1
Návštěvník salamio
Odesláno

Všimnúť si to mohli viacerí, len možno nemali odvahu na to upozorniť.

Když člověk objeví chybu a bojí se na ni upozornit, tak to vyjde na stejno, jako kdyby tu chybu nenašel. Navíc pokud sestaví příklad přesne podle zadání (i s tou chybou), celkový výsledek je špatně. Jak jsem psal, hledám lidi, co jsou lepší než já - třeba příště tu chybu udělám nevědomky a ti lidi na to budou muset přijít a říct mi to.

Myslíš tohle?

Přesně.
Odesláno

vždyť já už taky nevycházím na ulici, na zahradě mám řopík a čekám jen, kdy to vypukne :suicide_anim:

post-268-054225500 1283274274.jpg

Návštěvník YPO
Odesláno (upraveno)

Když člověk objeví chybu a bojí se na ni upozornit, tak to vyjde na stejno, jako kdyby tu chybu nenašel. Navíc pokud sestaví příklad přesne podle zadání (i s tou chybou), celkový výsledek je špatně. Jak jsem psal, hledám lidi, co jsou lepší než já - třeba příště tu chybu udělám nevědomky a ti lidi na to budou muset přijít a říct mi to.

velmi americké, neaplikovatelné na tomto kontinentu - hodně štěstí na lovu nových duší :D Upraveno uživatelem YPO
Odesláno

vždyť já už taky nevycházím na ulici, na zahradě mám řopík a čekám jen, kdy to vypukne :suicide_anim:

post-268-054225500 1283274274.jpg

A dobře děláš, já se Ti tak bojím všech těch nemocí, že nosím prezervativ nasazenej pořád a sundavám ho jenom na močení a souložení :rolleyes:

• Dát hlas 1
Odesláno (upraveno)

Súhlasím, žiaľ často sú študenti vedení k tomu, aby držali hubu. Opraviť malicherného pána docenta, alebo hoci aj asistenta sa nevypláca, zvykne sa to časom vrátiť. A ako noví zamestnanci pri nástupe do praxe, tiež dostávajú po nose od dlhoročných pracovníkov. A čím je pracovisko vyššie na platovom alebo spoločenskom rebríčku, tým je to výraznejšie. Ak sa dokážeš povzniesť nad to, že tvojmu podriadenému to myslí viac ako tebe, tak klobúk dolu. :notworthy: Upraveno uživatelem railmaster
Odesláno

To Tada

S lesním vrahem Kalivodou jsem byl ve třídě na policejní škole. Po 3 měsících ukončil studium na policejní škole, aby dostudoval VŠ. Mimochodem tichej nekonfliktní chlápek, ze kterýho si slovo musel tahat jak z chlupatý deky. Vždycky dobré známky. Nepil, nekouřil. Prostě slušňák od pohledu.

Pokud vím tak u výslechu řekl, že kdyby neměl zbraň, udělal by to bodnou nebo sečnou zbraní.

Svědčí to o jednom, Žádné psychotesty, zákazy, příkazy ani jiné nesmysly nezabrání vrahovi, aby byl vrah.

Zbraně nejsou nebezpečné, nebezpeční jsou jen lidé.

• Dát hlas 1
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...