Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo

Doporučené příspěvky

Pavle, to si děláš srandu? Asi jsi ještě nenarazil na policistu, kterému bys mohl připadat "jako hledaná osoba" :D . Věř tomu, že pak by Ti byl záznamníček k ničemu :) a ještě bys tu lékarničku s vestičkou rád ukázal. Tyhle silácký řeči mě dokážou pobavit. 

Ty jsi za chytrej. Neusnul jsi večer u zpráv na Nově? Přečti si zákon o policii, přečti si správní řád a pak se pouštěj do diskuze. Já neříkám, že se s policajtama nějak hádám, nebo že na ně machruju. Jen se chovám podle toho, co mi nařizuje zákon. Toť vše.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pavelpu27: My dva se neznáme, tak brzdi ve výrazech, hochu. 

1. Měl jsem jednu dobu k PČR velmi blízko, takže Ti jen povím, že důvody se vždycky nějak najdou, když bude protistrana chtít.
  2. Reaguji pouze na Tvou neústupnost, někdy se opravdu bavím, když se někdo kasá, jak na něj policista nemůže. Takovej člověk má většinou načtenej D-fens, ale zkušenost nulová (neříkám, že se vztahuje na Tvůj případ). 

Dále s Tebou nehodlám diskutovat, ale pobavil jsi mě. A pro pořádek - nic proti Tobě nemám.

Odkaz ke komentáři

Ježíšku proč se prostě místo podobných bajek raději trochu neporozhlédnout po internetu, když už člověk chce tvořit právní povědomí: NSS 7 As 29/2010 (http://www.nssoud.cz/main0Col.aspx?cls=JudikaturaSimpleSearch&pageSource=0&menu=188).

Jediná zbraň mnoha podobných "odvážlivců" je, že policajti sami ví většinou prd a raději se přesunou k zásahu proti těm řidičům, kteří jsou naopak (zbytečně) ochotní strpět cokoliv.

Cituji z uvedeného rozsudku NSS:

Kontrolovaná osoba je pak povinna se  kontrole technického stavu nejen podrobit, ale poskytnout Součinnost, je-li to třeba k tomu, aby kontrola mohla být provedena. V určitých případech, kdy je k provedení kontroly třeba její  součinnosti, tuto potřebnou součinnost poskytnout. Rozumí-li se kontrolou technického  stavu  silničního  vozidla i kontrola předepsané a zvláštní výbavy, je povinností kontrolovaného řidiče tuto výbavu při kontrole předložit.

Já součinnost poskytuji tím, že otevírám kufr a ukazuju na lékárnu. Jestli jim to přijde málo, jako že to zatím vždycky stačilo i když většinou mají trochu kecy, tak ať se s tím vypořádají, jak umí. Zatím mě za to sankcionovat nechtěli, ale věřím, že bych to ve SPŘ ustál.

Upraveno uživatelem Pavelpu27
Odkaz ke komentáři

Pavelpu27: My dva se neznáme, tak brzdi ve výrazech, hochu. 

1. Měl jsem jednu dobu k PČR velmi blízko, takže Ti jen povím, že důvody se vždycky nějak najdou, když bude protistrana chtít.
  2. Reaguji pouze na Tvou neústupnost, někdy se opravdu bavím, když se někdo kasá, jak na něj policista nemůže. Takovej člověk má většinou načtenej D-fens, ale zkušenost nulová (neříkám, že se vztahuje na Tvůj případ). 

Dále s Tebou nehodlám diskutovat, ale pobavil jsi mě. A pro pořádek - nic proti Tobě nemám.

Promiň, nechal jsem se unést. Předešlá diskuze mě trochu "rozparádila". Ano, načíst D-Fens nestačí, je potřeba trénovat a získat trochu praxe. On taky ani D-Fens netvrdí, že načtení FSM udělá z člověka experta. Dále netvrdím, že na mě policista nemůže, ale jsem připraven nést následky za své jednání a mám v záloze "palebnou přípravu", jak se s tím vypořádat. A teď nemluvím o obstrukcích, ale jsem připraven se hájit v mezích zákona. Tečka.

Odkaz ke komentáři

Cituji z uvedeného rozsudku NSS:

Kontrolovaná osoba je pak povinna se  kontrole technického stavu nejen podrobit, ale poskytnout Součinnost, je-li to třeba k tomu, aby kontrola mohla být provedena. V určitých případech, kdy je k provedení kontroly třeba její  součinnosti, tuto potřebnou součinnost poskytnout. Rozumí-li se kontrolou technického  stavu  silničního  vozidla i kontrola předepsané a zvláštní výbavy, je povinností kontrolovaného řidiče tuto výbavu při kontrole předložit.

Já součinnost poskytuji tím, že otevírám kufr a ukazuju na lékárnu. Jestli jim to přijde málo, jako že to zatím vždycky stačilo i když většinou mají trochu kecy, tak ať se s tím vypořádají, jak umí. Zatím mě za to sankcionovat nechtěli, ale věřím, že bych to ve SPŘ ustál.

Problém asi je, že v samém rozparádění zapomínáš rodnou řeč. Pokud se píše, že musíš "poskytnout součinnost", tak jde zjevně o povinnost aktivního vycházení vstříc PČR. Jestli NSS říká, že máš výbavu "předložit", tak skutečně nejde o ukázání na ní v temném kufru, který může policista jen sledovat z tebou vymezené vzdálenosti. To, že tě za to zatím nikdo nesankcionoval, osvědčuje spíše rozum dopraváků, než tvůj...

Howgh.

Odkaz ke komentáři

Pavelpu27- na tomhle tě utopěj jako štěně a nahrávat si to klidně můžeš, já tě vyvádět z omylu nebudu ( když padneš na stejného člověka, jako jsi ty, tak tě semele jako prd a správní řád můžeš mít nastudován jak chceš ), on je v práci a ty někam chceš, on to pak hodí dál, ale ty to vyřizuješ až do konce. Každopádně přeji hodně štěstí a přikláním se raději k řešení, které razí člen SCIFI.

Odkaz ke komentáři

Já s policajtama ftipkuju a bavím se jako s kamosema bo vím že mi chybi v autě snad všechno a vždycky se mi to vyplatilo. Naposled před rokem na 80 169 a odjel jsem za 500 bez bodu za pásy. Blba policajta jsem potkal snad před deseti lety a byla to ženska.

To same, obcas se citim doslova jako kurva bez spetky dustojnosti. Ale vyrazna zmena, jako mlady jsem jen pozdravil nic nerikal a dostaval pokuty jako krava. Co jsem jejich buddy, tak to vetsinou neboli ...

Odkaz ke komentáři

Pavelpu27- na tomhle tě utopěj jako štěně a nahrávat si to klidně můžeš, já tě vyvádět z omylu nebudu ( když padneš na stejného člověka, jako jsi ty, tak tě semele jako prd a správní řád můžeš mít nastudován jak chceš ), on je v práci a ty někam chceš, on to pak hodí dál, ale ty to vyřizuješ až do konce. Každopádně přeji hodně štěstí a přikláním se raději k řešení, které razí člen SCIFI.

Souhlas od A az do Z. Dneska je tu velka sranda :) .

Odkaz ke komentáři

Dnes jednoznačně sklad 120, nechal jsem si poslat z Thajska tah k seikům,cena 15,99 dolarů. Po nejakém čase výzva k doložení ceny, tak jsem ji poslal výpis z PayPal, čestné prohlášení. Dnes mi dojde tah a ejhle doplatek vyclívka 99 Kč. Je tohle normální postup? Čili i když si nechám poslat p.....u za pár dolarů, stejně to prdnou na elnici a mají alespoň něco vyděláno? To je ale hnus, velebnosti! :frusty:  :raygun:

Odkaz ke komentáři

Těším se, až mě na tom budou topit, jako štěně. Nějak nechápu, proč se do mě všichni navážíte. Já k PČR nejsem arogantní, ani namachrovanej, ani je neposílám někam. To, že se s nima nevybavuju, je snat moje nezadatelné právo, ne? A to, že na šikanózní požadavek, za který kontrolu lékárničky považuju, reaguju tak, že poskytuju součinnost v míře, jakou uznám za vhodné a jsem připraven nést následky, když se to policajtovi bude zdát málo, je snad fér, nebo není? Jestli chce policajt najednou zahrát kartu s hledanou osobou, tak není to naopak on, kdo v tu chvíli začíná prudit a lhát? A neměli byste vy všichni zastánci práva a spravedlnosti být právem rozhořčeni, že si něco takového (byť teoreticky) může/chce dovolit?

Upraveno uživatelem Pavelpu27
Odkaz ke komentáři

Čéče,lékárničku,reflex.vestu nebo náhradní žárovky po mně ještě nikdy policajti ukázat nechtěli (ťuky,ťuk na dřevo) .

Hmm,možná "mám docela kliku",ale mě už takový dobrý dva roky snad ani cajti nezastavili(opět ťukám ;) ).Naposled jsem dostal litr + 2body za rychlost,jenomže to už bude asi 5 let.

Odkaz ke komentáři

Mne ten poplatok neuctovali. Cize som dolozil doklad ze cena bola nizsia ako 22eur a ten poplatok poste zqato ze sa s tym zaoberali som neplatil.

Dnes jednoznačně sklad 120, nechal jsem si poslat z Thajska tah k seikům,cena 15,99 dolarů. Po nejakém čase výzva k doložení ceny, tak jsem ji poslal výpis z PayPal, čestné prohlášení. Dnes mi dojde tah a ejhle doplatek vyclívka 99 Kč. Je tohle normální postup? Čili i když si nechám poslat p.....u za pár dolarů, stejně to prdnou na elnici a mají alespoň něco vyděláno? To je ale hnus, velebnosti! :frusty:  :raygun:

Odkaz ke komentáři

Těším se, až mě na tom budou topit, jako štěně. Nějak nechápu, proč se do mě všichni navážíte. Já k PČR nejsem arogantní, ani namachrovanej, ani je neposílám někam. To, že se s nima nevybavuju, je snat moje nezadatelné právo, ne? A to, že na šikanózní požadavek, za který kontrolu lékárničky považuju, reaguju tak, že poskytuju součinnost v míře, jakou uznám za vhodné a jsem připraven nést následky, když se to policajtovi bude zdát málo, je snad fér, nebo není? Jestli chce policajt najednou zahrát kartu s hledanou osobou, tak není to naopak on, kdo v tu chvíli začíná prudit a lhát? A neměli byste vy všichni zastánci práva a spravedlnosti být právem rozhořčeni, že si něco takového (byť teoreticky) může/chce dovolit?

To máš jedno, já mám rád kontrolu za sebou rychle a pokud možno bezbolestně ( taky se s nima, vzhledem ke své práci, mohu dohadovat o předpisech atd., ale co z toho? ). Nepohoršuju se nad tím, protože to není buzerace, on bude reagovat přesně tak, jak se chováš ty k němu ( vyjímka se vždy najde, ale to na obou stranách, že? ). Užij si své, jistě nezadatelné právo, považovat lékárničku za šikanu ( což já si osobně nemyslím ).

Podle těchto vyjádření jsi přesně typ člověka, co pak bude první křičet, že mají být jinde ( migrace, hledání pohřešovaných osob, dopravní nehody ), ale neuvědomí si, že je svým "asertivním" přístupem zdržuje . Asi si možná i myslíš, že je to baví a dělají to ze své vůle ( kontrolu lekarniček a pod. ), ale fakt to tak není. 

Neznám tě osobně, takže poslední věta je jen dohad.

Odkaz ke komentáři

Že by důvodem byla snaha ofisera zkontrolovat, zda jí nemáš po expiraci? Nevim, co je na tom šikanózního.

Odkaz ke komentáři

U nás v kraji byla móda, že chodili  policajti pěšky nabo dojížděli na kole a pak stavěli auta a kontrolovali, s takovýma kabelkama. No tak to je pravda, že jsem nikdy nezsatavil a dělal jsem, že se koukám na druhou stranu :blush02: Pak mě kámoš zprdnul, že chtěl se mnou pokecat jenom a já sprostě ujel, tak jsem mu řekl, jak mám asi vědět že si chceš jenom povídat vole?

Upraveno uživatelem African
Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...