Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Hlášení obecního rozhlasu jsem už léta neslyšel, až letos na jaře, když jsem byl s rodinou v Pasohlávkách. Tam ho používali snad každý den a hlásili tam kde jakou blbůstku. Nevím, jestli tam tenhle zvyk přežil z dob minulých nebo jestli si místní řekli, že je to super komunikační nástroj. Ale jak píše Mondeo, rozumět tomu nebylo skoro vůbec.

U nas na chate byl pracne a za dost draho opraven, cvicne pusten a - zapraskalo v nem a shorel :-), vyhozenych cca 140 tis. No a ted, nebo spis doted se hadaji, kdo za to muze, je to 6 let. Nefunguje a fungovat asi uz nikdy nebude, ale trochu chybi.

Odesláno (upraveno)

oni vůbec tady blíž k Moravě jsou na to ulítlí...U nás ve vsi hlásí obecním rozhlasem, kdy se budou prodávat brambory na náměstí a za kolik, že přijede veterinář a bude očkovat psy/drůbež/králíky, že se hraje fotbal Dolní Lhota F x Horní Lhota Y... a ničemu není pořádně rozumět....

Rad se podelim o kratkou ukazku :-) Byt jsem si ji nahral spise kvuli te hudbe.

Ano, tak přesně v tomto duchu se ta rozhlasová hlášení nesla.

Upraveno uživatelem siwi
Odesláno

Rad se podelim o kratkou ukazku :-) Byt jsem si ji nahral spise kvuli te hudbe.

No a přesně takhle to probíhá i u nás, s vyjímkou první středy v měsíci, kdy je ZS. Tklivá hudba, soukromý prodejce, kdo chce vidět idiota, nechť se dostaví do ředitelny, ... bude mu nakopané do pytla atd. A to zdaleka nebydlím na Moravě, jen kousek za Čáslaví...

Odesláno

Ano, tak přesně v tomto duchu se ta rozhlasová hlášení nesla.

byl jsi o sekundu rychlejší....

Odesláno

Jo- kdyby. Včera jsem s ním zvládnul ten špitál a večer, ale dnes ho vezem na dopoledne k babičce - musím zkoušet s triem, a pak samozřejmě učí, nemůžu nechat studenty čekat....zítra máme koncert ve Vrchlabí a ve čtvrtek hrajem pro spolek přátel PJ v Praze, sotva nám skončily Drážďany, musím dohánět co jsem nechával stranou. Takže můžu vždycky jen pár hodin přes den, ale jsou to ty důležitý co je potřeba doplnit.. A manželka po mateřský nastoupila zpátky do SOČRu....Nějak se doplníme, ale bude to skládačka, to Ti povím.

Ty seš muzikant...? Dej tip na koncert... :)

Odesláno (upraveno)

Vy jste nějak cimprlich. Co takhle v sobotu v 7 ráno Škoda 1203 s tlampačem na střeše, 3x objede ulici s ryčnou prdelankou, totiž Moravankou a "Kóžky, vykupujeme, kóžky" :)

Upraveno uživatelem VS
Odesláno

Vy jste nějak cimprlich. Co takhle v sobotu v 7 ráno Škoda 1203 s tlampačem na střeše, 3x objede ulici s ryčnou prdelankou, totiž Moravankou a "Kóžky, vykupujeme, kóžky" :)

jo, na to jsem zapomněl- Kůže, kůže, vykupujeme kůže. Jediné, co jsem mi líbilo, byla Family Frost (což je asi nad slunce jasné).

Odesláno

Vím, o kom jsi psal, ale teď se bojím jestli nejsi nasraný, že jsem to napsal ještě v neděli - v době víkendu. :-)

Prestaň do mě rýpat, nedomýšlej nesmysly jestli mi vadí nebo nevadí to či ono a bude nám fajn.

Odesláno

Hlášení obecního rozhlasu:

Dne 17. nama bude proveden soupis prasat. Necht se vsichni dostavi.

V kulturnim dome se budou stavet kamna, zadame obcany, aby prisli pomoci. Trouby jsou na MNV.

Upozornujeme na seti jarin. Kdo je osel, at se prihlasi na MNV.

Volal predseda JZD na skoleni zootechnikovi: "Chcipl nam vul, mame koupit noveho nebo pockat na Tebe?"

V otazce prodeje se svou zenou souhlasim. Prijedte si pro tu svini kdykoliv.

Vyzva obcanum: Vybira se poplatek na obecniho byka a kominika.

Zadame o pripusteni kravy, ktera je brezi po predsedovi druzstva, ktery se odstehoval.

Ten urednik, co mi nechtel dat uhli, by mohl jit spat ke mne, aby poznal, jak mam vlhkou diru.

Zaverem bych chtel pozvednout s. Maleckovou za mliko a s. Vorla za vejce.

Nedostanu-li povoleni na novou mriz, preriznu starou.

Vazeni obcane, dostavte se dnes vecer ke skole, bude se vykupovat semeno. Pytliky si oznacte, aby nedoslo k zamene.

Kdo ma zajem o ranne brambory, necht se dostavi na pole, bude mu nakopano primo do pytle.

Zadame o povoleni k prestavbe stodoly na bytovou jednotku a to tak, ze predek necham stat a zadkem budu hejbat.

Zadam o poukaz na dehtovou lepenku, duvod: Na kozy mi prsi.

Obcan, ktery ukradl vejce v drubezarne, bude za ne popotahovan az na MNV.

Upozorneni obcanum, aby nemichali vecerni mleko sranim.

Zadam o prideleni kravy, ktera je brezi po predsedovi, ktery se odstehoval.

Kdo nema jeste orazitkovana vejce, necht tak ucini nebo mu propadnou.

Moje zena utrpela zraneni nasledkem svihnuti ocasu do oka.

Vazeni zemedelci, dostavte se vsichni ke skole, kde se bude vykupovat semeno, pytliky si oznacte, aby nedoslo k zamene.

Predseda telefonuje zootechnikovi: "Chcipl nam vul, mame koupit noveho nebo pockat na tebe?"

V otazce prodeje se zenou souhlasim, muzete si pro tu svini prijet kdykoliv.

Zadam vas o povoleni prestavby stodoly na bytovku a to tak, ze predek necham stat a hybat budu jenom zadkem.

Upozornujeme druzstevniky, ze jiz treti den je na navsi fura hnoje. Nebude-li odstranena, vlozi se do toho narodni vybor.

Exekuce nemohla byti provedena, poplatnice ma jen dve kozy a na ty si neda sahnout.

Prosim, abych byla ve sve veci uspokojena, jinak se obratim na verejnost.

Zaverem schuze bych chtel vyzvednout s. Malou za mleko a s. Vorla za vejce.

Soudruzi, co je s moji zadosti, je 18. a ja jsem to jeste nedostala.

Kdo ma jeste zajem o nove brambory, dostavi se na pole, kde mu bude nakopano primo do pytle

Odesláno

Ve Schweizu by ti za nedodržení toho klidového zákona odmítli udělit občanství, protože bys nežil v souladu se zákony místní komunity a samosprávy. A nedejbože, abys neměl v létě truhlíky na oknech, nevyvěšoval vlajku a nezúčastňoval se spolkového života v obci (sport, divadlo, kultura, ostrostřelci a pod.).

Ve Schweizu mame zahradniky, kteri sekaji v tydnu behem dne, kdyz jsme v praci. Lide maji pekne poseceno, zahradnik ma praci, v nedeli je klid a vsichni jsou spokojeni.

Odesláno

Ve Schweizu mame zahradniky, kteri sekaji v tydnu behem dne, kdyz jsme v praci. Lide maji pekne poseceno, zahradnik ma praci, v nedeli je klid a vsichni jsou spokojeni.

jj

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...