Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo

Doporučené příspěvky

Mne by zajímalo, jak dopadne kolega. Udělal si kopii občanky a řidičáku, zalaminoval a vozí to v autě pro případ, že by originál zapomněl. Pomůže mu to při kontrole nebo dostane navíc flastr za padělání a pozměňování dokumentů?

Když zapomenu řidičák, je to stejné, jako bych ho neměl nebo byl neplatný?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mne by zajímalo, jak dopadne kolega. Udělal si kopii občanky a řidičáku, zalaminoval a vozí to v autě pro případ, že by originál zapomněl. Pomůže mu to při kontrole nebo dostane navíc flastr za padělání a pozměňování dokumentů?

Není to dobrý nápad, tohle vymyslel jeden můj zaměstnanec a když do firmy přišli kontrolovat zda nelegálně nezaměstnávám cizince tak to bylo jediné co měl u sebe.

Odkaz ke komentáři

Kopie dokladů jsou nanic, ale...

Dobrý den pane řidič, silniční kontrola...

350 km od domova a všechny doklady v jiné bundě. Jediné, co jsem měl, byly fotky dokladů v mobilu. Tak jsem je příslušníkovi ukázal s vysvětlením, co se stalo. Hned si mě vylustroval v systému a s kecama mě pustil bez pokuty dál...

Odkaz ke komentáři

Ja jsem blizici se proslost ridicaku (nebo dokonce ze uz to proslo) objevil nejak nahodou tady. Vyresil jsem to tak, ze jsem to poslal na mistni urad a pozadal o vystaveni britskeho ridicaku (stejne jsem to mel udelat uz davno... na EU doklady by se mely menit za UK doklady, pokud poby presahne 12 mesicu). Takze mam anglickej ridicak, a ten ceskej mely mistni urady poslat zpatky do CR na urad, ktery to vystavil. Pochybuju, ze to takhle bezproblemove fungovalo, ale mam platnej doklad a zbavil jsem se neplatneho, legalni cestou.  :smile_anim:

Odkaz ke komentáři

No jasně, jen mě fascinuje, že v případě ztráty to jde a v případě propadnutí ne...

V případě ztráty máš platný řidičák a dá se v systému dohledat. V případě propadnutí nemáš platný řidičák. Je to formalita, ale, bohužel, platí.

Odkaz ke komentáři

No mě si vychutnal měšťák poté, co chtěl pokutu za parkování v místě, kde bych to podle kamaráda státního policajta ve správním řízení vyhrál. Neměl jsem čas ani chuť řešit, poslal jsem je do... a že jim to kilo do chřtánu narvu. Po 30 sekundách vyleze chlap z budky, úsměv od ucha k uchu a "pane, máte propadlý řidičák". Mohlo mě trefit.

A druhá věc, co mě vytočila - když vám propadne řidičák, vystaví vám v klidu nový. Když vám propadne zbroják, tak ho děláte znova (bratru 5 litrů). Která pííííp tohle vymyslela zaslouží přes tlamu, kde je nějaká logika??? Narval jsem teď konce platnosti všech dokladů do google kalendáře, tak snad...

Odkaz ke komentáři

V zákonech, předpisech a nařízeních, a to nejen právních či správních, nelze hledat logiku. Tedy ona tam mnohdy je, avšak důmyslně skryta a objevit ji nebývá nejjednodušší... Notabéne pohled zákonodárců či tvůrců na určitou záležitost se od pohledu laické veřejnosti velmi často liší vpravdě diametrálně. Základním principem demokracie je dodržovat a plnit, co jest nařízeno a zakotveno. A já dodávám - v rámci rozumných možností... :)  :whistling:

Odkaz ke komentáři

Já to posledně se zbrojákem měl v pohodě.

Možná jsem to už jsem psal.

Měl jsem všechno připravený, ale neměl čas tam zajet.

Pak mi volali.

"Propadá vám za měsíc zbroják!"

"Ježíž, já se na to chystal, jsem tam hned"

"No to ale neuděláme na počkání"

"To nevadí, já si počkám"

Tak jsem zažádal, ale mezitím mi ten starý propad, volám tam, co jako.

" Vydržte, do týdne to bude"

"A co má zatím dělat?"

"Počkat"

Tak jsem čekal, až mi zavolali (možná SMS, už si nepamatuju) a bylo.

Ještě chvíli jsem čekal, jestli si pro mě přijdou, ale asi usoudili, že jsem svéprávnej  a prokázané schopnosti jsem propadnutím zbrojáku neztratil, jak píše Americkej

Odkaz ke komentáři

V případě propadnutí máš neplatný řidičák, nejsi oprávněný řídit. Tak na co náhradní doklad?

Je třeba rozlišovat řidičské oprávnění a řidičský průkaz. Řidičský průkaz je pouze doklad o tom, že máš řidičské oprávnění a jaké skupiny. Tedy jeho ztrátou, propadnutím doby platnosti samozřejmě nepozbýváš řidičské oprávnění. Pokuta za neplatný řidičák je z kategorie "jiné porušení povinností" a je to bez bodu. Naproti tomu pokud pozbydeš řidičské oprávnění, nejsi oprávněný řídit, i když u sebe ten řidičský průkaz máš. Pokuta a další následky samozřejmě citelně vyšší.

Tedy v případě propadlého řidičáku by náhradní doklad smysl dával - nepozbyl jsi oprávnění, nebudeš znovu dělat zkoušky, jen vymění neplatnou kartičku za platnou.Že ho nevydají je věc jiná, holt člověk musí počkat na ten nový - a třeba risknout ty dva litry pokuty.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník qoyi

Neměl jsem čas ani chuť řešit, poslal jsem je do... a že jim to kilo do chřtánu narvu.

A co jako žes neměl čas? Vypsání bločku trvá stejně jako vypsání toho oznámení, mě to oznámení už státní ani nevypisujou protože ví že bych je s tim stejně poslal někam, tak si jenom vyfotí ŘP, teda jestli tam tu fotku už nemaj na nástěnce a za měsíc přijde předvolání do datovky. Minule jim tohle všechno trvalo přesně jednu minutu a dvacet sekund ... od "dobrý den" do "nashledanou", vše nahrané. Když jim řekneš že pospícháš, odkrejváš karty a oni už mají páku.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník qoyi

Naproti tomu pokud pozbydeš řidičské oprávnění, nejsi oprávněný řídit, i když u sebe ten řidičský průkaz máš.

... na území ČR.

Upraveno uživatelem qoyi
Odkaz ke komentáři

Taky jsem jezdil s propadlym ridicakem, nastesti jen 14 dni, prisla na to policistka pri kontrole, ani jsem nestihl ridicak pustit z ruky a uz hlasila "ten ridicak je proslej!".

Prekvapenyho jsem hrat nemusel, protoze jsem prekvapenej byl, omluvil jsem se, slibil ze druhy den zjednam napravu, tak me prolustrovali a jel jsem dal, ani pokutou nevyhrozovala.

Druhy den taky v pohode, podskrabnul jsem zadost, pani nic nerikala, ridicak mi zustal. Ani me nenapadlo tech 14 dni neridit a jezdit busem ;-)

Odkaz ke komentáři

Chcípnul mi domácí NAS, potichu a bez efektów specjalnych. Sice můžu být rád že to Číňan blbě spočítal a dožil se nadstandardního věku 3 a půl roku (a vypadá to že půjde zachránit HDD i data) - ale zrovna touhle dobou si dovedu představit mnohem příjemnější témata na utrácení a trávení dlouhých zimních večerů...  -_-

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...