Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo

Doporučené příspěvky

Ač s Decebalem v mnohém nesouhlasím a můj názor má asi nejblíž k Martarovi, musím se ho zastat. Je vidět že se tu vede diskuze ve dvou rovinách jedné poměrně slušné a druhé plné značně záchodové. Kdo kam patří rozliší pečlivý čtenář. Decebal, ke své škodě, komunikuje v obou. A pořád si myslím, že tady nic nevyřešíme a akorát se rozhádáme. Pojďte se radši věnovat hodinkám, nebo třeba té kytaře. Bude nám líp.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hele, ty kašpárku, když už píšeš o těch daních, kdybys věděl, kolik každoročně zaplatím na daních jako fyzická a právnická osoba, možná by ses rozplakal.  Od státu nedostávám nic a na každou korunu, kterou si vydělám, mám fakturu nebo smlouvu, od roku 92 se živím sám a frustráti jako ty, kteří vykřikují něco o tom, že někoho živí z daní, jsou mi akorát k smíchu. K těm ostatním blábolům se nebudu vyjadřovat, nestojí mi to ani z odplivnutí, kape z tebe zlo a nenávist, nebudu se špinit. Jen ještě jedno, průpovídky o tom, že má někdo jít dělat něco užitečného pro společnost (přičemž právo hodnotit užitečnost činnosti druhých si osoboval autor těch keců),  to bylo dobrým zvykem před rokem 89, tak - Čest práci, soudruhu! 

Tak jestli netezis penize v ramci naziskovky, tak je to jeste mnohem horsi. Ale moc ti neverim. Jak muze soudny clovek podporovat import kriminalniku z Afriky? Naziskovky za penize danovych poplatniku vozi lidi ve spolupraci s paseraky do Evropy bez kontroly a zatezuje socialni systemy statu tak, ze se jim rozklada socialni soudrznost. Jak muze soudny clovek podporovat sireni ideologie zla a nenavisti - islamu? Podivej, co se jen za par desitek let stalo s Libanonem. Ja myslim, ze kecas. Kdybys byl opravdu nezavisly na naziskovkach, tak vis, ktera bije.

Odkaz ke komentáři

Tyjo, téma pořád žije.

Mám něco k tématu. Určitě jste si všimli, jak už drahnou dobu ve sdělovacích prostředcích označují typické odpůrce migrace jako méně vzdělané lidi z nižších sociálních vrstev. V podstatě jejich názor předem srážeji poukazem na to, že nejsou tak chytří jako ti, kdo migraci podporují (když to zjednoduším).

Před chvilkou jsem se vrátil z hospody, kde na tohle téma také došlo. Hospoda byla zřejmě plná nevzdělaných chudých lidí. Teď si tu o tom přemýšlím a říkám si: není ten odpor méně vzdělané a chudší části společnosti náhodou zcela racionální a moudrá reakce daná nikoliv malým rozhledem, ale skutečností, že právě tahle část společnosti je případným masivnějším importem levné pracovní síly i výraznou změnou demografických, kulturních a bezpečnostních poměrů v místě bydliště mnohem víc ohrožena?

Bohatý člověk levnější pracovní sílu vítá, v případě ztráty bezpečí nebo výrazných kulturních a sociálních změn v místě bydliště se prostě odstěhuje jinam, školy pro děti zařídí privátní na úrovni, zdravotní péči taky, a kdyby to tady šlo moc do háje, přesune se do jiné části světa. Nemusí migraci vyloženě fandit, ale často mu to je tak nějak buřt. Bezprostředně ho to neohrožuje. Méně majetný člověk to ale všechno asi vnímá jako těžko řešitelné problémy, kterých se může oprávněně bát. U obou skupin tak může být rozdílný pohled na věc zcela legitimní a v jejich zájmu. A těžko v tomhle najdou společnou řeč.

Jestli melu nesmysly, může za to Prazdroj, ne já! :D

Edit: než jsem to dodatloval, tak jste téma dali k ledu, tak pardon. Nechci to znovu rozdmýchávat.

Upraveno uživatelem martar
Odkaz ke komentáři

@Martar: V hlavě snad máme vlastní mozek, abychom "pro inštrukce shora" nepotřebovali kostel, hospodu nebo veřejnoprávní bednu. A že zrovna tu si shodou okolností už pár let uzurpuje jakási propagandistická klika schovávající se za "intelektuálno" mě mimochodem jako "movitého akademického pracovníka" celkem pohoršuje - protože z podobně uvažujících týpků a jejich fanklubů ("sluníška" a "kavárníci" jsou na ty Goebbelsovce dost chabé eufemismy) na mě zatím vždycky spíš než intelekt a vůně kávy táhlo jen bídné ignorantství a/nebo fet...

Takže když mi do kvartýru otevřeným oknem infiltruje černej mravenec-prospektor (jemuž instinkt taky přikazuje "jít a hledat co je kde k sežrání"), místo krmení cukříčkem ho humánně zamáčknu, feromonovou stopu po něm zastříkám biolitem a okno zavřu - protože ani zástup jeho brášků-vyžírků mě nenasytí, v kamnech s nima nezatopím - a žádné granty EU na sociální inženýrství, integraci a pozitivní dyškriminaci přivandrovalých národnostních a genderových menšin to nezmění.

Můj dům, můj hrad, za kopečky před realitou zdrhá akorát srab!  :boxing:

Upraveno uživatelem Radek124
Odkaz ke komentáři

@ SCIFI: :) to právě ne. Kdybych se nějakým omylem stal majetnějším, jak říkáš :) , stejně bych měl obavy, protože bych se neuměl jen tak přestěhovat. Jsem hodně srostlý s touhle zemí i s místem, které jsem si vybral k životu. Zapuštěné kořeny - národní rys umocněný ještě osobními zájmy a povahou. Můj vlastnoručně postavený dům, mnou vytvořená zahrada, mnou zasazené, dnes vzrostlé stromy... Jsem z dlouhověkého rodu, ale znovu bych to už všechno sám vytvořit nedokázal. A kdybych si to nechal udělat na klíč nebo koupil hotové, nikdy bych z toho neměl radost a uspokojení. Kdyby se zrovna z naší obce stala enkláva jiné kultury (a NĚKDE se to prostě bez diskuzí stát musí), buď zůstanu a budu mít zkažený zbytek života*, nebo se odstěhuju a budu mít zkažený zbytek života.

*Byl jsem na návštěvě u kamaráda v Cottbusu (a to není žádná vyhlášená no-go zóna; jen se v místě, kde žije, hodně změnila skladba obyvatelstva, přátelé a sousedi se odstěhovali, změnilo se společenské i kulturní klima a hodně se zhoršila kriminalita). Byl jsem tam chvilku a můžu říct, že z toho mám hrůzu doteď. Taky se nemůže jen tak odstěhovat, ne proto, že ceny nemovitostí v místě šly hodně dolů (to by ho nezriunovalo) ale především proto, že tam má speciální skleníky s unikátním provozem.

@ Radek: každý máme v hlavě více či méně výkonný mozek, ale v případě zpravodajství o jiné než místní (komunální) politice, globálních jevech nebo prostě jen událostech "odjinud" je ten mozek odkázán pouze na zprostředkované informace. Tedy na mainstream, který je často neprofesionální, tendenční a politkorektní; na alternativní zdroje, které jsou často ještě neprofesionálnější a tendenčnější a navíc jsou občas skutečně paranoidní, a na názory lidí kolem sebe, což je nékdy teprv něco. Jediným trochu relevantním zdrojem jsou odborné texty z vlastního oboru, kde umíme rozlišit důvěryhodnost informace a autora; a pak samozřejmě vlastní zkušenost. Bohužel oba tyto zdroje obvykle (podle oboru, kterému se věnujeme) podávají jen značně omezený obraz bez souvislostí. Souhlasím ale s tím, že biologický pohled na věc není vůbec špatné vzít v úvahu. Soudobí sociální inženýři na všech úrovních to evidentně nedělají.

Upraveno uživatelem martar
Odkaz ke komentáři

Už mě to štve několik dní, neskutečně mě bolí za krkem a místo toho, aby to odeznívalo, tak se to horší a pokračujeto to pěkně do hlavy, takže permanentní bolestí hlavy už jsem jak sjetý a nedejbože, abych se třeba předklonil, to je pak nával do hlavy jako kráva, až mám pocit, že mi musí bouchnout :furious: Jak si vždy hraju na hrdinu a že vše přejde, tak už jsem víceméně rozhodnutý, že s tím někam půjdu, to už vážně není normální.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...