Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo

Doporučené příspěvky

Návštěvník Zmizík

A OSA tedy chce peníze za co? Za to, že nezastupuje interprety, ale přesto chce peníze za autorská práva?

Interpret může zpívat hudbu někoho jinýho se slovama někoho dalšího. A v tom případě autora hudby nebo autora textu zastupuje OSA a interpret s tím nemá nic společnýho.

Upraveno uživatelem Zmizík
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Interpret může zpívat hudbu někoho jinýho se slovama někoho dalšího. A v tom případě autora hudby nebo autora textu zastupuje OSA a interpret s tím nemá nic společnýho.

Díky za vysvětlení
Odkaz ke komentáři

A když si takovouhle písničku pustí hospodský v hospodě, tak by měl platit tři autorské poplatky. :)

A pokud by v té hospodě seděli dva obchodníci a u kafe by řešili byznys, měli by platit i oni. Taky každý třikrát :)

Jeden poplatek je pro jednoho málo, pro tři nic. :)

Upraveno uživatelem Karlos
Odkaz ke komentáři

Prosimte, uz se nezapojuj, fakt je to peklo. Co s tim maji spolecneho interpreti? A o jake slusnosti pises? O slusnosti neplatit?

Ty už jsi v tom zamotanej, že už se asi těžko vymotáš :-) Zapojovat se budu, protože vidím že tě štvu čím dál tím víc, hlodá tě to a tak je to jen dobře...zrcadlo máš? :-) Stále se bavím o původním tématu a návrh, zrušení některých nesmyslných poplatků panem Valentou, aby jsi nezapomněl :-)

Upraveno uživatelem African
Odkaz ke komentáři

Cas 4:00 ... Aneb Jarek Nohavica a OSA :lol2:

Dobrý chlap je to :-) +1

To krtenek: Neboj už pouští nerva, ještě tak pět stránek a složí se jako domeček z karet :-) Ne Nohavica, neboj, bojovník za správnou věc přeci...

Upraveno uživatelem African
Odkaz ke komentáři

Návštěvník Zmizík

Ty už jsi v tom zamotanej, že už se asi těžko vymotáš :-) Zapojovat se budu, protože vidím že tě štvu čím dál tím víc, hlodá tě to a tak je to jen dobře...zrcadlo máš? :-) Stále se bavím o původním tématu a návrh, zrušení některé poplatky panem Valentou, aby jsi nezapomněl :-)

Neboj, bude dál lhát, překrucovat, argumentačně faulovat nebo se aspoň oponentům vyšklebovat. Vono obecně - každej ješita s nulovou sebereflexí, puzením vlastní důležitosti a pokud možno s mesiášským komplexem si přece sám o sobě nutně myslí pravej opak. A když se správně namotivuje, stává se z něj tzv. užitečnej idiot. Dělá levně špinavou práci, s čistou hlavou, naplněn idejema. :D

Upraveno uživatelem Zmizík
Odkaz ke komentáři

Je to takový dělení nulou.

Tož zderivujte čitatel i jmenovatel dle nepřítomné proměnné "logika", L'Hospitalovo pravidlo se tomu říká - a není to na památku decebalovic "kliniky"  :speak_cool:

PS: Fakt nemarněte čas hledáním "logiky a spravedlnosti" v souvislosti s daňovou zátěží, ať už bakšiš vybírá kdokoliv - vždycky to bude o kasírování ochotných klopit, jak Boleslav Hnipírdo. Neochotní si vždycky nějakou kličku najdou a "systém" naplánovanou zátěž ochotně přenese na ostatní - viz poplatky z prázdných médií, neobsazených pokojů, zvýšené vodné/stočné tam kde se začalo příliš šetřit atd.  -_-

Odkaz ke komentáři

Dnes rekla sousedce nase postacka, ze jde na tri az ctyri tydny na nemocenskou a ze nemaj nahradu, tak k nam dorucovat nebudou vubec. Cekam asi 5 zasilek. Vzhledem k tomu, ze tady posta zavira drive, nez prijizdim z prace, neni pro me zadna moznost. Je tohle vubec jeste dneska mozny?!

Odkaz ke komentáři

Si holt musíš vzít v práci volno a dostavit se v předepsanou dobu na určenou pobočku. A né aby Tě napadlo žádat o doposlání jinam - 5 zásilek už je dost na to aby se nějaká zatoulala do popelnice! Zvykejme si že státní pošta je svou vlastní optikou skoro "inštituce" - a zkušenost praví že neschopnost inštituce není "selhání", ale jen "pochybení"...  ;)

Odkaz ke komentáři

Ty už jsi v tom zamotanej, že už se asi těžko vymotáš :-) Zapojovat se budu, protože vidím že tě štvu čím dál tím víc, hlodá tě to a tak je to jen dobře...zrcadlo máš? :-) Stále se bavím o původním tématu a návrh, zrušení některých nesmyslných poplatků panem Valentou, aby jsi nezapomněl :-)

Musím tě zklamat, chlapče, ty mě bohužel nemůžeš štvát, protože ty jsi předvedl, že vůbec nemáš šajn, o čem mluvíš, takže je mi to co píšeš úplně volné. 

Odkaz ke komentáři

Neboj, bude dál lhát, překrucovat, argumentačně faulovat nebo se aspoň oponentům vyšklebovat. Vono obecně - každej ješita s nulovou sebereflexí, puzením vlastní důležitosti a pokud možno s mesiášským komplexem si přece sám o sobě nutně myslí pravej opak. A když se správně namotivuje, stává se z něj tzv. užitečnej idiot. Dělá levně špinavou práci, s čistou hlavou, naplněn idejema. :D

Píšeš o sobě? To nemusíš být k sobě tak krutý i když je fakt, že tvůj výkon v této debatě je pro mě velkým zklamáním. Pár lidí tady předvedlo, že i když mají jiný názor, jsou ochotní debatovat a jejich argumenty mají aspoň racionální základ v tom, že vědí jak věci fungují. Ty jsi předvedl, že můžeš tak akorát s Afričanem štěkat a plácat sempo zádech, i když oceňuji, že jsi jemu a Frostiemu vysvětlil, jaký je rozdíl mezi autorem a interpretem, protože já už na to neměl. Za to ti opravdu děkuju. Ale jinak, bohužel velmi smutný výkon. Každopádně ti přeju, aby až budeš cvičit na kytaru, tak abys v sobě dokázal překonat ten pocit jistého zhnusení z toho, že musíš hrát skladby těch všech zlodějů a zločinců. Snad to zvládneš. Kdyby ne, furt jsou tady stupnice, takže - good luck!

Upraveno uživatelem decebal
Odkaz ke komentáři

Musím tě zklamat, chlapče, ty mě bohužel nemůžeš štvát, protože ty jsi předvedl, že vůbec nemáš šajn, o čem mluvíš, takže je mi to co píšeš úplně volné.

To snad nemusím umět ani do deseti počítat, aby mi došlo jako tisícům jiným lidem, včetně některých zákonodárců, skladatelů i interpretů :-), že OSA je zločinecká organizace. Souhlasil tady s tvými názory někdo z této debaty? Nikdo, ani jediný člen? Né, no nekecej, ani trochu se nad tím nezamyslíš? Hm, Zmizík tě odhadl úplně na jedničku, tak nějak.

Odkaz ke komentáři

Píšeš o sobě? To nemusíš být k sobě tak krutý i když je fakt, že tvůj výkon v této debatě je pro mě velkým zklamáním. Pár lidí tady předvedlo, že i když mají jiný názor, jsou ochotní debatovat a jejich argumenty mají aspoň racionální základ v tom, že vědí jak věci fungují. Ty jsi předvedl, že můžeš tak akorát s Afričanem štěkat a plácat sempo zádech, i když oceňuji, že jsi jemu a Frostiemu vysvětlil, jaký je rozdíl mezi autorem a interpretem, protože já už na to neměl. Za to ti opravdu děkuju. Ale jinak, bohužel velmi smutný výkon. Každopádně ti přeju, aby až budeš cvičit na kytaru, tak abys v sobě dokázal překonat ten pocit jistého zhnusení z toho, že musíš hrát skladby těch všech zlodějů a zločinců. Snad to zvládneš. Kdyby ne, furt jsou tady stupnice, takže - good luck!

Sorry jako, ale s tebou se debatovat nedá.

Odkaz ke komentáři

To snad nemusím umět ani do deseti počítat, aby mi došlo jako tisícům jiným lidem, včetně některých zákonodárců, skladatelů i interpretů :-), že OSA je zločinecká organizace. Souhlasil tady s tvými názory někdo z této debaty? Nikdo, ani jediný člen? Né, no nekecej, ani trochu se nad tím nezamyslíš? Hm, Zmizík tě odhadl úplně na jedničku, tak nějak.

Viz výše.

Odkaz ke komentáři

ja to placeni chapu, ale agenti osy by treba mohli misto podloudnyho smejdeni po trafikach a kadernictvich pokutovat particky mensin, postavajicich s vyrvavajicimi mobily na frekventovanych placcich.. to je prece taky verejna produkce, nebo ne?

Upraveno uživatelem montemar
Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...