Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo

Doporučené příspěvky

úplně jednoduše .... dítě si postěžuje ve škole, školce ..... uslyší to uvědomělá učitelka a už se vezeš

Sebereš děcku tablet, nasere se, zavolá na dětskou linku důvěry, že dostal přes držku, ty to dají OSPODu (Orgán sociálně-právní ochrany dětí) a už se vezeš.

Tak to to dítě může udělat i bez zákona, ne? Nechápu asi, k čemu to má sloužit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to to dítě může udělat i bez zákona, ne? Nechápu asi, k čemu to má sloužit.

To samozřejmě může, rozdíl je v tom, že teď Tě bude složitě potahovat akorát OSPOD, po přijetí zákona soud. V současné době OSPOD ve spolupráce s vybranými soudy již nějakou dobu studují ?dobrou? zahraniční praxi a na podobnou úpravu se připravují.

Odkaz ke komentáři

To samozřejmě může, rozdíl je v tom, že teď Tě bude složitě potahovat akorát OSPOD, po přijetí zákona soud. V současné době OSPOD ve spolupráce s vybranými soudy již nějakou dobu studují ?dobrou? zahraniční praxi a na podobnou úpravu se připravují.

může x nemůže ..... už vidím školkový dítě jak si jde někam stěžovat ..... to je rádo, že se trefí do nočníku .....takže jedinej kdo je schopnej odhalit nějakou šikanu je učitelka ve školce potažmo pediatr, ale ten to dítě vidí tak třikrát do roka a nějaká ta modřina se tam dá okecat 

noa OSPOD ? ......... kdo s tím měl někdy co dočinění tak je to mazec ..... záleží teda na koho konkrétního narazíte

já sem děti nikdy netřískal, ale asi to byla chyba ..... von se pak člověk vrátí rychle zpátky na zem ...... teď už jenom můžu čekat až mě ten starší propleskne, protože je větší než já :D

Odkaz ke komentáři

noa OSPOD ? ......... kdo s tím měl někdy co dočinění tak je to mazec ..... záleží teda na koho konkrétního narazíte

To potvrzuju- zlovolnost, škodolibost, zneužívání pravomocí  a (naštěstí !)  nízká inteligence je v kostce popis toho, co člověka čeká, když se s nimi pustí do křížku. 

Odkaz ke komentáři

Někdo straší zlobící děti umouněným čertem, že si je na zavolání strčí do pytle a navždycky odnese.

U nás je takhle odmala preventivně strašíme "sociálkou" (jedno jak se ten tuzemský Barnevern jmenuje) a opáleným osazenstvem děcáků - a čímž je riziko že by si kvůli "operativnímu pohlavku" (namísto půlhodinového kázání, zarachů, konfiskací, klečení na hanbě a jiného psychického nátlaku) šli sami stěžovat k ďáblu v podstatě eliminováno. 

Kluk už mě teda taky přerůstá, ale strkáme se co chvíli a bohdá že si ještě pár let netroufne mě přeprat  :speak_cool:

Odkaz ke komentáři

K trestaniu detí sa mi vybavil príbeh jedného Američana. Dlhá story, sám to popisoval. Už mu puberťák prerastal cez hlavu, raz nevydržal a kopol ho do zadku. Mladý neváhal a už to išlo. Polícia, súd, basa, zápis v registri, strata zamestnania, rozvod... Z človeka v slušnom postavení prakticky bezdomovec. Jeden skrátka nikdy nevie.

Odkaz ke komentáři

Tak nenaštvalo, spíš povzdech. Byl jsem na koncertě a byl jsem překvapen přístupem poměrně velkého množství návštěvníků. Čekal bych, že si to chtějí vychutnat, místo toho blejou přes mobil nonstop příspěvky na facebook, instagram a nevím kam všude. Online přenosy, videa, nekvalitní fotky, selfie, nic neříkající výkřiky se spoustou smajlíků a polovinu koncertu shlédnou přes roztřepaný displej svého mobilu. Asi stárnu nebo fakt nevím.

Odkaz ke komentáři

Tak nenaštvalo, spíš povzdech. Byl jsem na koncertě a byl jsem překvapen přístupem poměrně velkého množství návštěvníků. Čekal bych, že si to chtějí vychutnat, místo toho blejou přes mobil nonstop příspěvky na facebook, instagram a nevím kam všude. Online přenosy, videa, nekvalitní fotky, selfie, nic neříkající výkřiky se spoustou smajlíků a polovinu koncertu shlédnou přes roztřepaný displej svého mobilu. Asi stárnu nebo fakt nevím.

Přiznám se, že i když jsem docela kliďas, tohle mě vytáčí fakt do červeného. Když tam sedíš, dáváš ze sebe to nejlepší co v sobě v tu chvíli posbíráš, pekelně se soustředíš, protože hraní zpaměti po čtyřicítce už není taková sranda co bývala, prostě  tvoříš, inspirace jede, a najednou se rozsvítí dva mobily a šajní tou lampou přímo na Tebe, aby si uchovali vzpomínku, na kterou se už v životě nepodívají, protože si to uloží mezi milion selfíček a dementních videjek a už to ani nenajdou. Už třikrát jsem kvůli tomu zastavil koncert. Jenže to nepomáhá, protože příště přijdou jiní, čerství blbci. Ve velkých sálech ve světě je na to služba, kouká z balkonu mezi lidi a tohle hlídá. Jak se objeví podobný dement, posvítí mu na displej laserovým ukazovátkem, ten to hned schová a při nejbližší příležitosti ho vyvedou (a doufám, že za rohem zastřelí). Ale u nás je to holt každému úplně fuk. 

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

@straspol: +1

V některých sálech před koncertem taky upozorní, aby ctěné publikum nepoužívalo "sound or light emitting devices".

Anne-Sophie Mutter byla tento týden ve zprávách, hrála Beethovenův koncert s Cincinnati Symphomy a přerušila pomalou větu, ptz nějaká mileniálka si to potřebovala natočit: ?Either I will leave, or you will put away your phone and recording device'.

Ale ruší to i ostatní publikum. Naposledy na závěrečném koncertu Dvořákova podzimu, na balkóně o nějakou řadu pod náma, si nějaký chlap během skoro celého Brucknera hrál tetris či co... Jsem si říkal, jestli jsem fakt už tak starej, že mi to vadí...

• Dát hlas 2
Odkaz ke komentáři

Jako že na rockovým koncertě to, sice nechápu,ale beru. To že se na to lidi nikdy nepodívají a je to vlastně k ničemu, krom toho, že si to neužijí, je jasný. Ale u vážné hudby a podobném představení by mě ani nenapadlo, že se tak děje  :eek: Lidi jsou fakt jetý...

Pár roků z5 jsem byl na Olympicu a tam jsem to nezaznamenal, možná že v té partě lidí, co používají převážně telefony typu Aligátor, to nikoho ani nenapadne :D.

Odkaz ke komentáři

Jako že na rockovým koncertě to, sice nechápu,ale beru. To že se na to lidi nikdy nepodívají a je to vlastně k ničemu, krom toho, že si to neužijí, je jasný. Ale u vážné hudby a podobném představení by mě ani nenapadlo, že se tak děje  :eek: Lidi jsou fakt jetý...

Pár roků z5 jsem byl na Olympicu a tam jsem to nezaznamenal, možná že v té partě lidí, co používají převážně telefony typu Aligátor, to nikoho ani nenapadne :D.

Ja som kvôli chujom s telefónmi nad hlavou prestal na koncerty chodiť. Fakt ma nebavilo sledovať pódium cez les rúk a svietiace displeje.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...