Jezevcik2 Odesláno 12. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2012 Frantik: A ty to píšeš, jako by to udělal naschvál a ještě se z toho ten šofér radoval.Ten šofér to schválně neudělal.Ale to má být omluva?Čtyři životy pryč,navždy poznamenané životy pozůstalých a jede se dál?Já to nechápu,ale to je uzavřená aréna,kde neplatí zákony?.Kdybych nedejbože někoho sejmul v běžném provozu,tak stačí omluva"já nerad"?Ani kokot,nesl bych důsledky,protože mám přizpůsobit své chování okolnostem.Když jsem kdysi hned svou první zimu boural,tak se jednalo o klasické nedobrždění a náraz zezadu.Policajti mě samozřejmě ke vší další škodě pokutovali a když jsem namítal,že jsem měl dlouhý,asi šedesátimetrový odstup,ale je náledí,tak odvětili,že je to nezajímá a když bude potřeba,tak mám mít třeba dvousetmetrový a tudíž se jedná o klasické nepřizpůsobení stavu vozovky.Tehdy jsem si myslel něco debilech a dnes vím,že měli pravdu.
Marfael Odesláno 12. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2012 idealni by bylo,kdyby se to vse konalo jen na uzavrenych tratich,ale to asi neni mozne...
ggrand Odesláno 12. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2012 Plácáte páté přes deváté. Ty holky tam neměly být. To měli zajistit pořadatelé když už ne rodiče. Šofér může za to, že nezvládl auto, ale ne za to, že tam ty holky byly. Tohle jsou závody, závodní trať ne běžný provoz, tak do toho nepleťte dojmy z normálního provozu.
honzyk Odesláno 12. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2012 ...Pokud nemůžou zajistit 100% bezpečnost,ať dají závod na jinou trať.mně jako hlavní problém přijde v pořadatelích,kteří udělají jen to nejnutnější a zbytek,děj se vůle boží.Kdyby dělali pořadatelé lidi,co tomu sportu rozumí,tak projdou celou trať,vymezí rizikové místa a vzdálenosti (jako v zahraničí) a nemůže se nic stát... Vesměs souhlas, jen si dovolím malou poznámku, 100% bezpečná rally nebude nikdy a uhlídat celou trať prostě nejde, pořadatelé samozřejmě trať před závodem projíždějí a vytyčují jak divácké zóna, tak nebezpečná místa, vše je pak vyznačeno v programu soutěže, ať už na webu nebo v tištěné podobě. Pravda je, že se tyto informace k místním často nedostanou. Další věc je respektování pořadatelů, třeba ve śvédsku může stát u trti v pořadatelské vestě patnáctiletá holka a lidi ji prostě poslechnou, u nás s tím bývá dost problém, v takových případech se nedá než RZ zrušit kvůli neukázněným divákům (koneckonců děje se tak i v mistrovství světa). Možná by pomohlo zřídit profesionální pořadatelskou službu pod hlavičkou FAS a nenechat vše na dobrovolnících, kteří na to někdy nestačí. K tomu zahraničí, i tam lidi často stojí pěkně blbě.
Návštěvník ?po Odesláno 12. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2012 Plácáte páté přes deváté. Ty holky tam neměly být. To měli zajistit pořadatelé když už ne rodiče. Šofér může za to, že nezvládl auto, ale ne za to, že tam ty holky byly. Tohle jsou závody, závodní trať ne běžný provoz, tak do toho nepleťte dojmy z normálního provozu. souhlasím , ty di taky do p....e
PepaSFI Odesláno 12. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2012 asi 12 let jsem spolupracoval na jedné rally která bohužel už neexistuje kvůli podivnostem ve vedení, ale to je teď vedlejší. Podle mého názoru je to místo nehody v Lopeníku typickým nebezpečným místem. A pokud byl ten prostor označený jako zakázaný a to podle všeho byl, pak není o čem diskutovat. Bohužel, zní to krutě ale když si lehnu na koleje tak těžko můžu nadávat na to že mi vlak ustřelí hlavu. Ty zakázané zóny tam jsou od toho aby se eliminovalo riziko. Stejně jako jsou na okruhu, jen s tím rozdílem že tam je to trvalá montáž a tak tam stojí plot. Kdybych jel do Brna na závody, někde přelezl plot a usadil se u trati kde by mě semlelo auto, kdo by za to mohl? Jezdit mimo obce není řešení, tam to jde hlídat a zabezpečit ještě mnohem hůř. A jestli to bylo moc výkonný auto? Co to je? Zrovna tak tam mohla vylítnout nějaká felicie, podle videa na webu té rally by tam 150 dokázal jet snad i trabant. Jezdec to nezvládl. Hmm a komu se nikdy nestalo že by něco nezvládl? A právě proto tam jsou ty bezpečnostní zóny. Bohužel pořadatel má jedinou legální možnost jak se s neukázněnýma divákama vypořádat. Zastavit závod. Ale tím bohužel netrestá ty diváky ale sebe. A vzhledem k tomu že jsem za ty roky už taky lecos viděl a mám vypozorovaný lidi ve svém okolí, tak to mi věřte že ti lidi co teď řvou jak to je špatně a že zakázat, tak přesně ti lidi řvou když je pořadatel vyhání za pásky. To je takový ten náš přístup k zákazům. Zakázat, ale jen když se to týká někoho jiného. zakazovat mi něco? Chachá, to na mě neplatí! Zkuste dát někam ceduli, třeba Nesahat, čerstvě natřeno! nebo Neotvírat, vrata v opravě! Schválně jak dlouho to bude trvat než na to někdo sáhne a jak pak bude řvát že se ušpinil nebo že mu ty dveře spadly na nohu.Je to zlý, umřely čtyři mladý holky ale pokud stály v zakázaný zóně tak opravdu není o čem diskutovat. nebo tam snad má stát komando s bičem a pitbulem?
Návštěvník pitrs182 Odesláno 12. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2012 Plácáte páté přes deváté. Ty holky tam neměly být. To měli zajistit pořadatelé když už ne rodiče. Šofér může za to, že nezvládl auto, ale ne za to, že tam ty holky byly. Tohle jsou závody, závodní trať ne běžný provoz, tak do toho nepleťte dojmy z normálního provozu.Ne Tohle je závodní trať
jirka404 Odesláno 12. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2012 Chlapi, projeďte si to v gogle map, jako jsem to udělal já a myslím, že vám to musí být jasné a doufám, že už teď to je jasné i vyšetřovatelům. Ten horizont jde mírné vlevo a pokud to auto "letí" ve 150km (dle mého odhadu) cca 30-40 metrů vzduchem, je jasné, že letí rovně, ale silnice jde vlevo. Ten šofér se leknul, snažil se to po dopadu zkorigovat, dostal auto do šejdru a bylo hotovo! Žádný vítr to jsou jen výmluvy. Jasná jezdecká chyba. Alespoň takto to vidím já a jsem fakt zvědav jak to dopadne. Tím samozřejmě netvrdím, že jsem jasnozřivý a všechno vím.A když jsme tady u některých jedinců, kteří se jezdce zastávají - jen jedna otázka: kdo by si dovolil vletět do horizontu cca 150 aniž by věděl, co ho čeká za ním (i když mají itinerář)? Myslím, že i Valoušek se vyjádřil něco v tom smyslu, že to bylo tam maximálně na 100 a plné ruce práce.Mrkněte se na fotku z Google ze směru jízdy:lopenik.bmp
ggrand Odesláno 12. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2012 pitrs182: a co to teda v době konání závodů je?
Hugo14 Odesláno 12. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2012 idealni by bylo,kdyby se to vse konalo jen na uzavrenych tratich,ale to asi neni mozne... No, ony taky dřív projížděly motorky při GP v Brně několika vesnicemi a nikdo si nedovedl představit, že to bude někdy jinak. Mimochodem, to video s autem na dvorku o pár stránek dříve ve mne evokuje Ať žijí duchové: To je jen osobák, spi dál. Plácáte páté přes deváté. Ty holky tam neměly být. To měli zajistit pořadatelé když už ne rodiče. Šofér může za to, že nezvládl auto, ale ne za to, že tam ty holky byly. Tohle jsou závody, závodní trať ne běžný provoz, tak do toho nepleťte dojmy z normálního provozu. Vzheledem k tomu výše zmiňovanému videu s autem ve vratech - právě, že tohle není závodní trať, to byla normální vesnice a normální domek. Nebo ti přijde normální, že protože si někdo pořádá soukromou akci nemůžeš se pohybovat bez ohrožení na dvorku svého domu? Nezlob se, ale mě ne. A předpokládám tedy (asi chybně), že pokud dotyčné na to pořadatelé výslovně upozorní (tj vlastně omezí je v jejich právech na jejich majetku), tak že je i nějak za to omezení odškodní. Teď nemám na mysli zaplacení oněch vrat, ale prostě - prosím, v sobotu nevycházejte z domu na dvorek. A tady za to máte xx kč.
Návštěvník pitrs182 Odesláno 12. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2012 Závody do zastavěné, obydlené oblasti, dle mého názoru, nepatří. Na to jsou speciální tratě s únikovými zónami, svodidly a dalšími bezpečnostními prvky. Toť můj úhel pohledu.
African Odesláno 12. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2012 Dnes jsem s kámošem zkusil tenis a po 15 minutách jsem musel skončit, ozvalo se rameno a to docela drsně Už je to skoro rok, co jsem měl bouráka na lyžích a naškubl si vazivo, taková blbost" Měl jsem to už podruhý, před pár lety jsem si natrhl z pádu, ale dalo se s tím fungovat. Volal jsem hned známýmu doktorovy a ten že, no jo no, ramena, to je průserový, to můžeš klidně cítit celej život To si jako nikdy už nezahraju tenis nebo jako co? Jsem smutnej"
Marfael Odesláno 12. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2012 No, ony taky dřív projížděly motorky při GP v Brně několika vesnicemi a nikdo si nedovedl představit, že to bude někdy jinak. Mimochodem, to video s autem na dvorku o pár stránek dříve ve mne evokuje Ať žijí duchové: To je jen osobák, spi dál. Nevim ktere video myslis a at ziji duchove jsem nevidel,takze tuhle poznamku nechapu.Nevim,jestli me uplne pochopils,ale ja jsem pro,aby se v obcich nejezdilo,nebo-li aby se jezdilo mimo obydlenou cast,takze nejen uzavrene trate,ale i mimo obydlenou oblast.
ggrand Odesláno 12. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2012 Hugo14: Pozor, taky říkám, že takle jezdit obcema mi nevoní a vadí mi, jak mě a jiné lidi to omezuje. Vše píšu několik postů nahoru. To, že pořadatelé z onoho videa nezabezpečili,aby se auto vůbec do těch vrat dostalo (ať už zařazením retardéru pro snížení rychlosti, tak nějaké barikády) je věc další.Možná si to spousta lidí ani neuvědomí, ale ona smrtelná nehoda se nestala v zastavěné oblasti, je to vlastně pár baráků podél silnice.
vikhra Odesláno 12. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2012 http://www.youtube.com/watch?v=vq8QuIMK830Tak, kde to je tedy zakotveno? Zajímalo by mně nějaké oficiální znění.Co mi pomůže pojistka - úhrada škody, toto jde fakt totálně mimo mne. "Je potřeba si uvědomit, že při závodu rallye je bezpečnost nadřazena osobnímu vlastnictví," podotkl Pátl. Lidé by měli být o těchto pravidlech informováni pořadatelem, způsob ale není zakotven v řádech.zdroj:http://www.tyden.cz/...sek_251900.html
Marfael Odesláno 12. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2012 (upraveno) Dnes jsem s kámošem zkusil tenis a po 15 minutách jsem musel skončit, ozvalo se rameno a to docela drsně Už je to skoro rok, co jsem měl bouráka na lyžích a naškubl si vazivo, taková blbost" Měl jsem to už podruhý, před pár lety jsem si natrhl z pádu, ale dalo se s tím fungovat. Volal jsem hned známýmu doktorovy a ten že, no jo no, ramena, to je průserový, to můžeš klidně cítit celej život To si jako nikdy už nezahraju tenis nebo jako co? Jsem smutnej" To je velmi pravdepodobne,ze tenis je pro tebe uz tabu,nebo budes znacne omezen.kamarad,co hral se mnou v druzstvu jednou spadl blbe na rameno,byl na x operacich a k nicemu a le rameno je proste mrcha a pri tenisu velmi namahane,takze to bude asi probkem na vzdy:-( Upraveno 12. listopadu 2012 uživatelem Marfael
Hugo14 Odesláno 12. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2012 (upraveno) Nevim ktere video myslis a at ziji duchove jsem nevidel,takze tuhle poznamku nechapu.Nevim,jestli me uplne pochopils,ale ja jsem pro,aby se v obcich nejezdilo,nebo-li aby se jezdilo mimo obydlenou cast,takze nejen uzavrene trate,ale i mimo obydlenou oblast. Hugo14: Pozor, taky říkám, že takle jezdit obcema mi nevoní a vadí mi, jak mě a jiné lidi to omezuje. Vše píšu několik postů nahoru. To, že pořadatelé z onoho videa nezabezpečili,aby se auto vůbec do těch vrat dostalo (ať už zařazením retardéru pro snížení rychlosti, tak nějaké barikády) je věc další.Možná si to spousta lidí ani neuvědomí, ale ona smrtelná nehoda se nestala v zastavěné oblasti, je to vlastně pár baráků podél silnice. V Ať žijí duchové měli dům v nepřehledné zatáčce a každou chvíli jim v ložnici končil osobák... Jinak se s vámi stran projíždění obcemi shoduji. A u té havárky jsem mluvil jen o té ve vesnici a autu ve vratech(nikoli o té smrtelné z tohoto víkendu, ktrá nebyla ve vesnici). Docela se mi také příčí výklad - kde se stát může, tam jsou "mlíka", kde nejsou, tam se stát nesmí. Nemělo by to být spíš naopak? Ale to je čistě akademický dotaz. Tak, kde to je tedy zakotveno? Zajímalo by mně nějaké oficiální znění.Co mi pomůže pojistka - úhrada škody, toto jde fakt totálně mimo mne. "Je potřeba si uvědomit, že při závodu rallye je bezpečnost nadřazena osobnímu vlastnictví," podotkl Pátl. Lidé by měli být o těchto pravidlech informováni pořadatelem, způsob ale není zakotven v řádech.zdroj:http://www.tyden.cz/...sek_251900.html Jsem právnický laik (spíš analfabet), ale vždy jsem si myslel, že ve výkonu práv mne může omezit pouze zákon, vyhláška a pak orgán (hasič, policista, záchranář, soud,...) za zákonem jasně definovaných podmínek. Ale nevím o tom, že by zákon umožňoval omezovat (vlastnícká) práva nezůčastněné osobě pořadatelem soukromé akce. Budu rád (a není to ironie), pokud mi tohle někdo vysvětlí. Upraveno 12. listopadu 2012 uživatelem Hugo14
ggrand Odesláno 12. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2012 Znám to ze svého okolí. Problém s ramenem je často neřešitelná zdravotní komplikace
Návštěvník Tada Odesláno 12. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2012 Hugo14: Obecně se dá říct, že bezpečnost obyvatel je nadřazena vlastnickému právu.
jirka404 Odesláno 12. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2012 Možná si to spousta lidí ani neuvědomí, ale ona smrtelná nehoda se nestala v zastavěné oblasti, je to vlastně pár baráků podél silnice. Promiň, ale co je tedy cca 25 baráků kolem silnice oáza?
Doporučené příspěvky