Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo

Doporučené příspěvky

1) Nějakej veverák mi v autě přehryzal hadici od nádobky s chladící směsí a celý to vypustil... což jsem samozřejmě zjistil, až když se mi přehřál motor. Ten je naštěstí OK, reagoval jsem včas, ale stihla se spálit nálepka s údajem o výměně oleje na krytu motoru a to lepidlo nebo co to je za bordel zaflákalo komplet celý motorový prostor, všechno je to bíle kropenaté. A ještě jsem tam po něm vedle motoru ve změti hadic a kabelů lovil patku chleba, co si tam ukryl.

2) Zhubl jsem ze své zimní bundy natolik, že mi pod ní strašlivě táhne - celou dobu, co jsem byl dnes venku, mi byla zima na břicho suicide_anim.gif

to není od nálepky, to je poprskaný od vyvařený chladící směsi. Ten motor si hlídej, kontroluj olej a chladící směs. Po přehřátí může povolit těsnění pod hlavou. Jak už napsali jiní, asi to byla kuna, na některých motorech VW dokonce kvůli tomu předělávali nějaké kryty aby se to nedalo tak snadno okousat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to není od nálepky, to je poprskaný od vyvařený chladící směsi. Ten motor si hlídej, kontroluj olej a chladící směs. Po přehřátí může povolit těsnění pod hlavou. Jak už napsali jiní, asi to byla kuna, na některých motorech VW dokonce kvůli tomu předělávali nějaké kryty aby se to nedalo tak snadno okousat.

Jo, už mi došlo, že jsem napsal blbost. Přesně jak píšeš, vybublal zbytek chladící směsi. Plus teda ventilátory fungují dobře, ty to tam pak všude rozprskaly.

Olej si hlídám, chladící směs ale skouknu jenom jednou za čas. Holt další zkušenost.

Zkuste toto...

Díky, to určitě zkusím! speak_cool.gif

Odkaz ke komentáři

Můžeš skusit spreje, ale ty mi moc nepomohly, alespoň podle mých vlastních zkušeností. Chytit kunu je kumšt. Popravdě ještě jsem neslyšel, že by kuny šly po hadicích. Hadičky ovládání turba, zap. kabely, to všechno zcela běžně,ale hadice od vody...zajímavé a nepříjemné. Minimálně bych vyměnil olej+filtr a modlil se. To, jestli je motor ok asi stejně nepoznáš, může být někde načatý.

Odkaz ke komentáři

Jsem někde slyšel, jak se zaručeně zbavit cizích kun: pořiď si kunu vlastní, ochoč si jí a ta ty ostatní vyžene.

Co je na tom pravdy nevím, sám používám nějakej sprej a funguje. Předtím mi prožraly kabely dvakrát...

No já si vzhledem k charakteru svého bydlení a životnímu stylu vůbec vlastní kunu pořídit nemůžu...

To používáš jinej sprej než teh Sheron?

Odkaz ke komentáři

Můžeš skusit spreje, ale ty mi moc nepomohly, alespoň podle mých vlastních zkušeností. Chytit kunu je kumšt. Popravdě ještě jsem neslyšel, že by kuny šly po hadicích. Hadičky ovládání turba, zap. kabely, to všechno zcela běžně,ale hadice od vody...zajímavé a nepříjemné. Minimálně bych vyměnil olej+filtr a modlil se. To, jestli je motor ok asi stejně nepoznáš, může být někde načatý.

Ten sprej funguje tak, že když ho na něco nastříkáš, tak je to hořké a kunu to nasere a odejde tam, kde to nastříkané není, nemá působit jako repelent. Ještě jsem někde četl, že stačí trocha psí moči na šusplechy, ale neumím si dost dobře představit, jak tu psí moč pořídit.... ale mohla by to být dobrá pr*el.

Odkaz ke komentáři

Ten sprej funguje tak, že když ho na něco nastříkáš, tak je to hořké a kunu to nasere a odejde tam, kde to nastříkané není, nemá působit jako repelent. Ještě jsem někde četl, že stačí trocha psí moči na šusplechy, ale neumím si dost dobře představit, jak tu psí moč pořídit.... ale mohla by to být dobrá pr*el.

A to si to nejde pochcat sam?

Odkaz ke komentáři

Jak jednou kuna načne auto tak se s velkou pravděpodobností vrátí.V 80 - tých letech to začalo v bývalém Západním Německu.Udělali studii a zjistili,že ačkoli ve Východním Německu kuny kabely nežraly,tak když přijel západní Němec na návštěvu na Východ,tak s 30 - ti % pravděpodobností se mu do něj pustily východoněmecké kuny,protože z auta cítily tu západoněmeckou.Kamarádovi minulý měsíc sežraly kabely 2x a nepomohlo ani přeparkování auta.Jedině zkusit spray a pro jistotu náhradní kabely.

Odkaz ke komentáři

No já si vzhledem k charakteru svého bydlení a životnímu stylu vůbec vlastní kunu pořídit nemůžu...

To používáš jinej sprej než teh Sheron?

Tenhle

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odkaz ke komentáři

me taky ty svine prozraly odhlucneni na haubne. motor a kabely nastesti zustaly bez povsimnuti. jen vsude otisky jejich tlapicek a listi, ktery pod tapecirung natahaly :-) ted se mi naka mrcha nakvartyrovala do sklepa se drevem. jak ho tak odebiram, taj z nej zacly padat vlasaky :-D

Upraveno uživatelem Gustaf
Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...