Přejít na obsah

Koronavirus a vše okolo...

Doporučené příspěvky

Konspirační teorie nejsou moje hoby, ale tak vakcína je snad jen střípek do mozaiky ne? Myslíš že pharma je jediný kdo na tom vydělá

Podle mě díky téhle krizi dojde k ohromnému "přerozdělení" majetku a kontroly opět jen směrem k užší skupině obyvatel. Zároveň dojde ke zlevnění pracovní síly a zvětšení kontroly na obyvateli za jejich souhlasu.

V US po krizi 2008/2009 když se začala zotavovat ekonomika, tak 95-98 procent všech extra zisků šlo ani ne k jednomu procentu lidí co kontrolují ekonomiku,střední třída celkově klesla a už se nevrátila na předchozí úroveň. To je oficiální statistika z US.

V US už víceméně přestává platit že nová generace se má lépe než předchozí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 15 minutami, kloubik napsal:

Konspirační teorie nejsou moje hoby...

Moje taky ne. Ale nechápu jak se Evropou valí jedna vlna za druhou a v Číně je 1650 nakažených. Buď tam střílí každého kdo zakašle, nebo je něco jinak.

Odkaz ke komentáři

Konspirační teorie nejsou moje hoby, ale tak vakcína je snad jen střípek do mozaiky ne? Myslíš že pharma je jediný kdo na tom vydělá

Podle mě díky téhle krizi dojde k ohromnému "přerozdělení" majetku a kontroly opět jen směrem k užší skupině obyvatel. Zároveň dojde ke zlevnění pracovní síly a zvětšení kontroly na obyvateli za jejich souhlasu.

V US po krizi 2008/2009 když se začala zotavovat ekonomika, tak 95-98 procent všech extra zisků šlo ani ne k jednomu procentu lidí co kontrolují ekonomiku,střední třída celkově klesla a už se nevrátila na předchozí úroveň. To je oficiální statistika z US.

V US už víceméně přestává platit že nová generace se má lépe než předchozí.

To se deje i bez krize a mozna snadneji. Plebs dostane chleb a hry a je happy. Ted nema hry a pomalu ani ten chleb.

Ale je jasny, ze jsou segmenty ekonomiky, ktery na soucasny krizi pekne vydelaji. Ale to je tak pokazde.
Odkaz ke komentáři

Před hodinou, Ajaj napsal:

vzhledem k tomu, ze pro jednu cinskou firmu delam a muj ex-boss byl to skonceni evropskeho pobytu povysen na lukrativni misto ve Wuhan, muzu ti smele rict, ze naprosto tady v Evrope nechapeme, co je tvrdej lockdown

Tesat do kamena. Tu idu ludia hadzat delobuchy na namestie lebo niekto zavrel "hospudku" a nemozu si vecer dat pivo. Ze na to svinstvo zatial napr. v CR zomrelo 10k+ ludi to uz jaksi ide mimo mentalnej kapacity tychto jedincov. O retardoch co spievaju o (nemoznom) premoreni uz radsej ani nehovorim. Len mi nezavrite krcmu... 🤦‍♂️

Odkaz ke komentáři

@skalisTak jestli bereš tu moji odpověď geometrovi vážně, tu, ze které je na 200 metrů cítit nadsázka a je to řádně označeno třemi vytlemenými smajlíky, tak já už kuwa nevím jak jako označit legraci aniž by i největší kravinu někdo nevzal vážně. 

Upraveno uživatelem Tom4
Odkaz ke komentáři

před 16 minutami, geometr napsal:

A taky chci jet na lyže, u toho si zajít do restaurace / bufetu na oběd a večer do hospody. Nevím, proč mi v tom někdo brání a znemožňuje / ztěžuje tak poskytovatelům těchto služeb podnikat.

Fakt nevies preco? V tom pripade bez komentara.

Odkaz ke komentáři

Právě teď, Tom4 napsal:

Tak jestli bereš tu moji odpověď vážně, tu, ze které je na 200 metrů cítit nadsázka a je to řádně označeno třemi vytlemenými smajlíky, tak já už kuwa nevím jak jako označit legraci aniž by i největší kravinu někdo nevzal vážně. 

Ja som nereagoval na teba, len tak vseobecne. Nielen z chmagu pocuvam ze "a co sa vlastne deje?", uz mi to vadi.

Nebolo to nic osobne.

Odkaz ke komentáři

A taky chci jet na lyže, u toho si zajít do restaurace / bufetu na oběd a večer do hospody. Nevím, proč mi v tom někdo brání a znemožňuje / ztěžuje tak poskytovatelům těchto služeb podnikat.

Bez tohle vysvetlit do nektere nemocnice, ze nemuzes na hory a na pivo. To oni taky nemuzou, nemohli nejspis vetsinu roku. Protoze z jejich pohledu to chripecka neni.

A protoze jsme si zvolili neschopny politiky, co dokazou fungovat jen v konjunkture, tak si to holt vyzerem vsichni. Zivnostnici, hospodsti, zakaznici a ve vysledku kazdej z nas. Protoze duchodova reforma, zdravotnicka reforma, to vsechno potrebuje penize a ochotu ke zmenam. A ani jedno z toho v tyhle spolecnosti jeste par let po kovidu nebude.

Mozna bychom byli v pytli i bez nich, ale osobne si to nemyslim. Ale nejsem ochotnej hlasat, ze o nic nejde, jenom proto, ze vetsina zemrelejch jsou lidi o hodne starsi nez ja. To si to pivo a lyzovacku radsi odpustim.
Odkaz ke komentáři

V pohodě , nenahrály se mi příspěvky, už jsem to opravil, reagoval jsem na skalise. 

Jo reagoval jsem na Tebe. Vidim nadsazku, vidim pochopitelny nasrani z tyhle situace, ale zaroven se mi zda, ze to neni jen cista nadsazka - smajlici nesmajlici. Cela ta situace me stve, kdyz vidim Babu, jak sam sebe udela zmocnencem pro ockovani, tak uz mi to prijde skoro k placi. A mas recht, zacinam bejt neurotickej a precitlivelej, takze sorry.
Odkaz ke komentáři

před 2 hodinami, kamilb napsal:

Moje taky ne. Ale nechápu jak se Evropou valí jedna vlna za druhou a v Číně je 1650 nakažených. Buď tam střílí každého kdo zakašle, nebo je něco jinak.

hermeticky uzavrete hranice 14 dni štátna karanténa povinná  , disciplina a žiadne výnimky. 

Odkaz ke komentáři

@skalis   Není za co se omlouvat, nejsi zdaleka sám koho to všeobecně rozčiluje. Politiku raději nekomentovat, dnešní exces toho šílence se zapíše do historie. Možná by nebylo od věci uzákonit povinný odchod politiků do důchodu  ;)

Teď ale vážně - dovedete si někdo odhadnout jak dál? S omezeními fungujeme 3/4 roku, Vánoce a Silvestr zvládneme taky, holt budu sedět na prdeli nebo osamocen v sedle kola, o to nejde, ale následně po Novém roce? Četl jsem odhad že s očkováním razantně spadne úmrtnost na covid a následně se celá nemoc výrazně utlumí, na druhou stranu vidíme že mezi lidmi je nálada jaká je, ochota očkovat se bude odhadovaných 40%?

Jeden zajimavý příklad - trochu vidím na hory a byznys tam u sjezdovek a ubytování, podle předpovědi se po Vánocích ochladí a lidi vyletí nahoru, nastane obrovský tlak provozovatelů aby mohli vše otevřít. Tihle totiž z toho vyšli nejlíp, zatím co městský hotely odpískaly jarní i podzimní konferenční sezóny, tak nahoře jsou to off season období kdy jim uzavření pomohlo a léto jeli naplno, speciálně letos kdy lidi tolik nejeli do ciziny. Tam se covid krize dotkne provozovatelů až teď v zimě. 

Odkaz ke komentáři

před 2 minutami, Tom4 napsal:

@skalis   Není za co se omlouvat, nejsi zdaleka sám koho to všeobecně rozčiluje. Politiku raději nekomentovat, dnešní exces toho šílence se zapíše do historie. Možná by nebylo od věci uzákonit povinný odchod politiků do důchodu  ;)

Teď ale vážně - dovedete si někdo odhadnout jak dál? S omezeními fungujeme 3/4 roku, Vánoce a Silvestr zvládneme taky, holt budu sedět na prdeli nebo osamocen v sedle kola, o to nejde, ale následně po Novém roce? Četl jsem odhad že s očkováním razantně spadne úmrtnost na covid a následně se celá nemoc výrazně utlumí, na druhou stranu vidíme že mezi lidmi je nálada jaká je, ochota očkovat se bude odhadovaných 40%?

Jeden zajimavý příklad - trochu vidím na hory a byznys tam u sjezdovek a ubytování, podle předpovědi se po Vánocích ochladí a lidi vyletí nahoru, nastane obrovský tlak provozovatelů aby mohli vše otevřít. Tihle totiž z toho vyšli nejlíp, zatím co městský hotely odpískaly jarní i podzimní konferenční sezóny, tak nahoře jsou to off season období kdy jim uzavření pomohlo a léto jeli naplno, speciálně letos kdy lidi tolik nejeli do ciziny. Tam se covid krize dotkne provozovatelů až teď v zimě. 

Tak já četl, že už to mutuje, co je na tom pravdy nevím. Ale třeba bude celá slavná vakcína vesměs k prdu. A potom co teda?

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...