African Posted March 15, 2020 Report Share Posted March 15, 2020 Si říkám, že už se Koronavirus probírá asi v pěti vláknech, tak proč ho nedát do jednoho, myslím že si vlastně i své vlákno zaslouží, protože se jedná o věc velmi závažnou. Takže pokud moderátor dovolí, všechny rady, postřehy a zážitky z karantény sem. Jestli mám mluvit za sebe, koronavirus prozatím nemám ani zaplať pánbůh nikdo z rodiny. nálada zatím fajnová, dodržujeme všechny pravidla a vyhýbání se lidem trávím právě natíráním stolu :-) A zkusme tu být pozitivní, protože to je jedna z nejdůležitějších věcí v případě že se člověk ocitne v problémech.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
P11 Posted March 15, 2020 Report Share Posted March 15, 2020 Ja som dal príchodzích do karantény. Myšlienka z webu: Ještě by to chtělo nějaký laskavý nezraňující způsob, jak natlouct všem do hlavy, že v této chvíli si ani jeden z nás nemůže být jist, že není nositelem viru, že není infikován a že právě teď neroznáší nákazu na další nešťastníky. Aby přestal remcat a seděl doma a omotal si kolem pusy a nosu aspoň kus hadru, když jde ven pokecat. Ale myšlenka, že zrovna já jsem nakažen, se člověku holt fakt nezamlouvá. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zceyee Posted March 15, 2020 Report Share Posted March 15, 2020 (edited) Ještě by to chtělo nějaký laskavý nezraňující způsob, jak natlouct všem do hlavy, že v této chvíli si ani jeden z nás nemůže být jist, že není nositelem viru, že není infikován a že právě teď neroznáší nákazu na další nešťastníky. Aby přestal remcat a seděl doma a omotal si kolem pusy a nosu aspoň kus hadru, když jde ven pokecat. Ale myšlenka, že zrovna já jsem nakažen, se člověku holt fakt nezamlouvá. Ehm, za posledních 14 dní jsem nebyl v kontaktu krom lidí z práce s nikým z rodiny, rodiče na 3 metry a po dobu tak 5 sekund. Dobrovolně, ale chapu že sou tady ovce co potřebujou nařízení ve smyslu "dejte mi pokutu nebo se vám zabiju". A udělal jsem taky panickej nákup, kilo kafe včera, komunikace s oblushou měla trvání do deseti sekund. Spíš by mě zajímalo, jaký máte zásoby a čeho. Se pochlubte. Edited March 15, 2020 by zceyee Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted March 15, 2020 Report Share Posted March 15, 2020 Ja som travil sobotu s respiratorom, ale len pre to ze som flexou brusil dieru do chodnika okolo domu. PS: Respirator polomaska M3 s filtrom iba P1, takze k ziadnemu nezodpovednemu znehodnocovaniu strategickych zasob nedochadzalo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
P11 Posted March 15, 2020 Report Share Posted March 15, 2020 (edited) Keďže mám 3 dospievajúce deti, aj normálne nakupujem po celých baleniach.Takže mám všetko.Balenie metaxy, 2 balenia cukru, mlieka, múky, 30 a viac balíkov cestovín. Kopec balení prezervatívov.Náhradný TV, náhradný router, náhradný switch, 8diskový NAS (4 HDD pozície voľné) s cca 500 filmami a desiatkami seriálov. 4 notebooky. Inštalačky hier za posledných 15 rokov. Playstation. Karty, stolové hry. 2 balenia cigariet. Cca 6 polkilových balení kávy. 6 balení sirupov. Asi 12 balení minerálnej vody.Na dezinfekciu cca 4 litre metylu.Sviečky. Mám pkkt sviečok. Edited March 15, 2020 by P11 Link to comment Share on other sites More sharing options...
geometr Posted March 15, 2020 Report Share Posted March 15, 2020 Chtěl jsem ještě něco pracovně udělat zítra v Praze a pak s rodinou vypadnout na venkov. Teď si teda nejsem jistej, jak to dopadne, podle toho vývoje ohledně zpřísnění opatření. Možná se sbalíme a odjedeme ještě dneska, na práci kdyžtak prdim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
markwagner Posted March 15, 2020 Report Share Posted March 15, 2020 Zdravím ze Španělska a poprvé závidím... Link to comment Share on other sites More sharing options...
martar Posted March 15, 2020 Report Share Posted March 15, 2020 Jeden vcelku inspirativní článek, pokud někomu utekl. https://www.seznamzpravy.cz/clanek/s-hruzou-sleduji-jak-je-evropa-nepripravena-zde-jsou-rady-z-tchaj-wanu-93074?seq_no=1&source=hp&dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=null A jedna fotka martara v nákupním a zařizovacím outfitu. Dost se divím, že ještě není moje fotka někde v médiích... Link to comment Share on other sites More sharing options...
hopa26 Posted March 15, 2020 Report Share Posted March 15, 2020 se mi libí tohle řešení. https://www.respekt.cz/spolecnost/pojdme-se-na-11-dni-zavrit-doma-jinak-se-z-epidemie-nevymotame?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peta-Biker Posted March 15, 2020 Report Share Posted March 15, 2020 Zrovna jdem to četl, Peto, díky za odkaz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DavidLC Posted March 15, 2020 Report Share Posted March 15, 2020 se mi libí tohle řešení. https://www.respekt.cz/spolecnost/pojdme-se-na-11-dni-zavrit-doma-jinak-se-z-epidemie-nevymotame?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetuMyšlenka patrně dobrá ale, vzhledem k počtu nedisciplinovaných sobeckých ignorantů, nepoužitelná... To Martar : fešák,dej si ji do avataru :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
geometr Posted March 15, 2020 Report Share Posted March 15, 2020 Já si myslím, že to je nesmysl. Link to comment Share on other sites More sharing options...
markwagner Posted March 15, 2020 Report Share Posted March 15, 2020 https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/koronavirus-nakazeni-prevence-lecba-otuzovani.A200313_175559_domaci_jum&h=14D42511BBA908B9140B07E7FF1F4624 Link to comment Share on other sites More sharing options...
geometr Posted March 15, 2020 Report Share Posted March 15, 2020 Miluju idnes premium. Link to comment Share on other sites More sharing options...
markwagner Posted March 15, 2020 Report Share Posted March 15, 2020 Jsem to odemkl nebo ne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
markwagner Posted March 15, 2020 Report Share Posted March 15, 2020 https://twitter.com/slowman81/status/1239237473126973440?s=12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tichus Posted March 15, 2020 Report Share Posted March 15, 2020 Jeden vcelku inspirativní článek, pokud někomu utekl. https://www.seznamzpravy.cz/clanek/s-hruzou-sleduji-jak-je-evropa-nepripravena-zde-jsou-rady-z-tchaj-wanu-93074?seq_no=1&source=hp&dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=null A jedna fotka martara v nákupním a zařizovacím outfitu. Dost se divím, že ještě není moje fotka někde v médiích... Resized_20200314_084424_977.jpeg Hele, není to obraz z ikey? Kolem nějakého takového pořád chodím Link to comment Share on other sites More sharing options...
minimus80 Posted March 15, 2020 Report Share Posted March 15, 2020 Pozdravujem chronomagorov:-)Robim z domu standardne, moja dostala homeoffice na najblizsie 2 tyzdne, takze mame stastie a o deti sa postaráme, objednal som uv lampu na dezinfekciu(dufam ze dorazi), dnes sme šili rúška pre celú rodinu, pozeráme Martana a popijame nieco made in ItalyNajviac hrabe detom, aspon si budú neskor vážiť čas ktory budu moct travit vonku a s kamaratmiKed to zvládne Matt tak i my:-D Link to comment Share on other sites More sharing options...
martar Posted March 15, 2020 Report Share Posted March 15, 2020 (edited) Tichus: Jojo, je. Jediný místo doma, kde si můžu udělat selfíčko, aniž bych před tím musel uklízet scénu za sebou Edited March 15, 2020 by martar Link to comment Share on other sites More sharing options...
African Posted March 15, 2020 Author Report Share Posted March 15, 2020 Tak se setmělo, jedu do obchodu že už tam bude prázdno a ono tam prázdno je a to doslova :-) Takže zítra brambory na loupačku, další pokus nákupu, no a pak už do lesa s lukem jak jsem nedávno zmiňoval :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts