rooosta Odesláno 4. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. října 2021 před 36 minutami, orol napsal: Co vidíte na obrázku? Čajník/konvička Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vojt Odesláno 4. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. října 2021 Taky ji vidim. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dykmore Odesláno 13. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. října 2021 (upraveno) Probíral jsem doma staré pohlednice Ostravy a našel jednu zajímavou. Ne tím, že je na ní noční foto obchodního domu Ostravanka - bývalého obch.domu Brouk a Babka, patřícího rodině Lídy Baarové, rozené Ludmily Babkové, ale tím, že je na ní něco zvláštního. Asi poznáte, co uniklo fotografovi i ostatním zúčastněným v procesu vydání téhle pohlednice, že? Upraveno 13. října 2021 uživatelem dykmore Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xenomorfus Odesláno 13. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. října 2021 Jooo, Dum podivnych nakupu... to na tu dobu sedi... I kdyz dneska je to mozna jeste horsi ;-} Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dykmore Odesláno 13. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. října 2021 Jasně třeba to byla sabotáž, které si nikdo nevšimnul. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xenomorfus Odesláno 13. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. října 2021 Otazka zni, zda to opravdu nesvitilo a nebo to fotograf poladil... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nizkotucnytvaroh Odesláno 13. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. října 2021 Třeba jen malý projev vzdoru, ať cedule, nebo fotografa... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Americkej Odesláno 14. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října 2021 Vzhledem k tomu, že dva segmenty jsou zhaslé i ve spodní řadě, přikláním se k roztomilé náhodě Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 16. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2021 Tohle vlánko je super, logický hádanky mám strašně rád už od dětství a už jich mám celkem zásobičku, tak jde začít zlehka pár logickýma - taková zábava na sobotní dopoledne Příště třeba něco se sirkama Hádanka 1 - Barely s vodou Máme 2 nádoby o objemu 3 a 5 litrů a neomezený přístup k vodě. Jak pomocí těchto nádob víceméně přesně změříte 4 litry? Hádanka 2 - Pytle zlatých mincí Máte 10 pytlů zlatých mincí, kde v každém pytli je 10 mincí a každá mince váží právě 10g. Váš sluha vás chtěl okrást a vyměnil v jednom pytli všechny mince za falešné, které vypadají naprosto identicky, ale každá falešná mince je přesně o 1 gram těžší než pravá. Máte přesné digitální váhy (dáte na ně předmět a oni ukáží na gram přesně, jakou má hmotnost). Dokážete na jedno vážení určit, který pytel obsahuje lehčí mince? Hádanka 3 - Trosečník a oáza v poušti Plazí se trosečník po poušti, je už na pokraji svých sil a dorazí na rozcestí odkud se cesta dělí na 2 směry. On s jistotou ví, že jedna cesta vede dál do pouště, kde zemře a druhá, která vede do oázy s vodou a jídlem. On bohužel neví, kterým směrem se vydat. U rozcestí naštěstí sedí 2 staříci, kteří mu za úplatu odpoví na jakoukoliv otázku a víte, že jeden vždy lže a druhý vždy mluví pravu, pouze nevíte, který je který. Trosečník má u sebe poslední minci, která mu stačí na to, aby se zeptal pouze jedinkrát. Jakou otázku má položit aby se s jistotou dostal do oázy a přežil? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 16. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2021 Už mi to nejde editovat, zůstala mi tam špatně část zadání, které jsem upravoval na verzi, jak to znám já... Otázka u hádanky 2 je správně: Dokážete na jedno vážení určit, který pytel obsahuje falešné mince? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VS Odesláno 16. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2021 (upraveno) 1 naplním 5 l z 5 l odliju 3 l, v 5 l mi zbudou 2 l vyprázdním 3 l a naliju do ní 2 l, které mi zbyly naplním 5 l, odliju 1 l do 3 l a v 5 l mi zbudou 4 l 2 Řešil už inspektor Columbo. Z prvního pytle jednu minci, z druhého 2 mince, atd. až z 10. pytle 10 mincí. Všechny najednou zvážím a o kolik g je větší celková hmotnost, v tom pytli jsou falešné mince. Už tenkrát mi to bylo divné, protože když jsou falešné mince těžší, než zlaté, z čeho asi jsou? Asi by byly dražší, než ty zlaté. Upraveno 16. října 2021 uživatelem VS Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 16. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2021 Máš to dobře, ale dej to prosím do do spoileru viz instruce ve vlákně dřív, že odpovědi se sem nedávají Chybí ti ještě trojka, která je subjektivně nejtěžší... pozor spoiler a tady by mohla být odpověď na 3. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mAra_ Odesláno 16. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2021 Trojku znám ale spoiler neumím. tatakvto sem psát nebudu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 16. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2021 Rád případně pomůžu. Zápis níže udělá tohle takto jde udělat spoilera tohle bude dokonce spoiler zanořený ve spoileru :) [spoiler]takto jde udělat spoiler[spoiler]a tohle bude dokonce spoiler zanořený ve spoileru :)[/spoiler][/spoiler] Alternativně přehlednější zápis: [spoiler] takto jde udělat spoiler [spoiler] a tohle bude dokonce spoiler zanořený ve spoileru :) [/spoiler] [/spoiler] Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
prischera Odesláno 16. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2021 Ta jednicka ma vic reseni Naplnim 3 l, preleju do 5l, znovu naplnim 3l a naliju co se vejde do 5 litru. Zbyde mi 1l v 3l. Vyprazdnim 5l a litr do nej naliju. Naplnim 3l doliju k 1 litru v 5l. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sicik Odesláno 16. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2021 (upraveno) před 8 hodinami, Lamiczka napsal: Hádanka 3 - Trosečník a oáza v poušti Plazí se trosečník po poušti ...Jakou otázku má položit aby se s jistotou dostal do oázy a přežil? Uff, no. Zkusím to! Vyberu si náhodně jednu ze dvou cest a jednoho ze staříků a zeptám se" Co by mi tvůj kolega odpověděl na otázku, zda tato cesta vede oázy? Pokud mi odpoví, že bych dostal odpověď od toho druhého "řekl by ti, že nevede", tak jsem cestu vybral správně a vydám se po ní. Pokud mi odpoví " řekl by ti, že vede", tak jsem cestu vybral špatně a vydám se tou druhou. Upraveno 16. října 2021 uživatelem Sicik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 16. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2021 @Sicik naprosto spravne Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 16. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2021 Tak sem hodím ty se sirkama. Mám svoji oblíbenou na téma 4 rovnostranné trojúhelníky, má totiž 2 varianty. Jednu takovou trošku dětskou, druhou trochu serioznější Trojúhelníky 1 Máte z šesti zápalek poskládané 2 trojúhelníky. Pomocí přesunutí jediné zápalky z nich musíte udělat 4 trojúhelníky. Trojúhelníky 2 Máte k dispozici 6 zápalek a musíte z nich udělat 4 identické rovnostranné trojúhelníky. Zápalky nesmíte lámat. K druhému zadání dám 2 nápovědy, zobrazte si je, jen když nebudete vědět kudy do toho Nápověda 1 - trojúhelníky mají stranu přesně délku jedné sirky a žádná sirka se nikde nekříží Nápověda 2 - uvažujte v prostoru Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
prischera Odesláno 16. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2021 Myslím, že to mám :) 1) Z prvního trojuhelníku udělám 4 3) Řešením je jehlan Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
prischera Odesláno 16. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2021 Teda ty spoilery mi nejdou Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se