Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Taktéž děkuji, děkuji....

Pouzdra máme nové a máme z nich radost.

Exkurze, faktury, komunikace, přístup, atd je naší profesionální povinností, ale hlavně osobním zájmem o Vás, naše zákazníky. Vždyť co víc si člověk může přát než, že to funguje na obě strany. Pak není žádných problémů a všichni jsme spokojeni.

Ruda a ONYX.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po 3 týdnech...

Z vlastní zkušenosti budu opakovat směrem k Onyxu vše kladné, co je vepsáno před mojim příspěvkem:

- příkladný přístup k zákazníkovi a hodinkám

- okamžitá kontrola hodinek na servis a společné stanovení rozsahu servisních prací a implementace nových originálních dílů se zřetelem na požadovanou a garantovanou funkčnost,  autentičnost a cenu

- doručení hodinek a jejich předvedení

Děkuji moc, Rudo, Aleši a spol.

Odkaz ke komentáři

Zdravím všechny, a zvláště šikovné kluky z Onyxu. Chtěl bych je poprosit o radu. Jedná se o mé PAM233. Vadí mě na nich jedna věc, a to je luminace na značkách ciferníku. Pokud je dostatečné osvětlení, je čitelnost značek na ciferníku velmi dobrá. Značky jsou krásně bílé a jasné. Jakmile se ale osvětlení zmenší, značky na ciferníku ztmavnou na tmavě šedou barvu a navíc jsou značky velmi tenké. Za šera jsou značky na ciferníku  špatně vidět, zatímco ručky jsou vidět krásně. Příčina je zřejmě v tom, že barva luminoforu když není osvětlen je tmavošedá, takže na černém ciferníku je velmi špatně vidět. Hodinky jsou staré víc jak deset let. Poraďte, jestli by pomohlo obnovení luminoforu na značkách číselníku a jestli to v Onyxu je možné udělat, a kolik by to mohlo stát ?

Moc děkuji všem, kdo může přispět radou, nebo svou podobnou zkušeností.

Odkaz ke komentáři

Myslím, že můj popis v minulém příspěvku není moc jasný. Musím dodat, že ten popis se týká proměn osvětlení luminoforu ve dne, za různé intenzity denního světla. V noci po setmění svítí značky zeleně. Jsou-li před tím osvětleny dosti velkým jasem, vydrží značky svítit zeleně asi jen cca půl hodiny.

Odkaz ke komentáři

@jareek Ono to opravdu zní zmateně, nicméně obrázky u PAM233 napovídají že by mohlo jít o něco jako tohle - a osobně bych to tipoval na zdegradovaný luminofor v sendviči:

image.png.6f2f2eeefdccc2e556e60e909cf58094.png

Samotnou SuperLuminovu v ONYXu měnit dovedou - spíš je otázka na "praktičnost vs resale value", nakolik by se Ti chtělo nechat ten "historický" sendvič rozebrat a na příslušných místech luminiscenční nátěr obnovit - a samozřejmě to vzít jedním vrzem i s ručkama, ať se to pak zbytečně nepere. 

Odkaz ke komentáři

Ano, přesně o tohle jde, děkuji ti moc za osvětlení problému. Současně se musím omluvit za původně nejasný popis problému. Snížení jasu, které je na fotce vzniká v mém případě hlavně při umělém osvětlení žárovkami LED. Ručky jsou přitom mnohem jasnější než značky.

Odkaz ke komentáři

Problém s autentičností, tady chlapy vysvětlili dobře. Taktéž i drobný zmatek v prvotním popisu uvedli na pravou míru. Díky...

Co se týče obnovení svítivosti a výdrže indexů, umíme to jak správně napsal Radek řešit Superluminovou. Taktéž souhlasím s názorem, že je zapotřebí zároveň řešit i ručky. 

Co se týče samotného re-lumi číselníku a ruček, bude to za cca 3000,-.

Je zapotřebí se zamyslet co s vodotěsností. Pokud byly hodinky v nedaleké minulosti přetěsňovány, obejde se to pouze s repasí těsnění. cca 800,- i s testem vodotěsnosti. 

Pokud ne pak kompletní výměna těsnění bude za cca 2500,-.

Odkaz ke komentáři

Další poděkování ONYXu.  Včera jsem vyzvedl SKX007 po celkové revizi, čištění, promazání a seřízení.  Jako vždy, vše v naprostém pořádku.  Jsem moc rád, že jsem z Jihlavy a mám ONYX 10 min od baráku 😊.

Příští kousek, který zavezu do lázní bude Steinhart Ocean One 39, který mi včera dorazil od jednoho místního člena.  Nejdřív je, ale trochu ponosím.

Ještě jednou děkuji.

J.S.

Odkaz ke komentáři

Díky za nabídku, do Jihlavy to naštěstí zas tak daleko nemám a "sváteční dojíždění" svým způsobem plní i tak trochu regulační funkci, abychom nezdržovali s každou drobností. Nemluvě o detailu že všechny v ONYXu oservisované kousky mi už rok šlapou doslova "jako hodinky", dokonce i ty Pavlovy zakleté Hamiltony už prý konečně dostaly rozum B)

Odkaz ke komentáři

Radku, jsem rád, že vše dělá to co má, hlavně ty Hamiltony.... S tím podkrovím ještě uvidím, třeba by tam mohla být nějaká zašívárna tematicky laděná.

PAM233 jsou už v administračním procesu, Jardo. 

I zde můžeme domluvit jak hodinky k nám dostat. Odkud jsi? 

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...