doo Odesláno 10. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. prosince 2023 Rudo ,můžu Ti tykat ?Jsem starší . Sám se z toho guláše pomalu vymotávám . Mám to ,našel jsem tvoji vzpruhu u kal.15 SINGLE BUTTON ,tak je možné ,že tvoje verze je sice dvoutlačítková ,ale ještě na bázi jednotlačítkového strojku .Co tedy kam patří se dá zjistit pouze archeologickým výzkumem přímo na místě . Stejně jak jsem už psal u Valjoux 22 ,existuje celá řada různých variant . Jde mi o přesnou identifikaci strojku a vypořádání se s protichůdnými údaji a nepřesnými popisy u obrázků kalibrů . Díl č.4550 patří k dvojtlačítkové verzi ,jak vidno ,neplatí to vždy . D. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
doo Odesláno 10. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. prosince 2023 (upraveno) Jednotlačítková verze kalibru Lemania 15 CHT se 6-ti sloupkovým kolem . Omlouvám se za vnešené zmatky .I u tohoto obrázku je mylně uvedeno 15TL místo CHT . D. Upraveno 10. prosince 2023 uživatelem doo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ONYX servis hodinek Odesláno 10. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. prosince 2023 Klidně mi tykej... tady si tykáme v podstatě všichni a já s tím určitě nemám žádný problém. Koukám, že se postupem let, stal z toho docela maglajs. Nakonec jsem měl štěstí, že jsem se dostal k tomu správnému obrázku napoprvé a nemusel se v tom babrat. I na tomto obrázku je vzpruha tvarově odlišná a zcela jednoznačně se jedná o jednotlačítkový chrono navzdor milnému popisu. Ten můj stroj je již klasický dvojtlačítkový chronograf a je z velmi vzácných hodinek vysoké hodnoty. Proto se řešila ta vzpruha, aby to bylo tak, jak to má být. Já jsem čerpal z tohoto obrázku. Výškové odsazení jsem dělal pocitově, tak aby tlak vzpruhy byl přiměřený a odpor tlačítka byl takový na jaký jsem zvyklí z ostatních vintage chronografů. A z tady toho jsem pak načerpal skutečný tvar vzpruhy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
doo Odesláno 10. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. prosince 2023 Díky ,jen ještě ke kalibru Omega 170 ,údajně jiné označení pro Omega 33.3 ,z obrázku je zřejmé ,že tomu tak asi nebude . D. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Seamaster Odesláno 11. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. prosince 2023 (upraveno) Ano, Omega v roce 1949 udelala precislovani kalibru. Tento kalibr se vyrabel od roku 1942 v 7 iteracich: 33.3 CHRO 33.3 CHRO T1 33.3 CHRO T2 33.3 CHRO T3 33.3 CHRO T4 33.3 CHRO T5 = cal 170 33.3 CHRO T6 = cal 171 JInak Rudo predpokladam, ze jsou to ty chrona co me ukazoval bracha u vas v dilne... jako maji hodnotu, ale zase bych z toho na prdeli uplne nesedel, myslim zes uz delal drazsi kusy KAzdopadne hodnotim vysoce odvedenou praci na te pruzine, kloboucek Upraveno 11. prosince 2023 uživatelem Seamaster Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
John_Lenon Odesláno 18. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. prosince 2023 Ahoj, mám dotaz za kamaráda: bylo by možné udělal servis na OMEGA 7802.50.31? kluk je má víc jak deset let a nesáhlo se na ně, tak jsem mu doporučil, že nejvyšší čas byl před pěti lety. (Jsou od Dusaka) bylo by možné se dohodnout na předání nějak v Praze, nebo ho mám poslat k Vám do Jihlavy? diky moc! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ONYX servis hodinek Odesláno 19. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2023 Zajímavé foto ze světa hodinek..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tmx Odesláno 19. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2023 Vau, jak se to vyrábí?? To se vyřezává laserem? Fakt zajímavý detail Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 19. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2023 (upraveno) Tipuju litografii (např. UV-LiGA nebo jiná "aditivní" stereolitografie) a "pružné" mikrokolečko kvůli eliminací vůlí - není něco podobného i u vteřinového kola v Daytonách (strojky 4130 a 4161)? Upraveno 19. prosince 2023 uživatelem Radek124 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ONYX servis hodinek Odesláno 20. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. prosince 2023 Ano je to tak Radku, Rolády 4161. Technologie výroby je mi neznámá... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KidOfMagenta Odesláno 24. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. prosince 2023 Chvály není nikdy dost, v týdnu jsem si přivezl z Jihlavy Breitling Aerospace. Od začátku do konce super domluva i přes vymýšlení nesmyslů jako opískování jezdců lunety. Hodinky po servisu v naprosto parádním stavu. Rovnou jsem tam nechal další hodinky. Chtěl bych tímto celému týmu z Onyxu poděkovat. Díky! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
habadej Odesláno 24. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. prosince 2023 Opět skvělá práce od Onyx Jihlava. Tentokrát bateriové Trasery mého kamaráda. Děkuji a hodinky již jenom do Onyxu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radimk Odesláno 29. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. prosince 2023 (upraveno) Přidám se ke spokojeným zákazníkům a poděkuji i zde klukům z Onyxu: Moje Seiko Monstra ( koupeny jako dost jeté) jsou opět ve stavu nových, servis stroje, kompletní kosmetika, nový tah, safír.. vše provedeno naprosto skvěle! Díky a vše dobré! Upraveno 29. prosince 2023 uživatelem Radimk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ONYX servis hodinek Odesláno 29. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. prosince 2023 Děkuji za další kladné hodnocení. Ruda. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ONYX servis hodinek Odesláno 29. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. prosince 2023 Trochu opožděně, ale i tak mi dovolte prostřednictvím PF popřát všem Chronomagům krásné Vánoce a vše nej do Nového roku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 29. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. prosince 2023 V 19. 12. 2023 v 20:52, Radek124 napsal: Tipuju litografii (např. UV-LiGA nebo jiná "aditivní" stereolitografie) a "pružné" mikrokolečko kvůli eliminací vůlí - není něco podobného i u vteřinového kola v Daytonách (strojky 4130 a 4161)? Dobře ty Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ONYX servis hodinek Odesláno 2. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 2. ledna Zdravím do Nového roku. Téměř dva měsíce jsme se připravovali v ONYXU servisu značkových hodinek na to, aby jsme mohli nabídnout majitelům hodinek OMEGA A LONGINES zkrácené termíny oprav. Každou opravu provedeme neodkladně a nejdéle do jednoho měsíce, vyjma oprav komplikovaných a čekajících na náhradní díly. Důvodem je především to, že jsme autorizovaným servisem OMEGA a LONGINES a máme veškeré potřebné vybavení a obsáhlý sklad náhradních dílů. Rudolf Kalivoda. CERTIFIED LONGINES SERVICE CENTRE Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Seamaster Odesláno 2. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 2. ledna Haleluja’ Gratulujme si! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KFL Odesláno 2. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 2. ledna Skvělá práce, gratuluju! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Murphy97 Odesláno 2. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 2. ledna Super! At se dari! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se