Maro Odesláno sobota v 17:59 Nahlásit Odesláno sobota v 17:59 A rekl jsi jim, co je za den (ze je 21.8.?). Objektivně neni to nic ke slavení a ja si to tak, uvědomil az "zpětně" podle čísel, než že bych tomu šel nejak naproti. Pro me osobne ten pravý denD v roce je 17. listopad.
Tittus Odesláno sobota v 19:05 Nahlásit Odesláno sobota v 19:05 Ke slavení to samozřejmě není, ale každej rok se to všude probírá, tak průměrně inteligentní a informovaný jedinec by to sakra měl vědět. 1
Conrad Odesláno před 17 hodinami Nahlásit Odesláno před 17 hodinami Šéf syrského rodinného klanu v Lipsku má 32 dětí. Přídavky u takového počtu potomků činí přes dva miliony ročně Celý článek stojí za to 1
kuncák7 Odesláno před 16 hodinami Nahlásit Odesláno před 16 hodinami V 22. 8. 2026 v 16:27, paro napsal: Včera sezení s rezidenty, všechno lidi po promoci ve věku 25-30 let. Položil jsem záludnou otázku, s jakou událostí v dějinách naší země je tohle datum (21.8.) spojené. Odpověď 0. Jedna velká NULA. Asi to nepsali na facebooku a instáči... Ono vseobecne u mladších generací zaostává to celkove povědomí o minulosti. O to víc mají pocit, že musí poučovat a vše ví nejlíp. 2
Jeronimo Odesláno před 15 hodinami Nahlásit Odesláno před 15 hodinami V 22. 8. 2026 v 16:27, paro napsal: Včera sezení s rezidenty, všechno lidi po promoci ve věku 25-30 let. Položil jsem záludnou otázku, s jakou událostí v dějinách naší země je tohle datum (21.8.) spojené. Odpověď 0. Jedna velká NULA. Asi to nepsali na facebooku a instáči... Já to dávám každý rok na Ig, který se mi propisuje i do FB, ale asi nemám ten správný dosah a dopad
Radek124 Odesláno před 12 hodinami Nahlásit Odesláno před 12 hodinami Spíš bych řekl že "normální lidi" si přirozeně chtějí pamatovat/oslavovat výhry a vítězství, než si nechat připomínat dávné ztráty, úmrtí, prohry a okupace. Asi to bude znít kacířsky, ale kdyby si jinak sebemrskačské křesťanství svůj klíčový moment neobalilo legendou o "vzkříšení a nanebevstoupení", dost možná bychom dnes o oné blízkovýchodní epizodě nevěděli víc, než Pavlovi "rezidenti" o okupaci v osmašedesátém (...ke které mě skutečně žádná pozitivní asociace nenapadá).
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se