kuncák7 Odesláno 12. ledna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2023 před 3 minutami, Borisslos napsal: Zrovna tento případ je, co se týče výjezdu zaparkovaného auta, hodně atypický. Není to frekventovaná ulice, je tam odevšad zákaz vjezdu (jen pro dopravní obsluhu - divili byste se, kolik řidičů tento zákaz vůbec nezaznamená, či jej poruší s tím, že zrovna oni jsou ta dopravní obsluha), tudíž riziko střetu s jakýmkoliv jiným účastníkem je velmi nízké. Chci tím říct, že výjezd couváním je v pohodě. Spíš je horší právě to parkování prdelí - couvání do kopce, stojí pak metr od toho baráku a vyčuhují čumákem do cesty... Sumárum - schválně se zeptám, proč tam ta tabulka je a hotovo. Neměl by být problém se na to optat ( jak píšu, bud tamní odbor dopravy nebo správce komunikace, který to osazoval ). Možné je i to, že vlastníkem bude někdo jiný ( obec sama, soukromník ) a i v tomhle případě by neměl být problém zjistit, proč a na čí popud je to osazeno. Když se takováhle akce dělá tady, tak lítám s letáčkama po okolních barácích a na tu změnu upozornuju písemně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 12. ledna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2023 před 9 hodinami, Bert napsal: Jasně, a na přechod můžeš jen v klobouku a musíš vést holcicku s mašlí ve vlasech To už tady taky bylo. Použito jako argumentace ad absurdum. před 8 hodinami, McStinger napsal: Ja zase túto značku beriem ako zákaz vjazdu vozidiel, idúcich od seba 70 metrov Vy dva jste nepoučitelní kverulanti, ale výklad máte poměrně přesný :-). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Borisslos Odesláno 12. ledna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2023 A jinak, já parkoval čumákem k tomu baráku vždycky. I bez té tabulky. Dal jsem to tu jen proto, že ten týpek zaparkoval, jak zaparkoval, přesně u té tabulky. Si to představuju - zaparkuju, vylezu z auta, čumím, čtu tabulku a v klidu lezu pryč... navíc tam bydlí... noukoment... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lucky Lucaso Odesláno 12. ledna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2023 Treba to tam je na jeho popud a tak si rekl, ze kdyz to je "jeho" znacka, tak ji muze i porusovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
budulinekcz Odesláno 12. ledna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2023 Prostě na to chce mít jenom víc místa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Waya03 Odesláno 12. ledna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2023 (upraveno) @kuncák7Chápu to správně tak, že když někdo přijde s nějakým nesmyslem (jako že mu třeba svítí světla do oken, nebo venku zakopnul o kabel), tak to tam fakt nějak řešíte a třeba nakonec i tomu člověku nějakým způsobem vyhovíte? Mě tu třeba v Řevnicích stojí neustále autobusy ve vjezdu a když potřebuju vyjet tak mi klidně ten autobusák řekne, že to má na salámu, je mu to jedno, v klidu si naloží muflony a pak za chvíli pokojně odjede. Je tu jednozastávka, ale vetšinu času tady ty autobusy stojí dva, někdy i tři. Možná bych si fakt měl přestat nechat srát na hlavu a poslat hezký dopis na příslušná místa (což tedy nevím kam). Upraveno 12. ledna 2023 uživatelem Waya03 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 12. ledna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2023 @kuncák7 A není možné dotyčné poradit, ať si namontuje venkovní žaluzie / rolety? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 12. ledna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2023 (upraveno) před 31 minutami, Waya03 napsal: @kuncák7Chápu to správně tak, že když někdo přijde s nějakým nesmyslem (jako že mu třeba svítí světla do oken, nebo venku zakopnul o kabel), tak to tam fakt nějak řešíte a třeba nakonec i tomu člověku nějakým způsobem vyhovíte? Mě tu třeba v Řevnicích stojí neustále autobusy ve vjezdu a když potřebuju vyjet tak mi klidně ten autobusák řekne, že to má na salámu, je mu to jedno, v klidu si naloží muflony a pak za chvíli pokojně odjede. Je tu jednozastávka, ale vetšinu času tady ty autobusy stojí dva, někdy i tři. Možná bych si fakt měl přestat nechat srát na hlavu a poslat hezký dopis na příslušná místa (což tedy nevím kam). Jestli si dobře pamatuju, máte tam měšťáky. Volej je. Edit: Tady jsem Ti to našel: https://www.revnice.cz/cs/mesto/mestska-policie-1.html A jinak dvě a pul stránky o pitomé tabulce Upraveno 12. ledna 2023 uživatelem geometr Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 12. ledna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2023 před 25 minutami, Waya03 napsal: @kuncák7Chápu to správně tak, že když někdo přijde s nějakým nesmyslem (jako že mu třeba svítí světla do oken, nebo venku zakopnul o kabel), tak to tam fakt nějak řešíte a třeba nakonec i tomu člověku nějakým způsobem vyhovíte? Mě tu třeba v Řevnicích stojí neustále autobusy ve vjezdu a když potřebuju vyjet tak mi klidně ten autobusák řekne, že to má na salámu, je mu to jedno, v klidu si naloží muflony a pak za chvíli pokojně odjede. Je tu jednozastávka, ale vetšinu času tady ty autobusy stojí dva, někdy i tři. Možná bych si fakt měl přestat nechat srát na hlavu a poslat hezký dopis na příslušná místa (což tedy nevím kam). Ano, tak nějak to je. Zastávka BUS má své náležitosti také ( norma ČSN tuším 736110, zminuje se to i v 736110 a 736425 + je k tomu manuál ). Zjednodušeně - stát ti ve vjezdu nemají ( v době před příjezdem do zastávky mají vyčkávací místo teoreticky jinde ). Ale po lidském - pokud se tam vejde jen jednoduchá zastávka pro jeden bus ale jezdí tam více linek a je možný souběh časů, co se má udělat? Tak je kompromis, víc tam nevymyslíš ani kdyby ses po...l. Safi - to mu můžu poradit a taky radím ( i jiné věci ), když už jsem fakt vytočenej, ale to pak řeší můj nadřízenej stížnost na mé chování, tak asi tak. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 12. ledna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2023 před 10 minutami, kuncák7 napsal: Ano, tak nějak to je. Zastávka BUS má své náležitosti také ( norma ČSN tuším 736110, zminuje se to i v 736110 a 736425 + je k tomu manuál ). Zjednodušeně - stát ti ve vjezdu nemají ( v době před příjezdem do zastávky mají vyčkávací místo teoreticky jinde ). Ale po lidském - pokud se tam vejde jen jednoduchá zastávka pro jeden bus ale jezdí tam více linek a je možný souběh časů, co se má udělat? Tak je kompromis, víc tam nevymyslíš ani kdyby ses po...l. Safi - to mu můžu poradit a taky radím ( i jiné věci ), když už jsem fakt vytočenej, ale to pak řeší můj nadřízenej stížnost na mé chování, tak asi tak. Hmm.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Waya03 Odesláno 12. ledna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2023 (upraveno) před 37 minutami, kuncák7 napsal: Ano, tak nějak to je. Zastávka BUS má své náležitosti také ( norma ČSN tuším 736110, zminuje se to i v 736110 a 736425 + je k tomu manuál ). Zjednodušeně - stát ti ve vjezdu nemají ( v době před příjezdem do zastávky mají vyčkávací místo teoreticky jinde ). Ale po lidském - pokud se tam vejde jen jednoduchá zastávka pro jeden bus ale jezdí tam více linek a je možný souběh časů, co se má udělat? Tak je kompromis, víc tam nevymyslíš ani kdyby ses po...l. Safi - to mu můžu poradit a taky radím ( i jiné věci ), když už jsem fakt vytočenej, ale to pak řeší můj nadřízenej stížnost na mé chování, tak asi tak. Díky, tak samozřejmě já to s nimi nehrotím, je mi jasné že to není vina těch autobusáků, že jim žádné vyčkávací místo nezařídili. Taky vím že tam byla v plánu dvojzastávka, ale sousedka před kterou měla být si stěžovala, tak udělali jen jednozastávku. Ale udělali to vychcaně, jednozastávku před sousedkou a před naším plotem jen dlouhatánská nájezdová zebra až k našemu vjezdu. Takže zastávku před plotem nemáme, tedy nebylo zřejmě nutné aby se s námi při výstavbě jakkoliv oficiálně bavili a měli jsme možnost k tomu něco říct. Jedině co mě naštve je když se mi autobusák vysměje, že ho žádný vjezd nezajímá. Pak bych měl rád po ruce pádný argument, kterým bych ho setřel jak malýho haranta Upraveno 12. ledna 2023 uživatelem Waya03 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 12. ledna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2023 před 2 hodinami, kuncák7 napsal: Píšu nárazník a výfuk. Já taky nijak nezpochybnuju vaše jistě skvělé argumentační dedukce, protože mě je to celkem fuk ( ty si nechte právě až na předvolání ) , jen vysvětluju, že podtabulka je zcela legální, proč tam bude a jak to vzniklo. Řešil jsem tu přesně opačnej případ, kdy paní požadovala parkování výfukem k chodníku, protože opačně jí svítila parkující vozidla do oken Užil bych si predvolani, kde bych si od nejakeho dementa nechal ukazat na mem aute "precuhující" náraznik a HLAVNE - precuhujici vyfuk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 12. ledna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2023 před 17 minutami, Waya03 napsal: Díky, tak samozřejmě já to s nimi nehrotím, je mi jasné že to není vina těch autobusáků, že jim žádné vyčkávací místo nezařídili. Taky vím že tam byla v plánu dvojzastávka, ale sousedka před kterou měla být si stěžovala, tak udělali jen jednozastávku. Ale udělali to vychcaně, jednozastávku před sousedkou a před naším plotem jen dlouhatánská nájezdová zebra až k našemu vjezdu. Takže zastávku před plotem nemáme, tedy nebylo zřejmě nutné aby se s námi při výstavbě jakkoliv oficiálně bavili a měli jsme možnost k tomu něco říct. Jedině co mě naštve je když se mi autobusák vysměje, že ho žádný vjezd nezajímá. Pak bych měl rád po ruce pádný argument, kterým bych ho setřel jak malýho haranta Ve vjezdu se ale parkovat nesmí ze zákona. Můžeš si požádat o vyznačení V12a- žlutá klikatá čára, ale je to na tvé náklady a kdyz to nikdo nebude kontrolovat ( MP) jsou to vyhozený penize. před 14 minutami, Frantik napsal: Užil bych si predvolani, kde bych si od nejakeho dementa nechal ukazat na mem aute "precuhující" náraznik a HLAVNE - precuhujici vyfuk Mě je to fakt fuk. Pouze jsem citoval vyjádření svazu tělesné postižených. Fotografie k tomu většinou mají a přesah zádě auta bys asi moc nezpochybňoval, což je i nárazník ( při parkování u chodníku osobně najizdim až kolama k němu, abych nechal víc místa na průjezd, takže logicky zasahuji i do chodníku ). No nic. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 12. ledna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2023 Vzdyt v pohode. Rad si necham od telesne postizenych ukazat precuhujici narazniky a vyfuky, ktere je ohrozuji a pobavim se o tom, ze mi nejaka tabulka narizuje parkovat cumakem ke zdi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 12. ledna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2023 před 10 minutami, Frantik napsal: Vzdyt v pohode. Rad si necham od telesne postizenych ukazat precuhujici narazniky a vyfuky, ktere je ohrozuji a pobavim se o tom, ze mi nejaka tabulka narizuje parkovat cumakem ke zdi Jojo, to chápu, máš to jako zpestření. Já to a podobné nápady poslouchám denně, vzhledem k tomu, že mě doprava baví, tak to snáším ( někdy líp a někdy hůř ) a snažím se zapojovat mozek a zdravej rozum. Někdy to ale nejde a tak holt doporučení se žaluziema či odstěhování se na samotu, používám poměrně často. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McStinger Odesláno 12. ledna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2023 před 4 hodinami, kuncák7 napsal: Vy dva jste nepoučitelní kverulanti, ale výklad máte poměrně přesný :-). Akože srandičky, ale zmena tejto značky ma dosť serie. Trocha nostalgie občas neškodí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zceyee Odesláno 12. ledna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2023 Před hodinou, kuncák7 napsal: a snažím se zapojovat mozek a zdravej rozum Na to je někde nějakej resource? Ja bych to kolikrat taky potreboval implementovat do vselijakych uvah, jen netusim kde tyhle veci cerpat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McStinger Odesláno 12. ledna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2023 před 7 minutami, zceyee napsal: Na to je někde nějakej resource? Ja bych to kolikrat taky potreboval implementovat do vselijakych uvah, jen netusim kde tyhle veci cerpat. To sa nečerpá, to sa dostáva. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pebe Odesláno 12. ledna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2023 před 4 hodinami, kuncák7 napsal: Ve vjezdu se ale parkovat nesmí ze zákona. Můžeš si požádat o vyznačení V12a- žlutá klikatá čára, ale je to na tvé náklady a kdyz to nikdo nebude kontrolovat ( MP) jsou to vyhozený penize. My třeba na vjezdu máme žlutou čáru a ze zkušenosti můžu říct, že to není překážka na zastavení. Dokonce si tam rodiče dětí ze školky naproti stoupnou s nastartovaným motorem a čekají klidně i půl hodiny, než se jim ratolesti oblečou a dojdou k autu. A to nezmiňuju, že je kolem dostatek prakovacích míst, ale to by děti musely dojít k autu dobrých 50 metrů nebo rodiče čekat venku v zimě. Občas pomůže vylézt ven a vyfotit si je, ale stejně i když odjedou, je na jejich místě za 10 minut někdo jiný Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 12. ledna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2023 před 1 hodinou, pebe napsal: My třeba na vjezdu máme žlutou čáru a ze zkušenosti můžu říct, že to není překážka na zastavení. Dokonce si tam rodiče dětí ze školky naproti stoupnou s nastartovaným motorem a čekají klidně i půl hodiny, než se jim ratolesti oblečou a dojdou k autu. A to nezmiňuju, že je kolem dostatek prakovacích míst, ale to by děti musely dojít k autu dobrých 50 metrů nebo rodiče čekat venku v zimě. Občas pomůže vylézt ven a vyfotit si je, ale stejně i když odjedou, je na jejich místě za 10 minut někdo jiný Proto mu to taky nepřímo nedoporučuju . Zbytečná práce pro mě ( pro kolegu ) a pro něj vyhozený penize. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se