Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo

Doporučené příspěvky

Pri aukcii poisťovne pri totálke (o aukcii človek dopredu nevie, dozvie sa až výsledok) vieš vždy, za koľko sa auto vydražilo, pretože o tú čiastku ti znížia plnenie. Fyzické odovzdanie vraku a jeho zákonný prepis sa už musíš obstarať sám. Taktiež si ten vrak môžeš nechať a spraviť ho, ale proste o tú čiastku z aukcie dostaneš menej.

Takže @KFL fakt si pohlídej, aby si dostal prepísaný techničák.

Upraveno uživatelem koveras
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 26 minutami, Micey napsal:

By me zajimalo, jakym zpusobem to pak ten Polak opravi aby se mu pak vyplatil prodej, pac z dobroty srdce to asi nedela:) Kdyz placnu ze za to teda musi dat minimalne ctyri kila..

No to on právě nedá. Bude mít díly z vrakoviště, něco udělá z druhovýroby. Práce jde za ním (zisk z prodeje). Taky může mít na place stejné auto ze zbořeným zadkem apod. Má to spočítané. 

Můj mechanik se díval, jestli na tu moji Octavku někde na vrakáči, nebo Bazoši nejde koupit celý předek za pár peněz, ale nenašel. Jinak by do toho taky možná šel.

Odkaz ke komentáři

Pri aukcii poisťovne pri totálke (o aukcii človek dopredu nevie, dozvie sa až výsledok) vieš vždy, za koľko sa auto vydražilo, pretože o tú čiastku ti znížia plnenie. Fyzické odovzdanie vraku a jeho zákonný prepis sa už musíš obstarať sám. Taktiež si ten vrak môžeš nechať a spraviť ho, ale proste o tú čiastku z aukcie dostaneš menej.
Takže [mention=6759]KFL[/mention] fakt si pohlídej, aby si dostal prepísaný techničák.

Jj, to dela ten prostrednik a do 5 dnu doda potvrzeni. Zjevne to ma najety, vsechno doted bezi jak po dratkach..
Odkaz ke komentáři

Před hodinou, KFL napsal:

Máma ťukla svojí 6letou Hondu CR-V o zeď. Když říkám ťukla, míním tím, že při parkování najížděla na obrubník, aby netrčela do silnice. Zeď měla cca půl metru před sebou. Po dvou nezdařených pokusech velkou káru na obrubník dostat za to vzala víc a rána byla na světě. V rychlosti cca 8 km/h skočila na pravý přední světlo do zdi.

Vizuálně to nevypadá nijak dramaticky, leč servis vyčíslil škody jen v materiálu na 270K, a to pouze za věci, který jsou vidět. Po odstrojení tam může prý být schováno dalších 100-150 tisíc... Navíc hnutej nosník, žvejklá čelní výstuha. Upřímně to moc nechápu - taková malá rána a takhle dojebaný auto.

crv_.jpg

Tohle se nestalo v 8 km/h, ale spíše v dvojnásobku.

Cena za díly asi odpovídá - nárazník, světlo, kapota, blatník, možná dveře a to co je pod nárazníkem (výztuha, podélníky, chladič atd.) + lakování.

Odkaz ke komentáři

Tohle se nestalo v 8 km/h, ale spíše v dvojnásobku.
Cena za díly asi odpovídá - nárazník, světlo, kapota, blatník, možná dveře a to co je pod nárazníkem (výztuha, podélníky, chladič atd.) + lakování.

Jj, sosnu zaznam z kamery dneska vecer - vyskok na obrubnik ve vetsi rychlosti bejt snad ani nemoh, ale uvidim.
Odkaz ke komentáři

před 1 hodinou, j.e.n.i.k.82 napsal:

Upřímně to moc nechápu - taková malá rána a takhle dojebaný auto.

nechcem zľahčovať, ale posledné dva modely CRV sú "papierové autá"- plech tenký aj plast tenký,  nedávno som predal hybrid takže viem o čom hovorím - automobilky ako dôvod uvádzajú ochranu chodcov pri náraze. Plechy sa prehýbajú už pri ručnom umývaní auta. Ale dnes to už asi platí pre všetky značky......... 🫤 Poslednú zimu som sa trošku oprel do nahrnutého snehu /nie zamrznutého/po pluhu, samozrejme posunul som nárazník ...........proste papieráky 

Upraveno uživatelem rado74
Odkaz ke komentáři

Karel promine, něco takového opravdu dovede zkazit den. Každopádně tohle by si před zbrklým nákupem městského mamataxi měli prohlídnout všichni reklamou zblblí zastánci "vyšších SUV" - co by tunové auto s normálním nárazníkem přestálo maximálně se stopami na lakovaném plastu nebo vyzutým nárazníkem (aneb "francouzské podélné parkování" mé drahé polovičky), to je dnes u těchdle statusových leštěnek při kombinaci "ozdobně vykousnutého" nárazníku, vysoké hmotnosti, pevné překážky (dtto různé parkovací sloupky nebo zábradlíčka, umravňovací šutráky, ochrany sloupů, nabíječky a v podstatě cokoliv co není přes nesmyslně nacackanou haubnu vidět) a "cen pro pojišťovnu" v podstatě na totálku :thumbsdown_anim:

Upraveno uživatelem Radek124
Odkaz ke komentáři

No já to vidim spíš tak, že zadek snese víc než předek. Nevím, jak deformační zóny, každopádně to auto je fakt zmuchlaný pod kapotou slusně.

Večer, jestli nezapomenu, dojdu pro kameru a dám sem schválně to video.

Odkaz ke komentáři

před 6 hodinami, koveras napsal:

Takže @KFL fakt si pohlídej, aby si dostal prepísaný techničák.

Na aukci se může přihlasit každý. Jen se zaregistrovat, to není tajné.

Odkaz ke komentáři

před 6 hodinami, KFL napsal:

Jj, to dela ten prostrednik a do 5 dnu doda potvrzeni. Zjevne to ma najety, vsechno doted bezi jak po dratkach..

JJ, na tom nic není,musí se na úřad (dopravku), jen musí mít pojistku, dostanou vývozní čísla a tím hotovo - v podstatě převod s výměnou značek. Nečekal bych podvod, proč, oni to potřebují, aby jim to přihlásili doma. To není jako tady, že vychcánci chtějí jezdit na jiného, mimochodem je to řešitelné, převedeš to taky, když máš doklaady v cajku...

Odkaz ke komentáři

před 11 hodinami, KFL napsal:

Tak jsem sosnul kameru a ani to sem nebudu dávat. Vůbec nechápu, co tam dělala. Nízkej obrubník, daleko od zdi, prostě se rozjela a vůbec nebrzdila #facepalm. Rychlost max 10 km/h. No nic... End of story :).

Vždyť to víš sám, co se dělo- rozjela se, ten hup chtěla přejet, ale překvapilo jí, že byl blízko a jak se lekla, zapomněla brzdit. To se prostě stane, je to opruz, ale stane se to i mnohem zkušenějším řidičům (kvůli podobnému případu tu mám požadavek na úpravu parkovacích míst v jedné ulici - chtějí po mě stavebně upravit cca 85m obrubníku, protože je prý vysokej a jeden pán ho přejel a skončil v plůtku 2,5m za obrubou ). 

Co naštvalo dnes mě? Že jsem dobíhal bus MHD, cca 200m a spíš než sprint to vypadalo jako dusot stáda slonů. Asi jsem to s nabíráním "svalové" hmoty trochu přehnal, nebo bych si měl přiznat, že už jsem na podobné skopičiny fakt starej. Ona mi asi nastaví zrcadlo i "plavková sezona" co mi začíná v sobotu :-(.

Odkaz ke komentáři

6 hours ago, Radek124 said:

I soudní lidi občas spáchají kravinu, od toho jsou pojistky. Přeju pevné nervy - a ať není pokračování ve vlákně rozvod :sad01_anim:

Joo, v pohodě. S mámou se rozvést nemůžu :D.

2 hours ago, kuncák7 said:

Vždyť to víš sám, co se dělo- rozjela se, ten hup chtěla přejet, ale překvapilo jí, že byl blízko a jak se lekla, zapomněla brzdit. To se prostě stane, je to opruz, ale stane se to i mnohem zkušenějším řidičům (kvůli podobnému případu tu mám požadavek na úpravu parkovacích míst v jedné ulici - chtějí po mě stavebně upravit cca 85m obrubníku, protože je prý vysokej a jeden pán ho přejel a skončil v plůtku 2,5m za obrubou ). 

No jo no, stane se. Od toho slovo nehoda, že... Nikdo nejsme neomylnej. Ale v týhle situaci... no... teď už je to jedno :)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...