Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo

Doporučené příspěvky

To ti nepovím, silníční zákon moje agenda není, jenom bych to s tou irelevancí nepřeháněl. Já třeba Ztkům dávám na křižovatkách, zvlášť do kopce, víc místa před sebou. To stejný u autoškoly. Nejednou se mi stalo, že byl rozjezd člověka přede mnou na několikrát, přičemž auto značně postoupilo dozadu. Zároveň v době, kdy jsou silnice plný závodníků, je pěkný gesto člověka, co mě předem upozorní, že teprve začíná a já můžu očekávat nějaký chyby. Nálepku s dítětem v autě, opět, beru jako extra varování a snad i jako omluvu "předem", kdyby nastal nějaký zmatek. Nedívám se na to tak, že ty lidi si vynucujou nějaký speciální zacházení, jen mě upozorňují.

Upraveno uživatelem Milan59
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 2 minutami, geometr napsal:

Tak to jsem snad ještě neviděl. Viděl jsem, že troubí, ale až třeba druhý nebo třetí auto, páč neviděl, že první je autoškola, ale vybrzdit... to jako fakt, jo?

Fakt, napřed na něj troubil a v křižovatce ho předjel a pak mu na to hamtl a pak už jen kouř z výfuku a byl fuč. Byl jsem za ním, takže nevím, oč přesně šlo, ale autoškolu? Prostě BLB.

Odkaz ke komentáři

před 45 minutami, dawe009 napsal:

Co to znamená brát ohled? Já beru ohled na všechny účastníky provozu, ať mají nálepky nebo ne. Kdybychom na silnicích nebrali ohled na ostatní, tak se nikdo nikam nedostane.

Má ta nálepka nějakou speciální funkci? Jako že může jezdit vlevo, nezastavit na červenou nebo jet po dálnici 60? Nebo co všechno musím tolerovat u řidiče s nálepkou? Já fakt nevím, klidně se nechám poučit. Myslím si ale, že ne. To že je někde napsáno, že máš brát ohled, ale není řečeno, co to znamená a nejsou ani dány sankce, nemá v reálném životě žádný smysl ani váhu. 

Ty jseš nějakej nabroušenej... Že máš brát ohled je v zákoně a za porušení zákona samozřejmě sankce jsou. Dokazování a výklad jsou pak věc jiná. A spousta lidí se fakt ohleduplně ani ukázněně nechová, to jistě jako řidič uznáš. A jestli ne, jezdíš asi po jinejch silnicích, než já.

Odkaz ke komentáři

Ok. Když to někomu k něčemu je, prosím. Autoškola je označena a je to dobře, protože to je opravdu ten případ, kdy člověk musí brát zvýšený ohled a čekat cokoliv. Jestli jede někdo jak jelito poznám za 3 sekundy a je jedno, jestli má Z, Dítě v autě, Daneček a Karolínka v autě, Baník pyčo, Ortel, cokoliv. Dost často jede jako pako ten, kdo tam nic o dětech ani Z nemá. A nevidím třeba důvod jet po okresce 60 nebo dělat v provozu kraviny jenom proto, že mám nálepku dítě v autě. To dítě snad neřídí ne? A takový to, jak se matky otacej k dítěti, strkaj mu dudlík, něco mu vysvětluji, otevírají pytlik s kokinkem apod. a přitom kličkují po silnici.. Sorry, to do auta fakt nepatří. Já se s miminem najezdil až až a nikdy nevznikla situace, že bych se kvůli němu přestal věnovat řízení. Pokud to někdo nezvládá, at neleze na silnici, protože je nejvetsi hrozbou pro své dítě hlavně on.
Mám za to, že bychom se k sobě měli chovat slušně a ohleduplně všichni. Dost jsem narážel na to dítě v autě, protože v každém autě někdo je a nikdo z nich nechce umřít. Tak proč zrovna dítě. Opakuji, píši to jako otec.

Ostatně myslím, že každý sledujeme stejný cíl, ale máme odlišný pohled na to, jak ho naplnit.

Odkaz ke komentáři

před 1 minutou, geometr napsal:

Ty jseš nějakej nabroušenej... Že máš brát ohled je v zákoně a za porušení zákona samozřejmě sankce jsou. Dokazování a výklad jsou pak věc jiná. A spousta lidí se fakt ohleduplně ani ukázněně nechová, to jistě jako řidič uznáš. A jestli ne, jezdíš asi po jinejch silnicích, než já.

Ale vůbec ne. Možná to v psaném projevu zní jinak. Sorry.

Jaké sankce za to jsou prosím? A za co konkrétně? Fakt mě to upřímně zajímá bez jakéhokoliv sarkasmu.

Ano, samozřejmě, nechová. Potkávám je každý den. Myslíš, že se tito řidici zacnou chovat lépe, když budeš mít nálepku dítě v autě? Já tomu nevěřím, to je celý. A slušný lidi se chovají ohleduplně ke všem.

Odkaz ke komentáři

S nevěnováním se řízení kvůli dětem souhlas, nálepka nenálepka. A jinak mě ty nálepky taky přijdou směšný, já bych si to na auto, ani manželce nikdy nedal. "Z" je jiná, to beru, stoprocentně se v autoškole nikdo řídit nenaučí a jak říkala moje babička "někdo se nenaučí řídit za celej svůj život".

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

S nevěnováním se řízení kvůli dětem souhlas, nálepka nenálepka. A jinak mě ty nálepky taky přijdou směšný, já bych si to na auto, ani manželce nikdy nedal. "Z" je jiná, to beru, stoprocentně se v autoškole nikdo řídit nenaučí a jak říkala moje babička "někdo se nenaučí řídit za celej svůj život".

No jo, jenže aut se " Z " jsou plné bazary a ne každý to sundá 😞

Babička byla moudrá žena 😄

Odkaz ke komentáři

před 2 minutami, dawe009 napsal:

Ale vůbec ne. Možná to v psaném projevu zní jinak. Sorry.

Jaké sankce za to jsou prosím? A za co konkrétně? Fakt mě to upřímně zajímá bez jakéhokoliv sarkasmu.

Ano, samozřejmě, nechová. Potkávám je každý den. Myslíš, že se tito řidici zacnou chovat lépe, když budeš mít nálepku dítě v autě? Já tomu nevěřím, to je celý. A slušný lidi se chovají ohleduplně ke všem.

Jaké konkrétně Ti teď nepovím, musel bych to hledat a to zřejmě i mimo silniční zákon, třeba na to obecně odpoví nějaký právník. Za co? Za porušení ustanovení silničního zákona. A znova píšu výklad jak k takovému porušení došlo a proč a dokazování je věc jiná.

Odkaz ke komentáři

O tom žádná. Pamatujete na případ policisty mimo službu, co se otočil za dítětem, údajně kvůli nějakýmu divnýmu zvuku? Přejel do protisměru, střetl se s vozidlem jehož řidička zemřela. Okres to smetl, Kraj zrušil, tak Okres znovu aspoň symbolicky udělil podmínku...S pozorností a ohleduplností se musí řídit neustále, o tom žádná, názor na samolepky už je věc vedlejší.

Upraveno uživatelem Milan59
Odkaz ke komentáři

Jaké konkrétně Ti teď nepovím, musel bych to hledat a to zřejmě i mimo silniční zákon, třeba na to obecně odpoví nějaký právník. Za co? Za porušení ustanovení silničního zákona. A znova píšu výklad jak k takovému porušení došlo a proč a dokazování je věc jiná.

Dobře.. Nicméně pak takový zákon nemá žádnou reálnou hodnotu. Nikdy jsem neslyšel o tom, že by někdo měl nějaký postih za to, že nebral dostatečný ohled na někoho, kdo má nálepku. Ani nevím, jak by to jako mělo vypadat. Možná se někdo setkal a doplní, fakt by mě to zajimalo.

Odkaz ke komentáři

před 1 minutou, Irwinek napsal:

No jo, jenže aut se " Z " jsou plné bazary a ne každý to sundá 😞

...

No tak to je samozřejmě další věc, o tom jsme se samozřejmě už přesvědčili jistě nejednou všichni - to bych řekl, že je zrovna neohleduplnost a neukázněnost. Tak to použiju: Policajt by to zjistil podle stáří řidičáku a nastane to dokazování - dokázat pak třeba řidiči, že nesedl do auta včera znovu po patnácti letech neřízení.

Odkaz ke komentáři

No tak to je samozřejmě další věc, o tom jsme se samozřejmě už přesvědčili jistě nejednou všichni - to bych řekl, že je zrovna neohleduplnost a neukázněnost. Tak to použiju: Policajt by to zjistil podle stáří řidičáku a nastane to dokazování - dokázat pak třeba řidiči, že nesedl do auta včera znovu po patnácti letech neřízení.

Vzhledem k tomu, že se tady kromě rychlosti a parkování (ještě DZ, STK..) nepokutuje (a hlavně nesleduje) skoro nic, je to dost sci-fi. Ale rozumím, co chceš říct..

Odkaz ke komentáři

před 11 minutami, dawe009 napsal:

Dost často jede jako pako ten, kdo tam nic o dětech ani Z nemá. A nevidím třeba důvod jet po okresce 60 nebo dělat v provozu kraviny jenom proto, že mám nálepku dítě v autě. To dítě snad neřídí ne? A takový to, jak se matky otacej k dítěti, strkaj mu dudlík, něco mu vysvětluji, otevírají pytlik s kokinkem apod. a přitom kličkují po silnici.. Sorry, to do auta fakt nepatří. Pokud to někdo nezvládá, at neleze na silnici, protože je nejvetsi hrozbou pro své dítě hlavně on.
Mám za to, že bychom se k sobě měli chovat slušně a ohleduplně všichni. Dost jsem narážel na to dítě v autě, protože v každém autě někdo je a nikdo z nich nechce umřít.

Amen.

P.S. taky jsem nešťastnej ze všech přepravců akvárek. Prostě před každým odbočením se napřed musí v pruhu opatrně zaparkovat.

Odkaz ke komentáři

před 2 minutami, dawe009 napsal:

Dobře.. Nicméně pak takový zákon nemá žádnou reálnou hodnotu. Nikdy jsem neslyšel o tom, že by někdo měl nějaký postih za to, že nebral dostatečný ohled na někoho, kdo má nálepku. Ani nevím, jak by to jako mělo vypadat. Možná se někdo setkal a doplní, fakt by mě to zajimalo.

Hele tak to Ti taky nepovím, nicméně pokud by tu byl někdo, kdo se třeba zabývá obhajobou nebo naopak žalobami za takové skutky, bude to nejspíš vidět jinak a bude znát ze své praxe mnoho případů (ať tak nebo tak), o kterých mi běžní řidiči prostě nevíme. A já bych si dovedl představit, že šikovný právník nálepku využije k přitížení nebo polehčení, ale to už opravdu spekuluju.

Odkaz ke komentáři

Nerad se zapojuju ( docela mě debata zaujala ), ale označení Z či dítě v autě nemá dle mého žádnou hodnotu, pouze informativní ( abys dával většího majzla ). Jinak o ničem nevypovídá, nic ti neukládá, tedy mimo použití zdravé ostražitosti a rozumu.

Pokud bych se pletl, tak se rád nechám opravit.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...