Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

To co čouhá z podlahy je obal, ve kterým jsou baterky, tak ten fakt jen tak neprorazíte, ani při velký ráně, to Vám garantuju.

Odesláno
před 12 hodinami, safi napsal:

Nechal jsem sis spočítat různé kalkulace a jsem na těch 28-30. Jak srovnávače, tak i stránky pojišťoven. Ještě se vypravím i osobně, protože občas umí dát slevy. 

PHEV na OSVČ s cenou 500 000 CZK, 70 000 km nájezd a komplet havarijní včetně skel asi není úplně levné 🙂 

Oslov nějakého šikovného makléře. Já mám na novou KIA EV6 GT za 1,5 mil. povinné na 200 mil a All Risk s GAP celkem za 22 000. Když jsem oslovil pojišťovny na přímo, tak bylo všechno přes 30 000.

Odesláno

Tank Ono. Chlapik prede mnou vytahl z VW Transporter 8 velkych kanistru. 

Slovy OSM velkých kanistrů…

Proc se snazim usetrit par korun…..

Odesláno
před 39 minutami, McStinger napsal:

Zlomenina v kotníku. Sa teším. Nestíham a ešte toto.

Uf! Je to aspoň ľavý kotník, aby si si v automate niečo odšoféroval?

Odesláno
před 54 minutami, safi napsal:

Tank Ono. Chlapik prede mnou vytahl z VW Transporter 8 velkych kanistru. 

Slovy OSM velkých kanistrů…

Proc se snazim usetrit par korun…..

Protože máš vysokou pojistku 🍻

• Haha 1
Odesláno

To mi pripomelo, kdyz sme se sluzebnim hovnocucem tankovali a v zapeti za nama zastavil osobak. Za chvili chlapik vylezl a podrazdene rika: "Bude vam to jeste trvat dlouho?" My sme se s partakem jen na sebe podivali a propukli v huronsky smich. Typek jen koukal, nezmohl se na slovo, vycouval a postavil se do fronty za dve pekarske dodavky. No, dodavky a on uz byli pryc a my jeste tankovali....

Nikdy nepochopim, jak se nekdo muze postavit na pumpe za nakladak. Teda, obcas to zrobi baba, tam to chapu, ale chlap jen jeden za cely muj zivot ;-).

Odesláno
Před hodinou, wawrik napsal:

Uf! Je to aspoň ľavý kotník, aby si si v automate niečo odšoféroval?

Ľavý. Tri dni som s tým "behal", bez problémov odšoféroval na manuále pár sto km. Nejak ma to furt bolelo, opuchnuté, nezlepšovalo sa, tak som išiel pre istotu na RTG. A potom rovno sádra. Ešte aj do špitálu a naspäť som išiel sám, našťastie na automate. Starý človek, hotová opica :)

Odesláno
před 11 minutami, Xenomorfus napsal:

To mi pripomelo, kdyz sme se sluzebnim hovnocucem tankovali a v zapeti za nama zastavil osobak. Za chvili chlapik vylezl a podrazdene rika: "Bude vam to jeste trvat dlouho?" My sme se s partakem jen na sebe podivali a propukli v huronsky smich. Typek jen koukal, nezmohl se na slovo, vycouval a postavil se do fronty za dve pekarske dodavky. No, dodavky a on uz byli pryc a my jeste tankovali....

Nikdy nepochopim, jak se nekdo muze postavit na pumpe za nakladak. Teda, obcas to zrobi baba, tam to chapu, ale chlap jen jeden za cely muj zivot ;-).

Na Scanii jsem měl 600 + 400l litrů a frigo 300 litrů.  Než jsem to natankoval tak byla hotová pauza 15 minut. 

Odesláno
Před hodinou, Xenomorfus napsal:

Nekdy to proste jinak nejde, borci se tam veslo 780 litru. Nastesti uz mel skoro natankovano. U vedlejsiho stojanu stal nakladak co prijel chvilku prede mnou.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Když před 20 lety začínal provoz aut na CNG, dělali jsme testy tlakových lahví, nádrží do aut na CNG. Do vojenského prostoru se odvezla auta ze šroťáku, nainstalovaly se do nich láhve naplněné zemním plynem pod tlakem 200 bar. Auta se obložila dřevem a zapálila. Ve ventilu láhve je pojistka, malá dírka, ucpaná plastovým špuntíkem. Při zahřátí láhve se plast roztaví a plyn vyfučí ven. Je to plamen, jak z plamenometu, ale lepší,  než výbuch. Jedna láhev tu pojistku neměla. Hádejte která.

Další test dělali hasiči u láhve v ohni. Láhev na dálku prostřelili z ostřelovačské pušky, plyn vyfučel a láhev nevybuchla. Byla v ní jen malá dírka po projektilu.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

• Like 1
Odesláno (upraveno)
V 20. 2. 2026 v 15:18, Radek124 napsal:

@McMarty Ct200h má NiMH trakční baterku (v ceně cca 40k) za zadníma sedačkama v kufru, ne půltunovou v podlaze jak ty mastodonty výśe.

Ano cena je nyní cca 40 000,-. Ale stávala okolo 200k. 🙃

Upraveno uživatelem McMarty
Odesláno
před 2 hodinami, McMarty napsal:

Ano cena je nyní cca 40 000,-. Ale stávala okolo 200k. 🙃

To je skoro zadarmo. Minulý týden mi v Toyotě řekli cenu za výměnu čelního skla na Corollu mezi 30 a 40 tisíci 🤯

Odesláno
před 48 minutami, safi napsal:

Ale to bylo včetně znovunastavení kamer, ne? 

Asi jo. Naštěstí jsem to jenom zjišťoval kvůli limitu na výměnu čelního skla do havarijka. Bude záležet i na rozsahu poškození, jestli jen sklo anebo i něco z kamer a senzorů za ním.

Odesláno

Cca 4 roky na zpátek se mi pustila kuna do motorového prostoru, auto šlo do autorizovaného servisu Auto Heller v Ostravě,vše vyměno a opraveno. Včera se auto při jízdě přeplo do nouzového režimu. Výsledek je patrný z fotky,hadice od podtlaku turba byla místo výměny spojená brčkem asi od fruka.... 

• Confused 2
  • Sad 1
Odesláno

Joooo, Auto Heller.... Velmi epicky servis. Kolik zfusovanych servisu nam udelali, nez vedeni pochopilo, ze flotilu musi dat jinam, jinak muzou firmu zavrit.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...