Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Jasno je, že může. Avšak vzhledem k tomu, jak se mi před cca deseti dny jedna obtloustlá vystajlovaná pseudopumpička vykodrcala z vedlejší, dovoluji si připomenout i jednu větu z rozsudku NSS: .... Cyklisté jsou podle NSS plnohodnotnými účastníky silničního provozu a náleží jim veškerá práva a povinnosti z toho vyplývající.....

Tedy bych prosil nejen o užívání veškerých práv ale i o  dodržování veškerých povinností.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 14 hodinami, Bert napsal:

Jasno je, že může. Avšak vzhledem k tomu, jak se mi před cca deseti dny jedna obtloustlá vystajlovaná pseudopumpička vykodrcala z vedlejší, dovoluji si připomenout i jednu větu z rozsudku NSS: .... Cyklisté jsou podle NSS plnohodnotnými účastníky silničního provozu a náleží jim veškerá práva a povinnosti z toho vyplývající.....

Tedy bych prosil nejen o užívání veškerých práv ale i o  dodržování veškerých povinností.

To je jasné, pravidla platí pro všechny. Idiot může jet kolmo i za volantem :)

Odkaz ke komentáři

Pravda pravdoucí. Jen jsem za ty léta nabyl pocitu, že ostatní účastníci provozu mají neodbytný pocit, že musí cyklisty při nějakém přestupku vychovávat. Klaksonem nebo ostřikovačema. 

Nebo u vás na tý věčně rozbitý lávce. Jasně, že tam je značka, že bych měl vést kolo. Ale když jedu rychlostí chůze,fakt nemám pocit, že někoho ohrožuju nebo ničím lávku. Přesto se najde vždycky někdo,kdo mi to musí omlatit o hubu 🙂

Odkaz ke komentáři

Taky mi přijde, že řidiči mají tendenci přestupky cyklistů zveličovat a zapomínat na svoje vlastní. Naopak procento cyklistů, co se chovají vůči autům debilně mi přijde vyšší než aut, co se chovají debilně k cyklistům (městský provoz) - bez ohledu na to, že to druhé je nebezpečnější. Já se řídím jak na kole tak v autě zejména tím, že budu k ostatním ohleduplný, i když ne nutně v souladu s předpisy. Tedy klidně smažím po okresce 120, ale když dojedu kolo, který nemůžu rozumně předjet, tak prostě pojedu za ním. Na kole, když jsem ve frontě na světlech, tak se neprodírám dopředu, aby mě pak všechny ty auta zase musela předjíždět. Totéž bych si přál od ostatních.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...