Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Na Savě mě láká hlavně to, že to bude nové kolo a ne obouchané jeté kolo. Jelikož děti to mají na chvilku a nemám pouze jedno, nechce se mi za to vyhazovat moc peněz, ale zase nechci riskovat jejich zdraví, to bych vážně nerad. Navíc jestli najedou 300km za rok, tak to jsem přehnal. Dneska po práci jedu za kolegou, jestli by mi něco doporučil, tak uvidíme. Akce u zeleňáka je do 20.5. takže ještě nějaký čas mám.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kupoval jsem synovi Savu v Alze (Sava 27 Carbon 3.2) - hejty jsem četl, nicméně naživo jsem byl přijemně překvapenej. Karbon, váha i s pekelně těžkou odpruženou vidlicí v pohodě (lehčí než stávající ocelová 24). Zpracování mně taky nepřišlo nejhorší ... navíc za desítku nebylo co řešit.
A jak říkáš, na těch 300km/rok (v mým případě kdo ví jestli :)) je to v pohodě.

Upraveno uživatelem Paw
Odkaz ke komentáři

Já se musím přiznat, že tu Savu taky zvažuji. Normálně mám silničku Madone SLR a chci si koupit bike a pak možná kozu. Ale právě na ježdění po městě, bazén atd.. to zvažuji a celkem se mi stává, že bych nějaké levnější kolo využil. Tedy od Savy teď koukám na gravela.. jdu to začít studovat :) A málem jsem koupil toho růžového bike, co tu dával Mára, ale pak jsem si řekl, že to je kravina :D 

Odkaz ke komentáři

Před hodinou, shewcza napsal:

Pánové, co prosím říkáte na kola od značky Sava. Konkrétně se jedná o Sava Barn 4.2 pro holku (1.třída), přijde mi to za ty prachy super, zrovna mají na Alze výprodej 50%. Jasně chápu že i tak na tom mají marži, takže nelze čekat něco extra, ale přesto nad ním uvažuji. Nebo se na to mám raději vyprdnout? Díky

Ta 4.2 je velká od jedenácti let doporučená, nemyslíš 2.4?

Odkaz ke komentáři

před 6 minutami, shewcza napsal:

@AfricanNe, 20" má teď. Takže potřebuji 24". Měří 128cm, takže to bude v pohodě z toho strach nemám. Dnes pojedeme jedno vyzkoušet právě za tím kolegou, mělo by být podobně velké, tak uvidíme.

Jasný 👍 Já jenom že dost lidí aby ušetřilo berou větší kola 😂

Odkaz ke komentáři

Před hodinou, Duke650 napsal:

V čem to má být lepší? V ceně? V komfortu ovládání? Velikosti? Něco nabízí Cratoni, něco Abus,  Ekoi...

Právě jak píšeš a dělá to kde kdo, i lyžařské značky jako Atomic nebo Fischer, tak jestli se o to někdo tady nezajímal hlouběji kdo senzor užívá.... 

Odkaz ke komentáři

Když jsem loni kupoval helmu Abus, byl jsem v pokušení vzít jejich crash senzor. Nakonec jsem na Abus nalepil nový senzor Angi, ten starý jsem nechal na záložní helmě od Spešlu. Nenašel jsem nic výrazně levnějšího nebo výrazně funkčnějšího 

Odkaz ke komentáři

před 10 hodinami, shewcza napsal:

Pánové, co prosím říkáte na kola od značky Sava. Konkrétně se jedná o Sava Barn 4.2 pro holku (1.třída), přijde mi to za ty prachy super, zrovna mají na Alze výprodej 50%. Jasně chápu že i tak na tom mají marži, takže nelze čekat něco extra, ale přesto nad ním uvažuji. Nebo se na to mám raději vyprdnout? Díky

Mame Sava Barn 4.4, za pulku. Za plnou cenu bych ho nechtel, za tu polovicni dava smysl. Je tam vsechno nejlevnejsi, budu muset casem vyhodit ty obrovske pneu, dat lepsi pedaly, a mozna i razeni, ale syn je spokojeny, jezdi se mu na nem fajn. Musel jsem ho ale nechat seridit, bylo tam napr kratky lanko k prehazovacce, muselo se vymenit.  

Mam i Sava Ferd 6.0 taky za polovic, pro manzelku, taky docela fajn. Jen spatny stredy kol nebo jak se to nazyva a brzdy taky nejsou nejlepsi. Ale to lze casem poresit.

Upraveno uživatelem Mikca
Odkaz ke komentáři

Před hodinou, Duke650 napsal:

Když jsem loni kupoval helmu Abus, byl jsem v pokušení vzít jejich crash senzor. Nakonec jsem na Abus nalepil nový senzor Angi, ten starý jsem nechal na záložní helmě od Spešlu. Nenašel jsem nic výrazně levnějšího nebo výrazně funkčnějšího 

Jsem si říkal že tam asi není moc co vymyslet, snad jen osekat váhu, dát nějakou přátelštější aplikaci... no nic, kliknu na to a budu doufat že nikdy nevyšlu signál 😆 Díky.

Odkaz ke komentáři

Ještě bych zmínil jednu věc,co je při koupi dětského kola možné vzít v potaz a to následný prodej. 

Mám dcerku 8 a kluka 5, začínaly na Woomech, pak Kubikes tzn. dražší kola. Nejen že jsem během provozu nemusel řešit žádné technické problémy, tak pokud to kolo není nějak dojebany, tak se nechá prodat za velmi dobrou cenu. 

Odkaz ke komentáři

před 33 minutami, shewcza napsal:

Teď jsem našel za 8000 Kč nový Rock machine thunder 24, takže možná, uvidíme...

A ten Sup FLY, čo si spomínal, prečo nie? Je to naozaj výborný bajk, patrí medzi to najlepšie, čo decku môžeš kúpiť. A ako píše @kral083, aj následný predaj je o dosť ľahší.

Odkaz ke komentáři

Pod to co píše kral083 se podepisuji, my jezdíme na Woomech a ta likvidita je skvělá, když někomu řeknu kolik stojí, klepe si na čelo, ale faktem je, že následným prodejem za to kolo dám méně než když lidi kupují levnější a pak to prodávají s větší ztrátou

Odkaz ke komentáři

Woom jsme měli do teď, ale já ty kola musím kupovat 3 a už nechci :-) Nevidím v tom nějakou zase až tak přidanou hodnotu. Sup fly super, ale rád bych koupil nové a to jsme cenově jinde, proto asi vezmu toho Thundera, myslím, že je minimálně srovnatelné a za 8K. S likviditou woomu máte pravdu, ale tohle taky prodám.

PS: kdyby závodily, nebo třeba nějak hodně jezdily, měli k tomu vztah, budu vybírat to nejlepší, ale k těm sto kilometrům za rok jim to bude stačit tuším.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...