Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)
před 3 hodinami, Harwey napsal:

Jaj taktoScreenshot_2025-09-01-18-01-10-518-edit_com.mi.globalbrowser.jpg

A ako si sa k nej dostal?

No bohužel zdědil... Věděl jsem že někde je, ale nemohl jsem to najít, až včera. Mám i legitimaci že rotmistr pěchoty Kubiš Jan jest oprávněn nositi čs. vojenskou pamětní medaili se štítkem a.td... bohužel udělenou posmrtně, v březnu 1944 v Londýně. Otec to dávno pradávno získal od jeho příbuzných, kteří dostali po válce z Anglie jeho věci. Bohužel jsem se nestačil zeptat od koho přesně a kdy... pořád byl čas... 😞

Upraveno uživatelem Klotzman
  • Like 1
  • Dát hlas 1
Odesláno

Moc pěkný kus historie.

Dopis z Blackpool - jedno z britských center pro výcvik zahraničních vojáků, včetně československých jednotek.  

Do Moreton Morrell, Warwicks. Moreton Morrell College - hlavní budova kampusu, byla během války rekvírována britskou armádou.

V regionu Warwickshire (včetně Moreton Morrell) probíhal výcvik a příprava československých vojáků. 

Jo a v horním rohu rozluštím bydliště odesílatele -  "Blenheim Mount"  The Blenheim Mount Hotel, Blackpool, United Kingdom - www.trivago.co.uk

Odesláno

Většina z vás asi kapelu Cradle of Filth nebude znát, ale jak říkal Richmond v IT Crowd: “když jsem je objevil, změnilo mi to život” tak i pro mě je tato kapela srdcová záležitost už asi 20 let. A když za mnou přišel ve čtvrtek můj kamarád, že v sobotu odlétá do Kolumbie a připojí se k nim jako kytarista na tour na dalších 20 koncertů a možná i pak nahradí Šmerdu a stane se členem kapely, tak jsem ho měl chuť zaškrtit… ale už jsem to rozdejchal a těším se jak malý děcko na jeho vystoupení dnes večer. Že to rodák ze Znojma dotáhne tak daleko je fakt mazec! 

IMG_3020.jpeg

IMG_3019.jpeg

• Like 1
Odesláno
před 13 minutami, Oskar napsal:

Většina z vás asi kapelu Cradle of Filth nebude znát, ale jak říkal Richmond v IT Crowd: “když jsem je objevil, změnilo mi to život” tak i pro mě je tato kapela srdcová záležitost už asi 20 let. A když za mnou přišel ve čtvrtek můj kamarád, že v sobotu odlétá do Kolumbie a připojí se k nim jako kytarista na tour na dalších 20 koncertů a možná i pak nahradí Šmerdu a stane se členem kapely, tak jsem ho měl chuť zaškrtit… ale už jsem to rozdejchal a těším se jak malý děcko na jeho vystoupení dnes večer. Že to rodák ze Znojma dotáhne tak daleko je fakt mazec! 

IMG_3020.jpeg

IMG_3019.jpeg

Gratulace, jenom je docela smutný za jakých okolností k tomu došlo 😕

Ashoka osobně neznám, ale pamatuju si ho z instrumenta a působil vždycky strašně sympatickým dojmem, vždycky skromný a ochotný poradit a podělit se o svoje bohaté zkušenosti 

Odesláno
před 4 minutami, OndraPod napsal:

Gratulace, jenom je docela smutný za jakých okolností k tomu došlo 😕

Ashoka osobně neznám, ale pamatuju si ho z instrumenta a působil vždycky strašně sympatickým dojmem, vždycky skromný a ochotný poradit a podělit se o svoje bohaté zkušenosti 

Ono je to trošku jinak než se píše v médiích, je to fajn chlap a původně chtěl odejít z kapely až po tour, ale bohužel jeho “slečna” je už trošku jiného ražení a on to schytal i za ni…

Odesláno
Před hodinou, Oskar napsal:

Ono je to trošku jinak než se píše v médiích, je to fajn chlap a původně chtěl odejít z kapely až po tour, ale bohužel jeho “slečna” je už trošku jiného ražení a on to schytal i za ni…

Tak ona i ta nová smlouva, kterou dostali byla naprosto šílená a podepsal by to jen blázen. Taky Dani je ekvivalent Mustaina s kterým taky vydrží každý tak rok, dva a furt se obsazení točí :) 

Odesláno
před 12 hodinami, Oskar napsal:

IMG_3020.jpeg

IMG_3019.jpeg

Nymphetamine je moje all-time favorite už od střední ❤️

Odesláno

Potěšil mne školský odbor na Praze 3, který nám pomohl umístit syna do nulté školní třídy i když jsme se jako rodiče pro tuto variantu rozhodli až fakt pozdě.

Velký respekt!

• Like 2
  • Dát hlas 1
Odesláno

Asi po deseti letech letíme někam poprvé s cestovkou, a zatím bez ztráty kytičky, delagat, transfer, nocni Check-in, i na nějakou místní oslavu jsme pronikly pod záminkou získání piva, a už sedíme u moře a posloucháme jen šplouchání vln.

• Dát hlas 3
Odesláno
V 3. 9. 2025 v 8:44, Zlý Jabko napsal:

Já už tehdy věděl, že Pinkfloydi jsou best of the best, ale tohle album (i kapelu) jsem taky jel obden 🙂

• Like 2
Odesláno
V 3. 9. 2025 v 8:44, Zlý Jabko napsal:

Jó Nymphetamine... tím to i u mě začalo😅

Ale musím teda říct, že mezi ně zapadl klučina docela pěkně:

h1.jpg

h2.jpg

• Like 1
Odesláno

Volal mi Rakouský horský vůdce, že jsme s klukem zvaný na ukončení sezóny ferraty Drachenwand :guitar: A co mě potěšilo nejvíc klukovi dala zelenou...no a nadšený hned batoh na záda a už jsme spolu v lese 🤙

20250905_143428115~2.JPG

20250905_145307414~2.JPG

Drachenwand_St._Lorenz_20250813a.jpg

• Dát hlas 1
Odesláno
18 hours ago, Harwey said:

Pekna skala

Parádní, už jsem na ni jednou vysel a pro náctileté ideální záležitost, parádní výčumi ze shora 🤙 Mám jediný víkend volný v září a kámoši se do něj s pozváním trefili, tak teď už jenom čekat na počasí 🙏

DSC02281.jpg

DSC02279.jpg

Odesláno
před 4 hodinami, Gustaf napsal:

Úroková sazba 4,39 na hypo s fixací na 1 rok....

Mne teraz ponúkli 4,19 na tri roky…

Odesláno
před 7 minutami, Peto86 napsal:

Mne teraz ponúkli 4,19 na tri roky…

Na 3 roky jsme měl nabídku 3,29 no. Já to teď jedu posledních dobou vždy po jednom roce... až budu mít sazbu 1,94 jako na začátku, tak to fixnu na dýl 😆😆😆😆

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...