Přejít na obsah

EDC | Every Day Carry

Maxel

Doporučené příspěvky

• po 2 týdnech...

Tak jsem vzal před časem nějakou čelovku od Fenixu. Model teď nevím, ale myslím, že to je tato:

https://www.eneshop.cz/celovka-fenix-hl18r-t-500lm-nabijeci/d-8839

Důležitá není sama lampa, ale ten "headband fit systém", prostě to štelovací kolečko, kterým si čelovku na hlavě zaaretuješ dle potřeby. Jako dobrý, dokud nemáš na hlavě čepici, a to jakoukoli (kšiltovku či kulicha). V tom případě je už rozsah štelovaní tak malej, že ji nenasadím. Takže pro mou oblíbenou páteční aktivitu (cesta do hospody) je nepoužitelná.

Dám ji teda mladýmu a koupím si jinou s klasikou gumovou čelenkou.

No a pak ještě jedna EDC blbost. Dcera nastoupila na brigádu tady: https://kouskysveta.cz/produkt/kouskysveta-system/#tuba

přijde mi to jako fajn počin (a ne, není to reklama, jen je mi to sympatickej podnikatelskej záměr, dle dcery je majitel do toho fakt zažranej a furt špekuluje co a jak vylepšit).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po 3 týdnech...
  • po 2 týdnech...
  • po měsíci...
  • po měsíci...
V 19. 7. 2024 v 14:29, martar napsal:

Vzhledem k tomu, ze jsem teďka hodně spokojenej, sem svoje EDC kombo hodim jako inspiraci. Obvykle nosim košili, kalhoty a malou crossbody tastičku kupovanou na Bezpotisku.cz.

A z tý taštičky velký jen jako ruka (viz foto), když je potřeba, tahám potřebný věci jak kouzelník z klobouku :D

20240719_132403.thumb.jpg.8c9bfb0721106f8bc922c1b1515d671b.jpg

Taštičku jsem nosil asi pět let, začal se trochu sypat vnitřní nátěr plátna, tak jsem za pár korun koupil tři uplně stejné a mám na deset patnáct let vystaráno.

20240719_130853.thumb.jpg.ce4ae3ae756f274df39f7599aafffb7e.jpg

A v téhle pidikabelce je: nabiječka, nabijecí kabel, sůl, pepř, curry, paprika, zapalovač, durex, dvojsada bitů Leathermann, Leathermann Wave a Signal, MSR vidlička, sluchátka, léky, powerbanka s kabelem, čistění zubů, pas, peníze, sada šroubků na opravy brýlí, hodinářská lupa, klíče, hodinářská pinzeta, klasická pinzeta, elektrikářský šroubováček s doutnavkou, propiska, mikrošroubováček (s deviti mikrobity), kompletní šitíčko, všelijaký členský kartičky a vteřinový lepidlo. Obvykle tam mám i melounový žvejky, ale zrovna došly.

20240719_132203.thumb.jpg.927c39bd6ff650937878bb69de3009ac.jpg

Díky oběma multitoolům se tak obsah tastičky stává opravdu univerzální sestavou zahrnující i kladívko, dvoje kombinované kleště (nevěřili byste, jak často jedny nestačí), přes čtyřicet pět typů šroubováků, nože, pilky, pilníky, nůžky, šídlo, otvíráky, píšťalku, křesadlo, brousek, měřidlo či wolframkarbidový hrot na rozbijení skla.

20240719_141245.thumb.jpg.7f425a30f88e073938e21d51208cb422.jpg

Mimo taštičku už nosím jen sluneční brýle, hodinky a v kapse mobil. Zdánlivě teda chodim docela "nalehko" :)

20240719_132102.thumb.jpg.5a1efa2b44fe9ad9742c8e951f4e7fbf.jpg

Ten rozšmaťhanej kartáček a ty šprcky prosimvás nekomentujte, půlka z vás to má beztak stejně :) mohl jsem tam dát kartáček zbrusu novej, ale vyznávám pravidlo "příroda leží". Kdo hrál jako kluk kuličky, ten ví :)

Tak jen hlásim malý upgrade. Na podzim a teď v zimě přibyla do "kabelky Hermiony Grangerový" (jak dcerky překřtily můj crossbody bag) jedna drobnost, která ještě posilila můj status hrdiny a kouzelnika :D

Obyčejná hvězdička na odvzdušňování radiátorů... 

20250218_185129.thumb.jpg.cedbcb2675d3d209b913652c9b422e02.jpg

Chlapi, nevěřili byste, v kolika domácnostech takovou blbost považují za raketovou vědu. Přitom moderní kotle mají integrované dopoušťáky, žádné šaskování s hadicema apod... A nemluvím bohužel jen o domácnostech čistě dívčích... párkrát jsem už narazil při návštěvách nebo kontrolách i na mládence, kteří to taky neuměli. Tam jsem si teda nehrál na hrdinu, ale naučil je to tak, abych je před partnerkou neshodil.

Konec hlášení :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...