bandicoot Odesláno 16. srpna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. srpna 2020 Jsem původně chtěl napsat, že tohle je koření Chronomagu. Ale ne, tohle musí být základ, byť je ho jak šafránu. A zcela jednoznačně XV je nejlepší krom pár chybějících mm. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kid_A Odesláno 16. srpna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. srpna 2020 Skvela prace pane !!!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Slaco Odesláno 17. srpna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. srpna 2020 Dobré počteníčko . Palec nahoru . diky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chronař Odesláno 18. srpna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2020 Sepsal jsi to moc hezky. Díky Ti Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sashator Odesláno 18. srpna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2020 Dobrá práce Kubo. Ač jsem byl dlouholetým příznivcem spíš fliegerovsky vypadajích Marků (XVI, XVIII), tak dneska bych šel jednoznačně do XV, ta hodinovka je tak ošklivá až je hezká Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Irwinek Odesláno 18. srpna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2020 Skvělé čtení Bude-li tu ale podobných článků přibývat ( v což doufám ) , bude horší najít si čas na spaní, o času na práci nemluvě Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karussell Odesláno 18. srpna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2020 Díky za super čtení, mám to všechno myslím že dobře načtený z různých zahraničních webů, ale takhle uceleně a obsáhle jsem to ještě nikde neviděl, krásná práce. Jako fanouška IWC a tuplem jeich pilotek mě to těší obzvlášť... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karussell Odesláno 18. srpna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2020 P.S. v roce 1940 se do celého příběhu dodávky hodinek pro RAF zamotává Luftwaffe, které si od IWC objednává známé 55mm B-Uhr, dnes zvané Big Pilot, nebo německy Grosse Fliegeruhr. Z dostupných a dosud nastudovaných zdrojů si myslím, že IWC byla jediná hodinková značka, která dodávala své zboží na obě strany barikády, jak (jako jediná neněmecká firma) Němcům (těm kromě nich v rámci známé pětky i Wempe, Stowa, Laco a Lange und Sohne), tak i Spojencům... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brownwld Odesláno 19. srpna 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 19. srpna 2020 před 8 hodinami, Karussell napsal: P.S. v roce 1940 se do celého příběhu dodávky hodinek pro RAF zamotává Luftwaffe, které si od IWC objednává známé 55mm B-Uhr, dnes zvané Big Pilot, nebo německy Grosse Fliegeruhr. Z dostupných a dosud nastudovaných zdrojů si myslím, že IWC byla jediná hodinková značka, která dodávala své zboží na obě strany barikády, jak (jako jediná neněmecká firma) Němcům (těm kromě nich v rámci známé pětky i Wempe, Stowa, Laco a Lange und Sohne), tak i Spojencům... Zrovna tohle jsem tam chtel samozrejme zminit, ale uplne jsem na to zapomnel. IWC byla jedina (hodinarska) znacka, ktera to hrala na obe strany. A asi si chtel napsat jedina svycarska Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PEtrS Odesláno 19. srpna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. srpna 2020 Super čtení. Donutil si mě vytáhnout Marky z trezoru a hodit je dnes na ruku Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PavelK Odesláno 19. srpna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. srpna 2020 V 15. 8. 2020 v 22:27, Radek124 napsal: Díky za pěkné večerní čtení - snad jen s výhradou k termínu “pouzdro z měkké oceli k odclonění magnetismu”, který by slušelo přeložit jako “pouzdro z magneticky měkké oceli” (což ve fyzice neznamená mechanicky měkká, ale že materiál nejde zmagnetizovat trvale). Ono to nejspíš souvisí - magneticky měkká ocel (resp. železo) bývá i mechanicky měkká a naopak. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wanderer Odesláno 19. srpna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. srpna 2020 Pěkné počtení a hezké hodinky, díky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quequeek Odesláno 20. srpna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. srpna 2020 Moje chronozačátky byly podobné a tohle téma mě vždycky zajímalo. Pěkné počtení. Díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nickolas Odesláno 20. srpna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. srpna 2020 Díky, hezky sepsáno. Mně se ta useknutá ručka Mark XV taky strašně nelíbila. Dnes ji beru jako geniální. Mark XV jsou skvělé. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Locky Odesláno 24. srpna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. srpna 2020 Nádherný počin! Moc hezky sepsáno a hlavně se ti podařilo zachytit celou historii této řady. Opravdu díky za energii a čas tomu věnovaný! Parádní počtení takto z kraje týdne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
davok Odesláno 30. srpna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. srpna 2020 Díky za super čtení, tohle mě na Chmagu vždy bavilo a obdivuji každého, kdo si na podobnou práci najde čas Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AdaMoss Odesláno 25. září 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. září 2020 Tak konečně jsem si vyšetřil čas a v klidu si to přečetl. Moc pěkné shrnutí - sám jsem v těch Markách neměl jasno. Je skvělý, když tě nově nabyté hodinky inspirujou k vytvoření něčeho takového....sám to znám :-D. Palec nahoru. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mmiso Odesláno 9. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. října 2020 Prehladne napísané, superOdoslané z ANE-LX1 pomocou Tapatalku Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AdaMoss Odesláno 12. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2020 To si takhle prectete jedno vlaknu na chronomagu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brownwld Odesláno 4. listopadu 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 4. listopadu 2020 Dvakrat Mark XV Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se