Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Jsem původně chtěl napsat, že tohle je koření Chronomagu. Ale ne, tohle musí být základ, byť je ho jak šafránu.
A zcela jednoznačně XV je nejlepší krom pár chybějících mm.

Odesláno

Dobrá práce Kubo. Ač jsem byl dlouholetým příznivcem spíš fliegerovsky vypadajích Marků (XVI, XVIII), tak dneska bych šel jednoznačně do XV, ta hodinovka je tak ošklivá až je hezká

Odesláno

Díky za super čtení, mám to všechno myslím že dobře načtený z různých zahraničních webů, ale takhle uceleně a obsáhle jsem to ještě nikde neviděl, krásná práce.

Jako fanouška IWC a tuplem jeich pilotek mě to těší obzvlášť...

Odesláno

P.S. v roce 1940 se do celého příběhu dodávky hodinek pro RAF zamotává Luftwaffe, které si od IWC objednává známé 55mm B-Uhr, dnes zvané Big Pilot, nebo německy Grosse Fliegeruhr. Z dostupných a dosud nastudovaných zdrojů si myslím, že IWC byla jediná hodinková značka, která dodávala své zboží na obě strany barikády, jak (jako jediná neněmecká firma) Němcům (těm kromě nich v rámci známé pětky i Wempe, Stowa, Laco a Lange und Sohne), tak i Spojencům...

Odesláno
před 8 hodinami, Karussell napsal:

P.S. v roce 1940 se do celého příběhu dodávky hodinek pro RAF zamotává Luftwaffe, které si od IWC objednává známé 55mm B-Uhr, dnes zvané Big Pilot, nebo německy Grosse Fliegeruhr. Z dostupných a dosud nastudovaných zdrojů si myslím, že IWC byla jediná hodinková značka, která dodávala své zboží na obě strany barikády, jak (jako jediná neněmecká firma) Němcům (těm kromě nich v rámci známé pětky i Wempe, Stowa, Laco a Lange und Sohne), tak i Spojencům...

Zrovna tohle jsem tam chtel samozrejme zminit, ale uplne jsem na to zapomnel. IWC byla jedina (hodinarska) znacka, ktera to hrala na obe strany. A asi si chtel napsat jedina svycarska ;)

Odesláno
V 15. 8. 2020 v 22:27, Radek124 napsal:

Díky za pěkné večerní čtení - snad jen s výhradou k termínu “pouzdro z měkké oceli k odclonění magnetismu”, který by slušelo přeložit jako “pouzdro z magneticky měkké oceli” (což ve fyzice neznamená mechanicky měkká, ale že materiál nejde zmagnetizovat trvale).

Ono to nejspíš souvisí - magneticky měkká ocel (resp. železo) bývá i mechanicky měkká a naopak.

Odesláno

Díky, hezky sepsáno. Mně se ta useknutá ručka Mark XV taky strašně nelíbila. Dnes ji beru jako geniální. Mark XV jsou skvělé.

Odesláno

Nádherný počin! Moc hezky sepsáno a hlavně se ti podařilo zachytit celou historii této řady. Opravdu díky za energii a čas tomu věnovaný! Parádní počtení takto z kraje týdne. :)

• po 4 týdnech...
Odesláno

Tak konečně jsem si vyšetřil čas a v klidu si to přečetl. Moc pěkné shrnutí - sám jsem v těch Markách neměl jasno. Je skvělý, když tě nově nabyté hodinky inspirujou k vytvoření něčeho takového....sám to znám :-D. Palec nahoru.

• po 2 týdnech...
  • po 4 týdnech...
Odesláno

Dvakrat Mark XV

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...