JakubS Odesláno 14. února Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února Děkuju všem za rady, objednal jsem dva kousky od Vortexu, 8x36 + 8x25. Prubnu je a jeden si nechám.... jen se bojím, že ten za dvojku to nebude Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OndraPod Odesláno 14. února Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února Vortex solo 8x25 mám cca 2 roky, skvělý prcek na cesty o kterém v batohu ani nevíš. 8x36 už mi přišel na hraně, hlavně velikostí i když kvalita obrazu a ovládání bude určitě lepší. Záleží prostě na co to potřebuješ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JakubS Odesláno 15. února Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února Jen na procházky se psem.... Když ženě odnese jejího "šampióna" orel, tak abych ji mohl říct, že ten pták byl krásnej žádné armádní blbnutí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JakubS Odesláno 21. února Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února Všem děkuji za rady, obzvlášť @Americkej za nasměrování monokulár je super. Souboj vyhrál "prcek" Vortex 8x25, velikost je parádní a já slepej jsem u toho 8x36 neviděl ten třinácti stovkovej přínos oporoti 8x25. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Americkej Odesláno 21. února Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února Rádo se stalo. Ten přínos bys ocenil nejvíc za soumraku a šera, lepší světelnost. Za bílýho dne málo patrnej rozdíl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dykmore Odesláno 21. února Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února Chtěl jsem poprosit o radu. Mám doma 3 staré dalekohledy Zeiss: Dekarem 10x50, Deltrintem 8x30, a monokulár 10x50 1Q - je to prostě půlka Dekaremu z výroby Ten monokulár je perfektní a určitě si ho nechám. Deltrintem občas vytáhnu, Dekarem vůbec, je to těžké sklo. Uvažoval jsem, že se dvouoček zbavím a nahradím je jedním kvalitním, ale lehčím. Moje otázka je, jestli se jich tedy mám zbavit a jestli s rozpočtem cca 10000 seženu nějakou lehčí náhradu, opticky stejně kvalitní, klidně i z druhé ruky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Klotzman Odesláno 22. února Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února Myslím, že třeba nějaký Nikon Monarch ti udělá lepší službu než tyhle DDR výrobky. Už jen rozdíl v použitých sklech je obrovský, nemluvě o antireflexech. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 22. února Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února Přesně tak. Ty technologie jsou dneska opravdu jinde. Skla/hranoly a jejich úpravy, utěsnění... A kolem 10 tis. se dá koupit slušnej dalekohled (třeba ten Monarch), kterej bude už opravdu trochu jinde, než tyhle, byť ve své době kvalitní, Zeissy. A zbavit se jich? No těžko říct... záleží, jaký k nim máš vztah a co s Tebou třeba zažily a jestli je na ně doma místo Ale na nošení ven už to není. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dykmore Odesláno 22. února Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února Díky, to jsem přesně potřeboval vědět Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Juraj11 Odesláno 4. března Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března Pánové,můžete mi prosím poradit.Poohlizim se po nějakém dalekohledu.Chci ho jen na procházky s dětmi,tak nic moc drahého. Nejlépe na jedno oko a musí být malý,nejlépe do kapsy.Neocekavam žádné zázraky,popravdě se nijak nevyznám ani v přiblížení-zvetseni.Jak jsem psal na úvod,je to jen na toulky přírodou a aby si práci mohli prohlédnout třeba srnku.Děkuji za každou raduSent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hopkirk Odesláno 4. března Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března V tom případě bych asi doporučil toto: https://vortexoptics.com/optics/monoculars/solo.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harwey Odesláno 4. března Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března Juraj, vortex 8x25 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hopkirk Odesláno 4. března Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března Já mám vortex 10x25 a dá se ještě udržet, aby se obraz nechvěl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 4. března Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března Před hodinou, Harwey napsal: Juraj, vortex 8x25 Proč ne x36? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Leopold Odesláno 4. března Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března Mám rôzne ďalekohľady ale najčastejšie používaný je obyčajný malý lidl ďalekohľad 12x32 za pár drobných veľmi veľa muziky . Pre deti ako stvorený . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Americkej Odesláno 4. března Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března před 43 minutami, hopkirk napsal: Já mám vortex 10x25 a dá se ještě udržet, aby se obraz nechvěl. Pokud nejsi starej rozklepanej dědek, tak jo. Já už desítku čistě neudržím... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Juraj11 Odesláno 4. března Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března Pokud nejsi starej rozklepanej dědek, tak jo. Já už desítku čistě neudržím...Tak třes v ruce ještě moc velkej nemám Ale vážně,těm číslům moc nerozumím Jen hledám něco malého,skladného. Něco co mi na cca 500m dokáže ukázat a přesvědčit dítě,že se jedná o srnku a ne krtinec Na měsíc s tím vidět nepotřebuji,stačí když si budu moc prohlížet mladé robky ve vedlejší dedine Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Americkej Odesláno 4. března Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března To první číslo je přiblížení, druhý je průměr čočky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Juraj11 Odesláno 4. března Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března To první číslo je přiblížení, druhý je průměr čočky. Děkuji za osvětu Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harwey Odesláno 4. března Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března před 1 hodinou, Bert napsal: Proč ne x36? Cisto subjektivne. Chcel som co najmensi a najlahsi mono do vacku, 36 ma skoro dvojnasobnu vahu ako 25. Aj ked ma 36 "len" nieco cez stvrt kila, pre mna to hra rolu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se