Přejít na obsah

Dalekohled

African

Doporučené příspěvky

Vortex solo 8x25 mám cca 2 roky, skvělý prcek na cesty o kterém v batohu ani nevíš.

8x36 už mi přišel na hraně, hlavně velikostí i když kvalita obrazu a ovládání bude určitě lepší.

Záleží prostě na co to potřebuješ ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chtěl jsem poprosit o radu. Mám doma 3 staré dalekohledy Zeiss: Dekarem 10x50, Deltrintem 8x30, a monokulár 10x50 1Q - je to prostě půlka Dekaremu z výroby 😅

Ten monokulár je perfektní a určitě si ho nechám. Deltrintem občas vytáhnu, Dekarem vůbec, je to těžké sklo. Uvažoval jsem, že se dvouoček zbavím a nahradím je jedním kvalitním, ale lehčím. Moje otázka je, jestli se jich tedy mám zbavit a jestli s rozpočtem cca 10000 seženu nějakou lehčí náhradu, opticky stejně kvalitní, klidně i z druhé ruky.

Odkaz ke komentáři

Přesně tak. Ty technologie jsou dneska opravdu jinde. Skla/hranoly a jejich úpravy, utěsnění... A kolem 10 tis. se dá koupit slušnej dalekohled (třeba ten Monarch), kterej bude už opravdu trochu jinde, než tyhle, byť ve své době kvalitní, Zeissy. A zbavit se jich? No těžko říct... záleží, jaký k nim máš vztah a co s Tebou třeba zažily a jestli je na ně doma místo 🙂 Ale na nošení ven už to není.

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Pánové,můžete mi prosím poradit.
Poohlizim se po nějakém dalekohledu.
Chci ho jen na procházky s dětmi,tak nic moc drahého. Nejlépe na jedno oko a musí být malý,nejlépe do kapsy.
Neocekavam žádné zázraky,popravdě se nijak nevyznám ani v přiblížení-zvetseni.
Jak jsem psal na úvod,je to jen na toulky přírodou a aby si práci mohli prohlédnout třeba srnku.
Děkuji za každou radu

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odkaz ke komentáři

Mám rôzne ďalekohľady ale najčastejšie používaný je obyčajný malý lidl ďalekohľad 12x32 za pár drobných veľmi veľa muziky . Pre deti ako stvorený .

Odkaz ke komentáři

Pokud nejsi starej rozklepanej dědek, tak jo. Já už desítku čistě neudržím...

Tak třes v ruce ještě moc velkej nemám
Ale vážně,těm číslům moc nerozumím
Jen hledám něco malého,skladného. Něco co mi na cca 500m dokáže ukázat a přesvědčit dítě,že se jedná o srnku a ne krtinec
Na měsíc s tím vidět nepotřebuji,stačí když si budu moc prohlížet mladé robky ve vedlejší dedine

Sent from my iPhone using Tapatalk
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...