Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
před 2 hodinami, kuncák7 napsal:

A jen dovětek mimo téma - Josefe, v dost věcech se shodnem a i v hospodě kdysi jsi byl fajn a rozumnej, ale někdy mě prostě s.r.š :cheers:

Jojo, dospěl jsem do věku, kdy už mě n.s.r. nikdo :D  

Ve městech je to složitější, ale všechno má něco. Já jsem jen vyjádřil, že tento druh podnikání bych dělal nechtěl, ani kdybych ty peníze na technologie měl :) 

Odesláno

preco by si aj mal, verejne nabijanie rozhodne nie je biznis pre malych a strednych sukromnikov. je to kriticka infrastruktura spolocnosti ako kazda ina a tak ma byt aj budovana.

• Dát hlas 2
Odesláno

Pánové, nemáte někdo tip na EV servis v okolí Ostravy? Potřebuji vyměnit 12V baterku v EV Kona electric, sám se do toho asi pouštět nebudu, neb nevím co nastane po odpojení baterky. Do autorizáku pojedu až jako poslední šance, neb jejich hodinová sazba je velmi nepříznivá pro elektrické vozy.

Odesláno
před 5 hodinami, instant napsal:

preco by si aj mal, verejne nabijanie rozhodne nie je biznis pre malych a strednych sukromnikov. je to kriticka infrastruktura spolocnosti ako kazda ina a tak ma byt aj budovana.

To rozhodně není pravda, malých provozovatelů různých nabíjecích bodů je mnohonásobně více než těch velkých.

Odesláno

Pánové prosba, nemá někdo osobní zkušenost s Fiatem 500e? Bylo by možné krátké zhodnocení?

Jako přibližovadlo kolem komína se mi celkem dost zamlouvá, ale osobní zkušenost, je osobní zkušenost. Videa na tubě jsou spíš z krátkých jízd, takže by bydl dlouhodobější náhled. Díky.

Odesláno
před 17 minutami, Lidoma napsal:

Pánové prosba, nemá někdo osobní zkušenost s Fiatem 500e? Bylo by možné krátké zhodnocení?

Jako přibližovadlo kolem komína se mi celkem dost zamlouvá, ale osobní zkušenost, je osobní zkušenost. Videa na tubě jsou spíš z krátkých jízd, takže by bydl dlouhodobější náhled. Díky.

Lehce OT, takze sorry. Zkusenost s klasickou 500. Mela to zena jako vysneny vozitko. Ja jsem si s tim vubec nesedl, ale prekavapive na tom nebyla lip ani zena. Predevsim v tom bylo mimoradne hrozny sezeni. Jak na nejakech zidlich. Stejne tak ovladani … vlastne vseho. Treba uz to zlepsili, nevim. Kazdopadne to zena brzo prodala. Ja jsem s tim nerad jezdil i na nakup, natoz nekam dal. Dodavam, ze nejsem ohledne aut nejak extra vybiravej ani zhejckanej. Mohl bych se optat zeny, jestli nema k tematu nejakou osobni pripominku, ale nechci nam kazit vecer ;-). 

Odesláno
V 7. 1. 2026 v 15:36, Kotlick napsal:

Pánové, nemáte někdo tip na EV servis v okolí Ostravy? Potřebuji vyměnit 12V baterku v EV Kona electric, sám se do toho asi pouštět nebudu, neb nevím co nastane po odpojení baterky. Do autorizáku pojedu až jako poslední šance, neb jejich hodinová sazba je velmi nepříznivá pro elektrické vozy.

Tady je odpověď od majitele Kony: 

Baterii jsem si teď nedávno sám měnil. Byla to originál baterie z výroby, vydržela přesně pět let. Servisem nabízená baterie stála skoro tři tisíce, tak jsem si to raději vyměnil sám. Koupil jsem baterii za necelou polovinu. Výměna je úplně bez problémů, je tam kolem spousta místa a nic jiného se nemusí oddělávat. Jen jsem si nebyl jistý, jak se auto chová, když je chvíli bez napětí, tak jsem raději použil startovací powerbanku a po celou dobu jsem ho udržel pod napětím. Možná je to zbytečné, ale když jsem tu možnost měl, tak jsem to raději neriskoval.
Hyundai Kona Premium 64kWh 2020
Odesláno
před 10 hodinami, Josef01 napsal:

Tady je odpověď od majitele Kony: 

Baterii jsem si teď nedávno sám měnil. Byla to originál baterie z výroby, vydržela přesně pět let. Servisem nabízená baterie stála skoro tři tisíce, tak jsem si to raději vyměnil sám. Koupil jsem baterii za necelou polovinu. Výměna je úplně bez problémů, je tam kolem spousta místa a nic jiného se nemusí oddělávat. Jen jsem si nebyl jistý, jak se auto chová, když je chvíli bez napětí, tak jsem raději použil startovací powerbanku a po celou dobu jsem ho udržel pod napětím. Možná je to zbytečné, ale když jsem tu možnost měl, tak jsem to raději neriskoval.
Hyundai Kona Premium 64kWh 2020

Vidím, že chodíme na stejné diskuzní fora. I tak díky.

• Dát hlas 1
Odesláno

Všimol som si ze v niektorých autách sedia pocas jazdy naobliekani ludia v capiciach. A ked som pozrel na značku bolo tam EL. Bola to mala vzorka (3 auta), ale vydedukoval som ze nekuria aby šetrili baterku. Je to fakt take dramatické v tejto zime alebo to bola náhoda?

Odesláno
před 49 minutami, Harwey napsal:

mozno sa im len nechcelo vyzliekat?

Tak dat si dole capicu a odmotat sal zas není extra náročné. A vo vykurenom aute sedieť jak keby som išiel na Sibir mi nepríde komfortné.  Hlavne ked to je počas jazdy na mestskom obchvate  :) Mi vŕta v hlave ci to bolo fakt kvôli kúrenie v EV

Odesláno
před 1 hodinou, ivan_989 napsal:

Všimol som si ze v niektorých autách sedia pocas jazdy naobliekani ludia v capiciach. A ked som pozrel na značku bolo tam EL. Bola to mala vzorka (3 auta), ale vydedukoval som ze nekuria aby šetrili baterku. Je to fakt take dramatické v tejto zime alebo to bola náhoda?

Nahoda. Cepice i bundy i ve spalovacich… ale samozrejme topit v ramci setreni nemusi

Odesláno

exotov v cervenych perovych bundach a kulichoch vidis v bratislave od 8°C. my chlapci z bor si mozno zapneme posledny gombik na koseli (ked fuka, aby mama nehundrala)

Odesláno

Svoje urobi aj tzv Uhthoffov fenomén, ale nepoznam nikoho ďalšieho tohto typu.

Odbočil som. Na začiatku som sa vlastne chcel spýtať majiteľov EV jak to chodí v takejto zime. Všimol som si u seba (PHEV) ze e-dojazd mi klesne aj ked auto len cez noc stojí. A z batérie ubúda aj ked jazda ide v režime HEV.

Odesláno (upraveno)

zima je pre EV peklo....dialnicny priemer mam 25kWh/100km a to jazdim tempomat 120. Kurenie tepelnym cerpadlom je cca 1kWh naviac k spotrebe (ked zohrieva studene auto, tak samozrejme viac), kurenie odporovymi dratmi je cca 3x tolko. Plus mne teda priemernu spotrebu kazi aj caste predhrievanie auta na dialku (jedno 30min predhriatie zoberie cca 1,5kWh). Ked mi auto dlhsie stoji (teraz stoji uz cca 20ty den) cez apku ukazuje pokles o cca 1% za tyzden. Auto mam VW ID4 2021, zadny pohon, velka bateria a tepelne cerpadlo

Upraveno uživatelem zacik
grammar
  • Dát hlas 1
Odesláno
před 5 hodinami, ivan_989 napsal:

Já vždy sedám do vytopeného EV auta bez bundy, pokud tedy nebudu za 10 minut zase vystupovat. Přece jen se svlékat a oblékat v -5°C není ideální :) Jinak nevytopené auto se pozná hned - zamlžené okna.

Výhoda dálkového topení je v tomto počasí skvělá i u spalováků jsem měl Webasto topení.

• Dát hlas 1
Odesláno (upraveno)

Masakr 😁

Z baráku jenom do shoppinu nakoupit a trochu přikrmit na IONITY.

Venku -9°C, topení na 20°C, vyhřívání sedaček a volantu a samozřejmě předehřev baterky 😳

Jinak Ostrava třetí největší město v republice a hlavní tahy absolutně bez údržby....

Když jsem byl měsíc a půl zpátky na Slovensku a začal padat první sníh, okamžitě byla vidět v terénu těžká technika a tady prostě mají silničáři v píči 👎

Akorát v shoppinu jezdí dva traktory a borci s lopatama odklízí chodníky 👍

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem Pozorovatel
Odesláno (upraveno)

OT - takhle se stará soukromník a kde je stát?

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Upraveno uživatelem Pozorovatel
Odesláno
před 11 minutami, Pozorovatel napsal:

Když jsem byl měsíc a půl zpátky na Slovensku a začal padat první sníh, okamžitě byla vidět v terénu těžká technika....

Urcite si bol na Slovensku s takymto pozorovanim???:)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...