Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

@Pozorovatel nevím jak je to u ID7, ale pokud umíš změnit intenzitu rekuperace, tak si to vyzkoušej. U naší KONY to zásadně mění spotřebu.. Zkus jet na nižší stupeň rekupeace a uvidíš.

Odesláno

Tak mi nabíječka zničehonic začla nabíjet jen 6A, původně to bylo 16A. Je jedno, kde nabíjím, prostě dám do zásuvky, a ukazuje 1,3kWh/6A. D"vod? Nabíječka v háji, nebo baterka v autě - čeká mě servis, a tak se nějak hlídá?

Odesláno

@Kotlick rekuperaci (B) vůbec nepoužívám, otravuje mě to.

Ono to rekuperuje, i když normálně brzdím (chce to cit v noze), což je vidět na ukazateli.

Takže v tom ani nevidím žádný smysl.

Naopak, po prudké akceleraci dám nohu z plynu a díky té velké hmotnosti to jede dál setrvačností jako blázen 😁

Takže já pak šetřím energii tímto 😉

Odesláno

Ok, vyřešeno, já dement si nějakým způsobem přenastavil úroven dobíjení...To adjust the charging current you typically need to press a button on the charging unit itself. - v mém případě jsem zaměnil fuknce TIMER/CURRENT, čehož jsem si nevšimmnul.

Odesláno
před 7 hodinami, Pozorovatel napsal:

Hmm, mě jeb..

Podle toho, co mě učili na škole, měla ropa už dávno dojít a ono pořád nic.

50 let čtu, že ropa dojde za 30 let.

50 let čtu, že za 20 let bude k dispozici jaderná fúze a neomezený zdroj energie.

Udržujte paniku a peníze se sypou.

Tož asi tak.

Odesláno
před 8 hodinami, Pozorovatel napsal:

Neboj, ta tu bude jeste dalsich 250 let 🤣

Odesláno

Je fajn, že ji mají naši dodavatelé dost, škoda že ji nemáme my. Myslím, že je lepší nabíjet ze solárů, než kupovat naftu, ale každý to máme jinak. Hlavně aby byla voda 😇

• Dát hlas 1
Odesláno
před 3 hodinami, Josef01 napsal:

Je fajn, že ji mají naši dodavatelé dost, škoda že ji nemáme my. Myslím, že je lepší nabíjet ze solárů, než kupovat naftu, ale každý to máme jinak. Hlavně aby byla voda 😇

Ja myslim Josefe, ze je to fuk. My mame zase dost elektriny a to je fajn, akorat ze ji mame pomalu nejdrazsi v Evrope 🙂

• Dát hlas 1
Odesláno

Cena elektřiny v EU pro domácnosti (2024, H2)

včetně DPH a poplatků, €/kWh

Země Cena (€/kWh)
🇩🇪 Německo 0,3943
🇩🇰 Dánsko 0,3763
🇮🇪 Irsko 0,3699
🇧🇪 Belgie 0,3310
🇨🇿 Česko 0,2843
🇪🇺 Průměr EU 0,2872
🇲🇹 Malta 0,1301
🇧🇬 Bulharsko 0,1217
🇭🇺 Maďarsko 0,1032
  • Dát hlas 1
Odesláno (upraveno)

No jak rikam, pomalu nejdrazsi v evrope, krome Irska ji maji drazsi nejbohatsi staty evropy. Ale podle kupni sily ji mame nejdrazsi.

Upraveno uživatelem ATOM
Odesláno

Musíme vzít v úvahu, že letošní ceny jsou zase nižší, nenašel jsem porovnání Eurostatu za H1 letošního roku, každopádně tady jsou ceny současné, bez distribuce, které je cca 2,10 Kč. To mi moc nesedí s cenou 2,84 EUR.

Dodavatel

Tarif / produkt

Cena (Kč/MWh bez DPH)

Cena s DPH (Kč/MWh)

ČEZ

D02d na dobu neurčitou

3387,60

4099

E.ON

D02d běžný (velká část fixace)

3503

4220

SPP (E.ON/Repower)

Fixace 2 roky – „Online srpen 2025“

2299

2781

E.ON

Fixace 2 roky – „Elektřina online PRO“

2341

2833 

E.ON

Fixace 2 roky – Variant PRO

2440

2952

Odesláno
před 16 hodinami, Pozorovatel napsal:

@Kotlick rekuperaci (B) vůbec nepoužívám, otravuje mě to.

Ono to rekuperuje, i když normálně brzdím (chce to cit v noze), což je vidět na ukazateli.

Takže v tom ani nevidím žádný smysl.

Naopak, po prudké akceleraci dám nohu z plynu a díky té velké hmotnosti to jede dál setrvačností jako blázen 😁

Takže já pak šetřím energii tímto 😉

Ja jezdim pouze na B.
Je to temer jako one-pedal drive, pouze to nezastavi uplne. Za me jedna z vyhod BEV, doporucuji tomu dat sanci.

• Like 1
Odesláno
před 2 hodinami, Josef01 napsal:

Musíme vzít v úvahu, že letošní ceny jsou zase nižší, nenašel jsem porovnání Eurostatu za H1 letošního roku, každopádně tady jsou ceny současné, bez distribuce, které je cca 2,10 Kč. To mi moc nesedí s cenou 2,84 EUR.

Dodavatel

Tarif / produkt

Cena (Kč/MWh bez DPH)

Cena s DPH (Kč/MWh)

ČEZ

D02d na dobu neurčitou

3387,60

4099

E.ON

D02d běžný (velká část fixace)

3503

4220

SPP (E.ON/Repower)

Fixace 2 roky – „Online srpen 2025“

2299

2781

E.ON

Fixace 2 roky – „Elektřina online PRO“

2341

2833 

E.ON

Fixace 2 roky – Variant PRO

2440

2952

Tady máš  celkovou cenu nejběžnější sazby D02D + si k tomu připočti měsíční platbu za jistič.Je to porovnání k 1.1.25.Samozřejmně k nějákému zlevnení došlo ale to je spíše kosmetické.Mně ta cena 0.284€/KW přijde reálná.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno
2 hours ago, Qwuiddo said:

Ja jezdim pouze na B.
Je to temer jako one-pedal drive, pouze to nezastavi uplne. Za me jedna z vyhod BEV, doporucuji tomu dat sanci.

kvoli uspore snad asi ani nie, a inac je to len osobna preferencia ovladania auta. napr. mne one pedal drive pride unavujuci (a to ze fest)

• Like 1
  • Dát hlas 1
Odesláno

Kvuli uspore ne, myslim, ze dlouhodobe neni velky rozdil mrzi D a B. Ale empiricky to zmerene nemam.

Prijde mi to pohodlnejsi a i plynulejsi tim, ze nemusim temer brzdit.

• Like 1
Odesláno
před 3 hodinami, Aleš 75 napsal:

Tady máš  celkovou cenu nejběžnější sazby D02D + si k tomu připočti měsíční platbu za jistič.Je to porovnání k 1.1.25.Samozřejmně k nějákému zlevnení došlo ale to je spíše kosmetické.Mně ta cena 0.284€/KW přijde reálná.

Těžko to porovnávat, každý to ma jinak, já dnes nabíjel od 9.00 za tohle :) (bez distribuce).

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...