Přejít na obsah

PRIM TB LE

Doporučené příspěvky

Bohužel další LE, ze které mám pocit, že se nejprve hledalo jakou historickou událost, nebo osobnost budou monetizovat, až následně se křečovitě hledal způsob, jak to přetavit do nějaké LE podoby. Tady to seskupení teček potřebuje důkladné vysvětlení... Asi jako bílé plátno s černou vodorovnou linií, u kterého nám v muzeu musí vysvětlit, že autor znázornil boj za rovnoprávnost afroamerickych žen. AHA ! Prostě zase hodinky, které v Eltonu, nebo pro ně, navrhoval snad někdo jako povinný úkol, přitom ho hodinky ani nebaví a stačí mu krokoměr - ne někdo kdo navrhuje hodinky jaké by chtěl nosit a na trhu chybí. 

Když už se pouštěli do nového pouzdra, tak mohli udělat konečně pořádně hranaté - trochu art Deco, když připomínají osobnost z dané doby.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 15 minutami, seikó napsal:

Ty tecky maji pry vyjadrovat modularitu... 

Mne spis pripominaji slepecke hodinky.

No nicmene sve kupce si jiste najdou, jako vsechny Primky 😎

Jo já vím co Elton říká že tečky znamenají ... Mně to na první dobrou připomíná krystalovou mřížku. Já tím chtěl říct, že design který potřebuje hromadu vysvětlivek aby vyjádřil co má oslavovat je špatný... Potkám někoho..zeptám se: Co to máš za hodinky. On: Batovky, Já: ???, On: tečky jako pomyslný symbol modularity, a to měl Baťa rád... Já: AHA! (A myslím si, že to by byl dobrý chyták do pořadu Kurňa co to je, ale jinak nic moc) 

Upraveno uživatelem Snekofon
Odkaz ke komentáři

Mě se líbí. Procházel jsem ty fotky x-krát - a jo, pěkné oblekovky.

Výhrady mám určitě k ceně, jak se dostali přes kilo, už to vidím jako problém. a asi ne malý.

A druhá věc, mě by víc líbil průhled na stroj, zvlášť, když tam je pěkný manuál. I ten by šel nějak "upravit" na ty tečky, jako to upravili u Traktoru.

Odkaz ke komentáři

Je to stále omílané téma. 

Já mlít mohu, jelikož mám starých Primek v sadách a ve sbírce stovky kusů a novodobou produkci jsem měl také.

U Primu se jim povede jen asi každá dvacátá limitka, tedy když to tedy není vykrádačka vlastních Orlíků a ty ceny není potřeba komentovat.

Jejich limitky jsou z nouze ctnost, jelikož víc bych se jich neprodalo ( rozuměj za ty ceny) a je převelikou otázkou, kolik se jich prodá reálně koncovým zákazníkům, kolik si jich koupí majitel Primu a firem okolo a kolik se jich třeba rozdá.

Osobně si myslím, že nejtěžší práci z celého Primu má obchodní oddělení, když dostanou úkol, aby prodali za 100,- kč ty samé mandarinky co mají v obchodě vedle za 30,- kč kilo

( ale ty naše mají tečky) 🙂

Odkaz ke komentáři

Me treba neurazi, kdyz neresim cenu. Samozrejme jsem si musel precist, proc tam ty tecky jsou, jinak bych to nepochopil :-)

Jen na tom webu maji ty ocelove hned na hlavni fotce cervenou rucicku a zelenou datumovku, na dalsich obrazkach uz je to dobre. Take jen na ocelovych je vysvetlena cervena barva rucicek, ale na platinovych je znovu vysvetlovana cervena barva rucicek, ackoli maji zelene. Takze jsem se nedozvedel, proc jsou takto zelene:-)

To je takovy problem tohle vychytat hned na prvni dobrou?

Odkaz ke komentáři

Hele, mě se ty hodinky líbí, pouzdro a nožky. Celkově decentní. Asi bych si odpustil logo "B" na korunce, podpis na dýnku postačí. Spíš bych tam viděl primácký oblouky, ketré jsou na poudru. Tečky proč ne, ač neznám význam, zakomponované s datumem jsou fajn. 
Ale ač mám mandarinky tuze rád, i nadále budu koukat po velejších obchodech. 

Odkaz ke komentáři

Z môjho pohľadu mám pocit, že nebol naplno využitý potenciál zvolenej témy, ktorej výber inak veľmi oceňujem a keď už sa našiel motív v podobe modularity, je používaný až v priveľkej miere, tečky, tečky a zase tečky, sú všade, kde sa len vedeli dostať... Ale aj napriek tomu hodinky neurazia, potápky asi dlho nič neprekoná :D Ale k veci a k jednotlivým častiam: púzdro mi nevadí, modul je ok, nápad s dátumom je super, hlavné ručky sú pekné minimalistické, to sedí, ale sekundovka by už bodku nemusela mať a mohla by byť trošku tenšia, čo už...Logo na korunke je zbytočné, mali tam byť Novomestské oblúky ako už bolo spomenuté vyššie, veď predsa to nie sú hodinky, ktoré ste si našli grátis pribalené k topánkam. Na hlavných indexoch 3, 6, 9, 12 by som tak isto bodky vynechal a zrobil ich radšej na štýl LE Republika než čierne. Záverom by som odstránil modul aj z dýnka, rovnako tak z každej strany remeňa, lebo to vyzerá, ako by tie hodinky išli na páse a dierovali ich rad za radom každých 5 cm. Na zadnej strane by som radšej prijal pekné gravírované dýnko s budovou č. 21 napr. v axonometrii.

Záverom by ma zaujímalo, či si ku konzultácii pri tvorbe návrhu prizvali aj nejakého architekta, alebo to robil iba dizajnér bez nejakých presahov či skúseností s arch. Čo by asi na to povedal Karfík?...

Odkaz ke komentáři

Modularita, tedy rozdělení většího, složitého celku (či problému, projektu...) na menší části, "moduly", je princip, který T.Baťa používal. Samozřejmě nejen on. Nevím, zda to byl jeho výrazný projev, zasluhující pozornost na hodinkách, které mu vzdávají hold, ale proč ne, tento princip je použitelný v každodenním životě. Hodinky jsou krásné a myslím, že zákazníky si najdou.

Odkaz ke komentáři

PRIM TB LE ?

Jako spíše "technického" než "pohledového" chrononadšence ("chronomagora") by mne zajímalo zda nové PRIM TB LE mají, když asi ne mikroregulaci, tak alespoň třípolohovou korunku (s prostřední polohou jen na rychlé, pohodlné přetáčení data - to mají v mé "bonbonierovo-krabicové" hodinkové všehoš-sbírce třebas nová sériová Seika za zlomek ceny TB LE). Tuto informaci jsem nikde nezaregistroval - tak aby nové TB LE nebyly po technické stránce jen zastaralou technickou vykopávkou?

Odkaz ke komentáři

před 12 hodinami, grga_pitic napsal:

Taaaak kohopak dalsiho z "velkych Cechu" nam Prim monetarizuje. Co tak Prim "Jan Zizka" pouze s jednou rucickou, Prim Bedrich Smetana s dokonale izolovanym kalibrem aby nebyl slyset tikot, nebo Jan Hus s integrovanym skrtatkem. Jeste je z ceho brat....

tie jednoručky úplne vidím😂

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...